Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Wereldnieuws uit katholieke hoek: Kardinaal Pell (rechterhand van de paus) wordt beschuldigd van structureel seksueel misbruik van minderjarige jongetjes. 

Bron

Mocht hij veroordeeld worden en schuldig bevonden, dan is het een aanwijzing dat de doofpotcultuur in de RKK die aan het licht kwam eind vorige eeuw, nog lang niet opgelost. Pell was als hooggeplaatste kardinaal zelf betrokken bij de bestrijding van seksueel misbruik. 

In Australië zijn de cijfers vrij schokkend te noemen: 7% van de priesters heeft kinderen misbruikt. De standaard binnen de kerk daar was jarenlang dat misbruik werd verdoezeld en documenten over misbruikers werden vernietigd.

Een opvallende passage uit het nieuwsartikel:

"De Heilige Stoel, het centrale bestuursorgaan van de katholieke kerk dat vanuit het Vaticaan opereert, weigert documenten van misbruik door Australische priesters over te dragen aan de onderzoekscommissie. 'Het is niet mogelijk of gepast de gevraagde informatie te verstrekken', aldus het orgaan in juli 2014. "

Hoe denkt men erover? Zet de RKK goede stappen richting het zuiveren van de kerk en het aanpakken van het misbruik en de doofpotcultuur? Of wordt het juist alleen maar slechter?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 70
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zoals eerder vermeld, misbruik van kinderen gebeurt overal. En die mensen moeten allemaal flink gestraft worden. Maar mijn aversie tegen de RK-Kerk (en één van de redenen waarom ik mij heb laten

Punt is dat ik hier alreeds de afschuw van dergelijke daden beschreven heb, zelfs nog letterlijk in dit topic, en in het verleden dat ook heb gedaan. Daarbij vind ik het persoonlijk ook wat minachtend

We moeten niet op de feiten vooruit lopen en eerst afwachten of hij inderdaad schuldig is. Toch bekruipt mij nu ook weer de vraag hoe een geestelijke zich zo vroom kan voordoen terwijl hij weet dat me

42 minuten geleden zei Hitchens:

Kardinaal Pell

bron nu.nl

""De Australische kardinaal en financieel raadgever in het Vaticaan George Pell wordt officieel verdacht van seksueel misbruik. De politie in Australië maakt donderdag bekend dat er meerdere aanklachten tegen hem lopen.

Pell is in rang de hoogste katholieke geestelijke van Australië. Sinds 2014 is hij bovendien de belangrijkste financieel-economisch raadgever van de paus en daarmee de derde machtigste man in het Vaticaan.

De precieze inhoud van de beschuldigingen aan het adres van Pell is niet bekend. Wel is duidelijk dat de kardinaal verdacht wordt van seksueel misbruik in het verleden.

Pell ontkent in alle toonaarden en kondigde donderdag aan met verlof te zullen gaan om zijn naam te zuiveren. Volgens de kardinaal is hij het slachtoffer van "onophoudelijke karaktermoord" en vindt hij "het hele idee van seksueel misbruik afschuwwekkend". ""

In Nederland zo ook bij mij is iemand pas schuldig als het onderzoek is afgerond, de rechter een uitspraak heeft gedaan, en iemand zich kan verdedigen, 

jij loopt wat mij aangaat iets te hard van stapel, laat het recht zegevieren , geef het de tijd, er zijn vreselijke fouten gemaakt, ik zal de laatste zijn om dit te ontkennen,

Maar ook hier geldt " een koe is een dier maar niet alle dieren zijn koeien !!''

Dit instituut is aan het veranderen, en heeft ook hele goede dingen gedaan vandaag en in het verleden..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Indien hij schuldig is dan hoop ik op een zware celstraf. Indien hij onschuldig is dan hoop ik dat degene die de valse beschuldigingen hebben geuit een vergelijkbare celstraf krijgen. 

 

Vele beschuldigingen blijken niet waar te zijn in dit soort gevallen. Maar de heksenjacht is geopend en er valt geld te halen. Je onschuld bewijzen is zo makkelijk nog niet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

We moeten niet op de feiten vooruit lopen en eerst afwachten of hij inderdaad schuldig is. Toch bekruipt mij nu ook weer de vraag hoe een geestelijke zich zo vroom kan voordoen terwijl hij weet dat menig ongelovige zich beter gedraagt. Praat zo iemand zich dan aan dat het vlees nu eenmaal zwak is en dat Jezus alles vergeeft als je in Hem gelooft? Of is de hele religie éen groot toneelstuk voor hen en geloven ze nergens in? Zij hebben toch allemaal een gelofte gedaan zich niet met seks bezig te houden? Of valt homoseksualiteit daar volgens hen niet onder? Ik kan in elk geval niet rijmen hoe iemand anderen de les voor houdt en zich zelf niet kan beheersen en zich overgeven aan vleselijke lusten waar Paulus duidelijk op tegen is. Bij ons in het dorp was ooit een dominee die moest aftreden omdat was uitgekomen dat hij jarenlang een geheime s.relatie had met een andere vrouw. Koren op de molen voor de niet-kerkgangers. Zover wil ik niet gaan maar de zaak Pelt zet bij mij wel weer de nodige vraagtekens in hoeverre men geloof in God anderen aan kan praten en er tegelijkertijd voor zich zichzelf afstand van kan nemen. Ik heb hier meermalen gezegd heb dat ik geloof dat de oprichting van het christendom niets met een HG te maken heeft maar puur mensenwerk is geweest. Wellicht weten hoge geestelijken in Rome ook meer dan zij doen overkomen denk ik dan en is het meer het in stand houden van het instituut kerk dan dat zij werkelijk in het bestaan van een God geloven. Anders zouden zij zich niet schuldig maken aan dit soort praktijken. Men zegt wel dat dit uitzonderingen zijn en ik geloof ook wel dat de meeste geestelijken hier afstand van nemen maar toch begrijp ik de gedachtegang niet van degene die zich wel schuldig hebben gemaakt. Wanneer je met kleine jongetjes speelt kun je volgens mij nooit serieus in het bestaan van een God geloven, zeker niet in hun functie en met zoveel kennis over tradities, sacramenten en over wat wel en wat niet geoorloofd is. Het gaat  natuurlijk niet aan te zeggen dat alle gelovigen hetzelfde zijn maar je kunt je wel afvragen hoeveel gelovigen religie enkel aanhangen omdat men zich er prettig bij voelt zonder daadwerkelijk in het bestaan van de betreffende  God te geloven. En daarmee is de cirkel voor mij dan weer rond.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei violist:

We moeten niet op de feiten vooruit lopen en eerst afwachten of hij inderdaad schuldig is. Toch bekruipt mij nu ook weer de vraag hoe een geestelijke zich zo vroom kan voordoen terwijl hij weet dat menig ongelovige zich beter gedraagt.

 

1 uur geleden zei violist:

En daarmee is de cirkel voor mij dan weer rond.

We moeten niet op de feiten vooruit lopen . en vervolgens  bla bla bla  

dat de cirkel tussen jou oren rond is dat is inmiddels wel bij iedereen bekend..

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei violist:

We moeten niet op de feiten vooruit lopen en eerst afwachten of hij inderdaad schuldig is.

Goed advies.

1 uur geleden zei violist:

 

Toch bekruipt mij nu ook weer de vraag hoe een geestelijke zich zo vroom kan voordoen terwijl hij weet dat menig ongelovige zich beter gedraagt.

Wat vervolgens door jezelf niet opgevolgd wordt. Na deze onzinnige lik mijn vestje argumentatie ben ik dan ook gestopt met lezen. Als je groep A hebt van 1000 mensen en je hebt een groep B van 500 mensen. In groep B heb je altijd wel iemand die in X of Y beter is dan de gemiddelde in groep A, en andersom is dat ook het geval. Afijn je snapt nu zelf ook wel waarom je argumentatie kul is en steeds meer op een stokpaardje begint te lijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Thorgrem:

Afijn je snapt nu zelf ook wel waarom je argumentatie kul is en steeds meer op een stokpaardje begint te lijken.

 

7 minuten geleden zei vredestichter:

dat de cirkel tussen jou oren rond is dat is inmiddels wel bij iedereen bekend..

Ik had dit soort opmerkingen op dit forum al verwacht, geen inhoudelijk reacties maar aanvallend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei violist:

Wanneer jullie zo nog even doorgaan maak je het alleen maar erger.

 

11 minuten geleden zei violist:

Ik had dit soort opmerkingen op dit forum al verwacht, geen inhoudelijk reacties maar aanvallend.

Violist ik herhaal jou eigen woorden " we moeten niet op de zaak vooruit lopen" ......

en vervolgens doe je dat dus wel , dat is toch op zijn minst gezegd ''vreemd"

je hebt de reactie's gelezen als deze mens schuldig wordt bevonden, zijn wij de volgelingen van Jezus de laatste om de gevolgen voor deze man. te verdoezelen,

aan de andere kant, als dit toch een karakter moord is geweest, dan ben ik blij dat ik hem niet alvast veroordeelt had.

en Violist persoonlijk vind ik al jou reactie's van een behoorlijk veroordelend karakter, wat bedoel ik precies, de bijbel zegt en wat er uit iemand zijn mond komt, zo is hij,

dus ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij jezelf doorlopend behoorlijk veroordeelt voelt, en dat op deze manier afreageert..

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei violist:

Wanneer jullie zo nog even doorgaan maak je het alleen maar erger, mij heb je er niet mee. Mijn vragen over de vele misstanden in de kerk kennen jullie nu en de zaak Pell wacht ik af voordat ik me over hem als persoon uitlaat.

Hoe doorgaan? Dat we de onderzoekers en de rechters hun werk laten doen en ons neerleggen bij hun besluit (en indien hij schuldig wordt bevonden zwaar bestraft wordt)? Want dat lees je in alle reacties. Hoe maak je het daarmee erger?

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei vredestichter:

ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij jezelf doorlopend behoorlijk veroordeelt voelt, en dat op deze manier afreageert..

Het gaat hier niet om mij, ik kaart slechts aan dat ik niet begrijp hoe een gelovige een dubbel leven kan leiden. Ga daar eens op in. Ook al kan Pell onschuldig blijken te zijn, vele anderen waren wel schuldig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei violist:

Het gaat niet om mij, ik kaart slechts aan dat ik niet begrijp hoe iemand in de kerk een dubbel leven kan leiden. Ook al kan Pell onschuldig blijken te zijn, vele anderen waren wel schuldig.

Daar heb je een punt Violist, maar haal zo'n zaak er dan bij, maar veroordeel deze Pell niet bij voorbaat, dan hebben we een andere discussie,

En als ik mag herhalen wat jij dus precies wil weten, hoe kan het dat iemand een dubbel leven kan leiden, mmm

daar heb jijzelf mij ooit eens het beste antwoordt op gegeven, wat zij je ook al weer, 20 jaar in de kerk gezeten, HuH 

Niet wedergeboren, niet geest vervult, en toch zat je daar ""Here zege deze spijzen"" Ja leg me dat eens uit dat ik het begrijp dat jij daar zo lang kon zijn, en nooit een ontmoeting hebt gehad, met God, hoe kan dat..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Even wat feiten.

Schatting vanuit de commissie Deetman dat tussen 1945 en 1985 in Nederland tussen de 10.000 en 20.000 kinderen zijn misbruikt ( bron ). Ik had graag een link naar het rapport bijgevoegd maar daar moet je voor betalen (je zou bijna denken dat men er nog geld aan wil verdienen :B). En dit gaat alleen over Nederland, een vrij land waar nog wel eens wat naar buiten wil komen. 

Je kunt niet zeggen dat de kerk er niets aan doet ( bron ). 

Ik weet een paar dingen zeker

  • Mijn afscheid van de RK  is vooral hierdoor ingegeven
  • De RK gaat hier nog heeeeeeeel lang last van houden
  • Het is het probleem van dit type instituten, waaronder ook sportclubs, scouting en weet ik allemaal niet vallen. Het heeft met menselijk gedrag te maken en niks met geloof
  • En als je het niet veroordeelt maar ook maar op enige manier probeert te vergoelijken of goed te praten of te denken dan ben je moreel en ethisch geen knip voor de neus waard  
Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei vredestichter:

20 jaar in de kerk gezeten

Van 0 tot een jaar of 15 kun je natuurlijk niet vergelijken  met iemand die na zijn 20ste tientallen jaren of zelfs tot aan zijn dood kerkganger blijft. Maar ik denk dus dat inbeelding over het bestaan van en ontmoetingen met een God hierin een belangrijke rol speelt. Ik had dat vrij snel door, anderen doen daar langer over en sommigen komen er nooit achter. Maar zoals ik al zei, het gaat er in deze topic niet om wat ik geloof, het gaat erover dat geestelijken zich in de kerk misdragen.  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Mullog:

Even wat feiten.

Schatting vanuit de commissie Deetman dat tussen 1945 en 1985 in Nederland tussen de 10.000 en 20.000 kinderen zijn misbruikt ( bron ). Ik had graag een link naar het rapport bijgevoegd maar daar moet je voor betalen (je zou bijna denken dat men er nog geld aan wil verdienen :B). En dit gaat alleen over Nederland, een vrij land waar nog wel eens wat naar buiten wil komen. 

 

Vreemd, lange tijd was het gewoon te downloaden.

Een schatting is geen feit, maar ik denk dat we kunnen aannemen dat er veel misbruik heeft plaatsgevonden. Hoe dat zich echter verhoudt tot het misbruik buiten de katholieke Kerk weet ik niet. Wel weet ik dat de commissie Samson (die hoe verrassend weinig media aandacht kreeg) ook gigantische aantallen aan misbruik aan het daglicht bracht.

11 minuten geleden zei Mullog:

Je kunt niet zeggen dat de kerk er niets aan doet ( bron ). 

Ik weet een paar dingen zeker

  • Mijn afscheid van de RK  is vooral hierdoor ingegeven
  • De RK gaat hier nog heeeeeeeel lang last van houden
  • Het is het probleem van dit type instituten, waaronder ook sportclubs, scouting en weet ik allemaal niet vallen. Het heeft met menselijk gedrag te maken en niks met geloof
  • En als je het niet veroordeelt maar ook maar op enige manier probeert te vergoelijken of goed te praten of te denken dan ben je moreel en ethisch geen knip voor de neus waard  

Dat de katholieke Kerk hier lang last van houdt vind ik niet meer dan normaal, zelfs ook wenselijk. Het zorgt namelijk voor een betere positie van kinderen en dat mensen erover nadenken.

Ik kan begrijpen dat mensen door de feiten afscheid hebben genomen van de katholieke Kerk, evengoed zou je dan afscheid kunnen nemen van georganiseerde sporten, scouting, alle vormen van overheid waar kinderen mee in aanraking komen (zoals scholen, gevangenissen, jeugdinrichtringen) en pleeggezinnen. En dan te bedenken dat het meeste kindermisbruik in het gezin/de familie plaatsvind. Maar dit benoem je al in je 3e punt. Kortom, met kinderen kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Waar (veel) kinderen zijn komen roofdieren op af. De katholieke Kerk is, als collectief, gigantisch tekort geschoten om kwetsbare kinderen te beschermen en zal daarvoor op de blaren moeten zitten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei violist:

Van 0 tot 16 jaar kun je natuurlijk niet vergelijken  met iemand die na zijn 20ste als ongelovige toch tientallen jaren of tot aan zijn dood kerkganger is gebleven. 

het principe is hetzelfde, ik bedoel dat je dus je hele leven in een kerk kunt zitten, en nog steeds niet geestelijk geboren kunt zijn, soms keurige nette mensen, die van alles doen voor de kerk, netje geld gegeven hebt , keurig in het pak elke zondag weer zelfs dominee's, priesters, pastors, horen soms bij die catagorie, 

weet je nog hoe ik een klein testje op dit forum zette voor antoon en sjako ze vielen direct door de mand,

weet je Violist hier een mooi bijbel verhaal van een "trouwe kerkganger", 

in joh 3

Er was onder de Farizeeën iemand die Nikodémus heette. Hij behoorde tot de voornaamsten van de Joden. 2Eens kwam deze in de nacht bij Hem en zei: “Rabbi, wij weten dat Gij van Godswege als leraar gekomen zijt, want niemand kan die tekenen doen die Gij verricht, als God niet met hem is.” 3Jezus gaf hem ten antwoord: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als iemand niet wedergeboren wordt kan hij het Rijk Gods niet zien.”4Nikodémus zei tot Hem: “Hoe kan een mens geboren worden als hij al oud is? Kan hij soms in de schoot van zijn moeder terugkeren en opnieuw geboren worden?” 5Jezus antwoordde: “Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U; als iemand niet geboren wordt uit water en geest, kan hij het Rijk Gods niet binnengaan. 6Wat geboren is uit het vlees is vlees, en wat geboren is uit de Geest is geest. 7Verwonder u niet dat Ik u zei: gij moet opnieuw geboren worden. 8De wind blaast waarheen hij wil; gij hoort wel zijn gesuis, maar weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat; zo is het met ieder die geboren is uit de Geest.” 9Nikodémus gaf Hem ten antwoord: “Hoe kan dat geschieden?” 10Daarop zei Jezus weer: “Gij zijt een leraar van Israël en weet dat niet eens? 11Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wij spreken over wat Wij weten en Wij getuigen van wat Wij gezien hebben, maar onze getuigenis aanvaardt gij niet. 12Wanneer ge zelfs niet gelooft als Ik u spreek over aardse dingen, hoe zult gij dan geloven, als Ik spreek over hemelse dingen?

Begrijp je het nu iets beter Violist, en dit is een trieste constatering dat je dus een dubbel leven kunt leiden je voordoet als een volgeling van jezus en dat helemaal niet bent, ik waardeer jou openhartigheid en eerlijkheid, maar kijk eens naar jou familie, misschien zelfs je ouders, geen flauw idee of ze wederom geboren zijn, 

en zoiets van baat het niet dan schaadt het niet pfff en dit de reden is dat veel mensen naar de kerk gaan, hun kinderen naar een christelijke school brengen,

voor het goede moraal Mmm misselijkmakend, en daarom jou besluit nog meer respecteer, al reageer je soms nog wel vanuit pijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei violist:

 

Ik had dit soort opmerkingen op dit forum al verwacht, geen inhoudelijk reacties maar aanvallend.

Gek he, iemand komt dagelijks op een spaghetti forum vertellen dat ie geen spaghetti meer lust, dat spaghetti lekker vinden van den zotte is, en dat ie echt niet snapt waarom er mensen nog van spaghetti houden..

 

 

 

Word wakker man.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je kan van de daken roepen dat je wedergeboren of geestelijk geboren bent, dat kan beaamd worden door hele volksstammen en uiteindelijk kan je alsnog een immorele ongelikte beer blijken te zijn. Zoals Todd Bentley bijvoorbeeld.

 

Het blijven net mensen die christenen. Of ze nou 'geestelijke geboren' zijn of niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei Thorgrem:

Vreemd, lange tijd was het gewoon te downloaden.

Een schatting is geen feit, maar ik denk dat we kunnen aannemen dat er veel misbruik heeft plaatsgevonden. Hoe dat zich echter verhoudt tot het misbruik buiten de katholieke Kerk weet ik niet. Wel weet ik dat de commissie Samson (die hoe verrassend weinig media aandacht kreeg) ook gigantische aantallen aan misbruik aan het daglicht bracht.

Dat de katholieke Kerk hier lang last van houdt vind ik niet meer dan normaal, zelfs ook wenselijk. Het zorgt namelijk voor een betere positie van kinderen en dat mensen erover nadenken.

Ik kan begrijpen dat mensen door de feiten afscheid hebben genomen van de katholieke Kerk, evengoed zou je dan afscheid kunnen nemen van georganiseerde sporten, scouting, alle vormen van overheid waar kinderen mee in aanraking komen (zoals scholen, gevangenissen, jeugdinrichtringen) en pleeggezinnen. En dan te bedenken dat het meeste kindermisbruik in het gezin/de familie plaatsvind. Maar dit benoem je al in je 3e punt. Kortom, met kinderen kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Waar (veel) kinderen zijn komen roofdieren op af. De katholieke Kerk is, als collectief, gigantisch tekort geschoten om kwetsbare kinderen te beschermen en zal daarvoor op de blaren moeten zitten.

Voor veel mensen is het van de kerk extra moeilijk te verkroppen omdat ze zeggen vertegenwoordigers en volgelingen van t ultiemeGoede en Goddelijke te zijn, en anderen vertellen dat ze zondig zijn, met niet zelden een behoorlijk vroom voorkomen. Dat wekt een heel naar gevoel op van hypocrisie

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei violist:

We moeten niet op de feiten vooruit lopen en eerst afwachten of hij inderdaad schuldig is. Toch bekruipt mij nu ook weer de vraag hoe een geestelijke zich zo vroom kan voordoen terwijl hij weet dat menig ongelovige zich beter gedraagt. Praat zo iemand zich dan aan dat het vlees nu eenmaal zwak is en dat Jezus alles vergeeft als je in Hem gelooft? Of is de hele religie éen groot toneelstuk voor hen en geloven ze nergens in? Zij hebben toch allemaal een gelofte gedaan zich niet met seks bezig te houden? Of valt homoseksualiteit daar volgens hen niet onder?

Heel eenvoudig, omdat we mensen zijn. Omdat mensen geneigd zijn tot het kwaad, tot de zonde, en omdat we allemaal dus Gods barmhartigheid nodig hebben. Waarom verbaast het je dat ook vrome mensen kwaad kunnen doen? Die verbazing kan enkel voortkomen uit een te positief mensbeeld, waarin de mens niet enkel goed geschapen is, maar ook altijd geneigd tot het goede en enkel maar een paar handreikingen of maatregelen nodig heeft om het kwade definitief uit te roeien. Het is dan onbestaanbaar dat een mens, zelfs als deze anderen het goede voorhoudt, zomaar ineens kwaad zou verrichten.

Waarom blijken zelfs de beste, meest dappere soldaten te kunnen sneuvelen op het slagveld? Precies, omdat het oorlog is, omdat de vijand terugvecht, en de Kerk op aarde staat aan de frontlinie. En hoe meer je het goede wil doen, hoe meer je inziet wat echte liefde is, hoe feller het kwaad terugvecht en hoe dieper je daardoor kunt vallen. Aan de frontlinie is het nu eenmaal gevaarlijker dan in het basiskamp en de beste soldaten staan juist aan die frontlinie. Daarom is hoogmoed zo'n gevaarlijke zonde, omdat je daardoor meent dat de kogels jou nooit zullen raken. Maar zelfs in het basiskamp dreigt het gevaar.

Juist de meest vrome, toegewijde en heilige mensen, gelovig of niet-gelovig, zijn dus extra vatbaar voor hoogmoed, voor de zonde. Juist een hoogstaand idealistisch leven is extra vatbaar voor wetticisme, machtsmisbruik als anderen niet meer kritisch tegen je ingaan, sektarisme en arrogantie. "Heer, ik dank U dat ik niet zo slecht ben als al die anderen, als de grijze massa, maar dat ik daarintegen wél bewust leef, nadenk over wat ik wil en tenminste niet zo hypocriet ben als die ander." Maar dat hoogstaande idealistische leven is wel noodzakelijk om het goede te blijven doen en tegen het kwaad te blijven strijden.

We weten niet of deze kardinaal schuldig is of niet. Totdat het tegendeel bewezen is, behoren we daarom van zijn onschuld uit te gaan. Zéker in dit soort kwesties, waarbij velen wél schuldig zijn verklaard aan het genoemde verderfelijke feit, is de goede naam van een onschuldige zo gemakkelijk zo onherstelbaar te ruïneren, dat we ons verre moeten houden van voorbarige conclusies, loze geruchten en (voor)oordelen. Elke zaak, elke persoon is weer uniek en verdient altijd een onbevooroordeelde blik, tenzij bewijsvoering in een strafzaak tot iets anders dwingt.

Als je dus verbaasd bent dat juist de mensen die zo'n hoog ideaalbeeld nastreven, zo diep kunnen vallen, dan is het misschien tijd om je mensbeeld bij te stellen. Om je te realiseren dat de leer van de erfzonde geen loze theorie is, maar een echte werkelijkheid dat enkel beantwoord kan worden met rechtvaardigheid waar het moet en barmhartigheid waar het kan en óók moet. En om je te realiseren dat elk mens kan vallen, jij ook, vooral als je zelf het beter wil doen dan wie ook, en dat je daarom eerst het kwaad in jezelf zult moeten uitbannen en veroordelen, voordat je dat bij een ander zou willen doen.

Daarom zijn nederigheid, gematigdheid en wijsheid zo belangrijk in het maken van je keuzes. De meest volmaakte Mens gaf zich volledig aan ons over, cijferde zichzelf helemaal weg en stierf uiteindelijk na urenlange foltering aan een kruis. Díé weg wordt ons gewezen, ook in verschillende andere levensbeschouwingen, doch ieder natuurlijk in eigen woorden en verhalen. Alleen de weg van het kruis, van zelfverloochening, liefde en opoffering, brengt uiteindelijk geluk, vrede en rechtvaardigheid. Een andere Weg is er niet en dat wordt keer op keer bewezen, binnen en buiten de Kerk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Thorgrem:

Je kan van de daken roepen dat je wedergeboren of geestelijk geboren bent, dat kan beaamd worden door hele volksstammen en uiteindelijk kan je alsnog een immorele ongelikte beer blijken te zijn. Zoals Todd Bentley bijvoorbeeld.

 

Het blijven net mensen die christenen. Of ze nou 'geestelijke geboren' zijn of niet.

Wow Wow Wow, op welke stoel ga jij nu plaatsnemen, zou je dit artikel even aandachtig door kunnen lezen en dan even willen reageren,

https://www.morningstarministries.org/resources/special-bulletins/2011/update-todd-bentley-note-bill-johnson#.WVYlFYTygdU

Thorgrem wat zit jou dwars, dat God deze man geweldig gebruikt heeft, ondanks zijn fouten, en als bijna alle geloofshelden in hebr 

immorele ongelikte beren, Wow 

 

hoor graag je reactie, 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei vredestichter:

Wow Wow Wow, op welke stoel ga jij nu plaatsnemen,

Op de stoel van degene die probleemloos door de no true scotsman drogreden heen prikt.

 

Citaat

 

 

zou je dit artikel even aandachtig door kunnen lezen en dan even willen reageren,

https://www.morningstarministries.org/resources/special-bulletins/2011/update-todd-bentley-note-bill-johnson#.WVYlFYTygdU

Argumenteren via link gaan we dus niet doen. Open er gerust een topic over met zelfgeschreven uitleg/toelichting.

 

Citaat

Thorgrem wat zit jou dwars, dat God deze man geweldig gebruikt heeft, ondanks zijn fouten, en als bijna alle geloofshelden in hebr 

immorele ongelikte beren, Wow 

 

hoor graag je reactie, 

 

Todd Bentley is een ongelikte beer die mensen mishandeld heeft in naam van God en zijn vrouw bedrogen heeft door buiten de deur te neuken met een ondergeschikte op het werk.

Het type waar dit liedje speciaal over geschreven is;

 

 

Maar deze persoon is verder geen onderwerp, gebruikte hem slechts als voorbeeld om je drogreden bloot te leggen.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Robert Frans ik hoor je altijd .mooie verhalen vertellen over dappere soldaten, en je wijd er mooie woorden aan, die zaken relativeren en nuance aanbrengen. Goede zaak. Ik hoor je echter nooit recht uit t hart de gruwelijke misdaden, de beschadigde tere zieltjes, de verknipt slachtoffertjes, getekend voor t leven, beklagen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid