Spring naar bijdragen

Wek doden op genees de zieken en drijf demonen uit.


Aanbevolen berichten

8 uur geleden zei Foppe1986:

Ja hoor. en je gelooft dat iedereen die daar komt een docu bij zich heeft :+

Die profeet is misschien wel de grootste fraudeur.

Dit geldt in iedergeval voor buitenlanders en nederlanders in het bijzonder die zijn altijd het meest sarcastisch en synisch, alleen die mensen met al deze ziekten intereseert het niet zo veel wat jullie van deze man vinden, ik was blind en nu kan ik zien, het is ook meestal zo'n standaard religeuze reactie van Kaasje, die voorbij komt.

was in de tijd van jezus precies het zelfde

Kaasje speciaal voor Jou; je verhaal staat in johannes 9

Jezus geneest een blinde man

1 Toen Jezus verder liep, zag Hij een man die al vanaf zijn geboorte blind was. 2 Zijn leerlingen vroegen Hem: "Meester, hoe komt het dat hij blind geboren is? Komt dat omdat zijn ouders ongehoorzaam geweest zijn aan God, of hijzelf?" 3 Jezus antwoordde: "Het komt niet omdat hij of zijn ouders ongehoorzaam zijn geweest aan God. Maar God wil nu door hem aan de mensen laten zien hoe goed en machtig Hij is. 4 Hij heeft Mij gestuurd om te doen wat Hij wil. Dat doe Ik zolang het licht is. Want als het eenmaal donker is geworden, kan niemand dat meer doen. 5 Zolang Ik op de aarde ben, ben Ik het licht voor de mensen." 6 Toen spuugde Hij op de grond en maakte daarvan een modderpapje. Hij smeerde dat op de ogen van de blinde man en zei tegen hem: 7 "Ga je wassen in de vijver van Siloam" ('Siloam' betekent 'gestuurd'). De man ging daarheen en waste zich. Toen hij terugkwam, kon hij zien.

8 Zijn buren en de andere mensen die hem als blinde bedelaar hadden gekend, zagen hem. En ze zeiden tegen elkaar: "Is dat niet die bedelaar?" 9 Sommige mensen zeiden: "Ja, dat is hem inderdaad." Andere mensen zeiden: "Nee, hij lijkt alleen op hem." Hij zei: "Ik ben het wél." 10 Toen vroegen ze hem: "Hoe komt het dat je nu kan zien?" 11 Hij antwoordde: "De Man die ze Jezus noemen maakte een modderpapje. Dat smeerde Hij op mijn ogen. Toen zei Hij dat ik me in Siloam moest gaan wassen. Dat heb ik gedaan en toen kon ik zien." 12 Ze vroegen hem: "Waar is Hij nu?" Hij zei: "Dat weet ik niet."

13 Ze brachten hem naar de Farizeeërs. 14 Nu was het de heilige rustdag toen Jezus het modderpapje maakte en de ogen van de man genas. 15 De Farizeeërs vroegen aan de man hoe het kwam dat hij nu kon zien. Hij antwoordde: "Hij smeerde een modderpapje op mijn ogen. Ik waste dat er af en toen kon ik zien." 16 Een paar van hen zeiden toen: "Die Man is echt niet door God gestuurd, want Hij houdt Zich niet aan de heilige rustdag." Anderen zeiden: "Maar hoe kan een slecht mens zulke wonderen doen?" En ze werden het niet met elkaar eens. 17 Toen vroegen ze aan de man die blind was geweest: "Wat vind je zelf van Hem, nu Hij je ogen heeft genezen?" Hij antwoordde: "Hij is een profeet!"

18 De Joodse leiders geloofden niet echt dat hij blind was geweest en nu kon zien. Daarom vroegen ze het aan zijn ouders. 19 Ze vroegen hun: "Is dit jullie zoon? Klopt het dat hij blind geboren is? Hoe kan het dat hij nu kan zien?" 20 Zijn ouders antwoordden: "Ja, dit is onze zoon en het klopt dat hij blind geboren is. 21 Maar we weten niet hoe het komt dat hij nu kan zien. We weten ook niet wie hem genezen heeft. Vraag het hemzelf. Hij is volwassen en kan zelf antwoord geven." 22 Zijn ouders zeiden dat omdat ze bang waren voor de Joodse leiders. Want mensen die zeiden dat Jezus de Messias was, mochten van de Joodse leiders niet meer in de synagoge komen. 23 Daarom zeiden zijn ouders: 'Hij is volwassen. Vraag het hemzelf.'

24 Toen riepen ze de man voor de tweede keer. Ze zeiden tegen hem: "Denk erom dat je respect moet hebben voor God. Wij weten dat die Man een slecht mens is." 25 Hij antwoordde: "Of Hij een slecht mens is weet ik niet. Ik weet één ding: dat ik eerst blind was en nu kan zien." 26 Toen vroegen ze hem opnieuw: "Wat heeft Hij met je gedaan? Hoe heeft hij je ogen beter gemaakt?" 27 Hij antwoordde: "Dat heb ik jullie al verteld, maar jullie willen niet naar mij luisteren. Waarom willen jullie het nog een keer horen? Willen jullie soms ook zijn leerlingen worden?" 28 Ze scholden hem uit en zeiden: "Je bent zelf een leerling van Hem, maar wíj zijn leerlingen van Mozes. 29 We weten dat God tegen Mozes heeft gesproken. Maar we weten helemaal niet waar déze Man vandaan komt en wie Hem heeft gestuurd." 30 De man antwoordde: "Dat is toch vreemd dat jullie niet weten waar Hij vandaan komt en wie Hem heeft gestuurd. Hij heeft mijn ogen genezen! 31 We weten dat God niet luistert naar slechte mensen, maar wel naar mensen die ontzag voor Hem hebben en Hem gehoorzamen. 32 Nog nooit eerder heeft een mens de ogen genezen van iemand die blind geboren is. 33 Als deze Man niet door God was gestuurd, had Hij dat niet kunnen doen." 34 Toen zeiden ze tegen hem: "Jij was blind geboren omdat je zo'n slecht mens bent. Hoe durf je ons dan te leren hoe het zit?" En ze zetten hem de synagoge uit.

35 Jezus hoorde dat de man niet meer in de synagoge mocht komen. Hij zocht hem op en zei tegen hem: "Geloof je in de Zoon van God?" 36 Hij antwoordde: "Wie is dat dan?" 37 Jezus zei tegen hem: "Je hebt Hem niet alleen gezien, maar ook met Hem gesproken, want Ik ben het." 38 Hij zei: "Ik geloof in U, Heer," en hij knielde voor Hem neer. 39 Jezus zei tegen hem: "Ik ben gekomen om te oordelen: mensen die blind zijn, zullen gaan zien, en van mensen die kunnen zien, zal blijken dat ze blind zijn."

40 Een paar Farizeeërs hoorden Hem dat zeggen. Ze zeiden tegen Jezus: "Zijn wij dan óók blind?" 41Jezus zei tegen hen: "Als jullie blind waren, zouden jullie niet schuldig zijn. Maar omdat jullie zeggen dat jullie kunnen zien, zijn jullie schuldig."

8 uur geleden zei Lobke:

@vredestichter,

Mag ik vragen, waar jouw hulpverlening uit bestaat? En doe je dit op eigen houtje of werk je bij een organisatie. 

Natuurlijk Lobke, het is niet echt een vraag voor deze Topic maar ik werk nu voor de plaatselijke overheid.

en ze noemen het psychosociale ondersteuning.

Maar ik heb de vrijheid om met mensen te bidden, het evangelie uit te leggen, werk samen met een heel leuk team wat zo goed als aleen maar uit wedergeboren christenen bestaat.

we zien veel herstel, ook op dit gebied in Jezus naam

ik ben zelf gespecialiseerd in mannen tussen 18 en veel ouder met dubbele diagnoses en verslaving's problematieken.

Maar nu weer terug naar de topic.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 716
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nu wil ik natuurlijk de pret niet drukken, maar laten we ook niet meteen de loftrompet afsteken over de geloofwaardigheid van Vredestichter.  Het is alsof een reeks van negatieve ervaringen op di

Vredetsichter, je hoeft van mij je spullen niet te pakken, hoor.

Ja, dat moet je nu net tegen diabeten zeggen.

16 uur geleden zei vredestichter:

Wat is de motivatie van mensen om dit te ontkennen of dit toe te schrijven aan een of andere toevalligheid, of natuurverschijnsel.

Maar geen eer willen geven aan Jezus, zelfs als er in zijn naam gebeden wordt ??

 

Ik heb veel moslims en atheisten zien bekeren (gaan geloven) in jezus, je zult maar eens ziek zijn, de artsen hebben je verteld je bent niet meer te genezen, en bij een andere specialist hadden ze je precies hetzelfde verteld, Wat dan.

Het verbaasd me dat religie het hardst probeerdt duidelijk, te maken dat Jezus dit niet meer doet vandaag, of niet op hun manier, (God in hun doosje) 

In de tijd van jezus ging dit precies zo, de menigte vond het geweldig, kruipelen, blinden, doven, iedereen die ziek was en naar Hem toekwam genas Hij.

en wie hadden er problemen mee, natuurlijk de keurige kerk mensen van die tijd, de farizeeen en schrift geleerden.

ze maakt Jezus uit voor demon (duivel) wijnzuiper, nietsnut, slemper, hoerenloper, " evangelie verkondigende paganistische zichzelf verreikende cultleider, een oplichter en een crimineel."

zou zo in dit rijtje thuis horen !!

Jezus maakt naar zijn discipelen een heel duidelijk onderscheid, dat wie bid in zijn naam, dit geen vals evangelie is, (evangelie betekend letterlijk goed nieuws)

De jomanda's doen dit zeker niet in jezus naam.

en maakt duidelijk dat een koninkrijk geen stand houd wat verdeeld is, 

in joh 10.v 10 staat het zo:

 9 IK BEN de deur. Als iemand door Mij binnenkomt, zal hij worden gered. Hij zal naar binnen gaan en naar buiten gaan en hij zal het goed hebben. 10 Maar een dief komt alleen maar om te stelen en te doden en te vernietigen. Ik ben gekomen om leven te geven en overvloed.

11 IK BEN de goede herder.  Een goede herder heeft zijn leven over voor de schapen. 12 Maar een gehuurde knecht slaat op de vlucht als hij een wolf ziet aankomen. Hij laat de schapen in de steek en de wolf jaagt de schapen uit elkaar en doodt ze. De knecht vlucht, omdat hij niet zelf de eigenaar van de schapen is. 13 Daarom geeft hij niet echt om de schapen. 14 IK BEN de goede Herder. Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen Mij.

Denken jullie dat satan geneest en Jezus ziek maakt, dan ben je pas echt in de war.

God is goed, en de duivel is slecht.

en wat denk je als iemand gehoord heeft ongeneeslijk ziek is, welke ziekte dan ook, heel blij is dat hij genezen wordt, het geen bal interreseert wat jullie daarvan denken._O-

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@vredestichter als jij T.B. Joshua voor authentiek aanziet, raad ik je aan in de bijbel nog eens te lezen over het onderscheid van de geesten. En fijn dat gooien met bijbelteksten maar dat bewijst hier en nu niets over zogenaamde gebedsgenezingen en opwekken van doden.

Kortom je hebt dit topic waarschijnlijk alleen geopend om je bijbelbrij te kunnen spuien en niet voor een zinnige discussie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei dingo:

@vredestichter als jij T.B. Joshua voor authentiek aanziet, raad ik je aan in de bijbel nog eens te lezen over het onderscheid van de geesten. En fijn dat gooien met bijbelteksten maar dat bewijst hier en nu niets over zogenaamde gebedsgenezingen en opwekken van doden.

Kortom je hebt dit topic waarschijnlijk alleen geopend om je bijbelbrij te kunnen spuien en niet voor een zinnige discussie.

Heb je de filmpje bekeken Dingo, de nadruk ligt op zieke mensen die genezen in jezus naam, niet zo zeer op degene die in zijn naam genezing uitspreekt, anders gezegt het heeft helemaal niets te maken met die persoon.

maar Dingo ik weet niet in hoeverre je dat nog kunt en wil beantwoorden, maar zou die kanker in die jongen zijn been niet echt zijn geweest  ??

want dat is namelijk de stelling komen genezen er nog zieken, staan er nog doden op, en worden er nog demonen uitgedreven !!

en wat vond je van het nederlandse filmpje ?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou zeggen laat de VU deze gevallen onderzoeken en documenteren en het deugdelijk onderbouwen: dan zal blijken dat er geen enkel bewijs voor acute gebedsgenezing is. En om je verder geen podium te geven voor je bijbeltekstenbrij hou ik het hiermee voor gezien. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei dingo:

Ik zou zeggen laat de VU deze gevallen onderzoeken en documenteren en het deugdelijk onderbouwen: dan zal blijken dat er geen enkel bewijs voor acute gebedsgenezing is. En om je verder geen podium te geven voor je bijbeltekstenbrij hou ik het hiermee voor gezien. 

Denk je nou echt dat het VU dit gaat onderzoek, als er absoluut geen gerede twijfel over zou zijn,

wordt wakker man.

ik weet zeker dat na onderzoeken en documenteren en het deugdelijk onderbouwen: ze straks tot de conclusie zullen komen " er vinden in jezus naam genezingen plaats,

hoe graag jullie dit ook onder de tafel willen schuiven Ha ha 

een fijne dag en gezonde dag toegewenst :E

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

Al net zo een prutser als die TB Joshua.

Ik ben eens naar een bijeenkomst geweest van Zijlstra, in Stadskanaal destijds. Daar waren er ook enkelen die semi doof waren en naar voren gingen. De dapperste van het stel gaf te weten dat hij na de handenoplegging geen verschil bemerkte. Dit kon niet volgens Jan, want hij was genezen. Hij bleef echter volhouden dat hij nog immer doof was aan een oor, waarop Jan aangaf dat dit dan een kwestie moest zijn van het niet hebben van genoeg geloof. Ik heb de andere zogenaamd genezen man aangesproken en gevraagd hoe het nu was om weer voluit te kunnen horen. Met de handen geschelpt voor de oren zei diegene met een harde stem: "Wat zegt u?"

Illusionisten met pseudo religie als boodschap zijn het i.m.o. Ze veroorzaken meer leed en schade dan dat ze genezen. Overigens vind ik geen Bijbelse instructies voor de ondersteuning van speciale genezingsdiensten. Ik heb mijn geld teruggevraagd aan deze meneer Zijlstra, die mij en passant ook maar verweet een gebrek aan geloof te bezitten en niet zo marketing gericht in het leven stond dat hij er een niet goed geld terug beleid op na hield.

Ik wist niet dat God zonder garanties werkte...

Voor zover ik het kan bekijken in het boek Handelingen, geschreven door een arts nota bene, is er in geen enkel geval sprake van een mislukte genezing. Iedereen die kwam werd zonder onderscheid, direct en op bevel (zonder bidden) genezen. En een ieder die meent de gave van genezing te hebben en dit niet kan produceren zoals in Handelingen wordt gedaan, acht ik een aanfluiting voor de naam van Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

acht ik een aanfluiting voor de naam van Christus.

Kaasje je hebt gelijk in het feit dat er ook veel mis gaat, en dat betreur ik ook ten zeerste..

zeker als het op geld aankomt moet je uitermate zorgvuldigheid betrachtten, klopt helemaal. 

zover ik weet kostten de samenkomsten van tb joshua niets. je moet wel zelf je reis en kosten verblijf betalen.

maar de stelling was, genezen er nog mensen, staan er nog doden op , en worden er nog demonen uit gedreven.

Jezus zelf heeft iedereen genezen, die hier om kwam, maar er staat ook geschreven dat de discipelen soms faalde..

was dit een aanfluiting ? ja in zekere zin wel..

maar zijn het dan gelijk prutsers omdat iemand waar je voor bid niet geneest, bevrijd, of opstaat uit de dood, dacht het niet.

weet je dat Jezus zelf een keer voor iemand 2x moest bidden voor dat hij helemaal volledig goed zag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei vredestichter:

Natuurlijk Lobke, het is niet echt een vraag voor deze Topic maar ik werk nu voor de plaatselijke overheid.

en ze noemen het psychosociale ondersteuning.

Maar ik heb de vrijheid om met mensen te bidden, het evangelie uit te leggen, werk samen met een heel leuk team wat zo goed als aleen maar uit wedergeboren christenen bestaat.

we zien veel herstel, ook op dit gebied in Jezus naam

ik ben zelf gespecialiseerd in mannen tussen 18 en veel ouder met dubbele diagnoses en verslaving's problematieken.

Maar nu weer terug naar de topic.

@vredestichter,

Weet je dat ik me veel zorgen maak om hetgeen je nu schrijft? Dat je werkt voor de plaatselijke overheid, dus je verdient er je geld mee??

Iemand die doden ziet opstaan, blinden genezen, mensen met een dwarsleasie genezen etc. Iemand die die charlatan uit Afrika TB Joshua ondersteunt.

Ik voel me letterlijk misselijk, niet om jouw als persoon maar om de daden die één grote fake zooi is. En ja ik heb ervaring wij waren ook jarenlang gastgezin voor mensen met psychische problematiek en een langdurig zwaar drugs verleden. 

Dat ze Jezus leerden kennen is mooi, velen ervoeren daar kracht uit om af te komen van die verslavingen. Sommigen kregen ook weer een terugval. En sommigen zijn kapot gemaakt door deze walgelijke toestanden waarover jij spreekt. 

Ik ga dit onderzoeken; jij voelt je een profeet. Ik niet, maar ik voel me gedreven om op te komen voor mensen die in deze ziekmakende  mallemolen meegenomen worden door een stel ego trippers.  TB Joshua..:'(

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

Dat je werkt voor de plaatselijke overheid, dus je verdient er je geld mee??

Klopt als er hulp vraag komt, in onze stad, dan wordt dit onderzocht, of dit werkelijk waar is dus een diagnose gesteld door een expert, (gaat buiten mij om)

ik wordt door de overheid betaald niet door die persoon.

De overheid doet dan een beroep op christelijke organisatie's omdat die gewoon bewezen hebben succesvol te zijn, en daar gaat het in wezen om bij de overheid ze willen dat het probleem zo goed en snel mogelijk opgelost of minimaal verbeterd zien worden, 

voor zo weinig mogelijk geld, dit heet markt werking, dit heb ik ook niet bedacht..

19 minuten geleden zei Lobke:

Iemand die die charlatan uit Afrika Joshua B ofzo ondersteunt.

Ik ondersteun niemand ze vroegen om bewijzen van mensen die genazen, kwam op deze site, en vond het waarheids getrouw, ook omdat ik een aantal nederlanders ken die daar van zijn terug gekomen en genezen zijn, maar had honderden andere bedieningen kunnen uitkiezen, maar daar ging het helemaal niet om denk jij dat jezus nog steeds geneest en vond je dat het echt kanker was wat er uit deze jongen zijn been kwam en genas, daar gaat het in deze topic over.

 

19 minuten geleden zei Lobke:

Dat ze Jezus leerden kennen is mooi, velen ervoeren daar kracht uit om uit de verslaving te stappen. maar velen zijn kapot gemaakt door deze walgelijke toestanden waarover jij spreekt. 

Ik ga dit onderzoeken; jij voelt je een profeet. Ik niet maar ik voel me gedreven om op te komen voor mensen die in deze ziekmakende  mallemolen meegenomen worden door een stel ego trippers. Joshua B.:'(

Ik heb nergens beweert mij een profeet te voelen, wel een kind van God weten te zijn..

Ga het gerust onderzoeken en behoud het goede.

ik weet niet precies wat jou drijfveer is, mensen beschermen tegen misstanden, dan ben je goed bezig.

Maar het kind met het badwater weggooien is misschien ook weer jammer.

Denk jij @Lobke dat Jezus vandaag nog mensen bevrijd, geneest, en dat er nog steeds doden opstaan, want dat is waar deze topic over gaat ??

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het onderzoek van de VU is niet om te bewijzen of gebedsgenezingen plaatsvinden. Want de bewijzen daarvoor zijn er nog niet, ja er zijn mensen die verklaren genezen te zijn nadat ze naar een gebedsgenezer gingen.  Vaak gaat het dan om psychisch- somatische aandoeningen, zijn deze mensen ziek? Ja, maar vaak zijn er geen lichamelijke oorzaken te vinden, het meest bekend het verhaal van Janneke Vlot. Er zijn waarschijnlijk niet zoveel genezingen want dat voorbeeld wordt altijd aangehaald. En de vele beenlengte verschillen; iedere fysiotherapeut kent dat truckje.

https://www.trouw.nl/religie-en-filosofie/vu-brengt-onverklaarde-gebedsgenezingen-in-kaart~af134c8d/

 Als je veel pijn hebt, ga je steeds minder je lichaam bewegen, daardoor wordt de pijn erger. Je komt in een soort visuele cirkel, ik herken het zelf. Ik heb veel rugklachten en hoe minder ik me bewoog hoe erger de pijn werd en hoe vaker ik pijn had. Op het moment dat ik fitness in een 34C zwembad ging doen ging het beter, ik ging daardoor dus meer wandelen, fietsen etc. Daardoor werd de pijn veel minder zonder dat er gebedsgenezing aan de pas kwam. Wil ik dat niet? Oh ja ik zou graag zien dat door gebed veel mensen genezen. Maar persoonlijk denk ik dat artsen hun talent en kunde inzetten om te genezen wat mogelijk is. Oh er zijn ook medische missers maar het gaat om deskundigheid en goede intenties.

De één promoot wietolie om van kanker te genezen de ander zegt in Jezus naam doden te kunnen opwekken. Ik durf te zeggen dat ik het niet geloof. Als het zo was kwam men niet steeds met Janneke Vlot aan. En dan zouden alle gebedsgenezers de ziekenhuizen, alle ziekenhuizen  moeten overspoelen. Maar nee, daar zie je ze niet.

 

Janneke Vlot; dystrofie. Onder ons zijn ook artsen en die kennen misschien patiënten uit de praktijk. Ik ken ook iemand met dystrofie; en ik geloof dat diegene echt pijn had.  Maar vervolgens droeg hij zijn arm alleen nog maar in een draagband, totaal geen beweging meer. Vervolgens werd deze persoon afgekeurd en op den duur zag ik steeds minder die draagband, dus meer beweging. De pijn werd minder en die persoon kan nu weer alles doen. Er kwam geen gebedsgenezing aan te pas.

Wie open en eerlijk naar dit filmpje kijkt zal iets opvallen. En nogmaals ik ontken niet dat Janneke pijn had, maar pijn en steeds meer in bed. Oedeem krijgen omdat je niet meer beweegt etc etc. Maar lag Janneke altijd in bed, zo ja wat gebeurd er dan met je spieren?

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

zeker als het op geld aankomt moet je uitermate zorgvuldigheid betrachtten, klopt helemaal. 

U schiet van het ene uiterste in het andere. De liefde gelooft alle dingen wordt door u volkomen uit zijn verband gerukt. Uw liefde is slechts een etalering van onnozelheid, een totaal gebrek aan geestelijke intelligentie. En dan druk ik mij nog uit in het voordeel van u.

1 uur geleden zei vredestichter:

 zover ik weet kostten de samenkomsten van tb joshua niets. je moet wel zelf je reis en kosten verblijf betalen.

Wederom pontificale onnozelheid.

1 uur geleden zei vredestichter:

Jezus zelf heeft iedereen genezen, die hier om kwam, maar er staat ook geschreven dat de discipelen soms faalde..

was dit een aanfluiting ? ja in zekere zin wel..

maar zijn het dan gelijk prutsers omdat iemand waar je voor bid niet geneest, bevrijd, of opstaat uit de dood, dacht het niet.

En waarom lukte het de discipelen niet? Juist ja, vanwege het ongeloof van henzelf... In tegenstelling tot de mensen die u hier tentoonspreid, hebben de discipelen hiervan geleerd. Iets wat ik gewoonweg niet kan constateren bij de door u aangedragenen. Nergens wordt in de Bijbel vooraf geloof verwacht om genezen te worden.

1 uur geleden zei vredestichter:

weet je dat Jezus zelf een keer voor iemand 2x moest bidden voor dat hij helemaal volledig goed zag.

Ik ga ervan uit dat u doelt op de genezing van de blinde te Bethsaïda. Het zicht van de man werd herstelt direct na de eerste aanraking (fysieke herstelling), echter zoals u kunt lezen zag deze man de mensen als bomen... Er was dus nog een genezing nodig, namelijk die van het interpretatievermogen (geestelijke herstelling). Deze werd genezen na de tweede aanraking. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei vredestichter:

dat is toch helemaal geen probleem dingo: jou voorstellings vermogen leek me toch al niet erg groot !

maar nu weer serieus !!

https://www.youtube.com/watch?v=ZXM960QtnXQ&t=193s

 

Ik zal wat laten zien van tb joshua, mocht je naar hem toe willen dat is een officieel document vereist van een specialst om fraude te voorkomen, ook later na genezing, is een officieel document van een specialst verplicht, voor je na buiten treedt dit geldt voor iedereen die afreisd dit om negatieve, en valse publiciteit te voorkomen.

het is een africaanse Christen die veel op veel op film vastlegt..

https://www.youtube.com/watch?v=v7a5P1V8cHA

https://www.youtube.com/watch?v=-cpsgev2vPc

https://www.youtube.com/watch?v=4KbSCqIlNns

alles kanker, diabeten, blindheid, doofheid, spierziekten alles, zoek maar op en je zult het zien, sommige filmpjes zijn heftig, maar dat kunnen jullie emotioneel wel aan denk ik..

morgen wat filmpjes laten zien van doden die opstaan, en demonen die uitgedreven worden maar voor nu truste :E

@vredestichter,

Vandaag hopen we jouw beloofde filmpjes te zien waar doden opgewekt, kanker,doofheid,blindheid en alles wordt genezen. Oh ja ook waar demonen worden uitgedreven.  

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei Lobke:

Het onderzoek van de VU is niet om te bewijzen of gebedsgenezingen plaatsvinden. Want de bewijzen daarvoor zijn er nog niet, ja er zijn mensen die verklaren genezen te zijn nadat ze naar een gebedsgenezer gingen.  Vaak gaat het dan om psychisch- somatische aandoeningen, zijn deze mensen ziek? Ja, maar vaak zijn er geen lichamelijke oorzaken te vinden

bedankt voor je reactie ik ben nogmaals de laatste die zal zeggen dat er geen nep is..

maar als er nep is, bestaat het toch ook echt, wel eens een vals briefje van 15 gezien.

maar als je iemand met een enorme kanker gezwel ziet, en deze komt eruit dan is dat duidelijk geen psychisch- somatische aandoening maar goed dat stel je ook niet.

dus als ik zo vrij mag zijn, en ik je goed begrepen heb, zeg je dat door de kracht van gebed mensen kunnen genezen, en ook dat dit bij verslaafde een goede uitwerking kan hebben correct ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Lobke:

Vandaag hopen we jouw beloofde filmpjes te zien waar doden opgewekt, kanker,doofheid,blindheid en alles wordt genezen. Oh ja ook waar demonen worden uitgedreven.

Liever niet, die bagger kan gemist worden als kiespijn. Welke ik overigens altijd laat behandelen door een tandarts en zonder verdoving.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Kaasjeskruid:

Liever niet, die bagger kan gemist worden als kiespijn. Welke ik overigens altijd laat behandelen door een tandarts en zonder verdoving.

@Kaasjeskruid,

Wanneer je weet dat die bagger dus gebeurd, waar mensen het slachtoffer van zijn, dan weet ik het liever. Dan pas kun je mensen waarschuwen tegen deze misstanden.

Het gaat mij niet om een jacht op gebedsgenezers, laat ze beenlengte verschillen aanpakken als dat hun hobby is. Maar blijf af van mensen die psychische problematiek kennen. Daar is deskundigheid voor nodig, adviseer om naar een arts te gaan die evt doorstuurt en wel of niet medicatie voorschrijven.

Geef mensen geen valse hoop, vertel ze niet dat ze door demonen zijn bezeten wanneer ze psychisch ziek zijn. Weet je wat dit doet met mensen die het toch al zo zwaar hebben?

 

Een voorbeeld; 2 weken na het uitdrijven van demoontjes deed slachtoffer 1 van de gebedsgenezer een poging tot zelfdoding. Het slachtoffer kon niet verdragen dat er demonen in haar/hem aanwezig waren.

Slachtoffer 2 kwam in paniek hier; een buur die zeer charismatisch is zei dat ze de demonen uit moest kotsen. En dat tegen iemand die psychisch ten einde raad was.

Gelukkig was er de medische wetenschap, gelukkig is er medicatie, gelukkig is er goede therapie . Therapie door deskundigen niet door beunhazers.

 

Zo maar wat voorbeelden.....er zijn er nog tig, om te janken.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

U schiet van het ene uiterste in het andere. De liefde gelooft alle dingen wordt door u volkomen uit zijn verband gerukt. Uw liefde is slechts een etalering van onnozelheid, een totaal gebrek aan geestelijke intelligentie. En dan druk ik mij nog uit in het voordeel van u.

Geeft niets  Kaasje, liefde voor je broeder, je naaste is toch uiteindelijk waar het omgaat !!

13 minuten geleden zei Kaasjeskruid:
1 uur geleden zei vredestichter:

 zover ik weet kostten de samenkomsten van tb joshua niets. je moet wel zelf je reis en kosten verblijf betalen.

Wederom pontificale onnozelheid.

Ik heb het net nog even uitgezocht, er worden groepsreizen georganiseert naar nigeria vanuit nederland dit is niet duurder dan een weekje all inn lagos ha ha

maar terug naar de topic !!

15 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

En waarom lukte het de discipelen niet? Juist ja, vanwege het ongeloof van henzelf... In tegenstelling tot de mensen die u hier tentoonspreid, hebben de discipelen hiervan geleerd. Iets wat ik gewoonweg niet kan constateren bij de door u aangedragenen. Nergens wordt in de Bijbel vooraf geloof verwacht om genezen te worden.

Toch schijnt Jezus er een behoorlijk punt van te maken, en dit bedroefde hem behoorlijk, moet je voorstellen je gaat terug naar je eigen dorp, en heel weinig mensen geloofde hem, kon dus weing weinig mensen genezen, bevrijden, en doden laten opstaan, 

en daarom verweet hij hun om hun ongeloof !!

en dit komt heel veel voor (mocht je teksten willen hebben hoor ik het wel) in de bijbel, hoe je nou geloof ontvangt is een andere kwestie, maar daar deze topic niet voor bedoeld.

20 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Ik ga ervan uit dat u doelt op de genezing van de blinde te Bethsaïda. Het zicht van de man werd herstelt direct na de eerste aanraking (fysieke herstelling), echter zoals u kunt lezen zag de man de mensen als bomen... Er was dus nog een genezing nodig, namelijk die van het interpretatievermogen (geestelijke herstelling). Deze werd genezen na de tweede aanraking. 

bedoel je deze ? in het evangelie van marcus 8 volgens de willibrord 

GENEZING VAN EEN BLINDE
22Zij kwamen in Betsaïda. Daar bracht men een blinde bij Hem en smeekte Hem die te willen aanraken. 23Jezus nam de blinde bij de hand en bracht hem buiten het dorp. Daar deed Hij speeksel op zijn ogen, legde hem de hand op en vroeg hem: “Kunt ge al iets zien?” 24Hij keek en hij antwoordde: “Ik zie mensen, want ik zie ze lopen, maar ze lijken op bomen.” 25Daarna legde Hij nog eens de handen op zijn ogen. Nu zag hij scherp en was zo volkomen genezen dat hij alles duidelijk zag. 

Ik haal hier toch iets anders uit. ""Daarna legde Hij nog eens de handen op zijn ogen. Nu zag hij scherp en was zo volkomen genezen"

maar dat doet toch niets af van de vraag, waar op jullie het zo moeilijk vinden om antwoord te geven geneest, bevrijd en staan er nog steeds doden op in jezus naam ?

en waarom het allemaal niet gebeurt, en wie het allemaal niet snappen dat is nu wel duidelijk, maar gebeurt het nog ??

3 minuten geleden zei Lobke:

@Kaasjeskruid,

vertel ze niet dat ze door demonen zijn bezeten wanneer ze psychisch ziek zijn. Weet je wat dit doet met mensen die het toch al zo zwaar hebben?

 

Een voorbeeld; 2 weken na het uitdrijven van demoontjes deed slachtoffer 1 van de gebedsgenezer een poging tot zelfdoding. Het slachtoffer kon niet verdragen dat er demonen in haar/hem aanwezig waren.

Slachtoffer 2 kwam in paniek hier; een buur die zeer charismatisch is zei dat ze de demonen uit moest kotsen. En dat tegen iemand die psychisch ten einde raad was.

Gelukkig was er de medische wetenschap, gelukkig is er medicatie, gelukkig is er goede therapie . Therapie door deskundigen niet door beunhazers.

 

Zo maar wat voorbeelden.....er zijn er nog tig, om te janken.

 

Weet je dat ik het hier helemaal mee eens ben @Lobke en jank ik hier misschien nog wel harder om dan jij !!

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Lobke:

Geef mensen geen valse hoop, vertel ze niet dat ze door demonen zijn bezeten wanneer ze psychisch ziek zijn. Weet je wat dit doet met mensen die het toch al zo zwaar hebben?

Ik weet er het mijne van. Verspreid over een periode van drie jaren, heb ik zes mensen met psychiatrische multiproblematiek opgevangen en begeleid in mijn huis. Vierentwintig uur per dag kon er een beroep worden gedaan op mijn hulp. Erkennen en begeleiden van psychotische episodes horen hier ook bij en zijn veelal symptomen van zelf geïnduceerde problematiek. Ik ben geen voorstander van mensen de hand boven het hoofd houden, dus in dat opzicht kan ik met u mee gaan dat ze geen valse hoop voorgewend dient te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Ik weet er het mijne van. Verspreid over een periode van drie jaren, heb ik zes mensen met psychiatrische multiproblematiek opgevangen en begeleid in mijn huis. Vierentwintig uur per dag kon er een beroep worden gedaan op mijn hulp. Erkennen en begeleiden van psychotische episodes horen hier ook bij en zijn veelal symptomen van zelf geïnduceerde problematiek. Ik ben geen voorstander van mensen de hand boven het hoofd houden, dus in dat opzicht kan ik met u mee gaan dat ze geen valse hoop voorgewend dient te worden.

Mmmm God zij dank voor alle artsen, profesionele hulpverleners, medicatie, en opgepast voor alle kwakzalvers, maar daar gaat het nu niet om.

Geneest, bevrijd, en worden er nog steeds doden opgewekt in Jezus naam ??

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei vredestichter:

Mmmm zouden ze bij de VU nu allemaal gek zijn geworden, uit de middeleeuwen komen.

was zomaar een van de vele gedocumenteerde genezingen..

Om dit te blijven ontkennen, moet je volgens mij voor je laten bidden._O- 

Er is dus iets anders aan de hand...

Of ze bij de VU gek geworden zijn weet ik niet. 

Of er vele gedocumenteerde gevallen zijn weet ik ook niet. Maar dat Janneke Vlot genezen is staat buiten kijf. Als je daar op zoekt is er niemand die ontkent dat ze genezen is, maar er zijn er maar weinig die bevestigen dat dit door gebed komt. Wat ik wel zie is dat er vooral naar Janneke gekeken wordt want als je dan verder zoekt kom je wel een scala aan gevallen tegen die niet genezen zijn, of zijn teruggevallen. Zoals bijvoorbeeld in onderstaande artikelen wordt vertelt:

Wat vooral opvalt is dat er heel veel mensen niet genezen en teleurgesteld worden. Maar ja die zullen Jezus wel niet oprecht als hun verlosser geaccepteerd hebben of zoiets. 

Ik denk inderdaad dat er iets anders aan de hand is, maar wel dat dat iets anders is dan jij bedoelt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Mullog:

Of ze bij de VU gek geworden zijn weet ik niet. 

Of er vele gedocumenteerde gevallen zijn weet ik ook niet. Maar dat Janneke Vlot genezen is staat buiten kijf. Als je daar op zoekt is er niemand die ontkent dat ze genezen is,

Denk je dat ze aan zo'n duur onderzoek beginnen, als het alleen maar over Janneke vlot gaat..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei vredestichter:

maar dat doet toch niets af van de vraag, waar op jullie het zo moeilijk vinden om antwoord te geven geneest, bevrijd en staan er nog steeds doden op in jezus naam ?

Zeldzaam zijn de keren dat ik iemand ben tegengekomen met zo een dikke plaat voor zijn harses. Ik hoop en bid van harte dat deze plaat verwijderd mag worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tegenwoordig is het zo mooi dat er zoveel filmpjes op internet staan, letterlijk duizenden die genezen wereldwijd in jezus Naam.

https://www.youtube.com/watch?v=2e1woYu1HbU

Dit is zo geweldig Goed nieuws .. dank u Jezus, overal gaan er steeds meer geest vervulde christenen er op uit. ook in nederland, hele gewone mensen, leraren, automonteurs, ambtenaren, huismoeders. 

zoveel getuigenissen, en juist ook heel veel bij Atheisten, en moslims en andersdenkende, maakt allemaal niet uit en vooral buiten de kerk. 

Geweldig he je zal maar ziek zijn, en verteld zijn ''sorry we kunnen u niet verder helpen'' en dan weer helemaal gezond worden.

God is Goed !!

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Zeldzaam zijn de keren dat ik iemand ben tegengekomen met zo een dikke plaat voor zijn harses. Ik hoop en bid van harte dat deze plaat verwijderd mag worden.

Wat is er precies wat jou zo irriteert ?? 

De opdracht van Jezus : wek doden op geneest de zieken en drijf demonen uit ??

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid