Spring naar bijdragen

Duizend jarige vredesrijk


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 751
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Liberale protestanten zullen zich min of meer bij de katholieke visie aansluiten, met dien verstande, dat a) het 1000-jarig rijk tot het rijk der verbeelding behoort; en b ) dat er door velen in de vr

Wat meer orthodoxe protestanten zullen dat volgens mij ook doen. Waarbij ze dat 1000-jarig rijk niet naar het rijk der fabelen verwijzen, maar wel zullen zeggen dat dat getal (1000) een symbolische be

In katholiek verstaan wordt, zo had ik begrepen, met het duizendjarig Rijk de Kerk zelf bedoeld. Gods vrede is immers hier volmaakt op aarde door de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in het sac

Posted Images

8 minuten geleden zei antoon:

Ik meen even zonder kijken 2 Tim 3 vers 16

  • Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is;
  • Opdat de mens Gods volmaakt zij, tot alle goed werk volmaaktelijk toegerust.

We kunnen bijbelstudie ook zo lang rekken waardoor het goede werk uitblijft, ecco homo.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 uur geleden zei bernard 3:

Beste Gaitema

In feite zijn dit geen moeilijke stukken als men ze met een open Bijbelse geest leest. Maar als men voorafgaand bepaalde on-Bijbelse leerstellingen heeft ingeprent gekregen, Ja dan wordt het pas moeilijk of onbegrijpelijk.

En wat zijn nu die on-Bijbelse leerstellingen die  werken als een tijdbom en zo steeds verhinderen om dan op andere plaatsen in Gods Woord eenvoudige Bijbelse waarheden en uitspraken te begrijpen:

1) De Bijbel kent geen onsterfelijke ziel die zelfbewust voortleeft in de dood. Volgens God woord is dood zijn, werkelijk DOOD zijn, dus niet meer bestaan en zodoende onbewust zijn.

2) Er  bestaat  dan ook geen “hel” of “vagevuur” als plaatsen  waarheen een zelfbewust overblijfsel van de mens (een zogenaamde ziel) kan heengaan als hij sterft om ofwel door lijden voor altijd te boeten ofwel om tijdelijk “gezuiverd”  te worden..

 3) Zoals ik in mijn voorgaande reactie aan de hand van verscheidene Bijbelteksten heb aangetoond is er geen zogenaamde “opneming” waarbij enkel de levenden “opgenomen” worden en de ongelovigen levend op aarde achterblijven. De Bijbel leert dat als Christus in de wolken verschijnt roept Hij de getrouwe doden (waaronder David)  uit hun graven waarna de getrouwen die op dat ogenblijk nog leven in één oogwenk verheerlijkt worden en samen met de verheerlijkte “opgewekten “de Here tegemoet gaan in de lucht en verder naar de hemelen vertrekken. De overige opstandelingen werden allen gedood hetzij door hun eigen strijd hetzij door Christus’ ingrijpen en blijven dood tot na de periode die “de duizend jaren” genoemd wordt.  Na  deze periode, die “de duizend jaar “ genoemd wordt, keert Christus met de heiligen en de heilige Stad terug naar de aarde. Worden alle ongelovigen opgewekt , het oordeel uitgesproken en voltrokken. En ontstaat er een nieuwe hemel en een Nieuwe aarde waarop alle verlosten als verheerlijkte wezens  volledig in harmonie met God en de engelen voor eeuwig samenzijn.

Als men de Bijbel voorop plaatst, in de plaats van menselijke  leerstellingen, dan is de verklaring van uw vraag i.v. m. hetgeen Petrus schrijft ook niet zo ingewikkeld als dat het op het eerste gezicht lijkt:

Want ook Christus is eenmaal om de zonden gestorven als rechtvaardige voor onrechtvaardigen, opdat Hij u tot God zou brengen: Hij, die gedood is naar het vlees, maar levend gemaakt naar de geest, in welke Hij ook heengegaan is en gepredikt heeft aan de geesten in de gevangenis, die eertijds ongehoorzaam geweest waren, toen de lankmoedigheid Gods bleef afwachten, in de dagen van Noach, terwijl de ark in gereedheid werd gebracht, waarin weinigen, dat is acht zielen, door het water heen gered werden. (1 Petrus 3:18-20)

Toen Jezus stierf aan het Kruis  heeft Hij zijn Zijn geest in de handen des Vaders bevolen, zoals ook Stefanus deed bij zijn steniging ( Hand. 7:59) Nu was de Vader toch zeker niet in het dodenrijk of het graf.  Gelijk echter allen straks door de Geest Gods weer levend gemaakt worden, zo ook is Christus levend gemaakt door de Geest, en wel op de opstandingsdag.

Nu staat er verder in vers 19 geschreven, dat Christus in de Geest, dus niet persoonlijk, is heengegaan, en wel in de verleden tijd (heengegaan is) de geesten in de gevangenis gepredikt heeft , die eertijds ongehoorzaam waren, en wel in de dagen van Noach.

Wat is hierbij nu zo moeilijk te begrijpen? Er staat duidelijk geschreven dat Christus niet lichamelijk doch in de Geest is heengegaan en heeft gepredikt. Dat de Here inderdaad reeds in de dagen van ouds door zijn Geest gepredikt heeft; leert de Schrift op vele plaatsen. Petrus schreef reeds in het eerste hoofdstuk vers 11  van dezelfde brief,  dat de profeten geprofeteerd hebben door de Geest van Christus, die in hen was. Jezus heeft Zich in het O.T. voortdurend aan de patriarchen en profeten geopenbaard. Abraham heeft reeds Zijn dag gezien. In de woestijn was Christus 40 jaar lang de geestelijke Leidsman van het volk (1 Corr. 10:1-4, 9).  Zo heeft ook Noach , de prediker der gerechtigheid, geprofeteerd en gepredikt door de Geest van Christus.

Dat inderdaad  in die tijd de Geest des Heren tot de harten der mensen heeft gesproken , zowel door Noachs prediking, als direct door Goddelijke openbaring en betuigenis des Geestes kan men duidelijk lezen in Gen 6:3  “ En de Here zeide: Mijn Geest zal niet altoos in de mens blijven “  En zo heeft de Here  in die dagen toen de gedachten der mensen nog enkel boos waren toch nog 120 jaar geduld gehad. En heeft Hij zich niet onbetuigd gelaten door zijn Geest. Hoewel dus de Heiland niet lichamelijk op aarde was in die dagen, heeft Hij toch door Zijn Geest gepredikt.

In hoeverre echter waren in die dagen de geesten van de mensen in de gevangenis? 

Ook dat verklaart de Bijbel zeer duidelijk. Jezus zelf leert : een ieder die zonde doet, is slaaf der zonde (joh. 8:34) Verder zegt Jezus dat een Sterkere ( Christus) moet komen , om de sterke (Satan) te binden, en zijn huisraad, (gevangen zondaren) te roven. Meer nog; van  Jezus was geprofeteerd dat Hij zou komen om ook de gevangenen loslating te prediken, en de verslagenen heen te zenden in vrijheid (Luc 4: 18-19) Dit werk deed hij ook tijdens Zijn omwandeling als Mens hier op aarde, gezalfd door de Geest

Zo zijn feitelijk alle mensen door de zonden slaven of gevangenen van Satan: “gevangen in het strik van de duivel” zegt Paulus (2 Tim 2:26)  Zo waren ook de mensen in de tijd van Noach gevangenen van Satan, zodat zij, zoals er geschreven staat, alleen boos dachten en handelden (Gen. 6:5)    Aan deze mensen die toen gevangen waren in de strikken van satan heeft Christus  door Zijn Geest gepredikt. Toen, in de dagen van Noach heeft de lankmoedigheid Gods 120 jaar lang gewacht. Helaas hebben de mensen niet naar de stem van de Geest van Christus geluisterd en zijn daarom omgekomen in de wateren van de zondvloed.

 

Wat verder schrijft Petrus ook nog het volgende;

... Want daartoe is ook aan de doden het evangelie gebracht, opdat zij wèl naar de mens , wat het vlees aangaat , zouden geoordeeld worden, doch naar God wat de geest betreft, zouden leven (1Petrus 4:6)

In het voorgaande vers zegt Petrus betreffende de goddelozen: “Zij zullen daarvan rekenschap moeten geven aan Hem die gereed staat om levenden en doden te oordelen”   De apostel vermaant in dit hoofstuk de gelovigen, dat zij zich van de zonden zullen onthouden, want zij, die nu in zonde leven, en het vreemd vinden dat de Christenen dat niet doen, zullen éénmaal daarvoor rekenschap hebben af te leggen. Dit is geen nieuwe waarheid. Dit werd niet eerst toen verkondigd, doch ook in de vroegere eeuwen werd aan de toen levenden, die echter nu reeds lang gestorven zijn, dezelfde waarheid gepredikt, en wel met hetzelfde doel, namelijk tot hun behoudenis. Een voorbeeld hiervan vind men in Prediker 12:13-14:   Van al het gehoorde is het slotwoord: Vrees God en onderhoud Zijn geboden, want dit geldt voor alle mensen. Want God zal elke daad doen komen in het gericht over al het verborgene, hetzij goed, hetzij kwaad”

Dus toen Petrus op deze fundamentele waarheid wees , kon hij met het grootste recht zeggen, dat ook reeds aan de doden het evangelie gepredikt werd, en wel met hetzelfde doel om hen te behouden.

Zonder daarom aan de oorspronkelijke vertaling een wijziging te willen aanbrengen kan het misschien een hulp zijn om hier bij het lezen van het woord ”dood” een gelijkwaardig woord te kiezen namelijk “overledenen”  Waardoor hetgeen Petrus eigenlijk wil zeggen  veel duidelijker wordt en daarbij ook volledig in overeenstemming is met alle andere Bijbelse verzen met betrekking tot de toestand IN de dood.

 

Ik hoop je hiermede van dienst te zijn geweest in het beter begrijpen van de door u aangehaalde teksten. Zonder daarom afbreuk te moeten doen aan het Bijbels principe van : “De levenden weten tenminste, dat zij sterven moeten, maar de doden weten niets; zij hebben geen loon meer te wachten, zelfs hun nagedachtenis is vergeten. Zowel hun liefde als hun haat en hun naijver zijn reeds lang vergaan; en zij hebben nimmer deel aan iets, dat onder de zon geschiedt”……”want er is geen werk of overleg of kennis of wijsheid in het dodenrijk, waarheen gij gaat.” (Prediker 9:5-10 )

 

 

Tja, na deze lap tekst gelezen te hebben zie ik enorme onoverbrugbare verschillen. Je zegt dat een mens in het oude testament geen ziel heeft. Echter ik weet dat de geest van een mens "de mens" zelf is. Zijn lichaam  is zijn tijdelijke aardse kleren die vergaan als stof. Denk aan mensen die mediteren of veel drugs gebruikt hebben. Hun geesten kunnen vrij komen van het lichaam en dan kijken ze op hun eigen lichamen neer. Ik sprak eens iemand die na veel drugsgebruik dat mee maakte. Het is afgeraden trouwens, want zo kunnen demonen je flink in de knel brengen.

Verder: Mozus steeg naar de hemel :)

Saul liet door een waarzegster de geest van Samuel oproepen..

Wat David betreft: ik denk dat gedoeld werd op het verhaal over van hemzelf. Daarin zien we dat hij niet naar de hemel steeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ZENODotus:

Zucht, dat de drie-eenheid niet in de bijbel voorkomt, is jouw mening, een andere is van mening dat het er wel in voorkomt... Verder komt besturend lichaam ook niet voor in de schrift (en dat is dan weer mijn mening)...

Maar je kent blijkbaar je eigen geloof niet zo goed... Het middelaarschap van Christus en het nieuwe verbond (daarom eten de 144 000 van de symbolen) zijn in feite volgens JG zaken voor de 144 000 waarvan de grote schare mag profiteren door hun hulp aan deze kleine kudde. Daarom ook de reden dat in bepaalde commité's en in het besturend lichaam geen personen van de grote schare worden toegelaten.

Besturend lichaam staat wel degelijk in de bijbel

Mat 24:45 Wie is echt de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over zijn huisknechten is aangesteld om hun op het juiste moment hun voedsel te geven?

De 144.000 en de grote schare hebben ieder hun eigen functie in Gods voornemen. Op het eind worden we 'een kudde'. Het is dus niet zo dat de 144.000 beter af zijn dan de grote schare.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei sjako:

De 144.000 en de grote schare hebben ieder hun eigen functie in Gods voornemen. Op het eind worden we 'een kudde'. Het is dus niet zo dat de 144.000 beter af zijn dan de grote schare.

Kan je dat niet wat verder uitwerken in mensentaal, zo zou het kunnen dat we daar meer voeling bij krijgen en actie kunnen ondernemen. Anders gezegd, de veelvuldige herhalingen worden vervelend wanneer ook de daad bij het woord niet volgt, op die manier wordt het praat voor de vaak waardoor elke geloofwaardigheid ondermijnd wordt. Of is het nemen van die verantwoordelijkheid plots een onmogelijke opgave? We vragen het ons af, JG of niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei sjako:

Besturend lichaam staat wel degelijk in de bijbel

Mat 24:45 Wie is echt de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over zijn huisknechten is aangesteld om hun op het juiste moment hun voedsel te geven?

De 144.000 en de grote schare hebben ieder hun eigen functie in Gods voornemen. Op het eind worden we 'een kudde'. Het is dus niet zo dat de 144.000 beter af zijn dan de grote schare.

Er staat niet in de bijbel dat het besturend lichaam zich in New York bevindt. Er staat dat Jezus het hoofd is van Zijn lichaam, dat uit vele verschillende delen bestaat, die elkaar nodig hebben. Er is geen enkele rechtvaardiging voor het bestuur van het WTG dat beweert het bestuur te zijn van Jezus' lichaam. Het is eerder godslasterlijk.

Zoals duidelijk in de bijbel wordt aangegeven bestaan de 144.000 uit twaalf, met name genoemde, stammen van Israël. Dat heeft helemaal niets te maken met wat het WTG leert.

De leer van het WTG is een overduidelijke dwaalleer. Iedere dwaalleer heeft als doel om verdeeldheid te zaaien en om af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

Ondanks het bovenstaande denk ik wel dat er JG's zijn die Jezus lief hebben en Zijn wil proberen te doen. Ze zijn echter misleid, maar zo zijn er wel meer. God moge ons allen genadig zijn.

Misschien wordt het hoog tijd om ons eens af te gaan vragen of we wel aangenaam gezelschap zouden zijn in het duizendjarig vredesrijk of in de hemel, vooral met het oog op de aanstaande opname. Houdt Rosh Hashanah in de gaten. Het is nu heel erg dichtbij.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Willempie:

Er staat niet in de bijbel dat het besturend lichaam zich in New York bevindt. Er staat dat Jezus het hoofd is van Zijn lichaam, dat uit vele verschillende delen bestaat, die elkaar nodig hebben. Er is geen enkele rechtvaardiging voor het bestuur van het WTG dat beweert het bestuur te zijn van Jezus' lichaam. Het is eerder godslasterlijk.

Ja en er staat ook niet dat het bestuur of het Vaticaan in Rome zit of het moet Babylon de Grote zijn.

Toevallig zit het hoofdkwartier in VS maar had overal kunnen zijn. Het is een wereldwijde gemeente.

9 minuten geleden zei Willempie:

Zoals duidelijk in de bijbel wordt aangegeven bestaan de 144.000 uit twaalf, met name genoemde, stammen van Israël. Dat heeft helemaal niets te maken met wat het WTG leert.

Je weet niet waar je het over hebt. De 144000 is zo duidelijk als wat. Maar dat ga ik hier niet uitleggen.

10 minuten geleden zei Willempie:

De leer van het WTG is een overduidelijke dwaalleer. Iedere dwaalleer heeft als doel om verdeeldheid te zaaien en om af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

Je moet het evangelie van Willempie hebben natuurlijk. Jij hebt een heel afwijkende kijk op het evangelie. In het Duizendjarig Rijk zal er geen afwijkende inzichten meer zijn.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei sjako:

Ja en er staat ook niet dat het bestuur of het Vaticaan in Rome zit of het moet Babylon de Grote zijn.

Je draait erom heen. Het bestuur van het WTG te New York kan op geen enkele (Bijbelse) grond aantonen dat zij het legitieme bestuur heeft overgenomen.

 

9 minuten geleden zei sjako:

Je weet niet waar je het over hebt. De 144000 is zo duidelijk als wat. Maar dat ga ik hier niet uitleggen.

Ook hier draai je eromheen. Het WTG aanvaardt hier niet wat de bijbel zegt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is weer het oude liedje. Ik kom met een duidelijke uitleg van bijv Lazarus en de rijke man wat bijbels niet te weerleggen is en wat gebeurd er, het WTG belasteren (ik druk me netjes uit). Kom eens met argumenten waarom het niet zou kloppen in plaats van goedkoop uitbleren dat het WTG niet deugd. Dat geschreeuw beschouw ik als pure onmacht.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Gaitema:

Tja, na deze lap tekst gelezen te hebben zie ik enorme onoverbrugbare verschillen. Je zegt dat een mens in het oude testament geen ziel heeft. Echter ik weet dat de geest van een mens "de mens" zelf is. Zijn lichaam  is zijn tijdelijke aardse kleren die vergaan als stof. Denk aan mensen die mediteren of veel drugs gebruikt hebben. Hun geesten kunnen vrij komen van het lichaam en dan kijken ze op hun eigen lichamen neer. Ik sprak eens iemand die na veel drugsgebruik dat mee maakte. Het is afgeraden trouwens, want zo kunnen demonen je flink in de knel brengen.

Verder: Mozus steeg naar de hemel :)

Saul liet door een waarzegster de geest van Samuel oproepen..

Wat David betreft: ik denk dat gedoeld werd op het verhaal over van hemzelf. Daarin zien we dat hij niet naar de hemel steeg.

Beste Gaitema

Een mens kan veel aannemen voor waar omdat de een of andere mens  (bijvoorbeeld een dominee) het voorgezegd heeft. Maar hier betreft het toch Gods woord nietwaar en daarom had ik graag van u de beweringen die je hierboven maakt met  Bijbelse uitspraken (verzen) bevestigd gezien. Want hier worden veel "statements" gemaakt die op geen enkele Bijbelse grond berusten 

Van tijdelijke aardse kleren heb ik nog nooit iets in de Bijbel gelezen. Ik weet wel dat veel mensen zoiets beweren , maar nergens in Gods Woord komt dit voor, want daarentegen leert God dat  de mens een levende ziel is, en geen mengsel van een onsterfelijk en een sterfelijk (stoffelijk ) onderdeel. Dit laatste is een puur heidense leer die in de kerken is binnengeslopen want dit is enkel en alleen gebaseerd op hetgeen  Satan beweerde  tegen Eva, "Gij zult niet sterven"

Toon mij ook eens de verzen waar er staat dat Mozes opsteeg naar de hemel. Ook dit is een verhaaltje om de theorie van het leven in de dood te ondersteunen  want net zo min als Maria opsteeg naar de hemel is Mozes opgestegen naar de hemel .( Hij werd wel door Christus opgewekt en dat is iets totaal anders)

In één van mijn vorige reactie heb ik aan de hand van de Bijbel ook aangetoond dat het wezen dat (enkel)de waarzegster zag niet de geest van Samuel kon zijn. Enkel zij alleen zag" goden uit de aarde opkomen" als  een oude man met een mantel bekleed waarbij Saul veronderstelde dat het Samuel was. Trouwens God laat zich niet bevelen door een waarzegster die de doden vraagt en dus een praktijk uitoefent die op straffe van de dood door God verboden was. Ook Saul was zodanig afgeweken dat God hem niet meer wenste te antwoorden 1 Sam 28:6. Waar we hiermede te doen hebben is een verboden seance waarmede God niets te doen had, de hoofdrolspelers waren hier enkel een medium en de boze machten. Om dit gebeuren dat totaal het werk van Satan blootlegt  nu als argument te gebruiken lijkt mij toch ver verwijderd van een Bijbelse verklaring om het voortleven IN de dood te onderbouwen 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei bernard 3:

Beste Gaitema

Een mens kan veel aannemen voor waar omdat de een of andere mens  (bijvoorbeeld een dominee) het voorgezegd heeft. Maar hier betreft het toch Gods woord nietwaar en daarom had ik graag van u de beweringen die je hierboven maakt met  Bijbelse uitspraken (verzen) bevestigd gezien. Want hier worden veel "statements" gemaakt die op geen enkele Bijbelse grond berusten 

Van tijdelijke aardse kleren heb ik nog nooit iets in de Bijbel gelezen. Ik weet wel dat veel mensen zoiets beweren , maar nergens in Gods Woord komt dit voor, want daarentegen leert God dat  de mens een levende ziel is, en geen mengsel van een onsterfelijk en een sterfelijk (stoffelijk ) onderdeel. Dit laatste is een puur heidense leer die in de kerken is binnengeslopen want dit is enkel en alleen gebaseerd op hetgeen  Satan beweerde  tegen Eva, "Gij zult niet sterven"

Toon mij ook eens de verzen waar er staat dat Mozes opsteeg naar de hemel. Ook dit is een verhaaltje om de theorie van het leven in de dood te ondersteunen  want net zo min als Maria opsteeg naar de hemel is Mozes opgestegen naar de hemel .( Hij werd wel door Christus opgewekt en dat is iets totaal anders)

In één van mijn vorige reactie heb ik aan de hand van de Bijbel ook aangetoond dat het wezen dat (enkel)de waarzegster zag niet de geest van Samuel kon zijn. Enkel zij alleen zag" goden uit de aarde opkomen" als  een oude man met een mantel bekleed waarbij Saul veronderstelde dat het Samuel was. Trouwens God laat zich niet bevelen door een waarzegster die de doden vraagt en dus een praktijk uitoefent die op straffe van de dood door God verboden was. Ook Saul was zodanig afgeweken dat God hem niet meer wenste te antwoorden 1 Sam 28:6. Waar we hiermede te doen hebben is een verboden seance waarmede God niets te doen had, de hoofdrolspelers waren hier enkel een medium en de boze machten. Om dit gebeuren dat totaal het werk van Satan blootlegt  nu als argument te gebruiken lijkt mij toch ver verwijderd van een Bijbelse verklaring om het voortleven IN de dood te onderbouwen 

 

Deze versen zijn voor ons de aanwijzingen en we zien daarin ook geen tegenspraak. Saul laat zien hoe hij toen al geloofde in de ziel van ieders mens. Eva was ook onsterfelijk, tot de zondeval toe. Dat je daar allemaal andere zaken in leest is aan jou. Verder staat nergens in de bijbel dat de mens het vlees is. Die gedachte is juist super atheïst als je het mij vraagt. Zij geloven dat we slechts zijn wat we zien.

Ik laat het hier bij. De kloof tussen wat jij en ik geloven is gewoon te groot.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei ZENODotus:

Zucht, dat de drie-eenheid niet in de bijbel voorkomt, is jouw mening, een andere is van mening dat het er wel in voorkomt... Verder komt besturend lichaam ook niet voor in de schrift (en dat is dan weer mijn mening)...

Maar je kent blijkbaar je eigen geloof niet zo goed... Het middelaarschap van Christus en het nieuwe verbond (daarom eten de 144 000 van de symbolen) zijn in feite volgens JG zaken voor de 144 000 waarvan de grote schare mag profiteren door hun hulp aan deze kleine kudde. Daarom ook de reden dat in bepaalde commité's en in het besturend lichaam geen personen van de grote schare worden toegelaten.

En hoe moet dat dan over pakweg 10.000 jaar, als de mensheid dan nog bestaat, en zelfs het besturend orgaan van de JG' s door de tijden heen meer dan 144.000 leden heeft gekend? Moeten ze dan nummertjes trekken, en hoe doet een dode dat?

Vraag is niet aan jou maar meer retorisch naar aanleiding van je opmerking. Ik verwacht geen antwoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Gaitema:

Verder staat nergens in de bijbel dat de mens het vlees is

Genesis 2:7 En Jehovah God ging ertoe over de mens te vormen uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten de levensadem te blazen, en de mens werd een levende ziel.

Saul was het padje een beetje kwijt. Hij wende zich tot spiritisme, iets waar de doodstraf op stond. Het is duidelijk dat het Samuël niet was. Satan kan mensen doen geloven dat ze een onsterfelijke ziel hebben. 

Wat betreft die druggebruikers, bij een experiment konden ze op commando een 'uittreding' oproepen. Het is iets in je hersens. Het stond in de Trouw: Zweedse wetenschappers laten met MRI zien waar 'out of body experience' vandaan komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei sjako:

Het is weer het oude liedje. Ik kom met een duidelijke uitleg van bijv Lazarus en de rijke man wat bijbels niet te weerleggen is en wat gebeurd er, het WTG belasteren (ik druk me netjes uit). Kom eens met argumenten waarom het niet zou kloppen in plaats van goedkoop uitbleren dat het WTG niet deugd. Dat geschreeuw beschouw ik als pure onmacht.

 

En daar wordt weer de slachtofferkaart getrokken, het heeft nog lang geduurd... Al heel deze draad gaat men constant in op wat jij gelooft, en wordt juist weerlegd wat jij bijbels niet te weerleggen noemt... Of ik het nu met die andere meningen eens ben doet er niet toe, het is interpretatie, geen vaststaande feiten.

Je bent hier zelf constant mensen aan het schofferen en hoog van de toren aan het blazen alsof je de enige bent met de waarheid in pacht en bent dan verwonderd als mensen daarop reageren :s.

 

1 uur geleden zei Mullog:

En hoe moet dat dan over pakweg 10.000 jaar, als de mensheid dan nog bestaat, en zelfs het besturend orgaan van de JG' s door de tijden heen meer dan 144.000 leden heeft gekend? Moeten ze dan nummertjes trekken, en hoe doet een dode dat?

Vraag is niet aan jou maar meer retorisch naar aanleiding van je opmerking. Ik verwacht geen antwoord.

Het is een interessante vraag die je stelt, dus ga ik er wel op antwoorden. JG geloven niet dat het pakweg nog tienduizend jaar duurt, hooguit decennia... Maar de lange termijn speelt ook JG parten, gezien de verschuiving van begrip rond het geslacht... Dat was steeds een letterlijk geslacht geweest, de poort voor de 144 000 werd dan ook voor een lange tijd vanaf 1935 gesloten geacht, allen die na die datum geboren waren en geloofden tot de 144 000 te behoren, waren vervangers van afvalligen van de oorspronkelijke 144 000, dat ging zelfs door toen zowat geen enkele van het besturend lichaam nog voor 1935 geboren was dus het waren al allemaal vervangers. In 1995 werd de betekenis van het geslacht veranderd... Om een lang verhaal kort te maken, de laatste verandering hieromtrent dateert van 2009 nu gaat het om mensen die mensen van dat geslacht gekend hebben. Maar opnieuw het is al langer dan 100 jaar sinds 1914 en als je bedenkt dat oorspronkelijk men de wederkomst van Jezus in 1874 plaatste (pas vanaf de jaren '20 van de 20ste eeuw is dit veranderd geweest, Bijbelonderzoekers dachten dat 1914 armageddon zou inluiden (wat niet is gebeurd zoals we kunnen zien)) is het nog langer dan honderd jaar, ironie wil trouwens dat het getal van gezalfden binnen de JG de laatste jaren terug is opgelopen, juist terwijl dat getal zou moeten verminderen.

Of ze de tijd zullen overleven? Wie zal het zeggen? Maar ook de eerste christenen kunnen gezien worden als een millenniale sekte... Het is ook niet zo bijzonder: het verkondigen van het einde der tijden... Dat werd al gedaan sinds pakweg een eeuw na Christus. Telkens hadden ze het mis... De meeste groeperingen hieromtrent zijn een stille dood gestorven, het gaat er dus vooral om gaan hoe JG daarmee om zullen gaan.

 

28 minuten geleden zei sjako:

1. Genesis 2:7 En Jehovah God ging ertoe over de mens te vormen uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten de levensadem te blazen, en de mens werd een levende ziel.

2. Saul was het padje een beetje kwijt. Hij wende zich tot spiritisme, iets waar de doodstraf op stond. Het is duidelijk dat het Samuël niet was. Satan kan mensen doen geloven dat ze een onsterfelijke ziel hebben. 

3. Wat betreft die druggebruikers, bij een experiment konden ze op commando een 'uittreding' oproepen. Het is iets in je hersens. Het stond in de Trouw: Zweedse wetenschappers laten met MRI zien waar 'out of body experience' vandaan komt.

1. nefesh betekent zowel leven als ziel. Zoals de Petrus Canisius het vertaalt: "...zo werd de mens een levend wezen."

2. eisegese, dit is jouw mening, maar staat nergens in de tekst.

3. Wel het wil natuurlijk dat ik zelf als twintiger een buitenlichamelijke ervaring heb gehad, er zijn ook mensen die haarfijn kunnen uitleggen wat er in een kamer gebeurde waar zij niet lichamelijk aanwezig waren... etc... etc... etc... Dus het is gewoon zo simpel niet. Het zal dus vooral afhangen van wie je wilt geloven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben toch op en het is een onderwerp w at behoorlijk bijbels is, alles heb ik nu nagelezen, nergens heb ik de indruk dat de leer va JG. weerlegd zou zijn, het lijkt een beetje in de devensie gaan omdat men zich bedreigd voelt.

Ik ben ook katholiek geweest, voor mij was het ook een dikke pil om te accepteren dat de schrift op veel dingen een andere kijk heeft, het heeft jaren studie gekost om het in het juiste licht te zien, vergelijk het met de joden in Jezus zijn tijd, die hadden ook moeite om de leringen eigen te maken.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Flash Gordon:

Bekende misinterpretatie, maar toch evident een misinterpretatie

Niet alleen een misinterpretatie ook een anachronisme... Nog veel meer zelfs als je bedenkt dat het uit de mond van een JG komt. Zij geloven namelijk dat 2 Ti rond 65 AD geschreven is... Zelfs de Tenach (de joodse naam voor het OT (andere volgorde weliswaar en protestantse versie)) is pas samengesteld rond 100 AD...

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei sjako:

Besturend lichaam staat wel degelijk in de bijbel

Mat 24:45 Wie is echt de getrouwe en beleidvolle slaaf, die door zijn meester over zijn huisknechten is aangesteld om hun op het juiste moment hun voedsel te geven?

De 144.000 en de grote schare hebben ieder hun eigen functie in Gods voornemen. Op het eind worden we 'een kudde'. Het is dus niet zo dat de 144.000 beter af zijn dan de grote schare.

ja de zo beroemde verwijzing naar "de slaafklasse", het probleem is natuurlijk dat hier niet gesproken wordt over een slaafklasse, maar over een slaaf (enkelvoud: doulos), voor hetzelfde geldt wordt in jouw interpretatie hier dus de paus mee bedoeld. Ironie wil natuurlijk dat ook bij de JG hier voor 2014 (of was het 2015) helemaal niet het besturend lichaam mee bedoeld werd, maar de gehele klasse van de 144 000.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

Ik meen even zonder kijken 2 Tim 3 vers 16 antoon

Citaat

En zonder te kijken weet ik nu al dat dit nooit en te nimmer over de bijbel kan gaan, hooguit het OT. Thorgrem

 

Het is een kwestie van goed lezen, en dat is hier op dit fora vaak het probleem, er staat de gehele schrift,  of schrift iedere logisch denkende bijbel onderzoeker. JG of niet, zal het met mij eens zijn.

ook de verdere kritiek heeft weinig of geen meerwaarde op het punt

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei ZENODotus:

Je bent hier zelf constant mensen aan het schofferen

Ik denk dat dat wel mee valt. Als ik mijn mening ventileer dan is dat geen schofferen. Dan moet je niet op een forum willen zitten. Ik vat het op als geen weerwoord er tegen kunnen hebben en dan maar weer op het WTG afgeven. Kom met argumenten dan hou je het ook een beetje vriendelijk hier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei sjako:

Genesis 2:7 En Jehovah God ging ertoe over de mens te vormen uit stof van de aardbodem en in zijn neusgaten de levensadem te blazen, en de mens werd een levende ziel.

Saul was het padje een beetje kwijt. Hij wende zich tot spiritisme, iets waar de doodstraf op stond. Het is duidelijk dat het Samuël niet was. Satan kan mensen doen geloven dat ze een onsterfelijke ziel hebben. 

Wat betreft die druggebruikers, bij een experiment konden ze op commando een 'uittreding' oproepen. Het is iets in je hersens. Het stond in de Trouw: Zweedse wetenschappers laten met MRI zien waar 'out of body experience' vandaan komt.

Je hersens kan niet op je zelf kijken, net als bijna dood ervaringen hebben. Dat is jouw geest. Mensen zoals atheïstische wetenschappers en jullie denken dat een mens slechts vlees is. Ik verbaas me over de onzin die jullie voorgeschoteld krijgen. De dood kwam met de zondeval in de wereld en zelfs "dat" geloven jullie niet. Stel dat Adam en Eva niet in zonde vervielen, waarom zouden ze dan sterven?  En moeten ze dan duizenden jaren wachten op de verlossing door Jezus omdat ze dood zijn? Moet Jezus dan ook nog voor hen aan het kruis gaan, terwijl ze nooit zouden gezondigd hebben? Kom op zeg, dat je ooit als ex pinksterchristen die beter moet weten in die onzin getrapt bent. Op een dag zal je zelf zien dat je niet het lichaam bent, maar de geest. Alle joden geloofden dat ook. Het geloof dat het lichaam slechts de mens is hebben de zevende dag adventisten kennelijk in navolging door jullie zelf verzonnen en iedereen bij jullie "moet" dit geloven. 

Bij ons staat in Genesis 2: 7 " toen vormde de Heere God de mens uit het stof van de aardbodem en blies de levensadem in zijn neusgaten; zo werd de mens tot een levend wezen"

Er staat bij ons niet dat hij een levende ziel werd. Het ontkent ook totaal niet dat de mens een ziel zou hebben.

Nee, ik ben het totaal niet met jullie eens.

Ook de opmerking in de bijbel "door de geest gered" wat net geciteerd werd en de opmerking in de bijbel "de Heilige Geest overtuigd onze geest ervan dat we kinderen van God zijn" is wel een hele sterke aanwijzing dat de mens een geest heeft. Jullie geloven dat alleen zelf niet en maken er wat anders van. Dat zie ik jullie telkens doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei ZENODotus:

nefesh betekent zowel leven als ziel. Zoals de Petrus Canisius het vertaalt: "...zo werd de mens een levend wezen."

Het gaat om het woord nefesh wat vaak wordt gelezen als het onstoffelijke, de geest, van een mens. Dit vers laat idd zien dat de mens zelf de ziel is en er geen heeft. Dus dit is enkel maar een goede aanvulling.

2. Als een gezalfde van Jehovah zich wend tot spiritisme waar bij wet de doodstraf op staat dan is hij duidelijk het padje kwijt. Blijkbaar kwam dat spiritisme in de omringende volken vaker voor. Die geloofden misschien wel in een onsterfelijke ziel. Daarom waren de Israëlieten beschermd door de Wet. Jehovah weet vanzelfsprekend dat de 'geesten' van overledenen niet konden spreken en dat dit demonen zijn. Vandaar dit verbod. De Israëlieten waren wel vaker eigenwijs zoals je weet. Ze gingen soms andere goden aanbidden. Dus dat Saul in een vlaag van verstandsverbijstering heidense gewoonten ging aanhangen is geen bewijs dat de Israëlieten in geesten geloofden zoals de heidenen dat deden.

3. Buitenlichamelijke uittredingen zijn dingen die je hersenen met je uithalen. Ik heb het artikel toen wel gelezen, maar weet het fijne er niet meer van. Misschien is het nog wel na te Googlen. Maar je moet niet automatisch aannemen dat je geest los van je lichaam komt.

8 minuten geleden zei Gaitema:

De dood kwam met de zondeval in de wereld en zelfs "dat" geloven jullie niet.

Dat geloven we wel. Lees je m'n bijdragen eigenlijk wel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9/15/2017 om 10:53 zei Robert Frans:

Toen Jezus het Offer nog niet had volbracht, wachtte koning David samen met de andere rechtvaardigen in het voorgeborchte, totdat uiteindelijk door het Offer de poorten van de hemel voor hen geopend werden. Het voorgeborchte was wat het OT omschrijft als het dodenrijk, een plaats van stilte en van duister waar God niet geloofd werd, maar niet per se van leed en kwelling.
De rechtvaardigen wachtten er gewoon op de opstanding, op de bevrijding uit de ketenen van de dood, die door Christus dus werd gebracht. Hij daalde af in het dodenrijk, bevrijdde daar Adam en al zijn rechtvaardige nakomelingen en voerde hen mee naar de hemel, inclusief de door jou genoemde misdadiger aan het kruis. Mogelijk heeft Johannes de Doper daar na zijn dood ook de komst van Christus aangekondigt als een vreugdevolle boodschap.
Dat het OT de dood dus als een schimmig, duister en definitief einde omschrijft, is dan ook niet meer dan logisch. Maar sinds de komst van Christus eindigde het verhaal daar dus niet. Hij overwon de dood op glorieuze wijze, zodat de dood niet langer vat heeft op de rechtvaardigen, maar ze integendeel direct naar Christus brengt.

Nog een andere vraag weer. Ik ben nog benieuwd naar hoe je het leest in Openbaring dat de genen die onthoofd zijn om de naam van Jezus weer opstonden in het 1000 jarige vredesrijk.  Openbaring 20:4-6.

Er staat ook namelijk een belangrijke slotzin voor ons erbij, namelijk: " zalig en heilig is hij die deel heeft aan de eerste opstanding"

11 minuten geleden zei sjako:

Het gaat om het woord nefesh wat vaak wordt gelezen als het onstoffelijke, de geest, van een mens. Dit vers laat idd zien dat de mens zelf de ziel is en er geen heeft. Dus dit is enkel maar een goede aanvulling.

2. Als een gezalfde van Jehovah zich wend tot spiritisme waar bij wet de doodstraf op staat dan is hij duidelijk het padje kwijt. Blijkbaar kwam dat spiritisme in de omringende volken vaker voor. Die geloofden misschien wel in een onsterfelijke ziel. Daarom waren de Israëlieten beschermd door de Wet. Jehovah weet vanzelfsprekend dat de 'geesten' van overledenen niet konden spreken en dat dit demonen zijn. Vandaar dit verbod. De Israëlieten waren wel vaker eigenwijs zoals je weet. Ze gingen soms andere goden aanbidden. Dus dat Saul in een vlaag van verstandsverbijstering heidense gewoonten ging aanhangen is geen bewijs dat de Israëlieten in geesten geloofden zoals de heidenen dat deden.

3. Buitenlichamelijke uittredingen zijn dingen die je hersenen met je uithalen. Ik heb het artikel toen wel gelezen, maar weet het fijne er niet meer van. Misschien is het nog wel na te Googlen. Maar je moet niet automatisch aannemen dat je geest los van je lichaam komt.

Dat geloven we wel. Lees je m'n bijdragen eigenlijk wel?

Van nefesh weet ik het fijne niet van, maar ik geloof absoluut dat het christelijk en joods is om in een geest te geloven als wie een mens werkelijk is. Een hersen van een mens kan echt niet zichzelf zien liggen in bed of zo. Dat geloof ik niet. En ja, ik lees jouw bijdragen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Gaitema:

En moeten ze dan duizenden jaren wachten op de verlossing door Jezus omdat ze dood zijn? Moet Jezus dan ook nog voor hen aan het kruis gaan, terwijl ze nooit zouden gezondigd hebben? Kom op zeg, dat je ooit als ex pinksterchristen die beter moet weten in die onzin getrapt bent. Op een dag zal je zelf zien dat je niet het lichaam bent, maar de geest. Alle joden geloofden dat ook. Het geloof dat het lichaam slechts de mens is hebben de zevende dag adventisten kennelijk in navolging door jullie zelf verzonnen en iedereen bij jullie "moet" dit geloven. 

Ja, de bijbel leert dat je na je dood naar Sjeool of Hades gaat, wat je ook met het Graf kan vertalen. Zowel goede mensen, zoals David en Job gingen naar Sjeool, niet naar de hemel. Dat is zeer duidelijk aan te tonen in de bijbel. 

Mensen die naar de hemel gaan krijgen een opstandingslichaam die hoort bij de plaats waar ze naar toe gaan. Zo krijgt iemand die naar de hemel gaat een geestelijk lichaam en die een aardse opstanding krijgt een aards lichaam, wat misschien ook wel anders is dan ons lichaam nu.

Joden geloofden, zoals aangetoond, dat in Sjeool geen kennis en bewustzijn is. Daar zijn tientallen verzen van die dat aantonen. 

En dan nog een vraag. Als een persoon overlijd in het OT en die gaat direct naar het hemelse paradijs, waarom moest Jezus dan nog Zijn losprijs brengen??

De zevendedags adventisten hebben niets te maken met Jehovah's Getuigen behalve dat we allebei bijbelvast zijn. We geloven wat de bijbel zegt en we bestuderen de bijbel. Veel leerstellingen komen dan ook overeen. Het grootste verschil is de drieeenheid en de sabbatviering. Verder staan JG natuurlijk bekend dat ze getrouw prediken zoals is opgedragen door Jezus.

14 minuten geleden zei Gaitema:

En ja, ik lees jouw bijdragen.

Dat waardeer ik @Gaitema. Maar dan snap ik niet dat je dat kan beweren, want dat haal ik juist heel veel aan. We geloven in de erfzonde.

26 minuten geleden zei Gaitema:

Er staat bij ons niet dat hij een levende ziel werd. Het ontkent ook totaal niet dat de mens een ziel zou hebben.

Nogmaals het gaat om het woord nefesh. Dat woord dan weer met wezen dan weer met ziel vertaald. Dat geeft verwarring. Een mens is een ziel. Je geest kan je ook zien als je denkvermogen, je handelen en wordt vanuit je hersenen gestuurd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid