Spring naar bijdragen

Waarom christenen Trump supporten


Aanbevolen berichten

13 minuten geleden zei Noel:

Die kleerscheuren hoort er bij, voorkomen met een wet is niet gelukt, en volkomen gevoelsmatig aanpakken met intuïtie van de ziel ook niet.

Als die strijd om Jeruzalem al zoveel deining teweegbrengt, wat zal het dan worden als straks Jezus op die Olijfberg verschijnt? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 591
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pff, ik heb het wel een beetje gehad met de extremistische denkbeelden van Fundamenteel en Dolce Vita. Fundamenteel is het spoor volledig bijster (of is een enorme trol) en Dolce Vita is blind voor al

Dat is jou antwoord op de vraag. Mijn antwoord op de vraag ga je niet accepteren. Want dat bestaat uit een moeizaam proces van wederzijds begrip, respect en acceptatie. Compromissen waarbij Israe

Je kan er vele uit het lijstje halen die in Europa plaatsvonden. Joegoslavië? Wat dacht je van de aanslagen bij het conflict in Noord-Ierland of in Baskenland? De muur die Berlijn spleet? De Turkse be

1 uur geleden zei TTC:

Als die strijd om Jeruzalem al zoveel deining teweegbrengt, wat zal het dan worden als straks Jezus op die Olijfberg verschijnt? 

De partijen die daar nu ruzie maken, de Joden en de Moslims, zullen zich daar niet echt druk om maken. En zo ze dat wel doen, denk ik dat hij snel een kogelvrij vest moet zien te krijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Cees02:

Ik snap überhaupt niet dat mensen op Trump hebben gestemd. Diplomatie komt in die man zijn woordenboek niet voor.

Waarschijnlijk omdat ze niet op Clinton wilden stemmen. Misschien ook omdat veel mensen een beetje genoeg beginnen te krijgen van diplomatie. Ze willen gewoon graag hun kinderen te eten kunnen geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Willempie:

Waarschijnlijk omdat ze niet op Clinton wilden stemmen. Misschien ook omdat veel mensen een beetje genoeg beginnen te krijgen van diplomatie. Ze willen gewoon graag hun kinderen te eten kunnen geven.

Diplomatie is verkeerd? Het lijkt me beter om diplomatie te bedrijven dan naar de wapens te grijpen, denk oa aan Noord-Korea.

1 uur geleden zei Flash Gordon:

Dat probleem speelt sterk bij Europeanen, journalisten, intellectueel links en Democraten: ze snappen er echt niets van

Want?....

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Cees02:

Diplomatie is verkeerd? Het lijkt me beter om diplomatie te bedrijven dan naar de wapens te grijpen, denk oa aan Noord-Korea.

Als mevrouw Clinton had gewonnen hadden we nu misschien al oorlog met Rusland gehad want daar stuurde deze dame rechtstreeks en openlijk op af. Tot nu toe heeft Trump nog geen oorlog opgestart, dit in tegenstelling tot zijn voorganger, de ontvanger van de Nobelprijs voor de vrede. Kijk, je kunt het grote publiek een tijd lang voor de gek houden maar er komt altijd een moment dat mensen wakker worden. En mensen worden niet graag genaaid, om het even grof uit te drukken, zelfs niet door zeer diplomatieke en charismatische figuren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoog tijd dat het Israelisch leger in gaat grijpen. Zit al een half uurtje naar een live opname uit Betlehem te kijken. Wát een enorme zelfbeheersing leggen de Israëlieten aan de dag. Dit is mede waarom de Amerikanen op Trump hebben gestemd. En maak uw borst maar nat, want dit soort tuig doet dit in Europa ook (denk maar aan de rellen in Frankrijk, Engeland en Duitsland).  Men is zogenaamd zoooo zielig, maar men is gewoon  hondslui en wil nergens voor deugen en heeft geen enkel respect voor het leven. Zojuist werd een ambulance met zwaailichten ook niet doorgelaten.   Deze "jongeren" hebben veel en véeeééeeeeeeel te lang hun zin gekregen en hun gang kunnen gaan. Het groeit op voor galg en rad. Oppakken die zooi en in heropvoedingskampen laten zwoegen voor elke kruimel die ze eten en elke druppel water die ze drinken. Weg met de zachte heelmeesters, die maken stinkende wonden. Aanpakken dat laffe luie nutteloze goddeloze tuig. Lekker neerzetten in de Arabische woestijn met een groot hek eromheen en dan bomen laten planten, zoals de Israëlieten hebben gedaan, en zeewater ontzilten, zoals de Israëlieten hebben gedaan. Zwoegen en je land vruchtbaar maken. Geen tijd voor stenen gooien. Gewoon lekker schoonvegen, heel dat "palestina". Lekker terug naar de zandbak waar ze vandaan kwamen. En lekker onder de sharia in Saoedi Arabië plaatsen. Met welk handje gooide je die steen en beschadigde je moedwillig andermans bezittingen waar ze hard voor gewerkt hebben?  Kom maar, dat handje gaat eraf, je doet er toch niks nuttigs mee.  Terug naar de zandbak, en terug naar de wetten van jouw allah en zijn profeet. Dat willen ze, dus laten we hen dat dan gunnen. Ze willen het zelf. Dus hup, waar zulken ook leven, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, VS,  lekker naar de zandbak terug sturen. 

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Cees02:

 

Want?....

Je herinnert je de verbijstering van het intellectuele volkje al niet meer? Grappig. Want wie een béétje had opgelet wist lang voor de verkiezingen al dat Trump zou winnen. En dat staat los van eigen voorkeuren. Het zijn opvallend vaak degenen die anti-Trump zijn die het allemaal niet begrepen, zagen aankomen en nog niet begrijpen. Trump niet, Brexit niet, populisten niet, het is allemaal kennelijk heel lastig te begrijpen voor wie nooit eens buiten de eigen bubbel komt. Raar he?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ongeacht de nieuwszender die je volgde, ze schotelde allemaal Clinton voor als gedoodverfde winnaar. Ik vond het machtig mooi dat Trump won. Had het ook gehoopt en een klein beetje verwacht. Ik vond het mooi dat de elite zo de deksel op de neus kreeg. Dat de brexit zou komen had ik wel verwacht. Ook bij die verkiezing zijn belangrijke aantallen stemmers thuisgebleven omdat ze voorgelogen zijn door de MSM. Waarom zou je immers gaan stemmen als de winst al binnen is volgens de media?

Ik volg ook joop.nl en dat is wel het duidelijkste voorbeeld wat ik kan bedenken van een wereldvreemde bubbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja het was kiezen tussen twee kwaden en dan hoop je dat niet een type als Trump gekozen wordt. Een land regeren is nu eenmaal wat anders dan een bedrijf besturen. Maar van Clinton word je ook niet blij en betere kandidaten kregen geen kiesmannen. En met het huidige Amerikaanse verkiezingsstelsel is een derde partij die enige kans maakt ook een illusie. Kortom we zullen het nog een poosje met Trump moeten doen. En dan maar hopen dat de volgende verkiezingen er wat beters te kiezen valt dan Trump of Clinton.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10-12-2017 om 01:54 zei Cees02:

Ik snap überhaupt niet dat mensen op Trump hebben gestemd. Diplomatie komt in die man zijn woordenboek niet voor.

Ga dan eens in gesprek met Trump-aanhangers. Zonder opgeheven vingertje of je eigen ideeën over de Amerikaanse samenleving, maar gewoon met open vizier. Ga dan ook eens in gesprek met bijvoorbeeld Brexit-aanhangers, PVV-stemmers, Zwarte Piet-aanhangers, kortom, met mensen die tegenwoordig de "boze (blanke) burgers" worden genoemd. Wat ook misschien helpt als je in de Randstad woont: ga eens de provincie in, of lees eens meer specifiek provinciale media. Dat wil namelijk ook nog weleens behoorlijk verschil maken.
Ik heb soms namelijk het idee dat we heel graag óver deze mensen spreken met een soort morele verbazing, maar eigenlijk heel weinig mét deze mensen. Misschien omdat wij onze oordelen al over hen klaarhebben en daarom menen dat we niet ook nog eens echt naar ze hoeven te luisteren, behalve dan voor leuke en ons oordeel bevestigende soundbites bij nieuwsitems over hen. Terwijl het een best grote groep is met wel degelijk serieuze zorgen en vragen.

Daarbij speelt er nog een belangrijk iets: de social media waar we volop gebruik van maken, creëert automatisch een soort bubbel om je heen, zodat je alleen de informatie krijgt die je wíl. De social media en zelfs ook de zoekmachine Google selecteert namelijk berichten en zoekresultaten op basis van je persoonlijke voorkeuren en geschiedenis die je in deze media opbouwt.
Dat is handig, omdat Google dan met je meezoekt en je op Facebook enkel de dingen leest die je interesseren. Maar voor een meer onafhankelijke kijk op dit soort kwesties is het bepaald niet handig, omdat alle tegengeluiden, alle kritiek op jouw manier van leven, immers netjes weggefilterd wordt. Dat creëert dan toch een scheef beeld en maakt je mogelijk blind voor verschillende belangrijke ontwikkelingen.

Als jij de naam Trump googlet, dan is de kans groot dat je, naast de gebruikelijke Wiki's, voornamelijk kritische tot negatieve opinies als zoekresultaten krijgt. Een Trump-aanhanger in Amerika krijgt echter totaal andere resultaten. Die ziet ronkende campagne-artikelen en gelikte filmpjes waarin Trump Amerika weer groot gaat maken. Die ziet vooral positieve opinies, goed onderbouwd en wel. Want let wel: het debat wordt in Amerika veel diepgaander en serieuzer gevoerd, met dikke wetenschappelijke rapporten en al, dan wij hier in Nederland meekrijgen.
Artikelen die resoneren met zijn oprechte zorgen, twijfels en vaak ook wantrouwen jegens de politiek in Washington. Voor hem is het wellicht juist wél een verademing dat hij zich niet keurig naar de gevestigde orde gedraagt en geen halve SJW-er is. Alleen slechte resultaten en te weinig verbetering in zijn levensomstandigheden kunnen dan nog teleurstellingen opleveren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Robert Frans:

Ga dan eens in gesprek met Trump-aanhangers. Zonder opgeheven vingertje of je eigen ideeën over de Amerikaanse samenleving, maar gewoon met open vizier. Ga dan ook eens in gesprek met bijvoorbeeld Brexit-aanhangers, PVV-stemmers, Zwarte Piet-aanhangers, kortom, met mensen die tegenwoordig de "boze (blanke) burgers" worden genoemd. Wat ook misschien helpt als je in de Randstad woont: ga eens de provincie in, of lees eens meer specifiek provinciale media. Dat wil namelijk ook nog weleens behoorlijk verschil maken.
Ik heb soms namelijk het idee dat we heel graag óver deze mensen spreken met een soort morele verbazing, maar eigenlijk heel weinig mét deze mensen. Misschien omdat wij onze oordelen al over hen klaarhebben en daarom menen dat we niet ook nog eens echt naar ze hoeven te luisteren, behalve dan voor leuke en ons oordeel bevestigende soundbites bij nieuwsitems over hen. Terwijl het een best grote groep is met wel degelijk serieuze zorgen en vragen.

Daarbij speelt er nog een belangrijk iets: de social media waar we volop gebruik van maken, creëert automatisch een soort bubbel om je heen, zodat je alleen de informatie krijgt die je wíl. De social media en zelfs ook de zoekmachine Google selecteert namelijk berichten en zoekresultaten op basis van je persoonlijke voorkeuren en geschiedenis die je in deze media opbouwt.
Dat is handig, omdat Google dan met je meezoekt en je op Facebook enkel de dingen leest die je interesseren. Maar voor een meer onafhankelijke kijk op dit soort kwesties is het bepaald niet handig, omdat alle tegengeluiden, alle kritiek op jouw manier van leven, immers netjes weggefilterd wordt. Dat creëert dan toch een scheef beeld en maakt je mogelijk blind voor verschillende belangrijke ontwikkelingen.

Als jij de naam Trump googlet, dan is de kans groot dat je, naast de gebruikelijke Wiki's, voornamelijk kritische tot negatieve opinies als zoekresultaten krijgt. Een Trump-aanhanger in Amerika krijgt echter totaal andere resultaten. Die ziet ronkende campagne-artikelen en gelikte filmpjes waarin Trump Amerika weer groot gaat maken. Die ziet vooral positieve opinies, goed onderbouwd en wel. Want let wel: het debat wordt in Amerika veel diepgaander en serieuzer gevoerd, met dikke wetenschappelijke rapporten en al, dan wij hier in Nederland meekrijgen.
Artikelen die resoneren met zijn oprechte zorgen, twijfels en vaak ook wantrouwen jegens de politiek in Washington. Voor hem is het wellicht juist wél een verademing dat hij zich niet keurig naar de gevestigde orde gedraagt en geen halve SJW-er is. Alleen slechte resultaten en te weinig verbetering in zijn levensomstandigheden kunnen dan nog teleurstellingen opleveren.

Ik heb dit bericht positief gewaardeerd. Wel vroeg ik me nog af wat een SJW-er is. En behoud ik me voor om alsnog negatief te zijn over de Russische invloeden, al zou het misschien best goed kunnen zijn als de supermachten wat samenwerkten, maar op deze manier? Als je in Trump een Poetin ziet die zichzelf nog moet onderdrukken, omdat het nog niet helemaal kan, dan heb je wel een ander beeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was (toevallig) aan het lezen:

Jesaja 9:

15 Want de leiders dezes volks zijn verleiders, en die van hen geleid worden, worden ingeslokt.

16 Daarom zal zich de Heere niet verblijden over hun jongelingen, en hunner wezen en hunner weduwen zal Hij zich niet ontfermen, want zij zijn allen te zamen huichelaars en boosdoeners, en alle mond spreekt dwaasheid. Om dit alles keert Zijn toorn zich niet af, maar Zijn hand is nog uitgestrekt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei Robert Frans:

Ga dan ook eens in gesprek met bijvoorbeeld Brexit-aanhangers, PVV-stemmers, Zwarte Piet-aanhangers, kortom, met mensen die tegenwoordig de "boze (blanke) burgers" worden genoemd. Wat ook misschien helpt als je in de Randstad woont: ga eens de provincie in, of lees eens meer specifiek provinciale media. Dat wil namelijk ook nog weleens behoorlijk verschil maken.

Als ik Trump of Wilders hoor spreken, dan word ook ik een boze blanke burger... Dat word ik ook als ik me te veel verdiep in hetgeen de partij uitspookt die in mijn stad de meeste teugels in handen heeft, en zichzelf (eufemisme!!!) "Leefbaar" Rotterdam noemt... Men geeft af op de PVDA in deze stad, maar als ik zie wat in het verleden alle stadsvernieuwingprojecten hebben opgeleverd, dan is dat m.i. volledig onterecht. In mijn studietijd vielen om de hoek van de straat nog regelmatig slachtoffers tijdens schietincidenten. Tegenwoordig zijn die wijken (Middelland, Nieuwe Westen) na alle verbeteringen heel wat meer leefbaar geworden... Daar kunnen de huidige "leefbaren" nog een puntje aan zuigen!! Die kunnen nog heel veel nuttig werk gaan doen in de huidige no-go areas in R'dam Zuid!! Op z'n Rotterdams gezegd: niet lullen, maar poetsen, jongens van Leefbaar!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

De goede oude PvdA is natuurlijk niet te vergelijken met de grachtengordelkliek die nu de PvdA vormt en in een bubbel leeft.

Waar links vroeger opkwam voor rechten van arbeiders, sociale ongelijkheid, aanpak van krotten, verbeteren leefomstandigheden lagere klasse enz enz. Nu houden ze zich bezig met infantiele bijzaken als geen zwarte piet, genderneutraliteit, anoniem solliciteren en meer van dat soort randzaken (zonder ooit tot de kern te komen) waar de originele achterban en het gros van de Nederlanders geen boodschap aan heeft. Waar alles en iedereen ziet dat de massa-immigratie en een idioot asielbeleid voor grote problemen zorgt roept links enkel meer, meer, meer. De realiteit of een goede reflectie en bijsturen zit er niet meer in op heel veel onderwerpen helaas. Waar de PvdA vroeger bestond uit arbeiders die de politiek ingingen om zaken te veranderen bestaat ze nu uit beroepspolitici die in een baantjescarrousel hangen.

 

Dus ik begrijp wel waarom kiezers uitwijken naar randpartijen als Leefbaar Rotterdam en PVV. En ik vind het lachwekkend hoe men nou uit alle macht probeert om het FvD ook in die hoek te drukken maar tegelijkertijd niet in wil zien dat de SP en GL in de tegenovergestelde hoek staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Hendrik-NG:

Als ik Trump of Wilders hoor spreken, dan word ook ik een boze blanke burger... Dat word ik ook als ik me te veel verdiep in hetgeen de partij uitspookt die in mijn stad de meeste teugels in handen heeft, en zichzelf (eufemisme!!!) "Leefbaar" Rotterdam noemt... Men geeft af op de PVDA in deze stad, maar als ik zie wat in het verleden alle stadsvernieuwingprojecten hebben opgeleverd, dan is dat m.i. volledig onterecht. In mijn studietijd vielen om de hoek van de straat nog regelmatig slachtoffers tijdens schietincidenten. Tegenwoordig zijn die wijken (Middelland, Nieuwe Westen) na alle verbeteringen heel wat meer leefbaar geworden... Daar kunnen de huidige "leefbaren" nog een puntje aan zuigen!! Die kunnen nog heel veel nuttig werk gaan doen in de huidige no-go areas in R'dam Zuid!! Op z'n Rotterdams gezegd: niet lullen, maar poetsen, jongens van Leefbaar!!!

Ik vermijd dit onderwerp verder, want de innerlijke tolerantiegrens voor zoveel schijnheiligheid is bij mij sowieso al een stukje lager dan gemiddeld en ik ben helemaal  klaar met de linksche kerck. Maar je kletst volkomen uit je nek over Rotterdam, zeer zeker specifiek de wijken die je noemt. Doch het past wel bij oppervlakkig pleisterwerk. Want dat is het en niets anders dan dat. En een deel van de Rotterdamse problematiek is verhuisd naar Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Hier laat ik het bij.

P.S. http://politiek.tpo.nl/2016/04/03/laat-rotterdam-geen-molenbeek-worden/   (dat is het allang.....)

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Thorgrem:

Ik zou het niet uit de nek kletsen willen noemen. Slechts zaken vanuit een ander perspectief zien.

Nee, het is echt uit de nek kletsen. Zeer oppervlakkig pleisterwerk. Maar jij mag het ander perspectief noemen.  (Hier laat ik het echt bij, het sop is mij de kool allemaal niet meer waard.) 

Link naar bericht
Deel via andere websites

:) ik vermoed dat RobertF, net als ik, de zaken vooral bekijkt vanuit het niet-participerende, observerende perspectief. 

 

Het valt me al jaren op dat de maatschappij, en gedrag van mensen en groepen in die maatschappij, aanzienlijk makkelijker te begrijpen zijn als je niet alles kleurt in het morele oordeel van je eigen groep of je eigen standpunt. Vaak ziet de buitenstaander makkelijker wat gaande is in een groep, niet ondanks het gemis aan emotionele betrokkenheid, maar dankzij.

Ik heb mijn voorspelling dat Trump zou winnen maar gewoon vastgelegd, om niet achteraf het verwijt te krijgen dat iedereen makkelijk praten heeft achteraf. Maar ja, Trump kon je makkelijk zien aankomen. Net als Brexit, net als de PVV, net als de populisten van Duitsland, Frankrijk, Spanje, etc. etc.

 

Niet om de redenen die de populisten zelf geven. Natuurlijk verklaren zij hun opkomst vanuit hun vermeende gelijk. Net zoals de rode terreur uit de jaren '70 en '80 verklaard werd vanuit het vermeende gelijk van de gewelddadig geworden hippies. 

Maar wie kijkt naar menselijk gedrag, en een beetje oplet wie de klappen uitdeelt en wie ze opvangt, ziet snel genoeg waarom de politiek zich ontwikkelt zoals ze doet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Dolce Vita:

Nee, het is echt uit de nek kletsen. Zeer oppervlakkig pleisterwerk. Maar jij mag het ander perspectief noemen.  (Hier laat ik het echt bij, het sop is mij de kool allemaal niet meer waard.) 

Prima hoor... De genoemde wijken heb ik intussen van dichtbij kunnen volgen vanaf het moment dat ik er tijdens mijn studietijd woonde (eind jaren 80), een tijd van bijzonder sterke neergang, en hierna de stadsvernieuwing. En ik volg ze tot op heden, want ik kom er nog vrij regelmatig. En tref er nog steeds een wijk aan die levendig genoeg is om zich voorlopig nog wel even staande te houden, met veel bedrijvigheid (werk dus!) bij de lokale middenstanders en straten (ook de zijstraten van de zijstraten) waar ik intussen weer (beter: nog steeds) durf te komen.

Wat jij 'oppervlakkig pleisterwerk' noemt houdt op dit moment al zo'n 20-30 jaar stand. Maar ja, ook hier gaat het om een stadsdeel waarin voor een groot deel mensen wonen vanuit "de lagere sociale klassen", waarin je moet blijven investeren om de vut er in te houden... En ik vraag me ernstig af of men dat wel blijft doen...

47 minuten geleden zei Dolce Vita:

... en ik ben helemaal  klaar met de linksche kerck.

Die "linkse kerk" beschouwt de partij waar ik op stem nu niet bepaald als een linkse partij...

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Hendrik-NG:

Als ik Trump of Wilders hoor spreken, dan word ook ik een boze blanke burger...

Dat kan. En ik ben ook beslist geen Trump- of Wilders-aanhanger, laat dat duidelijk zijn. Maar soms vind ik het dan nog weleens aardig om bij mijzelf "advocaat van de duivel" te spelen. Want waarom krijgt iemand als Trump zoveel aanhang? Wat speelt er in Amerika, wat zien wij niet? En is de huidige status quo dan wel zo probleemoplossend dan? Wat doen deze heren dan wél goed?
Wij zien bijvoorbeeld graag een groene, ecologische lente, maar veel Amerikanen zijn door het sluiten van de vervuilende mijnen wel hun baan kwijtgeraakt. En dus ook hun zorgverzekering, hun pensioen, alles. En je kunt niet zomaar verwachten dat mensen zich wel even omscholen tot windmolenbouwer of zoiets. Hele steden zijn erdoor leeggelopen.
Wij zien graag een gastvrij asielbeleid, maar veel mensen ervaren wel degelijk echt overlast van onaangepaste migranten, terwijl wij schijnbaar vooral lekker zo politiek-correct mogelijke bewoordingen voor deze asielzoekers bedenken om ons daar weer goed over te kunnen voelen.
Wij roemen de vrije markteconomie, terwijl multinationals veel machtiger worden, met schijnbaar gemak honderden mensen ontslaan bij elke "reorganisatie" en geld opeisen dat wij aan zorg en onderwijs hadden kunnen besteden, precies de dingen die veel "gewone" mensen juist belangrijk vinden. Tenminste, zo wordt het in ieder geval gevoeld.

Zo ben ik bijvoorbeeld wel benieuwd wat de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad door Trump gaat teweegbrengen. Velen roepen nu dat dit het vredesproces ernstig zou hinderen, maar wie weet forceert het toch uiteindelijk een doorbraak ten goede, misschien juist omdat er nu zo'n duidelijk standpunt is ingenomen.
De huidige manier van doen werkt immers sowieso aantoonbaar al decennialang niet, maar toch blijven we er uit eigenwijsheid aan vasthouden. Soms moet je echter iets heel anders en onorthodox doen om je doel te bereiken en misschien is dit er wel een. Ik weet het oprecht niet, maar ik sluit ook niets uit.
Zelf denk ik (tezamen met veel joden destijds) dat we Israël in 1948 nooit juist precies in dat Arabische gebied hadden moeten planten, dat elk boerenverstand eigenlijk wel had kunnen inzien dat dat vrágen om problemen was, maar ze is daar nu eenmaal en dergelijke meer, wel, pragmatische denkwijzen worden niet altijd erg gewaardeerd. Dus vooruit dan maar.
Het valt me dan ook op dat het lang niet alleen Trump-aanhangers zijn die de erkenning een goede of logische zet vinden. Dat maakt de kwestie toch wel boeiend.

Er is dus altijd een andere kant van het verhaal. Een kant die wij misschien dus niet zonder meer horen of echt serieus nemen, omdat wij in onze eigen bubbel leven, mede gecreëerd door de social media. Waardoor wij inderdaad niet meer scherp de ontwikkelingen zien gebeuren die voor onze neus plaatsvinden. En daar schaar ik mijzelf ook weleens onder hoor, want ik zie ook lang niet alles.
En dan heb ik het ook nog niet eens over zoiets als het metoo-gebeuren, waardoor teveel mannen zonder enig fatsoenlijk bewijs worden beschuldigd en voor het leven geruïneerd en we geacht worden alle verhalen zonder meer te geloven. Die op zich mooi bedoelde openheid is al grotendeels tot een klopjacht geworden, omdat het oordeel nu eenmaal sneller is dan het oor.
Ik denk dat, zeker ook met die social media en met de algehele mediocratie die grotendeels al ontstaan is in ook ons land, daarom dat het gebod van Jezus om niet te oordelen alleen maar prangender en actueler is geworden. Dat we altijd, áltijd de andere kant van het verhaal moeten willen horen, ook als de ander zo overduidelijk slecht zou lijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid