Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

17 uur geleden zei Dolce Vita:

Dat Beest moet er helaas nou eenmaal komen. Maar wie in Christus is, die zou zich daar beter niet te druk om maken, evenmin om een duizendjarig rijk. (Als er al een letterlijk duizendjarig rijk zou komen, wat ik persoonlijk overigens wel denk, dan is dat duidelijk niet bestemd voor wie het lichaam van Christus al hebben) Want het enige wat er werkelijk toe doet is toch onze overkleding? Om Hem te kunnen zien en dus ontmoeten, moeten wij een lichaam krijgen zoals Hij dat heeft.  En hoe we zijn en waar exact, als we ons overkleed hebben ontvangen, dat weet geen mens exact, maar dat het iets is om naar uit te (blijven) kijken is duidelijk.  En dat we dan zijn zoals Jezus is ook helder in de Bijbel. En dan kunnen we dus wat Jezus ook kan. Verschijnen, ons verplaatsen met een enorme snelheid, door muren heen wandelen. Het is helaas in het Engels, maar ik denk dat je het toch wel begrijpen kunt, een stukje uitleg van wat in katholiek verstaan het einde van de wereld inhoudt: 

 

Ook een heel kort stukje uitleg van de Paus, Engels ondertiteld. Maar als je de video steeds even stopzet heb je meer tijd om de zinnen te lezen, dus ik hoop dat het dan toch te begrijpen is. Dit stukje duurt maar twee minuten: 

 

Dank je voor het delen.

Interessante weergave. Je denkt ook dat het duizend jarige rijk wel zal komen. En zoals ik het ook zie, is dat inderdaad nog niet in lichamen zoals Jezus die heeft. Wat je omschrijft als de overkleding die we hebben. Het is een voorbereidend gebeuren op het geweldige wat daarna komen gaat, wat ook in het eerste filmpje mooi laat zien. Het is niet voor te stellen. Het is het geen wat ons oor nog nooit heeft gehoord en ons oog nog nooit heeft gezien. Niet te beschrijven zo mooi. Heel mooi vind ik de beschrijvingen van wat we kunnen. Ons met een ongelofelijke snelheid verplaatsen, door muren heen lopen en verschijnen. Geen pijn zal er meer zijn. Heel mooi :)

Het draait daar niet om de materie, maar om de relatie met Jezus, zoals ik het uit het filmpje van de paus begrijp. We moeten daarom ook niet zoals de mensen voor de zondvloed dat deden, vast zitten aan deze wereld en haar weelde. 

8 uur geleden zei Dolce Vita:

Wie iets niet begrijpt of kan bevatten en toch stelling neemt, stoot in wezen slechts zichzelf tegen het hoofd.  De Lieve Heer heeft niet voor niets al meer dan 2000 jaar geduld. Uitstel is omwille van de mens. Gelukkig maar dat de deur van gerechtigheid zo lang is dichtgebleven, want als wij het van gerechtigheid moeten hebben, gaan we allemaal verloren.

Vanuit de protestantse traditie kom ik iedere keer opnieuw lieden tegen, die er werkelijk geen millimeter van hebben begrepen. Gisteren ontmoette ik er nog een paar (drie of vier tegelijk, maar er zijn er veel meer die zulke dingen propageren) op internet, die alle beelden van Boeddha wilden vernietigen en zich daarbij baseerden op een tekst in Deuteronomium.   Behalve dat die tekst helemaal niet over de Wijsheidsleraar Boeddha gaat, hebben ze geen jota van Christus begrepen. Alsof er nooit een Nieuwe Testament is geschreven  en alsof er nooit een Levenschenkend Kruis was. Ik houd mijn hart vast waar dit soort lieden misschien toe in staat zullen zijn. Eentje wilde zelfs een Boeddhabeeld op het kantoor van een collega, waar zij werkte, vernietigen. 

Ik snap wat je bedoelt. Wat de deur betreft begrijp ik het inderdaad niet helemaal. Mogelijk dat het interessant is om de Bijbelteksten uit te diepen, de deur is maar symbolisch, heb ik vandaag begrepen. 

Oud testamentisch denken zit veel christenen wel in de weg inderdaad. Zal op zich ook weer een studie waard zijn. Vernielen van andermans beelden help je die ander niet mee. Het lijkt vooral de eigen religieuze ijver te bevredigen. Het effect van geweld zal toch geen vrede zijn.  Wel moet ik zeggen dat een Boeddhabeeld hebben tussen God en de mensen in de weg kan zitten. Er zijn christenen of ex-boedisten die christen werden, die in gehoorzaamheid van God afstand moesten doen van hun Boedhabeeld. Het is dan echt een keuze maken voor het volgen van Jezus en andere wegen af te sluiten. Zo'n beeld staat daar dan symbool van. Ik heb trouwens een katholieke vriend wiens huis vol staan met Jezus beelden en afbeeldingen. Eén maria en één Pater Pio. Indrukwekkend. Er is ook altijd een vredige sfeer in zijn huis :)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

9 uur geleden zei Dolce Vita:

Sorry, die ga ik niet noemen, want ik doe daar niet aan mee, aan dat soort gruwelijke gevechten die ze ermee voeren, zij het nu nog alleen in woorden.  Men (dat groepje he) heeft een bord voor het hoofd van plaatstaal. Hierin ben ik langzamerhand steeds katholieker van gewoonte geworden. Protestanten (op enkelingen na, dus gelieve je niet aangesproken te voelen als het niet op je van toepassing is en je toch protestant bent) gaan in mijn optiek nog eens tekstvechtend ten onder en dat gun ik ze niet. Ik heb beide tradities hoog in het vaandel, maar ben wel een beetje geschrokken van de genoemde gebeurtenissen. Alsof ineens blijkt dat er zelfs nu nog een soort I.S. schuilt in een deel van het christendom. En het zijn niet eens leden van een motorclub of randslerende supporters van een voetbalclub, nee het zijn keurige protestanten, met kindjes en zo, heel gewone huis tuin en keuken mensen. 

Ik heb een beetje het idee dat op internet vooral veel extremisten van allerlei aard zich laten horen. Ik heb als protestant ook op een katholiek forum gezeten, nou die kunnen er ook wat van hoor X| Ze hakken alleen nog geen Boeddhabeelden aan gort. Daar hakten ze met woorden :P Een messiaans Forum is ook leuk. Je zou ze bijna anti-christelijk noemen! :(

Link naar bericht
Deel via andere websites
58 minuten geleden zei Gaitema:

Ik heb een beetje het idee dat op internet vooral veel extremisten van allerlei aard zich laten horen. Ik heb als protestant ook op een katholiek forum gezeten, nou die kunnen er ook wat van hoor X| Ze hakken alleen nog geen Boeddhabeelden aan gort. Daar hakten ze met woorden :P Een messiaans Forum is ook leuk. Je zou ze bijna anti-christelijk noemen! :(

Daar heb je naar mijn mening en (lees)ervaring ook nelemaal gelijk in, Gaitema.  Een paar keer heb ik een katholiek Nederlandstalig forum gezocht, maar ik kwam telkens bij 1 forum uit en wat ik daar las vond ik afschuwelijk. Er werd ronduit gescholden en er hing naar mijn mening en (lees)ervaring een weinig geestelijk en weinig hartelijk discussieklimaat. Op Amerikaanse katholieke fora vind ik dat dat wel beter is. Daar lees ik wel eens wat. Maar daar moet men in de regel bij het registreren aangeven wat voor relatie men heeft tot de katholieke kerk. Misschien dat dat helpt, misschien dat dat enerzijds voor geregistreerde katholieken bewustmakend werkt (dus mensen weerhoudt van onwelwillendheid) en anderzijds ongelovigen en christenen uit andere denominaties ervan doordringt dat men te gast is op een katholiek forum.   Persoonlijk zou ik me niet registreren op zo'n forum, omdat ik niet weet wat voor conclusies men verbindt aan je antwoorden op de registratievragen en wat voor effect dat dan weer heeft op de inhoudelijke uitwisseling. Naar mijn idee kan het ook vooroordelen in de hand werken en dat belemmert dan toch het gespreksklimaat.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei Gaitema:

Indrukwekkend cool! 8-)

Mee eens, maar ook huiveringwekkend en verdrietig. Want hier volgt waarschijnlijk ergens een tsunami op. Dat water komt weer terug en hoogstwaarschijnlijk niet gezellig rustig kabbelend.

Zou het op de een of andere manier dit keer toch niet terugkomen, dan is er een enorme voedselvoorraad voor de wereld verloren gegaan, die in die zee leefde..... en dit laatste is wellicht sowieso al voor een deel gebeurd indien een deel van dat water door een orkaan op het land is neergesmeten.  Het lijkt me niet dat de vissen en ander zeeleven dat overleven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Dolce Vita:

Hoe God de Rode Zee spleet......nou  zoals Hij het nu ook doet : 

En waar zie je dan links en recht de muur van water waar in de Bijbel sprake van was ?

Ondertussen zijn er 46 doden geteld, en dat zal nog wel oplopen. https://nos.nl/artikel/2192541-dodental-door-irma-opgelopen-tot-46-zeker-11-doden-in-de-vs.html

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen daar een grootse daad van God in zien. Verschrikkelijk.

6 minuten geleden zei Dolce Vita:

Zou het op de een of andere manier dit keer toch niet terugkomen

Het water is daar al lang weer terug. Volg je geen nieuws ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
28 minuten geleden zei Dolce Vita:

Mee eens, maar ook huiveringwekkend en verdrietig. Want hier volgt waarschijnlijk ergens een tsunami op. Dat water komt weer terug en hoogstwaarschijnlijk niet gezellig rustig kabbelend.

Zou het op de een of andere manier dit keer toch niet terugkomen, dan is er een enorme voedselvoorraad voor de wereld verloren gegaan, die in die zee leefde..... en dit laatste is wellicht sowieso al voor een deel gebeurd indien een deel van dat water door een orkaan op het land is neergesmeten.  Het lijkt me niet dat de vissen en ander zeeleven dat overleven.

Ja, dat is wel heftig. Echter zo'n Tsunami zou je toch kort na het terugtrekken van de zee vrij snel verwachten. Er zijn nu zelfs beelden van iemand die op de bodum rond loopt. Je zal toch verwachten dat de zee wel weer terug gaat komen. De schade aan mens en dier is er wel heel triest.

32 minuten geleden zei Dat beloof ik:

En waar zie je dan links en recht de muur van water waar in de Bijbel sprake van was ?

Ondertussen zijn er 46 doden geteld, en dat zal nog wel oplopen. https://nos.nl/artikel/2192541-dodental-door-irma-opgelopen-tot-46-zeker-11-doden-in-de-vs.html

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen daar een grootse daad van God in zien. Verschrikkelijk.

Het water is daar al lang weer terug. Volg je geen nieuws ?

Dat nieuws heb ik ook gemist. Het is geen Tsunami geworden? 

Ik denk dat Dolse Vita nu niet zozeer wilde zeggen dat God deze storm heeft veroorzaakt. Hij wordt meer als Heer van de Schepping erkend. Onder Zijn Heerschappij komen ook deze krachten voor die waarschijnlijk het gevolg zijn van het ingrijpen van de mensen in de natuur, zoals het kappen van de wouden.

Trouwens in het kader van de eindtijd wel een teken dat de eindtijdsweeën door menselijk ingrijpen verergerd. Onder de noemer "natuurrampen". Daarvoor moeten we vooral bij de woorden over de eindtijd van Jezus zijn, waarin Hij het weeën noemt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Ik denk dat Dolse Vita nu niet zozeer wilde zeggen dat God deze storm heeft veroorzaakt. Hij wordt meer als Heer van de Schepping erkend. Onder Zijn Heerschappij komen ook deze krachten voor die waarschijnlijk het gevolg zijn van het ingrijpen van de mensen in de natuur, zoals het kappen van de wouden.

Onbegrijpelijk dat je zo denkt over Dolce Vita. Dolce Vita is erg duidelijk:

7 uur geleden zei Dolce Vita:

Hoe God de Rode Zee spleet......nou  zoals Hij het nu ook doet

"Zoals hij het nu ook doet." Hoe, in vredesnaam, kom je erbij dat hij hiermee NIET wil zeggen dat God de storm heeft veroorzaakt. Er staat letterlijk dat hij dat wel denkt. Je draait de betekenis van wat hij zegt volledig om. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Onbegrijpelijk dat je zo denkt over Dolce Vita. Dolce Vita is erg duidelijk:

"Zoals hij het nu ook doet." Hoe, in vredesnaam, kom je erbij dat hij hiermee NIET wil zeggen dat God de storm heeft veroorzaakt. Er staat letterlijk dat hij dat wel denkt. Je draait de betekenis van wat hij zegt volledig om. 

Dan wachten we af wat hij gaat zeggen. Ik weet wel zeker dat hij dat niet zo bedoeld heeft als het op jou over komt. Gewoon omdat ik me niet kan voorstellen dat er christenen zijn die geloven dat God door deze storm bewust een oordeel geveld heeft over Sint Maarten. Wel dat het samen hangt met hoe we met de natuur om gaan en God de storm niet tegen hield. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Gaitema:

Dan wachten we af wat hij gaat zeggen. Ik weet wel zeker dat hij dat niet zo bedoeld heeft als het op jou over komt. Gewoon omdat ik me niet kan voorstellen dat er christenen zijn die geloven dat God door deze storm bewust een oordeel geveld heeft over Sint Maarten. Wel dat het samen hangt met hoe we met de natuur om gaan en God de storm niet tegen hield. 

In mijn optiek gebeurt er niets op deze wereld zonder de toestemming van God.  Dat betekent niet dat Hij die dingen altijd veroorzaakt. Een mens kan ingaan tegen Gods morele wil, doch niet tegen zijn souvereine wil.  Daar heb ik intense tekenen van ontvangen in mijn leven. Wonderen. Grote wonderen, die ik continuïteitsbreuken noem. Daar spreek ik nooit over, omdat a) ik die wonderen meemaakte als grote tekenen, niet om der wonderen wil, maar om het verkrijgen van het inzicht dat dit zo is (dus dat geen mens tegen Gods souvereine wil in kan gaan). En ja, de wonderen bewerkten vaak op enigerlei wijze mijn behoud in moeilijke situaties. En b ) daarover spreken dient geen enkel nut, om de reden die ik hieronder schrijf.

Wij allen, gelovigen en ongelovigen, kunnen niet kiezen wat er op ons levenspad komt, wel hoe we ermee omgaan, welke levenshouding we aannemen tegenover de gebeurtenissen en, voor de gelovigen, tegenover God. 

Wat betreft Sint Maarten.....het is allemaal afschuwelijk. Persoonlijk heb ik echter betekenis ontdekt in alles wat in mijn leven is gebeurd, zowel het goede als het kwade. En aan de dingen waarin ik geen betekenis of zin vind, daar kan ik (en in mijn beleving doe ik dat met God samen en kan ik dat niet alleen en doet niemand dit alleen, een ongelovige kan daar cognitief niets mee, dus ik verwoord het wat minder evangelisch dan ik normaal zou doen) toch een zin  aan verlenen. 

Zoals ik in alles in mijn persoonlijk leven, een zegen, een waarschuwing, een genadegave, een uitdaging om te groeien, een beproeving, een vertroosting, een louteringsmogelijkheid, of een combinatie van deze dingen heb gevonden en kan vinden, zo kan ik die ook zien of vermoeden in de gebeurtenissen in de wereld, zoals op Sint Maarten.  Deze dingen uit te spreken, heeft geen nut.  Waarom niet, omdat ieder individu, of ie nu wil of niet en of ie nu tegen een gelovige tekeer gaat daarover of niet, zijn eigen kruis zal moeten oppakken.  Er is simpelweg geen andere weg. Er is geen antwoord dat ik geven kan voor Dat Beloof Ik. Er wordt van ieder individu een eigen antwoord verwacht. Ik hoef alleen mijn eigen leven te leven en mijn eigen antwoorden te geven, en kan niet het leven van Dat Beloof Ik leven en zijn antwoorden geven op de situaties die in zijn leven op zijn pad komen. Noch kan ik dat doen voor de miljoenen mensen die nu al door rampen zijn getroffen.   In mijn leven ben ik meerdere malen veel kwijtgeraakt. Zij het geliefden  aan ziekte en dood, zij het materiële zaken, zij het mijn levensdoel (ja, ook dat heb ik meermaals verloren), zij het mijn zelfrespect, zij het  ....noem maar op.  Doch in en van al die gebeurtenissen heb ik ingezien en ervaren hoe God ze kon gebruiken ten goede.  Dat maakt verlies en afschuwelijke rampen niet fijn en ze blijven  huiveringwekkend. Ik ben blij en dankbaar dat ik nog geen natuurrampen en oorlog heb mee hoeven maken,  ik ben intens dankbaar dat ik tot nog toe niet al mijn geliefden plus huis en haard  heb hoeven verliezen zoals veel mensen die zowel geliefden als huis en haard nu totaal kwijt zijn, en ik vind dat net zo verdrietig als iedereen. Maar  met  God gaat sowieso alles in mijn leven beter en is veel beter te verdragen dan zonder Hem.  Wat er ook nog komen mag, alles gaat beter met God dan zonder Hem. 

Dus ja, ik geloof dat God de Rode Zee spleet om de Israëlieten te bevrijden en de Egyptenaren te bekeren (want zij luisterden niet en verhardden  chronisch hun hart). En ja, ik geloof dat deze rampen eindtijdrampen zijn, niet veroorzaakt door God, maar wel gericht door God cq met Zijn toestemming plaatsvindend. En hoe iemand daarop reageert, is aan die individu.  Natuurlijk wens ik ze niemand toe en houd er zeer wel rekening mee dat wijzelf, ikzelf, er ook mee te maken kan krijgen. Als dat zo is dan weet ik dat ik daar dan sowieso samen met God doorheen ga en niet alleen, en dat maakt voor mij heel veel verschil. 

En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld. (Mat.28:20)

 

 

 

5 uur geleden zei Dat beloof ik:

En waar zie je dan links en recht de muur van water waar in de Bijbel sprake van was ?

Ondertussen zijn er 46 doden geteld, en dat zal nog wel oplopen. https://nos.nl/artikel/2192541-dodental-door-irma-opgelopen-tot-46-zeker-11-doden-in-de-vs.html

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen daar een grootse daad van God in zien. Verschrikkelijk.

Het water is daar al lang weer terug. Volg je geen nieuws ?

Dit is nog niets, Dat Beloof Ik..... Zo waarlijk  helpe jou en mij God almachtig.

Het langjarige gespot van ongelovigen over de onmogelijkheid van het splijten van de Rode Zee in de Bijbel cq dat dat allemaal alleen maar fantasieverhaaltjes konden zijn,  is alvast gelogenstraft.

3 uur geleden zei Gaitema:

Dan wachten we af wat hij gaat zeggen. Ik weet wel zeker dat hij dat niet zo bedoeld heeft als het op jou over komt. Gewoon omdat ik me niet kan voorstellen dat er christenen zijn die geloven dat God door deze storm bewust een oordeel geveld heeft over Sint Maarten. Wel dat het samen hangt met hoe we met de natuur om gaan en God de storm niet tegen hield. 

Volgens de Heilige Schrift hangen natuurrampen en tekorten inderdaad samen met de zonden van de mens. Niet alleen hoe de mens met de natuur is omgegaan, maar ook bijvoorbeeld moord en doodslag. Na de broedermoord van Kaïn op Abel gaf de aardbodem haar volle opbrengst aan voedsel niet meer.  Dat een groot deel van de mensheid deze "natuur"wetten niet meer kent of wenst te kennen, betekent niet dat ze niet werkzaam zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In haar hoogmoed meende de mensheid, en niet in de laatste plaats de VS,  het weer te kunnen bezitten........ Google maar eens op "owning the weather".  Dat wordt allemaal gelogenstraft waar we bij staan. 

Persoonlijk sluit ik niet uit dat wij al jaren in de Derde Wereldoorlog leven, zonder het in directe zin te weten. Maar als mensen die hun ogen niet sloten voor de streken die de mensheid aan het uithalen was, daarop wezen, werden ze voor gek verklaard. 

Slechts 1 voorbeeldje: http://www.globalresearch.ca/the-ultimate-weapon-of-mass-destruction-owning-the-weather-for-military-use-2/5306386

De VS en Rusland zetten hun eerste man niet op de maan omdat ze het zo leuk vonden om te kijken op de maan.  Nee, dit maakte deel uit van een wapenwedloop, die  niet alleen ging om de wereldmacht maar om de macht in de ruimte.. En daarvoor wilden ze naar de maan. http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/138440-ruimtewedloop-tijdens-de-koude-oorlog.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Dat beloof ik:

Onbegrijpelijk dat je zo denkt over Dolce Vita. Dolce Vita is erg duidelijk: "Zoals hij het nu ook doet." Hoe, in vredesnaam, kom je erbij dat hij hiermee NIET wil zeggen dat God de storm heeft veroorzaakt. Er staat letterlijk dat hij dat wel denkt. Je draait de betekenis van wat hij zegt volledig om. 

Herinner daarbij dat de aarde destijds nog plat was, wat moeten mensen dan gedacht hebben?

6 uur geleden zei Dolce Vita:

Persoonlijk sluit ik niet uit dat wij al jaren in de Derde Wereldoorlog leven, zonder het in directe zin te weten. Maar als mensen die hun ogen niet sloten voor de streken die de mensheid aan het uithalen was, daarop wezen, werden ze voor gek verklaard. 

Misschien kunnen we dit vergelijken met het bazuingeschal, velen waarschuwen maar we horen het liever niet. Het vuurwerk komt aan het eind, de situatie vergelijkbaar met vorige keer. Maar ook dat past perfect binnen het Bijbelse verhaal, geen probleem dus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Dolce Vita:

De VS en Rusland zetten hun eerste man niet op de maan omdat ze het zo leuk vonden om te kijken op de maan.  Nee, dit maakte deel uit van een wapenwedloop, die  niet alleen ging om de wereldmacht maar om de macht in de ruimte.. En daarvoor wilden ze naar de maan.

Volgens de protocollen van Zion.

In heel Europa en evenzo in de andere werelddelen moeten we gisting, tweedracht en haat opwekken, daaruit ontstaan twee voordelen. Enerzijds zal dit tot gevolg hebben, dat alle landen respect voor ons hebben, daar ze wel weten, dat wij naar believen wanorde veroorzaken en de orde weer herstellen kunnen. Zodoende zullen alle landen er aan wennen ons als een noodzakelijk kwaad te beschouwen. In de tweede plaats zullen onze kuiperijen alle draden verwarren, die wij tussen de regeringen door middel van de politiek, door middel van economische verdragen of van financiële regelingen hebben gesponnen. Om tot ons doel te geraken. moeten we bij de onderhandelingen en transacties grote sluwheid gebruiken. In de zogenaamde officiële taal echter zullen we precies omgekeerd handelen en ons eerbaar en tegemoetkomend voordoen. Op deze wijze zullen de volkeren en de regeringen, die we er aan gewend hebben de dingen zo te zien, zoals wij hun die afschilderen, ons nog als de weldoeners en redders van de mensheid beschouwen. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Dolce Vita:
13 uur geleden zei Dat beloof ik:

En waar zie je dan links en recht de muur van water waar in de Bijbel sprake van was ?

Ondertussen zijn er 46 doden geteld, en dat zal nog wel oplopen. https://nos.nl/artikel/2192541-dodental-door-irma-opgelopen-tot-46-zeker-11-doden-in-de-vs.html

Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen daar een grootse daad van God in zien. Verschrikkelijk.

Het water is daar al lang weer terug. Volg je geen nieuws ?

Dit is nog niets, Dat Beloof Ik..... Zo waarlijk  helpe jou en mij God almachtig.

Het langjarige gespot van ongelovigen over de onmogelijkheid van het splijten van de Rode Zee in de Bijbel cq dat dat allemaal alleen maar fantasieverhaaltjes konden zijn,  is alvast gelogenstraft.

Omdat jij nu foto's ziet van een natuurverschijnsel dat je voorheen niet kende, is het gespot gelogenstraft?  In ons eigen land kun je dit dagelijks meemaken, hier kun je boeken:

Droogvallen op de wadden. Maar ook daar zul je de muur van water, waarin de Bijbel sprake van was, niet zien. Dat CNN er live bij was en Amerikanen zichzelf als centrum van de wereld zien, verandert niets aan dit verschijnsel. Amerikanen vinden het echter 'iets totaal nieuws en unieks' en jij laat je mee slepen. Jij stelde dat God op deze manier de Rode Zee spleet.  Een opmerking overigens, waarvan je zelf later uitlegde dat die geen nut heeft:

8 uur geleden zei Dolce Vita:

Zoals ik in alles in mijn persoonlijk leven, een zegen, een waarschuwing, een genadegave, een uitdaging om te groeien, een beproeving, een vertroosting, een louteringsmogelijkheid, of een combinatie van deze dingen heb gevonden en kan vinden, zo kan ik die ook zien of vermoeden in de gebeurtenissen in de wereld, zoals op Sint Maarten.  Deze dingen uit te spreken, heeft geen nut.

Maar goed, je hebt het toch gedaan en ik heb nog geen antwoord op de vraag waar dan de muur van water links en rechts is. Als het op dezelfde manier is gegaan als bij de Rode Zee, moeten die muren er immers zijn. Je reactie dat het gespot nu wel is gelogenstraft, daarvan heb ik hierboven beschreven dat die geen hout snijdt.

8 uur geleden zei Dolce Vita:

Er is geen antwoord dat ik geven kan voor Dat Beloof Ik. Er wordt van ieder individu een eigen antwoord verwacht. Ik hoef alleen mijn eigen leven te leven en mijn eigen antwoorden te geven, en kan niet het leven van Dat Beloof Ik leven en zijn antwoorden geven op de situaties die in zijn leven op zijn pad komen.

Kom kom, ik vraag geen antwoord omdat mijn leven in de knoop zit. Je maakt het hier wel erg ingewikkeld. Ik vraag alleen om uitleg vanwege een uitspraak van jou.  Alles wel even in de juiste proporties zien @Dolce Vita.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Omdat jij nu foto's ziet van een natuurverschijnsel dat je voorheen niet kende, is het gespot gelogenstraft?  In ons eigen land kun je dit dagelijks meemaken, hier kun je boeken: Droogvallen op de wadden. Maar ook daar zul je de muur van water, waarin de Bijbel sprake van was, niet zien. Dat CNN er live bij was en Amerikanen zichzelf als centrum van de wereld zien, verandert niets aan dit verschijnsel. Amerikanen vinden het echter 'iets totaal nieuws en unieks' en jij laat je mee slepen. Jij stelde dat God op deze manier de Rode Zee spleet.  Een opmerking overigens, waarvan je zelf later uitlegde dat die geen nut heeft: Maar goed, je hebt het toch gedaan en ik heb nog geen antwoord op de vraag waar dan de muur van water links en rechts is. Als het op dezelfde manier is gegaan als bij de Rode Zee, moeten die muren er immers zijn. Je reactie dat het gespot nu wel is gelogenstraft, daarvan heb ik hierboven beschreven dat die geen hout snijdt. Kom kom, ik vraag geen antwoord omdat mijn leven in de knoop zit. Je maakt het hier wel erg ingewikkeld. Ik vraag alleen om uitleg vanwege een uitspraak van jou.  

Waarom denk je dat je leven in de knoop zit? Hoe uit zich dat volgens jou?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎10‎-‎9‎-‎2017 om 20:52 zei TTC:

aGraag gedaan, misschien dat het duidelijker wordt wanneer we de laatste bazuin nader bekijken? 

De laatste bazuin wordt door de zevende engel geblazen. 

Een bijzonder engel. Zo lezen we in Openbaring 10. Hij was bekleed met een wolk. Zijn hoofd was als de zon. Zijn voeten waren als zuilen van vuur.

Hij geeft Johannes een boekje te eten die zoet smaakt, maar bitter is voor de maag. Zijn rechter voet zet hij op de zee en de linker op de aarde. Woorden die zeven donderslagen spraken mocht hij niet opschrijven. De engel zweerde bij alles dat er geen tijd meer zal zijn. Na dat boekje gegeten te hebben moest Johannes profeteren onder vele mensen op de aarde. Kennelijk is het Woord van God voor hem zoet van smaak, maar komt het ook bitter aan in de buik. God is liefde en Zijn Woorden zijn Heerlijk, maar de uitwerking ervan in de wereld laat veel bitterheid zien. De boodschap van het naderende einde is een bittere boodschap. 

Twee getuigen treden ook op in Openbaring 11. Worden gedood om de vele plagen die onder hun macht over de wereld gaat. Zo te zien is God het die de plagen brengt. Na 3,5 dag komen ze weer tot leven en worden in de hemel opgenomen. Mensen die de plagen overleefd hadden en het zagen gaven verschrikt God de eer.

De getuigen waren gedood door het beest dat uit de afgrond komt. Eerder zagen we dat het teken van het beest 666 is. Het is de zelfde beest die achter het "systeem" 666 zit en vele christenen onthoofd hadden die deze getuigen doden. 7.000 vijanden kwamen om in een grote aardbeving, terwijl de hemelvaart van de twee getuigen was. Waarschijnlijk een symbolisch aantal. Een tiende deel van de stad stort in. Er wordt in vers 8 gezegd dat deze stad geestelijk voorgesteld wordt. Het betekend dus dat de maatschappij van de wereldmachthebbers enorme klappen krijgt. Het is werkelijk een super klap waarmee deze wereld grote schade wordt toegebracht. Het hele systeem staat duidelijk op instorten. Dit was de tweede wee.

Toen blies de engel op de hoorn. Vanuit de hemel wordt verkondigd dat heel de aarde van Jezus Christus is geworden. Hij is de nieuwe eigenaar. De oudsten in de hemel aanbaden God en dankten Hem dat de tijd nu is aangekomen dat de heiligen beloond worden en de onrechtvaardigen berecht worden. 

Vervolgens gaat Openbaring over naar de vrouw en het draak in Openbaring 12. Het lijkt te gaan om Eva en haar nageslacht. Die worden vervolgd door de duivel en zijn nageslacht. Een derde van de engelen zijn uit de hemel geworpen in navolging van satan in een oorlog door God en zijn engelen. De aarde heeft het door hen nu zwaar te verduren, omdat ze op de aarde geworpen zijn. Ze hebben een korte tijd en daarom gaan ze zo tekeer. Het leert ons dus waarom christenen in deze wereld het zo zwaar te verduren krijgen. Je ziet ook hoe Jezus de Zoon is van de vrouw die met een ijzeren staf de heidenvolken zal hoeden. Het geeft voor mij wel weer hoe Jezus behoorlijk krachtig Zijn kudde leidt. Het komt niet zacht voor Gods kinderen aan. Jezus volgen gaat onder beste zware levenslessen. Het kan met harde hand gaan, waardoor je gevormd wordt. Daarom moeten christenen "ook" veel te verduren krijgen. 

 

Afijn. Voor nu even genoeg. We zien dat in dit gedeelte het niet alleen over de toekomst gaat. Verleden, heden en toekomst loopt als een vloeiende lijn door elkaar heen. Het doet wel de vraag rijzen of de bazuinen die geblazen worden nu helemaal echt tijdgebonden zijn of voor alle tijden wat zegt. Als een visioen waarin engelen een film laten zien aan ons over wat we door alle tijden heen mogen mee maken. Hoe we allemaal deel zijn van dit grote script van God met deze wereld. In een strijd tussen Eva en zijn nageslacht en de Slang met zijn nageslacht. Tussen Jezus en Zijn vrienden en Satan met zijn kinderen. 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Gaitema:

Afijn. Voor nu even genoeg. We zien dat in dit gedeelte het niet alleen over de toekomst gaat. Verleden, heden en toekomst loopt als een vloeiende lijn door elkaar heen. Het doet wel de vraag rijzen of de bazuinen die geblazen worden nu helemaal echt tijdgebonden zijn of voor alle tijden wat zegt. Als een visioen waarin engelen een film laten zien aan ons over wat we door alle tijden heen mogen mee maken. Hoe we allemaal deel zijn van dit grote script van God met deze wereld. In een strijd tussen Eva en zijn nageslacht en de Slang met zijn nageslacht. Tussen Jezus en Zijn vrienden en Satan met zijn kinderen. 

Dat is een fijn inzicht Gaitema, mits wat inlevingsvermogen is het inderdaad tijdloos toepasbaar binnen cyclische processen van oorlog en vrede. Het enige verschil met vandaag is dat we in een gemondialiseerde wereld leven, hiermee komen de aardse ontdekkings- en veroveringstochten ten einde waardoor een evolutiionair kantelmoment zich aanbiedt. Op dit moment wordt het interessant om 'eventjes' de wereldvrede te herstellen waardoor de mensheid terug als een geheel of familie gezien kan worden, in het verlengde kunnen we de ruimte gaan exploreren. Nee, dit is geen sience fiction, we zijn er immers al mee bezig. En zo openbaart mi God nog veel meer van z'n schepping, als dimensies die we nog niet kennen maar wel intuïtief kunnen vermoeden. Maar dan komt het, de mensheid is vooralsnog niet eens in staat om haar boekhouding op orde te krijgen, niet omdat het ontbreekt aan alternatieven dan misschien wel omdat die veelbesproken geldduivel nog steeds aan de macht is. Ja, het feest der bazuinen en de grote verzoendag, laat maar komen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei TTC:

Dat is een fijn inzicht Gaitema, mits wat inlevingsvermogen is het inderdaad tijdloos toepasbaar binnen cyclische processen van oorlog en vrede. Het enige verschil met vandaag is dat we in een gemondialiseerde wereld leven, hiermee komen de aardse ontdekkings- en veroveringstochten ten einde waardoor een evolutiionair kantelmoment zich aanbiedt. Op dit moment wordt het interessant om 'eventjes' de wereldvrede te herstellen waardoor de mensheid terug als een geheel of familie gezien kan worden, in het verlengde kunnen we de ruimte gaan exploreren. Nee, dit is geen sience fiction, we zijn er immers al mee bezig. En zo openbaart mi God nog veel meer van z'n schepping, als dimensies die we nog niet kennen maar wel intuïtief kunnen vermoeden. Maar dan komt het, de mensheid is vooralsnog niet eens in staat om haar boekhouding op orde te krijgen, niet omdat het ontbreekt aan alternatieven dan misschien wel omdat die veelbesproken geldduivel nog steeds aan de macht is. Ja, het feest der bazuinen en de grote verzoendag, laat maar komen. 

Daar is het wachten dan ook op :)

Ik geloof inderdaad dat we op een evolutionair kantelpunt zitten.

Ps: de komende dagen ben ik aan het verhuizen, dus ben even minder actief 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Gaitema:

Daar is het wachten dan ook op :)

Ik geloof inderdaad dat we op een evolutionair kantelpunt zitten.

Ps: de komende dagen ben ik aan het verhuizen, dus ben even minder actief 

Als iedereen blijft wachten dan zal er weinig gebeuren, vrees ik. Er zijn ook mensen die nu dat feest aan het voorbereiden zijn, net zoals er mensen zijn die nog niet begrijpen waar het nu allemaal over gaat. Maar misschien zijn die dan weer aan het wachten op die vorige bazuinen en het onheil dat daarmee gepaard gaat, zo lijken ze een beetje op ramptoeristen. Het kantelen kunnen we niet meer stoppen. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 uur geleden zei TTC:

Als iedereen blijft wachten dan zal er weinig gebeuren, vrees ik. Er zijn ook mensen die nu dat feest aan het voorbereiden zijn, net zoals er mensen zijn die nog niet begrijpen waar het nu allemaal over gaat. Maar misschien zijn die dan weer aan het wachten op die vorige bazuinen en het onheil dat daarmee gepaard gaat, zo lijken ze een beetje op ramptoeristen. Het kantelen kunnen we niet meer stoppen. :)

Uiteraard. Verwachten had ik beter kunnen zeggen :D

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Gaitema:

Uiteraard. Verwachten had ik beter kunnen zeggen :D

Ik denk dat velen een proces beschrijven dat in de toekomst ligt, misschien niet eens beseffend dat dit proces thans gaande is. En zo wordt het natuurlijk moeilijk, misschien dat ze de bazuinen niet gehoord hebben? Succes met de verhuis!! :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Gaitema:

Uiteraard. Verwachten had ik beter kunnen zeggen :D

Staat er in de bijbel ook iets over cyberaanvallen? Goed om het rampscenario extra voeding te geven, hopend dat gezond verstand mag zegevieren.

Zelfs indien de sancties tegen het Noord-Koreaanse regime worden aangescherpt, dan nog is dit risico niet uit te sluiten. Noord-Koreaanse spionnen kunnen zonder problemen opereren vanuit het buitenland, onder meer via China of Rusland, waardoor de Verenigde Staten in het bijzonder een groot risico lopen. Niet enkel Noord-Korea maar ook andere wereldmachten investeren massaal in deze nieuwe vorm van oorlogsvoering. Men vreest dan ook dat een zware cyberaanval mogelijks een veel grotere impact zal hebben dan een conventionele oorlog. Waar men zich kan wapenen tegen klassieke vormen van oorlogsvoering is dit helaas niet mogelijk voor deze vorm van oorlog, zelfs indien men rijker en machtiger is dan de andere partij. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid