Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Het is een bijzonder fenomeen, telkens opnieuw lijkt het debat te verzanden in wat we niet willen maar misschien wel onvermijdelijk is gezien het onderwerp van debat. Even bijzonder is het feit dat we er veel van leren, net zoals visualisaties ons terug op het spoor kunnen zetten. Velen hebben er al eens over nagedacht en komen met beelden waarin ze verschillende theorieën simultaan voorstellen. Alsof het leven een worsteling betreft om ons te onttrekken van een wereld die onze genoegdoening niet langer geniet, met vallen en opstaan, de valkuilen legio. Pro forma:

tONTmyT.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

2 uur geleden zei WdG:

De vragen zijn gerelateerd aan het onderwijs waaruit jij citeert. De schrijver is er "mee bezig", maar, ondertussen loopt het aantal onbeantwoorde vragen flink op; vragen waar "men" nog onderzoek naar doet.

er zijn tientallen miljoen preteristen in de wereld, WdG waar oa David er een van is, wij praten over relatie, en niet over religie, en relatie's groeien, zijn aan ontwikkeling onderhevig, prima toch ..

dit is persoonlijk, maar hij heeft het vaak heel mooi omschreven, en duidelijk uitgelegd, maar ook bij deze groep (preteristen die overigens, net zoals de futuristen, in heel veel verschillende gemeenschappen prima samenwerken) zijn ook weer in detail verschillen te vinden kom daar later (ivm mijn werk) op terug..

de laatste van David Jezus uitspraken vs religie is 

https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

AARDE

Jezus Christus: God geeft de aarde aan de zachtmoedigen
Religie: God zal de aarde verwoesten

‘Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven.’ (Mattheus 5:5)

‘Wie de Heer verwachten, zullen de aarde bezitten.‘ (Psalm 37:9)

Jezus Christus zei dat de aarde het erfdeel zou zijn van mensen met een zachtmoedig hart. Jesaja en Habakuk voorspellen dat God de hele aarde zal vervullen met zijn heerlijkheid, zoals het water de bodem van de zee bedekt (Jesaja 11:9, Habakuk 2:14). Ook in Numeri kondigt God aan dat Hij de hele aarde zal vullen met Zijn heerlijkheid (Numeri 14:21). Prediker verklaart bovendien dat de aarde altijd zal blijven bestaan (Prediker 1:4) en in Genesis beloofde God aan Noach dat de dagen van de aarde en de seizoenen nooit zouden ophouden (Genesis 8:22). De aarde zal dus nooit vernietigd worden, maar het erfdeel van de zachtmoedigen zijn en ze zal vervuld worden met de heerlijkheid van God.

Religie beweert echter dat God de hele aarde zal verwoesten door vuur. Dat komt voort uit een foutieve interpretatie van een uitspraak van de apostel Petrus (2 Petrus 3:7-10), die op symbolische wijze spreekt over Gods vuur dat het oude verbond vernietigt. De hemel en aarde zijn bijbelse symbolen voor Gods verbond met de mensen. Ons hart is de aarde en de hemel is Gods verbond. De vernietiging van de hemel, is bijbelse beeldtaal voor het oude verbond dat verdwijnt door Gods oordeel. Het kan uiteraard niet betekenen dat de aarde letterlijk zal vergaan, aangezien Jezus de aarde belooft als erfdeel voor zachtmoedigen, en de profeten aankondigen dat de aarde vervuld wordt met Gods heerlijkheid.

Wat zegt Jezus over Gods woonplaats?

Jezus Christus zei dat sinds Zijn komst God op een heel andere wijze aanbeden zou worden…

Zei Jezus dat er een stoffelijke, aardse woning voor God zou komen, zoals in het Oude Verbond? Of zei Jezus dat er een compleet nieuwe vorm van aanbidding zou komen, in de geest? Lees wat Hij en Zijn apostelen ons vertellen…

LOCATIE

Jezus Christus: Geen aanbidding meer op een aardse locatie
Religie: Wel aanbidding op een aardse locatie

‘Jezus zei: ‘Geloof mij, er komt een tijd dat u de Vader noch op deze berg noch in Jeruzalem zult aanbidden. …  Maar er komt een tijd – en die is er al – dat wie echt aanbidden, de Vader aanbidden in geest en waarheid. Want de Vader wil mensen die hem zo aanbidden. God is geest, en wie hem aanbidden, moeten hem aanbidden in geest en waarheid.’ (Johannes 4:23, 24)

Jezus Christus zei dat de tijd aangebroken was, dat mensen God niet langer zouden aanbidden op een fysieke locatie, zoals bijvoorbeeld op een berg of in de aardse stad Jeruzalem. Hij legde uit dat God GEEST is en dat vanaf die tijd mensen voortaan God zouden aanbidden in de geest. Vervolgens sprak Hij over de Heilige Geest die iedereen zou ontvangen die in Jezus gelooft, en die als een rivier van levend water zou stromen uit ons innerlijk.

Religie beweert dat er later weer een fysieke tempel gebouwd zal worden in een aards Jeruzalem, waar alle mensen God zullen aanbidden. Daarmee wordt voorbijgegaan aan de kern van het nieuwe verbond, namelijk dat het niet langer gaat om stof en steen, maar om de Heilige Geest die Gods koninkrijk voor ons tot een realiteit maakt.

WONEN

Jezus Christus: De Vader en Ikzelf wonen bij jullie
Religie: De Vader en Jezus wonen in de hemel

‘Wie mij liefheeft, zal zich aan mijn woorden houden. Mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen naar hem toegaan en wij zullen bij hem wonen.’ (Johannes 14:23)

Jezus Christus beloofde dat de Heilige Geest zou komen en dat de hemelse Vader en Jezus Zelf bij ons zouden wonen. Hij zou ons niet als wezen achterlaten, maar zou juist in ons midden komen. Dat wordt bevestigd door de apostelen: ‘Wijzelf zijn de tempel van de levende God, zoals God heeft gezegd: ‘Ik zal bij hen wonen en in hun midden verkeren, ik zal hun God zijn en zij mijn volk.’ (2 Korintiers 6:16).

Religie beweert echter dat Jezus en de Vader pas werkelijk bij ons zullen zijn, na een fysieke wederkomst van Jezus.

TEMPEL

Apostelen: God woont in ons, wij zijn Gods geestelijke tempel
Religie: God zal later wonen in een stoffelijke tempel te Jeruzalem

‘Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God.’ (1 Korintiers 6:19)

‘In eenheid met hem wordt ook u mee opgebouwd tot een geestelijk verblijf voor God.‘ (Efeze 2:22)

‘De Allerhoogste echter woont niet in wat mensenhanden maken, zoals de profeet zegt: De hemel is mijn troon, zegt de Heer, de aarde mijn voetenbank. Wat voor huis willen jullie voor mij bouwen? Welke plek mij geven om te rusten?’ (Handelingen 7:49)

De apostel Paulus openbaarde een centraal thema van het nieuwe verbond, namelijk dat God niet langer in stenen gebouwd woont, maar dat Hij voortaan in mensen woont, door Zijn Geest. We worden allemaal samen opgebouwd tot een verblijfplaats voor God. Dat wordt bevestigd door Stefanus, die zei dat God nooit meer zal wonen in een huis dat door mensen is gebouwd.

Religie beweert echter dat er later een nieuwe tempel zal worden gebouwd in Jeruzalem, waar God zal wonen en waarheen we zullen moeten gaan om Hem te aanbidden.

JERUZALEM

Apostelen: Wij zijn het nieuwe Jeruzalem in de geest
Religie: Het nieuwe Jeruzalem is een stoffelijke stad

‘Ik zal u de BRUID laten zien, de vrouw van het Lam.’ … Hij liet me Jeruzalem zien, de heilige stad die vanuit God uit de hemel neerdaalde.’ (Openbaring 21: 9, 10)

‘Ik heb u aan één man uitgehuwelijkt, aan Christus, en ik wil u als een kuise BRUID aan hem geven.’ (2 Korintiers 11:12)

‘Niemand kan een ander fundament leggen dan er al ligt: Jezus Christus. Maar op deze grondslag kan men voortbouwen met goud, zilver en kostbare stenen…’ (1 Korintiers 3:13)

‘De muur was gemaakt van jaspis, de stad zelf van zuiver, glashelder goud. De stenen waarop de stadsmuur rustte, waren met allerlei edelstenen versierd.’ (Openbaring 21:19)

De apostelen openbaarden het mysterie dat iedereen die in Christus leeft, opgebouwd wordt als een geestelijk huis gebouwd met goud, zilver en edelstenen die geestelijke zuiverheid symboliseren. Diezelfde beschrijving wordt gebruikt voor het nieuwe Jeruzalem, dat symbolisch beschreven wordt als bestaande uit goud, zilver en edelstenen. De gelovigen worden de Bruid van het Lam genoemd, wat eveneens de naam is van het nieuwe Jeruzalem: de Bruid van het Lam. Jezus noemde gelovigen de stad op een berg en het nieuwe Jeruzalem is een stad op een berg. Zo zijn er nog veel overeenkomsten die duidelijk maken dat het nieuwe Jeruzalem een geestelijke realiteit is, bestaande uit allen die in Christus zijn, ofwel de Bruid van het Lam. Het nieuwe Jeruzalem is dus een geesteik realiteit, die over de hele aarde aanwezig is, in die mensen die Jezus liefhebben.

Religie beweert echter dat God ooit, na een fysieke wederkomst van Jezus, een stoffelijke stad als een reusachtige kubus van meer dan duizend kilometer hoog, breed en diep, op aarde zal plaatsen, en dat in die gouden kubus alle christenen voor eeuwig zullen wonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei vredestichter:

er zijn tientallen miljoen preteristen in de wereld, WdG waar oa David er een van is, wij praten over relatie, en niet over religie, en relatie's groeien, zijn aan ontwikkeling onderhevig, prima toch ..

dit is persoonlijk, maar hij heeft het vaak heel mooi omschreven, en duidelijk uitgelegd, maar ook bij deze groep (preteristen die overigens, net zoals de futuristen, in heel veel verschillende gemeenschappen prima samenwerken) zijn ook weer in detail verschillen te vinden kom daar later (ivm mijn werk) op terug..

de laatste van David Jezus uitspraken vs religie is 

https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

AARDE

Jezus Christus: God geeft de aarde aan de zachtmoedigen
Religie: God zal de aarde verwoesten

‘Zalig zijn de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven.’ (Mattheus 5:5)

‘Wie de Heer verwachten, zullen de aarde bezitten.‘ (Psalm 37:9)

Jezus Christus zei dat de aarde het erfdeel zou zijn van mensen met een zachtmoedig hart. Jesaja en Habakuk voorspellen dat God de hele aarde zal vervullen met zijn heerlijkheid, zoals het water de bodem van de zee bedekt (Jesaja 11:9, Habakuk 2:14). Ook in Numeri kondigt God aan dat Hij de hele aarde zal vullen met Zijn heerlijkheid (Numeri 14:21). Prediker verklaart bovendien dat de aarde altijd zal blijven bestaan (Prediker 1:4) en in Genesis beloofde God aan Noach dat de dagen van de aarde en de seizoenen nooit zouden ophouden (Genesis 8:22). De aarde zal dus nooit vernietigd worden, maar het erfdeel van de zachtmoedigen zijn en ze zal vervuld worden met de heerlijkheid van God.

Religie beweert echter dat God de hele aarde zal verwoesten door vuur. Dat komt voort uit een foutieve interpretatie van een uitspraak van de apostel Petrus (2 Petrus 3:7-10), die op symbolische wijze spreekt over Gods vuur dat het oude verbond vernietigt. De hemel en aarde zijn bijbelse symbolen voor Gods verbond met de mensen. Ons hart is de aarde en de hemel is Gods verbond. De vernietiging van de hemel, is bijbelse beeldtaal voor het oude verbond dat verdwijnt door Gods oordeel. Het kan uiteraard niet betekenen dat de aarde letterlijk zal vergaan, aangezien Jezus de aarde belooft als erfdeel voor zachtmoedigen, en de profeten aankondigen dat de aarde vervuld wordt met Gods heerlijkheid.

Wat zegt Jezus over Gods woonplaats?

Jezus Christus zei dat sinds Zijn komst God op een heel andere wijze aanbeden zou worden…

Zei Jezus dat er een stoffelijke, aardse woning voor God zou komen, zoals in het Oude Verbond? Of zei Jezus dat er een compleet nieuwe vorm van aanbidding zou komen, in de geest? Lees wat Hij en Zijn apostelen ons vertellen…

LOCATIE

Jezus Christus: Geen aanbidding meer op een aardse locatie
Religie: Wel aanbidding op een aardse locatie

‘Jezus zei: ‘Geloof mij, er komt een tijd dat u de Vader noch op deze berg noch in Jeruzalem zult aanbidden. …  Maar er komt een tijd – en die is er al – dat wie echt aanbidden, de Vader aanbidden in geest en waarheid. Want de Vader wil mensen die hem zo aanbidden. God is geest, en wie hem aanbidden, moeten hem aanbidden in geest en waarheid.’ (Johannes 4:23, 24)

Jezus Christus zei dat de tijd aangebroken was, dat mensen God niet langer zouden aanbidden op een fysieke locatie, zoals bijvoorbeeld op een berg of in de aardse stad Jeruzalem. Hij legde uit dat God GEEST is en dat vanaf die tijd mensen voortaan God zouden aanbidden in de geest. Vervolgens sprak Hij over de Heilige Geest die iedereen zou ontvangen die in Jezus gelooft, en die als een rivier van levend water zou stromen uit ons innerlijk.

Religie beweert dat er later weer een fysieke tempel gebouwd zal worden in een aards Jeruzalem, waar alle mensen God zullen aanbidden. Daarmee wordt voorbijgegaan aan de kern van het nieuwe verbond, namelijk dat het niet langer gaat om stof en steen, maar om de Heilige Geest die Gods koninkrijk voor ons tot een realiteit maakt.

WONEN

Jezus Christus: De Vader en Ikzelf wonen bij jullie
Religie: De Vader en Jezus wonen in de hemel

‘Wie mij liefheeft, zal zich aan mijn woorden houden. Mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen naar hem toegaan en wij zullen bij hem wonen.’ (Johannes 14:23)

Jezus Christus beloofde dat de Heilige Geest zou komen en dat de hemelse Vader en Jezus Zelf bij ons zouden wonen. Hij zou ons niet als wezen achterlaten, maar zou juist in ons midden komen. Dat wordt bevestigd door de apostelen: ‘Wijzelf zijn de tempel van de levende God, zoals God heeft gezegd: ‘Ik zal bij hen wonen en in hun midden verkeren, ik zal hun God zijn en zij mijn volk.’ (2 Korintiers 6:16).

Religie beweert echter dat Jezus en de Vader pas werkelijk bij ons zullen zijn, na een fysieke wederkomst van Jezus.

TEMPEL

Apostelen: God woont in ons, wij zijn Gods geestelijke tempel
Religie: God zal later wonen in een stoffelijke tempel te Jeruzalem

‘Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God.’ (1 Korintiers 6:19)

‘In eenheid met hem wordt ook u mee opgebouwd tot een geestelijk verblijf voor God.‘ (Efeze 2:22)

‘De Allerhoogste echter woont niet in wat mensenhanden maken, zoals de profeet zegt: De hemel is mijn troon, zegt de Heer, de aarde mijn voetenbank. Wat voor huis willen jullie voor mij bouwen? Welke plek mij geven om te rusten?’ (Handelingen 7:49)

De apostel Paulus openbaarde een centraal thema van het nieuwe verbond, namelijk dat God niet langer in stenen gebouwd woont, maar dat Hij voortaan in mensen woont, door Zijn Geest. We worden allemaal samen opgebouwd tot een verblijfplaats voor God. Dat wordt bevestigd door Stefanus, die zei dat God nooit meer zal wonen in een huis dat door mensen is gebouwd.

Religie beweert echter dat er later een nieuwe tempel zal worden gebouwd in Jeruzalem, waar God zal wonen en waarheen we zullen moeten gaan om Hem te aanbidden.

JERUZALEM

Apostelen: Wij zijn het nieuwe Jeruzalem in de geest
Religie: Het nieuwe Jeruzalem is een stoffelijke stad

‘Ik zal u de BRUID laten zien, de vrouw van het Lam.’ … Hij liet me Jeruzalem zien, de heilige stad die vanuit God uit de hemel neerdaalde.’ (Openbaring 21: 9, 10)

‘Ik heb u aan één man uitgehuwelijkt, aan Christus, en ik wil u als een kuise BRUID aan hem geven.’ (2 Korintiers 11:12)

‘Niemand kan een ander fundament leggen dan er al ligt: Jezus Christus. Maar op deze grondslag kan men voortbouwen met goud, zilver en kostbare stenen…’ (1 Korintiers 3:13)

‘De muur was gemaakt van jaspis, de stad zelf van zuiver, glashelder goud. De stenen waarop de stadsmuur rustte, waren met allerlei edelstenen versierd.’ (Openbaring 21:19)

De apostelen openbaarden het mysterie dat iedereen die in Christus leeft, opgebouwd wordt als een geestelijk huis gebouwd met goud, zilver en edelstenen die geestelijke zuiverheid symboliseren. Diezelfde beschrijving wordt gebruikt voor het nieuwe Jeruzalem, dat symbolisch beschreven wordt als bestaande uit goud, zilver en edelstenen. De gelovigen worden de Bruid van het Lam genoemd, wat eveneens de naam is van het nieuwe Jeruzalem: de Bruid van het Lam. Jezus noemde gelovigen de stad op een berg en het nieuwe Jeruzalem is een stad op een berg. Zo zijn er nog veel overeenkomsten die duidelijk maken dat het nieuwe Jeruzalem een geestelijke realiteit is, bestaande uit allen die in Christus zijn, ofwel de Bruid van het Lam. Het nieuwe Jeruzalem is dus een geesteik realiteit, die over de hele aarde aanwezig is, in die mensen die Jezus liefhebben.

Religie beweert echter dat God ooit, na een fysieke wederkomst van Jezus, een stoffelijke stad als een reusachtige kubus van meer dan duizend kilometer hoog, breed en diep, op aarde zal plaatsen, en dat in die gouden kubus alle christenen voor eeuwig zullen wonen.

Misschien is lectio divina een optie voor je? Zou persoonlijk wel voorstellen om daar een ander topic voor te openen, tenzij je niet begrijpt wat een aantal je tracht te zeggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei vredestichter:

de laatste van David Jezus uitspraken vs religie is 

https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

Waar jij "religie" noemt, bedoel je "sommige religie". Dat even ter zijde. Of, beter gezegd, waar jij David napraat. David beweert dat de toekomst beter wordt, er komt geen antichrist, geen verdrukking, enz. Nogmaals, ik draag David een warm hart toe, maar, hier slaat hij de plank mis. David had in "de oude uitleg" geen plannen voor de toekomst, want de wederkomst staat deze plannen in de weg. De oplossing, volgens David, is dat er geen einde der tijden is, dus ook geen eindtijd. Wanneer wel? 2000 jaar geleden. David spreekt over een blijde toekomst, en, ook ik geloof in een blijde toekomst. David heeft daarvoor een eigen nieuwe interpretatie. Besef dat diverse profetieen van David nooit uitgekomen zijn. Beschouwen we wat David "hoorde", en, ik citeer nu uit een van zijn mailings, waar ieder een abonnement op kan nemen:


Toen hoorde David een stem van God, die alle profetieën als vervuld verklaarde en nu de blijde toekomst geestelijk liet ingaan.

David beweerde eindelijk de Bijbel te begrijpen. En, dit is in strijd met eerdere profetieen van David. Was hij vroeger een valse profeet, en heeft hij nu het juiste ontdekt? Of, begreep hij de Heilige Geest niet, en nu opeens wel?

Israel is al geoordeeld, volgens David. En, de eigen interpretatie van Matt. 24 laat geen ruimte over voor gesprek. Vragen daarover worden beantwoord met de wedervraag "was Jezus een leugenaar?", inclusief grappige plaatjes. Natuurlijk was Jezus geen leugenaar. In mijn eerdere studie (waar jij totaal niet op ingaat, vredestichter!!!!!), leg ik uit dat WIJ het geslacht zijn waar Christus over spreekt. Je weerlegt dit niet.

Een verder probleem ontstaat m.b.t. het vredesrijk (1000 jaar?) en het gegeven dat volgens David geen Christenen zouden sterven voor het aanbreken daarvan. De verdrukking van 3,5 jaar was in het jaar 70, en daar vinden we een tegenstrijdigheid. En, wanneer was satan gebonden? Wanneer werd hij losgelaten? David antwoordt dat hij dit nog onderzoekt. Bij latere navraag wordt hij helaas boos. Toch draag ik David een warm hart toe, en betreur ik het dat hij boos wordt. Ook jij hebt geen antwoorden, vredestichter. Op de site van David vind je niks. Jouw knip en plak werk geeft geen antwoorden!

 

David verwart het geestelijke leven dat we inderdaad al ontvangen hebben met de wederkomst van Christus. Inderdaad zijn we een nieuwe schepping. Inderdaad zijn we vergeven, en heeft satan geen macht meer in het leven van Christenen, tenzij ze satan macht geven. Maar, dit heeft NIKS te maken met de wederkomst.

 

De waarnemingen van David zijn correct, zijn conclusies niet. Inderdaad is de toekomst geweldig. Ook in de visie van David, blijkt dat de wereld een puinhoop is. We wachten, in zijn visie, al 2000 jaar op een uitbreiding van het Koninkrijk. Mensen sterven nog steeds. Waarom?? David zwijgt. Verdwijnt de fysieke dood? Eigenlijk weet David het niet. Het onderzoek loopt nog. In de "oude visie" ziet de toekomst er minstens zo rooskleurig uit. Inderdaad, in de "oude visie" zijn er ook mensen die geloven dat we een nieuwe schepping zijn, dat we macht hebben over ziekte en ellende. In de "oude visie" zijn ook mensen die voor bevrijding bidden. In de "oude visie" zijn ook mensen die geloven in EN ontvangen (!!) wat God beloofd heeft! Maar, in de "oude visie" ziet de toekomst er stukken beter uit. Heel spoedig zal ook de fysieke dood verdwenen zijn, niet geleidelijk, maar bij de wederkomst. Alle volken zullen HEM aanschouwen. In het jaar 70 is dat NIET gebeurd. Waarom niet?

 

Handelingen 1 spreekt over de Hemelvaart, niet over de wederkomst. Ook hier zwijgt David.

 

Zomaar enkele punten, vredestichter. Misschien leuk als huiswerk? En, graag geen knip en plakwerk. De site van David ken ik zeer goed!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei TTC:

tenzij je niet begrijpt wat een aantal je tracht te zeggen.

bron bijbel en https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

Deze Topic gaat over de eindtijd toch TTC, wat andere proberen te zeggen dat, ze het niet met me eens zijn, en hoe ik het in mijn kop haal om dit in vredes naam  te beweren..

  je hoorde van WdG dat hij nog zoveel onbeantwoorde vragen had, nou bij deze wil ik hem graag van repliek dienen.. (allemaal topic)

OORDEEL

Jezus Christus: God brengt oordeel over de Joden
Religie: God brengt geen oordeel over de Joden

‘U bent nakomelingen van hen die de profeten hebben gedood. Maak de maat van uw voorouders maar vol! Slangen! Adders! Hoe zou u kunnen ontkomen aan de veroordeling tot de hel? (…) Uiteindelijk zal op uw hoofd neerkomen al het onschuldige bloed dat op aarde vergoten is, van het bloed van de rechtvaardige Abel tot het bloed van Zacharias, de zoon van Berekja, die u vermoord hebt tussen de tempel en het altaar. Ja, ik verzeker u, dat alles zal neerkomen op deze generatie.’ (Mattheus 23:31-36)

‘O jullie adders, wie heeft u wijsgemaakt dat u het komende oordeel kunt ontlopen?’ (Lukas 3:9)

‘Jeruzalem, Jeruzalem! U doodt de profeten en stenigt hen die God u gestuurd heeft. … Ja, uw huis zal als een woestenij achterblijven.‘ (Mattheus 23:34)

‘Daarom zal om uwentwil Sion als een akker worden omgeploegd, en Jeruzalem zal worden tot steenhopen, ja de tempelberg tot woudhoogten.’ (Micha 3:12)

Jezus Christus bevestigde wat ook de profeten en Johannes de doper hadden aangekondigd, namelijk dat God een vreselijk oordeel zou brengen over de ongelovige en opstandige Joden, omdat ze altijd Gods profeten gedood hadden en zich voortdurend richtten tot valse profeten. Dat gebeurde inderdaad in 70 na Christus, toen Jeruzalem en de tempel verwoest werden en een miljoen Joden werden gedood.

Religie beweert echter dat God nooit de Joden zou oordelen, en noemen iedereen die dat wel gelooft een jodenhater.

NIEUW

Apostelen: in Christus worden Joden en heidenen een nieuwe mens
Religie: Joden en heidenen zijn twee aparte groepen

‘Want hij is onze vrede, hij die Joden en niet-Joden tot één volk heeft gemaakt… Tussen Jood en heiden bracht hij vrede, door in zichzelf uit die twee één nieuwe mens te scheppen.’ (Efeze 2:13, 15)

‘Dan is er geen sprake meer van Grieken en Joden, besnedenen en onbesnedenen, buitenlanders en vreemdelingen, slaven en vrijen; Christus is dan alles en in allen.‘ (Kolossenzen 3:11)

‘Door één Geest zijn wij allen tot één lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met één Geest gedrenkt.’ (1 Korintiers 12:13)

De apostelen onthulden Gods eeuwenoude plan om in Jezus Christus elke afstand tussen Joden en de rest van de mensheid weg te nemen en een geheel nieuw volk te scheppen, dat bestaat uit iedereen die in Jezus Christus leeft. Van scheiding tussen Jood en heidenen is geen sprake meer. In Christus zijn we samen een nieuwe mens. Alles draait om Jezus Christus.

Religie beweert echter dat God met de Joden een apart plan heeft, los van Jezus Christus. Ze handhaven een grote scheiding tussen Joden en de rest van de wereld.


BELOFTEN

Apostelen: Gods beloften worden geestelijk vervuld in Jezus
Religie: Gods beloften worden stoffelijk vervuld op aarde

‘Want hoeveel beloften Gods er ook zijn, in Hem is het: Ja; daarom is ook door Hem het: Amen, tot eer van God.’ (2 Cor. 1:20)

‘Dan zullen ze Gods geheim leren kennen, namelijk Christus. In hem liggen alle schatten van wijsheid en kennis verborgen.’ (Kolossenzen 2:3)

‘Want in Christus woont God volledig, en in uw verbondenheid met hem, die boven alle krachten en machten staat, bezit u die volheid.’ (Kolossenzen 2:9)

De apostelen predikten dat alle beloften die God aan de Joden heeft gedaan, in Christus vervuld zijn en dat Gods rijkdommen en zegeningen uitsluitend in Christus ontvangen kunnen worden. Geen enkele apostel predikte ooit dat God zijn beloften op een stoffelijke manier zou vervullen, maar hun boodschap was altijd: JEZUS CHRISTUS… in Hem ontvangen we alles!

Religie beweert echter dat God zijn beloften aan de Joden op een aardse, stoffelijke manier zal vervullen, los van het feit of ze nu in Jezus Christus geloven of niet. Als iemand erop wijst hoe onbijbels dat idee is, roept men kreten als ‘vervangingsleer’ of ‘anti-semitisme’. Het aardse Israel wordt op die manier verheven boven Jezus Christus.

AFSTAMMING

Jezus en apostelen: Natuurlijke afstamming heeft geen enkele waarde
Religie: Natuurlijke afstamming heeft eeuwige waarde

‘Ze antwoordden: ‘Onze vader is Abraham!’ Jezus zei: ‘Als u werkelijk kinderen van Abraham bent, zou u ook naar zijn voorbeeld handelen. … Weet u waarom u niet begrijpt wat ik zeg? Omdat u niet kunt luisteren naar mijn woorden! De duivel is uw vader en wat uw vader wil, wilt u ook graag doen.’ (Johannes 8:39-44)

‘Want niet híj is een Jood, die het uiterlijk is, en niet dát is besnijdenis, wat uiterlijk, aan het vlees, geschiedt, maar híj is een Jood, die het in het verborgen is, en de (ware) besnijdenis is die van het hart, naar de Geest, niet naar de letter. Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God.’ (Romeinen 2:28, 29)

Jezus Christus en de apostelen maken duidelijk dat natuurlijke afstamming iemand niet tot een kind van God maakt, maar dat het gaat om ons hart en onze gehoorzaamheid aan God. Jezus noemt de Joodse leiders zelfs kinderen van de duivel! Ook Johannes de doper zei tegen de Joodse leiders: ‘Denk niet bij uzelf: Wij stammen af van Abraham. Want ik zeg u: God kan uit deze stenen hier kinderen voor Abraham maken! Ja, de bijl ligt al aan de wortels van de bomen. Elke boom die geen goede vruchten voortbrengt, wordt omgehakt en in het vuur gegooid.’ (Lucas 3:8,9) Jezus zei bovendien dat alleen mensen die naar Zijn woorden luisteren en die in praktijk brengen, zijn familie zijn.

Religie beweert echter dat iedere inwoner van het aardse land Israel deel is van ‘het volk van God’ en dat ze voor eeuwig lid van Gods familie zullen zijn, onafhankelijk van het feit of ze God gehoorzaam zijn of niet.

Naar welke stem luister je?

Zoals je ziet kunnen we heel wat leren van de uitspraken van Jezus Christus en zijn woordvoerders, de apostelen en profeten.

Er zijn mensen die mij een valse profeet en dwaalleraar noemen, omdat ik deze onthullende boodschap naar buiten breng. Maar het gaat mij niet om eer van mensen, maar om de eer van God! De leugens die christenen geloven staan dermate haaks op de woorden van God, dat ze ons ver weg houden van de heerlijke realiteit die God ons wil geven.

Het zijn blinddoeken die onze ogen verblinden voor wie Jezus echt is en wat Gods plan is met de mensheid.

Ik bid dat iedereen die dit leest de eerlijkheid en moed heeft om de menselijke leringen opzij te schuiven en Gods woorden hoger te achten dan alles wat we gehoord hebben van mensen die Gods woorden misvormen.

 

5 minuten geleden zei WdG:

Waar jij "religie" noemt, bedoel je "sommige religie"

Hier kunnen we wat mee wat mee, en ga je zeker de antwoorden geven, 

wat religie vs relatie (Jezus) te maken heeft met deze topic, heel veel , religie geeft bijna altijd de zelfde antwoorden en dit staat helemaal los van david,

want die ken ik nog maar een paar weken.. 

en religie al mijn hele leven. ha ha 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei vredestichter:

bron bijbel en https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

Deze Topic gaat over de eindtijd toch TTC, wat andere proberen te zeggen dat, ze het niet met me eens zijn, en hoe ik het in mijn kop haal om dit in vredes naam  te beweren..

  je hoorde van WdG dat hij nog zoveel onbeantwoorde vragen had, nou bij deze wil ik hem graag van repliek dienen.. (allemaal topic)

OORDEEL

Jezus Christus: God brengt oordeel over de Joden
Religie: God brengt geen oordeel over de Joden

‘U bent nakomelingen van hen die de profeten hebben gedood. Maak de maat van uw voorouders maar vol! Slangen! Adders! Hoe zou u kunnen ontkomen aan de veroordeling tot de hel? (…) Uiteindelijk zal op uw hoofd neerkomen al het onschuldige bloed dat op aarde vergoten is, van het bloed van de rechtvaardige Abel tot het bloed van Zacharias, de zoon van Berekja, die u vermoord hebt tussen de tempel en het altaar. Ja, ik verzeker u, dat alles zal neerkomen op deze generatie.’ (Mattheus 23:31-36)

‘O jullie adders, wie heeft u wijsgemaakt dat u het komende oordeel kunt ontlopen?’ (Lukas 3:9)

‘Jeruzalem, Jeruzalem! U doodt de profeten en stenigt hen die God u gestuurd heeft. … Ja, uw huis zal als een woestenij achterblijven.‘ (Mattheus 23:34)

‘Daarom zal om uwentwil Sion als een akker worden omgeploegd, en Jeruzalem zal worden tot steenhopen, ja de tempelberg tot woudhoogten.’ (Micha 3:12)

Jezus Christus bevestigde wat ook de profeten en Johannes de doper hadden aangekondigd, namelijk dat God een vreselijk oordeel zou brengen over de ongelovige en opstandige Joden, omdat ze altijd Gods profeten gedood hadden en zich voortdurend richtten tot valse profeten. Dat gebeurde inderdaad in 70 na Christus, toen Jeruzalem en de tempel verwoest werden en een miljoen Joden werden gedood.

Religie beweert echter dat God nooit de Joden zou oordelen, en noemen iedereen die dat wel gelooft een jodenhater.

NIEUW

Apostelen: in Christus worden Joden en heidenen een nieuwe mens
Religie: Joden en heidenen zijn twee aparte groepen

‘Want hij is onze vrede, hij die Joden en niet-Joden tot één volk heeft gemaakt… Tussen Jood en heiden bracht hij vrede, door in zichzelf uit die twee één nieuwe mens te scheppen.’ (Efeze 2:13, 15)

‘Dan is er geen sprake meer van Grieken en Joden, besnedenen en onbesnedenen, buitenlanders en vreemdelingen, slaven en vrijen; Christus is dan alles en in allen.‘ (Kolossenzen 3:11)

‘Door één Geest zijn wij allen tot één lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met één Geest gedrenkt.’ (1 Korintiers 12:13)

De apostelen onthulden Gods eeuwenoude plan om in Jezus Christus elke afstand tussen Joden en de rest van de mensheid weg te nemen en een geheel nieuw volk te scheppen, dat bestaat uit iedereen die in Jezus Christus leeft. Van scheiding tussen Jood en heidenen is geen sprake meer. In Christus zijn we samen een nieuwe mens. Alles draait om Jezus Christus.

Religie beweert echter dat God met de Joden een apart plan heeft, los van Jezus Christus. Ze handhaven een grote scheiding tussen Joden en de rest van de wereld.


BELOFTEN

Apostelen: Gods beloften worden geestelijk vervuld in Jezus
Religie: Gods beloften worden stoffelijk vervuld op aarde

‘Want hoeveel beloften Gods er ook zijn, in Hem is het: Ja; daarom is ook door Hem het: Amen, tot eer van God.’ (2 Cor. 1:20)

‘Dan zullen ze Gods geheim leren kennen, namelijk Christus. In hem liggen alle schatten van wijsheid en kennis verborgen.’ (Kolossenzen 2:3)

‘Want in Christus woont God volledig, en in uw verbondenheid met hem, die boven alle krachten en machten staat, bezit u die volheid.’ (Kolossenzen 2:9)

De apostelen predikten dat alle beloften die God aan de Joden heeft gedaan, in Christus vervuld zijn en dat Gods rijkdommen en zegeningen uitsluitend in Christus ontvangen kunnen worden. Geen enkele apostel predikte ooit dat God zijn beloften op een stoffelijke manier zou vervullen, maar hun boodschap was altijd: JEZUS CHRISTUS… in Hem ontvangen we alles!

Religie beweert echter dat God zijn beloften aan de Joden op een aardse, stoffelijke manier zal vervullen, los van het feit of ze nu in Jezus Christus geloven of niet. Als iemand erop wijst hoe onbijbels dat idee is, roept men kreten als ‘vervangingsleer’ of ‘anti-semitisme’. Het aardse Israel wordt op die manier verheven boven Jezus Christus.

AFSTAMMING

Jezus en apostelen: Natuurlijke afstamming heeft geen enkele waarde
Religie: Natuurlijke afstamming heeft eeuwige waarde

‘Ze antwoordden: ‘Onze vader is Abraham!’ Jezus zei: ‘Als u werkelijk kinderen van Abraham bent, zou u ook naar zijn voorbeeld handelen. … Weet u waarom u niet begrijpt wat ik zeg? Omdat u niet kunt luisteren naar mijn woorden! De duivel is uw vader en wat uw vader wil, wilt u ook graag doen.’ (Johannes 8:39-44)

‘Want niet híj is een Jood, die het uiterlijk is, en niet dát is besnijdenis, wat uiterlijk, aan het vlees, geschiedt, maar híj is een Jood, die het in het verborgen is, en de (ware) besnijdenis is die van het hart, naar de Geest, niet naar de letter. Dan komt zijn lof niet van mensen, maar van God.’ (Romeinen 2:28, 29)

Jezus Christus en de apostelen maken duidelijk dat natuurlijke afstamming iemand niet tot een kind van God maakt, maar dat het gaat om ons hart en onze gehoorzaamheid aan God. Jezus noemt de Joodse leiders zelfs kinderen van de duivel! Ook Johannes de doper zei tegen de Joodse leiders: ‘Denk niet bij uzelf: Wij stammen af van Abraham. Want ik zeg u: God kan uit deze stenen hier kinderen voor Abraham maken! Ja, de bijl ligt al aan de wortels van de bomen. Elke boom die geen goede vruchten voortbrengt, wordt omgehakt en in het vuur gegooid.’ (Lucas 3:8,9) Jezus zei bovendien dat alleen mensen die naar Zijn woorden luisteren en die in praktijk brengen, zijn familie zijn.

Religie beweert echter dat iedere inwoner van het aardse land Israel deel is van ‘het volk van God’ en dat ze voor eeuwig lid van Gods familie zullen zijn, onafhankelijk van het feit of ze God gehoorzaam zijn of niet.

Naar welke stem luister je?

Zoals je ziet kunnen we heel wat leren van de uitspraken van Jezus Christus en zijn woordvoerders, de apostelen en profeten.

Er zijn mensen die mij een valse profeet en dwaalleraar noemen, omdat ik deze onthullende boodschap naar buiten breng. Maar het gaat mij niet om eer van mensen, maar om de eer van God! De leugens die christenen geloven staan dermate haaks op de woorden van God, dat ze ons ver weg houden van de heerlijke realiteit die God ons wil geven.

Het zijn blinddoeken die onze ogen verblinden voor wie Jezus echt is en wat Gods plan is met de mensheid.

Ik bid dat iedereen die dit leest de eerlijkheid en moed heeft om de menselijke leringen opzij te schuiven en Gods woorden hoger te achten dan alles wat we gehoord hebben van mensen die Gods woorden misvormen.

 

Heel soms krijgt een mens de indruk dat er moedwil in het spel zit, alsof iemand iets wil verdonkeremanen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei vredestichter:

bron bijbel en https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

Deze Topic gaat over de eindtijd toch TTC, wat andere proberen te zeggen dat, ze het niet met me eens zijn, en hoe ik het in mijn kop haal om dit in vredes naam  te beweren..

  je hoorde van WdG dat hij nog zoveel onbeantwoorde vragen had, nou bij deze wil ik hem graag van repliek dienen.. (allemaal topic)

Toch antwoord je niet, vredestichter. WEER kopieer je Davids woorden. Prima dat je dat doet, en je mag wat mij betreft ook de antwoorden van zijn site halen, maar, dan wel een antwoord op mijn vragen.

Wat doe jij? Ik stel je een vraag: Hoeveel is 1+1. Jij antwoordt dat er mensen zijn die beweren dat 3 x 3 10 is, dat dat niet klopt, want de wortel uit 16 is 4. M.a.w: er is inderdaad religie, die ik niet deel. En? DAT is niet mijn vraag. Mijn vragen lees je in de eerdere berichten. DAAR zou ik graag een antwoord op hebben. Niet op vragen die ik niet gesteld heb.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei MysticNetherlands:

Het staat je vrij om mijn rapporteren, wat overigens bijna altijd door de moderatie gehonoreerd wordt, kinderachtig of zels fascistisch te vinden. Laat me volkomen koud, echt.

het volgende over je gerapporteerd

 

Citaat

 

Ik wil de waardering uitspreken voor MysticNetherlands als alert lid van deze gemeenschap en bewaker van de doelstelling van dit forum. Hij blijft iedereen onvermoeibaar herinneren aan de doelstelling van dit forum.

Chapeau.

 

En zullen we er nu echt mee stoppen? (F)

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei WdG:

Handelingen 1 spreekt over de Hemelvaart, niet over de wederkomst. Ook hier zwijgt David.Zomaar enkele punten, vredestichter. Misschien leuk als huiswerk? En, graag geen knip en plakwerk. De site van David ken ik zeer goed!

Ik vind het fijn dat je over David zo positief spreekt, en dat je hem een warm hart toedraagt, ik ken deze beste man niet en ook niet bekend met zijn antwoorden op al jou vragen

op de laatste reactie van jou, geeft hij op zijn site wel heel duidelijk antwoord op, hemel vaart en wederkomst maar goed zomaar een detail

het gaat ook in deze topic niet over david, want jij en ik en iedereen zullen  ook begrijpen dat deze man, zijn fouten heeft, 

maar de strekking van zijn betoog is geweldig, en ik zie hem als mijn Broer in Christus, en overweeg zelfs om Hem vet te zegenen, wauw wat een openbaring, een echte voorvechter..

op dit moment is er in de hele wereld over dit onderwerp heel veel gaande, en net zoals bij bijna alle opwekkingen wordt dit met hand en tand bestreden..

door??    religie.. 

Maar dit is zo geweldige boodschap, en past zo Bij God's karakter  Goed nieuws van het koninkrijk, de boodschap van Jezus, dit gaat de kerken wakker schudden, Nederland veranderen,  en zijn naam gaat weer gehoord worden ''Jezus is Heer'' 

4 minuten geleden zei Mullog:

En zullen we er nu echt mee stoppen?

Ik denk dat je dat zonder Jezus niet kunt. ha ha 

Link naar bericht
Deel via andere websites
38 minuten geleden zei vredestichter:

Deze Topic gaat over de eindtijd toch TTC, wat andere proberen te zeggen dat, ze het niet met me eens zijn, en hoe ik het in mijn kop haal om dit in vredes naam  te beweren..

Ja, jullie redetwisten zelfs over het feit dat die hemel nu zal neerdalen en/of wij opgaan naar die hemel. Zien jullie de irrelevantie daar niet van in? En bijhorend energieverlies natuurlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei TTC:

Zie jullie de irrelevantie daar niet van in? 

nee, want jij hebt het schijnbaar ook nog niet begrepen aangezien ik en en miljoenen andere al hemel burgers zijn ..

Het concept hemel zou misschien iets anders kunnen zijn dan in jou denkwereld 

en dan nog te bedenken dat er een eerste een tweede en een derde Hemel bestaat, 

interessant he,

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei vredestichter:

op dit moment is er in de hele wereld over dit onderwerp heel veel gaande, en net zoals bij bijna alle opwekkingen wordt dit met hand en tand bestreden..

De islam is de snelst groeiende religie. En? Er is wel iets gaande over jouw onderwerp. En? Maar, het is ook al weer flink op zijn retour. Dagelijks keren mensen terug van deze misleiding, omdat ze geen antwoorden krijgen op hun vragen. Het heeft weinig zin om met de term "religie" te smijten. Ook ik ben geen voorstander van "religie" in dat opzicht.

 

In Jes. 2 lezen we: In die laatste dagen zullen alle volken … opgaan naar de berg des HEREN omdat ze naar zijn woord verlangen. Hij zal daar recht spreken tussen volk en volk… Zwaarden zullen omgesmeed worden naar ploegscharen, speren tot snoeimessen, geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen en zij zullen de oorlog niet meer leren.

Jij gelooft dat dit proces 2000 jaar duurt.

Ik ken David goed. Hij beweert o.a. dat we binnenkort kunnen vliegen, zonder vliegtuigen. We zullen afwachten, vredestichter, wanneer en of dat gaat gebeuren. Hij beweert ook dat heel binnenkort alle ziektes verdwenen zijn, en dat er een oplossing komt voor alle ellende. Weet je wat het probleem nu is, vredestichter? Er komt inderdaad iemand die de problemen schijnbaar gaat oplossen: de anti-christ. De duivel heeft een leer nodig om een platform te creeren voor de komende anti-christ.

 

Je mag geloven wat je wil, vredestichter. Aangezien je niet verder komt dan het napraten van David, heeft een discussie met jou verder geen zin.

 

Overigens ben ik ook een hemelburger.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei WdG:

Jij gelooft dat dit proces 2000 jaar duurt.

Ik ken David goed. Hij beweert o.a. dat we binnenkort kunnen vliegen, zonder vliegtuigen. We zullen afwachten, vredestichter, wanneer en of dat gaat gebeuren. Hij beweert ook dat heel binnenkort alle ziektes verdwenen zijn, en dat er een oplossing komt voor alle ellende. Weet je wat het probleem nu is, vredestichter? Er komt inderdaad iemand die de problemen schijnbaar gaat oplossen: de anti-christ. De duivel heeft een leer nodig om een platform te creeren voor de komende anti-christ.

Ik ben nog steeds bezig met de studie, eeuwig leven op aarde, maar deze reactie schreeuwt om reactie ha ha

Ik begrijp jou werkelijk niet, geen een preterist heeft het over 2000 jaar en ik ook niet wij, spreken over wat Jezus gezegd heeft, 

en dit is jou zo vaak al gezegd pfff, het voorbeeld met de vraag van zijn discipelen, hoe zal dit koninkrijk dan vorm gaan krijgen, en Jezus gebruikt twee voorbeelden die iedereen toen begreep (behalve de futuristen)  het gaat geleidelijk... 

het mosterdzaadje ie heeeeeel klein en wordt heeeeeeel groot wat is hier zo moeilijk aan Jezus zegt niet dit gaat in 2017 gebeuren, wauw

en het voorbeeld van een klein beetje Gist in 60 kilo deeg dit verspreid zich door het hele brood, geleidelijk aan.. 

zo zal het zijn ... simpel toch waarom zo moeilijk maken als dit er zo duidelijk staat,

ook hier is de bijbel zo duidelijk over sjonge jonge De anti- Christ simpeler en duidelijker kan het niet, 

""De duivel heeft een leer nodig om een platform te creeren voor de komende anti-christ"".

de komende anti- christ je begint nu echt steeds meer op Sjako lijken pfff

lees nou gewoon eens de tekst waar dit gebruikt word !!! het zijn er maar vijf in de hele bijbel en allemaal in johannes en dicht bij elkaar...

Kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat er een antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is. … De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent.’ (1 Johannes 2:18, 22)

‘Iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld.‘ (1 Johannes 4:3)

‘Want er zijn vele misleiders uitgegaan in de wereld, die de komst van Jezus Christus in het vlees niet belijden. Dit is de misleider en de antichrist.’ (2 Johannes 1:7)

WdG dit is echt voor de laatste keer De Geest van de anti- Christ was er toen al, en heeft iedereen die niet jezus als God belijd, zoals moslims, boedisten, atheisten, jehova getuigen, hindoe,s 

want die kunnen dat niet uit hun mond krijgen  Jezus is God probeer dat eens bij je vriend sjako weet jij gelijk met wie je te maken hebt, zo simpel, en het trieste is, dat religie jou heeft doen geloven brrrrr Hij komt eraan pas maar op brrrr 

en ondertussen staan ze bij je op de stoep of op dit Forum, 

is je dit nooit opgevallen dat bij al deze mensen het afhaak of doorbraak moment is Jezus is God.. en soms is het zo goed na gemaakt, weet WdG wat een andere naam is voor satan imitator, vervalser..

maar begin maar eens over Jezus 100% God, kijk eens naar hun ogen, simpele test..

en Wdg ik weet zeker 100% zeker dat David mijn broer is, en geen geest heeft van de anti-Christ..

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei vredestichter:

Ik vind het fijn dat je over David zo positief spreekt, en dat je hem een warm hart toedraagt, ik ken deze beste man niet

Vroeger genas David direct of zeer snel, als hij ziek was. Nu is hij doodmoe, hij staat onder hoge druk en stress. David zegt letterlijk over Gods genezing: "Nu spreekt Hij over de natuurlijke weg van herstel, door rust en ontspanning, gecombineerd met juiste voeding." Ik geloof dat God direct geneest, ik geloof in de kracht van het gebed. Zeker geloof ik in juiste voeding, beweging, niet roken, en al dat soort zaken. Maar, boven alles weet ik dat het gebed van de rechtvaardige gehoord wordt. David is de weg kwijt, erg jammer, en hij sleept daar anderen in mee. Steeds meer geldschieters laten het afweten. Niet, omdat hij naar de V.S. verhuisd is, maar vw. zijn - vaak dwingende manier - van onderwijs over de eindtijd. Het verwart mensen, het verwart hemzelf. Het is jammer, een man met een geweldige bediening heeft zich laten misleiden door het preterisme.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei WdG:

David is de weg kwijt,

Warm hart, je doet me denken aan de broers van david, Gelukkig heeft hij niet geluisterd naar zijn broers die hem ook een ''een warm hart toedroegen " 

en nam David het Beloofde land in !!! (bij de helden van David komen ze broers met hun warme harten, volgens mij niet meer voor) krijg je ook nog antwoord op..

Om de reuzen te verslaan in dit land, zul je mensen met geloof nodig hebben, geen mensen met dit soort aanklachten en roddel , en dwaze verhalen.. maar dit zal zijn gemeente zijn koninklijke familie nooit, van hun stuk te brengen

en de hele bijbel staat vol van geloofshelden, ook bij alle opwekkingen kwam er opstand, ( en uit welke hoek jawel religie)

David is maar een persoon die onderdeel van dit geweldige plan is , ga eens kijken naar todd white ook een preterist, of kris vallenton, of bill johnson, of naar leif hetland, o wauw jonathan welton, en ga zo maar door,  zoek eens op wat deze mensen een impact hebben op de wereld ha ha 

je zult verbaasd staan, ik draag ze een warm hart toe  voor mij is er een held is er bij gekomen, ik ga straks met mijn vrouw overleggen om deze man ruim  financieel te zegenen, want ik begreep van jou dat hij dit goed kan gebruiken, wij zijn erg gezegend dus bedankt ..

Jij hebt ze rekening nr vast wel, want je volgt hem tenslotte al 20 jaar en zo goede broer met zo'n warm hart zal hem vast ook al veel gezegend hebben

of was dat ook weer een van je religieuze statements ..

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zie veel matediscussie over kleine slakjes en bussen zout. Als je je aan een reactie irriteert dan graag gewoon even een minuut of 10 pauze nemen en dan nog eens teruglezen of het wel een reactie waard is. Ik heb met deze hitte eigenlijk weinig zin om dit/een topic weer stil te leggen en uit te pluizen. Indien nodig dien een TR in, maar als je dat gedaan hebt hoef je anderen daar echt niet nog eens op te wijzen. Gun elkaar ook wat speelruimte in de topics.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 uur geleden zei WdG:

Volledig met je eens, Gaitema! Lees mijn visie ook eens. Misschien kan je je hierin vinden?

Eindtijd - tekenen der tijden! WIJ zijn het laatste geslacht, waar Jezus over spreekt. Uitleg, zie onder:

De belangrijkste tekenen zijn de tekenen die betrekking hebben op Israël, omdat God het Joodse volk door de Bijbel heen gebruikt als profetische tijdklok. Ofwel, als God een belangrijke gebeurtenis onthult, die in de toekomst zal plaatsvinden, wijst Hij op het Joodse volk en Israël. De zeventig weken uit Daniël 9 is hier een goed voorbeeld van. 

Er zijn twee belangrijke profetieën m.b.t. de wederkomst van Jezus Christus, in de Joodse geschiedenis sinds 1948. Deze twee gebeurtenissen bewijzen duidelijk dat de periode waarin we nu leven de tijd van de wederkomst van Jezus Christus is. 

1. De Staat Israël

De eerste is het herstel van de staat Israël op 14 mei 1948. Deze uitgekomen profetie treffen we aan in de parabel van de olijfboom (Mattheüs 24:32-35). De dag voordat Jezus deze parabel sprak, had Hij een vloek gelegd op een dorre vijgeboom met als resultaat dat deze verwelkte (Mattheüs 21:18-19). Dit was een symbolische profetie dat God spoedig Zijn toorn over het joodse volk zou doen komen vanwege hun geestelijke verdorring in het verwerpen van Zijn Zoon. De volgende dag herinnerde Jezus Zijn discipelen aan de vijgeboom. Hij zei te letten op het weer bloeien ervan. Met andere woorden zei Hij te letten op de werdergeboorte van Israël. Hij gaf aan dat als de vijgeboom weer bloeit Hij aan de poorten van de Hemel zou staan, klaar om terug te keren (Mattheüs 24:33). Tevens sprak Hij de wereldberoemde woorden uit Mattheüs 24: 

Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal zeker niet voorbijgaan, totdat al deze dingen gebeurd zijn.

Over welk geslacht sprak Jezus? Het geslacht dat de vijgeboom ziet bloeien! Wij zijn dit geslacht! De vijgeboom is begonnen te bloeien en Jezus Christus staat aan de poort! 

2. De Stad Jeruzalem

De tweede belangrijke gebeurtenis werd door Jezus in dezelfde rede geprofeteerd. We lezen in Lukas 21: 

En zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard en in gevangenschap weggevoerd worden onder alle heidenen. En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.

Het eerste deel van deze profetie werd vervuld in 70 AD, veertig jaar nadat Jezus de woorden gesproken had. In dat jaar veroverden de Romeinen onder leiding van Titus Jeruzalem en verdreef de Joden onder de volkeren. Jeruzalem bleef onder heidense bezetting gedurende 1897 jaar tot 7 juni 1967 toen Israël tijdens de zesdaagse oorlog de stad weer in handen kreeg. De Joodse herbezetting van de stad Jeruzalem is een duidelijk bewijs dat we leven in de periode van de wederkomst van Jezus Christus. Dit betekent het einde van het tijdperk van de heidenen! 

Als Jezus vandaag zou terugkomen, zou Hij dan jouw "gezegende hoop" zijn, of is Hij jouw "vrees en schrik"? Heb je Jezus aangenomen als persoonlijke Verlosser? Dan is er geen enkele reden tot bezorgdheid. 

Heel leerzaam. Dat heb ik net onder genot van een bak koffie in Arnhem op een terrasje gelezen. De bijbelgedeelten ga ik thuis er bij zoeken. Ik kom hier op terug. Ik heb veel gezien in je post wat ik hoopte te vinden in dit topic. Nieuwe inzichten die ik nog niet had :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Gaitema:

Het eerste deel van deze profetie werd vervuld in 70 AD, veertig jaar nadat Jezus de woorden gesproken had. In dat jaar veroverden de Romeinen onder leiding van Titus Jeruzalem en verdreef de Joden onder de volkeren. Jeruzalem bleef onder heidense bezetting gedurende 1897 jaar tot 7 juni 1967 toen Israël tijdens de zesdaagse oorlog de stad weer in handen kreeg. De Joodse herbezetting van de stad Jeruzalem is een duidelijk bewijs dat we leven in de periode van de wederkomst van Jezus Christus. Dit betekent het einde van het tijdperk van de heidenen! 

Dit heb ik ook een paar posten geleden ook ongeveer zo uitgelegd, dus mee eens op details na. Wij geloven alleen dat in 1914 de tijd der heidenen was afgelopen. Toen is de troon van Jehovah weer bezet door Iemand uit de bloedlijn van David. Aangezien alle geslachtsregisters waren vernield tijdens 70 AD kan niemand anders dan Jezus Christus deze plaats hebben gekregen. Jezus regeert!

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei sjako:

angezien alle geslachtsregisters waren vernield tijdens 70 AD kan niemand anders dan Jezus Christus deze plaats hebben gekregen.

Omdat we niks meer op schrift hebben kan alleen hij  koning worden. Dat is toch een argumentatie van niks?

Link naar bericht
Deel via andere websites
59 minuten geleden zei sjako:

Jezus regeert!

Ik ben het volledig met je eens dat Jezus regeert! Wat betekent dit in praktijk, sjako? Welke "voorrechten" hebben gelovigen boven "niet-gelovigen"?

Dat deze wereld ten einde loopt, blijkt uit alles. Ook wetenschappers als Hawking constateren dat de mens geen toekomst meer heeft op deze aarde. Er moet dus iets "gebeuren". De oplossing die Hawking aanreikt is vertrekken. De Bijbelse oplossing is een nieuwe, of vernieuwde, aarde.

https://www.yahoo.com/news/stephen-hawking-says-earth-under-162219155.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Mullog:

Omdat we niks meer op schrift hebben kan alleen hij  koning worden. Dat is toch een argumentatie van niks?

Zal het nader uitleggen. De Messias zou uit de bloedlijn van David komen. Neem aan dat je dat weet, anders wil ik je de verzen wel voor je opzoeken. In 70 AD is Jeruzalem met al zijn geslachtsregisters vernietigd. Niemand kon meer aantonen dat hij uit de geslachts lijn van David kwam. Nu de tijd der heidenen afgelopen is wordt de troon weer bezet door degene die daar voor gemachtigd is. De enige levende persoon die dat kan aantonen is Jezus. Dus Jezus zit nu op de troon van Jehovah.

6 minuten geleden zei WdG:

Welke "voorrechten" hebben gelovigen boven "niet-gelovigen"?

Welke voorrechten hebben we niet zou ik zo kunnen vragen. We weten dat deze aarde straks een Paradijs gaat worden, dat de aarde dus niet vernietigd wordt. Een prachtige toekomst, maar vooral dat Gods naam hierdoor geheiligd wordt!

we mogen nu al onder het bestuur staan van Christus. Hij leert ons Satan te weerstaan, we worden geholpen door Zijn heilige geest. Hij leert ons goed voor elkaar en voor jezelf te zorgen door schadelijke gewoontes als tabak, drugs etc te verbieden. Wat is er mooier dan God en Jezus je vriend te mogen noemen. Door met Hun te wandelen zitten we nu al in een geestelijk paradijs.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei vredestichter:

nee, want jij hebt het schijnbaar ook nog niet begrepen aangezien ik en en miljoenen andere al hemel burgers zijn .. Het concept hemel zou misschien iets anders kunnen zijn dan in jou denkwereld en dan nog te bedenken dat er een eerste een tweede en een derde Hemel bestaat, interessant he,

Ja, er bestaan nogal wat wereldbeelden, zo kan de hemel ook gezien als de afwezigheid van al deze beelden die in het bewustzijn verschijnen. Dat is pas zalig, geen strijd om wat dan ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Dit heb ik ook een paar posten geleden ook ongeveer zo uitgelegd, dus mee eens op details na. Wij geloven alleen dat in 1914 de tijd der heidenen was afgelopen. Toen is de troon van Jehovah weer bezet door Iemand uit de bloedlijn van David. Aangezien alle geslachtsregisters waren vernield tijdens 70 AD kan niemand anders dan Jezus Christus deze plaats hebben gekregen. Jezus regeert!

Dit waren niet mijn woorden haha!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid