Spring naar bijdragen

Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.


Aanbevolen berichten

Zojuist zei Hitchens:

Nou kom maar met één voorbeeld over de brug dan. Is je nog niet gelukt.

En maar blijven praten over duizenden filmpjes. En maar niks leveren.

Al breng ik jou huis een dier waar melk uit komt wat gras eet wat zwart wit is wat boeh roept, ik laat filmpjes documentaires zien getuigen verklaringen dan zeg jij nog steeds nee nee dit is geen koe, en nou willen we het bewijzen dat God Zo genadig is dat iemand die niet eens gelooft, genezen wil en dat straks aan jou wil vertellen.

nee hoor is geen koe !!

:|S

duizenden nee tienduizenden verslagen, films, getuigenissen van specialisten dat mensen genezen door gebed, overal over de wereld en zo makkelijk te vinden 

en jij zegt niets leveren. 

indrukwekkend !!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 716
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nu wil ik natuurlijk de pret niet drukken, maar laten we ook niet meteen de loftrompet afsteken over de geloofwaardigheid van Vredestichter.  Het is alsof een reeks van negatieve ervaringen op di

Vredetsichter, je hoeft van mij je spullen niet te pakken, hoor.

Ja, dat moet je nu net tegen diabeten zeggen.

1 minuut geleden zei vredestichter:

duizenden nee tienduizenden verslagen, films, getuigenissen van specialisten dat mensen genezen door gebed, overal over de wereld en zo makkelijk te vinden 

en jij zegt niets leveren. 

indrukwekkend !!

Je hebt het mis. Wat ik vraag is niet zo bijzonder en zou makkelijk geleverd kunnen worden gezien de 'duizenden filmpjes'. Ik vraag immers maar 1 goed gedocumenteerde.

Moet lukken toch?

Je kunt ook gewoon de vraag beantwoorden in plaats van altijd maar de zielepiet uit te hangen. 

Vooralsnog valt het resultaat van onze charismatische pinkstervrienden vies tegen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Thorgrem:

Je kan mij lasteren zoveel je wilt en je kan de bijbel daarbij als slagwapen gebruiken Vredestichter, op mij maak je geen enkele indruk meer. Je topics grenzen aan waanzin en het geschreeuw vanaf je ivoren torentje komt niet aan bij je beoogde publiek. Je zet hier enkel, keer op keer, jezelf voor schut. 

Auw deed die zeer Thorgremm, en indruk maak ik zeker, met als gevolg dat jij zulke uitspraken doet, deze reactie van jou geeft duidelijk meer van jou aan dan van mij.

ik denk dat je te laat bent om mij weer in de ban te doen, er is namelijk heel veel publiek, kijk eens naar de kijkcijfers van deze topic

en de boodschap is zo goed aangekomen dat we binnenkort een afspraak hebben, 

En jij moet je echt afvragen hoe jij jezelf als een moderator opstelt, en zo'n persoonlijke intolerante houding aanneemt op een christelijk forum tegen mensen die wel geloven dat Jezus gisteren, en vandaag en morgen dezelfde is, en dus nog steeds mensen geneest.

en het voor schut zetten, dat ervaar ik duidelijk anders, wie zichzelf hier voor schut zet.

Fijne avond Moderator !!

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Hitchens:

Je kunt ook gewoon de vraag beantwoorden in plaats van altijd maar de zielepiet uit te hangen. 

https://www.youtube.com/watch?v=o49nkDyoPN0&list=PLnsgl8-NGeYLD34QnyWZD-DBclCVbrkbx

https://www.youtube.com/watch?v=ikF4hDmqmIs

ach weet je iedereen kan zoveel vinden op youtube er zijn zoveel, zoveel verklaringen getuigenissen, bewijzen, ga er voor !!

 

3 minuten geleden zei Thorgrem:

En wat voor een obsessie heb je eigenlijk met mijn modschap? Get a life. 

Zeker geen obsessie, maar een vraag heb je nooit beantwoord, gesteld vlak voor je me in de ban deed

Dat ik vind dat je als moderator de regels moet toepassen, zoals een scheidsrechter op een voetbalveld. 

Maar mee voet ballen voor welke partij dan ook, of heel duidelijk een fanatieke supporter zijn van een partij.

Nee dat lijkt me niet handig, maar wat vind jij hiervan?

En als jij me dan een ban van een een week geeft met dit als reden !! ( vergeten bron te vermelden, en me verwijt van plakken en knippen).

en nu zo reageert !! wauw ..

Ik ben blij met moderators want zonder hen geen Forum, maar je zo opstellen in een topic waar het over genezing gaat, als moderator.

tis zeker geen obsessie maar zet wel mijn vraagtekens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Hitchens:

Vooralsnog valt het resultaat van onze charismatische pinkstervrienden vies tegen.

we blijven van je houden, en Jezus nog meer, ik ga nu even feedbacktopic dus tot morgen en fijne ontspannen nachtrust.

11 minuten geleden zei Thorgrem:

Graag in een feedbacktopic. Dan zal ik je haarfijn een en ander uitleggen. 

Heel graag !!

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

ch weet je iedereen kan zoveel vinden op youtube er zijn zoveel, zoveel verklaringen getuigenissen, bewijzen, ga er voor !!

Tja, valt dan toch tegen. Een filmpje wat bestaat uit getuigenissen over een man met een beroerte (waarbij een bloedprop die eerder wel aanwezig was er later schijnbaar niet meer is) en het tweede filmpje is zo slecht geacteerd dat ga je niet menen. Een man wordt bij een benzinepomp genezen van 'pijn in zijn been'.

@vredestichter je hebt mijn vraag duidelijk niet gelezen.

Op YouTube vind je een hoop rommel, daarom vroeg ik:

Geef mij een goed gedocumenteerd voorbeeld van een genezing van een duidelijk zichtbare aandoening. Voorbeeld: brandwonden of een geamputeerd been.

Je voorbeelden zijn niet goed gedocumenteerd en het zijn ook geen duidelijk zichtbare aandoeningen.

Probeer het gewoon nog een keer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎21‎/‎07‎/‎2017 om 23:05 zei vredestichter:

Ik zal wat laten zien van tb joshua, mocht je naar hem toe willen

Was dat niet die man die door de mand viel door te voorspellen dat Clinton president zou worden?
Hoe de trucjes van dat soort 'genezers' werken is al vele malen helder uitgelegd door een reeks aan professionals. Indien je er nog steeds in mocht geloven, zoek dan bijv. maar eens op YouTube naar Derren Brown, een atheistische illusionist -- die kan hetzelfde, maar dan aanzienlijk beter.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei Chaim:

Was dat niet die man die door de mand viel door te voorspellen dat Clinton president zou worden?

En dat is dan nog als onschuldig te beschouwen. TB Joshua heeft mensen ook geadviseerd om met hun HIV medicatie te stoppen. Het gevolg kun je raden. Maar iemand van een pinkstergemeente heeft mij vertelt dat hij tijdens zijn preken de juiste bijbelteksten aanhaalt. En als dat zo is kun je natuurlijk niks fout doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Mullog:

Hoe diagnosticeer je een demon?

Zeer interessante vraag, om iets te verdrijven is het beslist handig om te weten wat ermee bedoeld wordt. Volgens de geesteswetenschappen kunnen 'demonen' het resultaat zijn van verdringing van negatieve emoties, deze kunnen dan plots 'opdoemen' waarna ze 'bezweerd' kunnen/moeten worden. Pro forma:

Ik heb het recht om verdrietig te zijn, om mezelf slecht te voelen wanneer iets niet eerlijk is of als iets niet goed gaat. Ik behoud dit recht, omdat wanneer ik dit niet doe, ik veel druk op mezelf leg en depressief wordt. Dit zijn mijn demonen en ze zijn eigenlijk helemaal niet zo kwaadaardig. Ze vragen mij om hen te begrijpen en vertellen mij dat hetgeen ik voel het leven is en dat de aarde het paradijs is dat ik er zelf van wil maken. Zowel mijn demonen als de jouwe vechten tegen de stroming van positieve uitspraken en motiverende posters die hen er toe dwingen een schuilplaats te zoeken, om zich te verstoppen achter een papieren muur en zich te voeden met onderdrukking. Het droevige en het negatieve verdienen ook een plek in ons leven. Krijgen ze dit namelijk niet, dan zullen ze ontploffen en ons verstikken. Tegenwoordig hebben we zelfs niet meer het recht om te fronsen wanneer iets ons stoort. Genoeg met het voortdurend toegeven aan de tirannie en de dictatuur van overmatig optimisme! (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Appie B:

@DeThomas

Misschien ook handig om een medisch wetenschapper, arts of medisch student uit te nodigen om e.e.a. te onderzoeken/meten. Wellicht is het handig om een hypothese van gebedsgenezing op te tekenen om te bepalen of de genezing gelukt of mislukt is. Anders wordt het voor de ander weer een 'getuigenis' van horen zeggen.

Niet alle medische onderzoekers zijn per sé bedreven, intelligent en relevant genoeg in deze kwestie om daar iets nee te kunnen.

Als je een dergelijk iemand mee kunt nemen, en zowel @DeThomas als @vredestichter en @Radical gaan akkoord (!) en jullie gaan je experiment opzetten, be a doll, en deel je werkwijze en criteria etc hier.

Indien niet, DeThomas is n atheïst en dus rationeel genoeg om zelf in te schatten of het werkt. Toch? ;) Maar wel serieus, toch.

Anyway, Vredestichter en Radical en DeThomas, hulde!! Heb t idee dat jullie alledrie oprecht hier in zitten. Vredestichter en Radical, .ik denk dat ik voor veel christenen spreek als ik zeg dat ik er best mee worstel. Ik vind t vaak al moeilijk genoeg om in de wonderen van de Bijbel te geloven. Doch heb ik als nuchtere voormalig-atheist-met-bovengemiddelde-intelligentie toch wel dingen meegemaakt die me doen nadenken. Het feit dat dit uitzonderingen zijn, het feit dat we 99% van de tijd in een rationele wereld leven, en t feit dat ik vraagtekens heb bij de meeste gevallen van genezing die ik op bijv Youtube heb gezien, maakt het moeilijk. Ik wil wel geloven. Ik wil dat wonderen regelmatig gebeuren, ik wil geloof hebben dat aan zekerheid grenst. Dan schreeuw ik het uit, val ik op mijn knieen en sta ik ieder vrij uur op de hoek van de straat mensen te vertellen over de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Nogmaals als ik wat kan doen, hoor ik het graag.

Ik vind t fantastisch van jullie drieën en ik ben reuze benieuwd. God zegene jullie drie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei DeThomas:

Die man heeft het druk genoeg. IK ken wel iemand die ik misschien mee kan nemen, maar eerlijk gezegd lijkt het mij nergens voor nodig. Diabetes, pf het gebrek daar aan, is heel erg makkelijk aan te tonen.

Ken ook wel iemand. PhD, MD, AIOS (bijna klaar), Harvard etc. Veel onderzoek gedaan. Lijkt me kaliber genoeg ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei MysticNetherlands:

Ken ook wel iemand. PhD, MD, AIOS (bijna klaar), Harvard etc. Veel onderzoek gedaan. Lijkt me kaliber genoeg ;)

Misschien kan die nog aansluiten bij het onderzoek door de VU, naar gebeds genezing.

maar ik begreep dat er al zoveel aanmeldingen zijn geweest, van specialisten en huisartsen dat er voor een gedegen onderzoek, al genoeg gedocumenteerde genezen personen zich hadden aangemeld.

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Niet bepaald een medisch onderzoeker?

 

25 minuten geleden zei DeThomas:

Die man heeft het druk genoeg. IK ken wel iemand die ik misschien mee kan nemen, maar eerlijk gezegd lijkt het mij nergens voor nodig. Diabetes, pf het gebrek daar aan, is heel erg makkelijk aan te tonen.

Het was maar een idee. De huisarts zal de medische geschiedenis kennen en heeft medische kennis en zal allicht iets kunnen constateren. De hele opzet is toch natuurlijk een beetje uit de losse pols. Je zou vooraf een grondig medisch onderzoek moeten doen en achteraf. Je zou vooraf moeten bepalen of er een hele zaal moet gaan zitten bidden of dat twee man genoeg zijn en meer van dat soort gedoe.

In deze vorm levert het in ieders geval niet het bewijs waar @Hitchens om vraagt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei vredestichter:

Misschien kan die nog aansluiten bij het onderzoek door de VU, naar gebeds genezing.

maar ik begreep dat er al zoveel aanmeldingen zijn geweest, van specialisten en huisartsen dat er voor een gedegen onderzoek, al genoeg gedocumenteerde genezen personen zich hadden aangemeld.

 

 

Ik betwijfel of ie tijd heeft. Maar een eenmalige vriendendienst zou misschien kunnen

10 minuten geleden zei Mullog:

 

Het was maar een idee. De huisarts zal de medische geschiedenis kennen en heeft medische kennis en zal allicht iets kunnen constateren. De hele opzet is toch natuurlijk een beetje uit de losse pols. Je zou vooraf een grondig medisch onderzoek moeten doen en achteraf. Je zou vooraf moeten bepalen of er een hele zaal moet gaan zitten bidden of dat twee man genoeg zijn en meer van dat soort gedoe.

In deze vorm levert het in ieders geval niet het bewijs waar @Hitchens om vraagt.

Dat ben ik niet met je eens. Er van uitgaande dat DeThomas dit al langer heeft, de prognose is dat t niet weggaat, en het opeens die dag of zeg week weg is (wat makkelijk aan te tonen is), dan is de kans dat het een spontane natuurlijke genezing is, te verwaarlozen. Zeker als we de statistieken van spontane genezing van de desbetreffende kwaal er naast leggen, schat ik zo in

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 uur geleden zei Appie B:

@DeThomas

Misschien ook handig om een medisch wetenschapper, arts of medisch student uit te nodigen om e.e.a. te onderzoeken/meten. Wellicht is het handig om een hypothese van gebedsgenezing op te tekenen om te bepalen of de genezing gelukt of mislukt is. Anders wordt het voor de ander weer een 'getuigenis' van horen zeggen.

Dat zou kunnen. Er zijn diverse atheisten van hun geloof gevallen na een wonderbaarlijke gebeurtenis, zoals een genezing door gebed. Ze zijn niet altijd goed gedocumenteerd. Je moet het dus hebben van de betrouwbaarheid van de atheist die plotseling Christen geworden is. Misscien is DeThomas wel een verborgen Christen die straks gaat getuigen? Hoe kunnen we het weten? Keuzes maken is best lastig, of niet Appie B? Zelfs als er bewijs zou komen, zijn er mensen die het nog niet geloven.

Joop Gottmers was een zware crimineel. Hij was een atheist. God raakte hem aan op een wonderbaarlijke manier. Nu is hij evangelist. Dit risico lopen atheisten!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Dat ben ik niet met je eens. Er van uitgaande dat DeThomas dit al langer heeft, de prognose is dat t niet weggaat, en het opeens die dag of zeg week weg is (wat makkelijk aan te tonen is), dan is de kans dat het een spontane natuurlijke genezing is, te verwaarlozen. Zeker als we de statistieken van spontane genezing van de desbetreffende kwaal er naast leggen, schat ik zo in

Misschien is dat zo maar wat ik bedoel is dat er een berg feitelijkheden moeten worden vastgelegd. Dat @DeThomas het al langere tijd heeft en er geen prognose op verandering is wil niet zeggen dat err geen verandering kan zijn. Dat vraagt dan om een onderzoek vooraf en achteraf. Als er niet gelijk een verandering optreedt maar pas na enkele dag wordt het al verdomd lastig om het verband aan te gaan tonen. Als er gelijk verbetering optreedt en er is weer een terugval na enige tijd wordt het ook lastig om verbanden te gaan leggen.

Ik weet niet wat @Hitchens onder een gedocumenteerd geval verstaat maar ik durf wel te wedden dat drie personen ergens in Nederland zonder verder onderzoek daar niet onder valt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Waar leven de doden die moeten opgewekt worden? Waar komen demonen vandaan?

Ah, zodoende. Dan snap ik het raakvlak. Mensen die sterven gaan naar het dodenrijk, oftewel Hades. Demonen zijn gevallen engelen, die hun oorsprong dus vinden in de hemel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid