Spring naar bijdragen

Wat komt er op T.V ?


Aanbevolen berichten

Afgelopen zondag de film Spotlight gezien. Goede film over het waargebeurde verhaal van de Boston Globe die grootschalige kindermisbruik in de katholieke gemeenschap aan het licht bracht. 

https://www.npo.nl/spotlight/POMS_S_BV_11924656

Wat ook weer begonnen is is Kijken in de ziel. Een mooi interviewprogramma over bepaalde beroepen. Nu gaat het over premiers. De vorige reeks ging over militairen en ook de serie over wetenschappers is zeer aan te raden. Allemaal te vinden op deze site:

https://www.ntr.nl/Kijken-in-de-Ziel/55/archief/#content

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vanmorgen was er een (vind ik) mooi programma op NPO-1 over de kunstenaar Sempé. Ik denk dat bijna iedereen hem wel  kent uit de Franse les vroeger op de middelbare school, als de helft van het duo Goscinny & Sempé, die de boeken Le Petit Prince schreven en illustreerden, en Le petit Nicolas en zo.

Ik vond het een leuke uitzending over een groot filosoof en denker en bijzonder tekenaar met humor.  De uitzending bleek zelf al een herhaling te zijn, maar hij is hier nog te vinden voor wie dat ook leuk vindt:

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/423228/Close_Up.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei Noel:

Ik heb de film gezien. Wat bepaalt dat je dit een goede film vond? Welke boodschap dacht je dat de film uitdroeg?

Ten eerste is het een zeer spannende thriller: Wat is er aan de hand?, wie is de slechte?, wie test wie? Zeer geslaagd in deze film. 

Verder schetsen SF-films  een beeld over de toekomst waarbij soms interessante vragen opkomen zoals in deze film; wat doen we met AI? Moeten we er bang voor zijn? Wat zijn de gevaren? Welke problemen (of mogelijkheden) rijzen er als ze echt intelligent zijn en een bewustzijn hebben? Wanneer is iets een machine en wanneer een wezen? Mogen we zulke machines/wezens zomaar 'gebruiken'. Hebben we het recht om ze uit te schakelen (of te vermoorden)? Veel morele vraagstukken dus.

Deze film heeft niet zozeer een specifieke boodschap, maar geeft wel stof tot denken. Ik denk dat het zeer goed mogelijk is dat machines als deze zullen ontstaan. Door verschillende ondernemers/ontwikkelaars, zoals Elon Musk, is al gewaarschuwd over de gevaren. Maar er zijn ook vele mogelijkheden zoals zorg voor zieken en ouderen, levensgevaarlijke reddingsmissies etc. De toekomst zal uitwijzen wat er gaat gebeuren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Op 6 januari vertoond in de kloosterserie: La Grande Chartreuse, Grenoble. Een bijzondere aflevering met de vroegere abt van dit karthuizer klooster, waar het zo streng aan toe ging dat slechts bij hoge uitzondering toestemming werd gegeven een film op te nemen in 2002 en 2003: Into great Silence. Bol.com schrijft over die film:
"Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm."
Aflevering van 6 januari was dus over de abt die destijds toestemming gaf en nu aan het eind van zijn leven nog eenmaal werd geïnterviewd.
Zie uitzending gemist https://www.npostart.nl/de-mooiste-kloosters-van-europa/06-01-2019/KN_1703784

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid