Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

3 uur geleden zei WdG:

Over welk geslacht sprak Jezus? Het geslacht dat de vijgeboom ziet bloeien! Wij zijn dit geslacht! De vijgeboom is begonnen te bloeien en Jezus Christus staat aan de poort! 

bron bijbel en anne salamons

Waarom ik een preterist werd

Ik voelde dat het tijd werd om op te schrijven waarom ik een preterist geworden ben. En zijn vast anderen die dat ook al gedaan hebben, maar hier is dan hoe ik er over denk.

Ofschoon het woord “preterist” bij de meeste mensen wat verkeerd over komt, wordt het woord gebruikt om een persoon aan te duiden die gelooft dat Jezus Christus niet heeft gelogen. Tot voor kort geloofde ik dat de opname zou plaats vinden tijdens mijn leven; dat na de opname de grote verdrukking zou plaats vinden die zeven jaar zou duren; dat de antichrist in het midden van die zeven jaar een verbond zou sluiten met Israël; dat honderdvierenveertig duizend Joden zouden worden gered en dat zij het evangelie aan de heidenen zouden verkondigen en dat iedereen die gered zou worden gedurende de zeven jarige periode en de antichrist konden ontvluchten zonder gedood te worden; Christus zou dan aan het einde van de zeven jaar terug komen en wij zouden dan samen met Hem duizend jaar gaan regeren.

Ik geloofde ook dat gedurende het duizend jarig rijk er weer mensen zouden zijn die rebelleren zouden tegen Christus. En zij die niet rebelleerden de dieren offeranden weer zouden herstellen en vervolgens te offeren in Jeruzalem. Ik was een klassieke volgeling van het dispensationalisme. Las veel boeken en volgde veel lezingen over eindtijd en had een voorkeur voor het boek Openbaring. Dominees, voorgangers en kerkleiders hielden ons voor dat we dit boek letterlijk moesten lezen. En dat deed ik. Totdat ik mij realiseerde dat ik de eerste drie verzen van Openbaring over het hoofd gezien had, die ik ogenschijnlijk vergat letterlijk te nemen:

Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen **weldra** moet geschieden, en welke Hij door de zending van zijn engel aan zijn dienstknecht Johannes heeft te kennen gegeven. Deze heeft van het woord Gods getuigd en van het getuigenis van Jezus Christus, alles wat hij gezien heeft. Zalig hij, die voorleest, en zij, die horen de woorden der profetie, en bewaren, hetgeen daarin geschreven staat, **want de tijd is nabij**. (Openb. 1:1-3)

En ik vergat ook om de volgende verzen letterlijk te nemen:

En Hij zeide tot mij: Deze woorden zijn getrouw en waarachtig, en de Here, de God van de geesten der profeten, heeft zijn engel gezonden om zijn knechten te tonen hetgeen **weldra** geschieden moet.( Openb. 22:6)

En hij zeide tot mij: Verzegel de woorden van de profetie van dit boek niet, **want de tijd is nabij**. (Openb. 22:10)

Hij, die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik **kom spoedig**. Amen, kom, Here Jezus! (Openbaring 22:20)

Ik kon eenvoudig niet geloven dat Jezus Christus loog en daarom interpreteer ik deze verzen nu letterlijk. Het hele boek Openbaring is ingelijst tussen verzen die spreken over weldra, spoedig en nabij. Dus ik heb vastgesteld dat de gebeurtenissen die in Openbaring genoemd worden plaats vonden in de tijd waarvan Jezus en Johannes zeiden dat ze plaats zouden vinden, omdat ik niet geloof dat Jezus en Johannes logen. Dit bracht mij er toe om het gebruikt van de apocalyptische taal van het oude testament te bestuderen waar God spreekt en Hij veelvuldig gebruik maakt van metaforen:

7 Toen het mij bang te moede was, riep ik de Here aan, tot mijn God riep ik om hulp. Hij hoorde mijn stem uit zijn paleis, mijn hulpgeroep tot Hem drong door in zijn oren. 8 Toen dreunde en beefde de aarde en de grondvesten der bergen sidderden en daverden, omdat Hij in toorn ontbrand was. 9 Rook steeg op uit zijn neus, verterend vuur kwam voort uit zijn mond, kolen raakten erdoor in brand. 10 Hij neigde de hemel en daalde neder, donkerheid was onder zijn voeten, 11 Hij reed op een cherub en vloog en zweefde op de vleugels van de wind. 12 Hij stelde het duister tot zijn omhulsel, tot zijn beschutting rondom Zich: duistere wateren, wolkengevaarten. 13 Van de glans vóór Hem verdwenen zijn wolken, hagel en vurige kolen. 14 De Here deed de donder in de hemel weerklinken, de Allerhoogste verhief zijn stem – [hagel en vurige kolen]. 15 Hij schoot zijn pijlen en verstrooide hen, hij slingerde bliksemen en bracht hen in verwarring. 16 Toen werden de beddingen der wateren zichtbaar en de grondvesten der wereld kwamen bloot vanwege uw dreigen, o Here, vanwege het blazen van de adem van uw neus. 17 Hij reikte van omhoog, greep mij, trok mij op uit grote wateren. (Psalm 18:7-17)

Het boek Openbaring maakt heel veel gebruik van dit soort metaforische terminologieën:

En Hij had zeven sterren in zijn rechterhand en uit zijn mond kwam een tweesnijdend scherp zwaard; en zijn aanzien was gelijk de zon schijnt in haar kracht. (Openb. 1:16)

en zijn voeten waren gelijk koperbrons, als in een oven gloeiend gemaakt, en zijn stem was als een geluid van vele wateren. (Openb. 1:15)

Maar ik kon nooit vinden waar God metaforische tijdsperioden gebruikte. Wel vond ik het tegenovergestelde, waar mensen zeggen dat het nog lang duurt en God zei dat het nabij was en Hij dat ook zo bedoelde:

22 Mensenkind, wat is dat voor een zegswijze bij u in het land van Israël: de tijd verstrijkt, maar geen enkel gezicht komt uit? 23 Daarom zeg tot hen: zo zegt de Here Here: Ik zal aan deze zegswijze een einde maken, en men zal ze niet langer gebruiken in Israël. Zeg daarentegen tot hen: de tijd is nabij en de vervulling van elk gezicht! 24 Want er zal geen bedrieglijk gezicht noch verleidende waarzeggerij meer zijn onder het huis Israëls. 25 Ik, de Here, zal het woord spreken, dat Ik spreken zal, en het zal in vervulling gaan; niet langer zal het worden uitgesteld. Want in uw dagen, weerspannig geslacht, zal Ik een woord spreken en Ik zal het ten uitvoer brengen ook, luidt het woord van de Here Here. 26 Het woord des Heren kwam tot mij: 27 Mensenkind, zie, het huis Israëls zegt: het gezicht dat hij schouwt, heeft betrekking op een verwijderde toekomst, en hij profeteert aangaande verre tijden. 28 Daarom zeg tot hen: zo zegt de Here Here: geen van mijn woorden zal nog langer worden uitgesteld. Het woord dat Ik spreken zal, zal in vervulling gaan, luidt het woord van de Here Here. (Ezech. 12:22-28)

Wanneer God tijdsperioden vaststelt bij mensen, dan meent Hij dat ook.

De conclusie is dus dat Jezus en Johannes de bedoeling hadden dat de zeven kerken de tijdsperioden letterlijk zouden nemen en de apocalyptische uitdrukkingen figuurlijk zouden begrijpen.

De volgende uitspraak van Jezus bevestigt dit:

27 Want de Zoon des mensen zal komen in de heerlijkheid zijns Vaders, met zijn engelen, en dan zal Hij een ieder vergelden naar zijn daden. 28 Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij de Zoon des mensen hebben zien komen in zijn koninklijke waardigheid. (Matt. 16:27-28)

Maar ook de volgende uitspraak van Johannes bevestigd dit:

Kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat er een antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is.         (1 Joh. 2:18)

En de uitspraak van Jacobus:

8 Oefent ook gij geduld, sterkt uw harten, want de komst des Heren is nabij. 9 Broeders, zucht niet tegen elkander, opdat gij niet onder het oordeel valt; zie, de Rechter staat voor de deur. (Jac. 5:8-9)

En de uitspraak van Petrus:

Het einde aller dingen is nabijgekomen. Komt dus tot bezinning en wordt nuchter, opdat gij kunt bidden. (1 Petrus 4:7)

De uitspraak van Jezus tegen Petrus, Jacobus en Johannes komt perfect overeen met hun uitspraken en maakt de kwestie volkomen helder:

2 En Hij antwoordde en zeide tot hen: Ziet gij dit alles niet? Voorwaar, Ik zeg u, er zal hier geen steen op de andere gelaten worden, die niet zal worden weggebroken. 3 Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw komst en van de voleinding der wereld? (Matt. 24:2-3)

3 En toen Hij op de helling van de Olijfberg gezeten was, tegenover de tempel, vroegen Petrus en Jakobus en Johannes en Andreas Hem afzonderlijk: 4 Zeg ons, wanneer zal dat geschieden en wat is het teken, wanneer al deze dingen in vervulling zullen gaan?

Terwijl Hij nog steeds sprak tegen dezelfde drie discipelen:

32 Leert dan van de vijgeboom deze les: Wanneer zijn hout reeds week wordt en de bladeren doet uitspruiten, weet gij daaraan, dat de zomer nabij is. 33 Zo moet ook gij, wanneer gij dit alles ziet, weten, dat het nabij is, voor de deur. 34 Voorwaar, Ik zeg u, dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, voordat dit alles geschiedt. 35 De hemel en de aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen geenszins voorbijgaan. (Matt. 24:32-34)

Conclusie:

Als Jezus niet terug kwam, is het christendom een farce en heeft de atheïst en de moslim het gelijk aan zijn zijde. Maar dat geloof ik niet. Ondanks dat ik misschien nog niet alles begrijp geloof ik dat Jezus meende wat Hij zei en dat Zijn wederkomst plaats vond in de eerste eeuw na Christus. Daarom ben ik een peterist geworden.

En er is geen weg terug, want er zijn geen meerdere wegen, er is maar één weg. Of Jezus kwam terug zoals Hij voorspelde of Hij is een leugenaar en alles wat de scepticus en atheïst over Hem gezegd hebben is waar.

En dat laatste kan ik niet geloven.

 

Grote revoluties in de christelijke wereld komen niet omdat met iets nieuws heeft ontdekt.
Ze vinden plaats wanneer iemand radicaal van inzicht verandert over iets wat er al was…..
H. Richard Neibuhr

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

Mijn volledige visie op de eindtijd. Opmerkingen? Vragen? Ik ben benieuwd!

 

De eindtijd (tekenen der tijden)

Veel mensen, ook Christenen, denken dat er niets over het tijdstip van de wederkomst van Jezus Christus gezegd kan worden, omdat Jezus zei dat Hij zou terugkomen als een dief in de nacht (Mattheüs 24). Echter, in 1 Thessalonicenzen 5 lezen we: 

Maar wat de tijden en de gelegenheden betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat men u schrijft. Want u weet zelf heel goed dat de dag van de Heere komt als een dief in de nacht. Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal een onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten. Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen. U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis. Laten wij dan niet, evenals de anderen, slapen, maar laten wij waakzaam en nuchter zijn. 

In de Bijbel lezen we dat God altijd waarschuwt voordat Hij tot actie over gaat. God wil niet dat mensen verloren gaan! In 2 Petrus 3 lezen we immers: 

De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.

God waarschuwde de wereld 120 jaar via Noach. Hij waarschuwde Sodom en Gomorra via Abraham. Hij stuurde Jona naar Ninevé om te waarschuwen en Hij zond 150 jaar later Nahum naar dezelfde stad. En zo waarschuwt God vandaag de wereld dat Jezus Christus op het punt staat terug te keren. De Bijbel leert dat er slechts één weg is om de eeuwige dood te ontlopen. Zoals er voor Noach één weg was, zo is er voor ons ook slechts één weg: Jezus Christus aannemen als persoonlijke Verlosser. Ruim 2000 jaar geleden kwam Jezus op aarde met als doel mensen te redden van de eeuwige dood. Hij stierf in onze plaats. Straks komt Hij terug om te oordelen over diegenen die Gods Liefde en Genade afwijzen. 

In de Bijbel treffen we alleen al in het Oude Testament ongeveer 500 profetieën aan, die betrekking hebben op de tweede komst van Jezus Christus, de tekenen der tijden. En ook een groot deel van het Nieuwe Testament heeft betrekking op de tweede komst van Christus. 

Geestelijke tekenen

In Mattheüs 24 lezen we over "valse Christussen" en valse profeten:

Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden

En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.

Hetzelfde hoofdstuk beschrijft de vervolging van Christenen: 

Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.

In 1 Timotheüs 4 wordt het satanisme (leringen van demonen) voorspeld: 

Maar de Geest zegt uitdrukkelijk dat in latere tijden sommigen afvallig zullen worden van het geloof en zich zullen wenden tot misleidende geesten en leringen van demonen.

Deze tekenen zijn duidelijk zichtbaar door de opkomst van sekten (zoals de mormonen), de ondermijning van de autoriteit van de Bijbel, de opkomst en acceptatie, zelfs in kerken, van occultisme, zoals reiki, acupunctuur en de new age gedachte die leert dat de mens God is. Christelijke normen en waarden worden bespot. Mensen die in opstand komen worden als aanstellers betiteld of zelfs als intolerante fundamentalisten. 

Gelukkig zijn er ook positieve tekenen, zoals we eveneens in Mattheüs 24 kunnen lezen: 

En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

En Joël 2 voorspelt een uitstorting van de Heilige Geest: 

Daarna zal het geschieden dat Ik Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees: uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw ouderen zullen dromen dromen, uw jongemannen zullen visioenen zien. Ja, zelfs op de dienaren en op de dienaressen zal Ik in die dagen Mijn Geest uitstorten.

Daniël 12 verklaart dat in de eindtijd verzegelde profetieën begrepen zullen worden:

Maar u, Daniël, houd deze woorden geheim en verzegel dit boek tot de tijd van het einde. Velen zullen het onderzoeken en de kennis zal toenemen.

Toen zei Hij: Ga heen, Daniël, want deze woorden blijven geheim en verzegeld tot de tijd van het einde.

En, inderdaad, mede door de komst van internet, zien we dat het evangelie overal verkondigd wordt. Organisaties als Open Doors verkondigen het evangelie in landen waar het verboden is. De Bijbel is in vrijwel alle talen vertaald. 

Tekenen in en van de natuur

Mattheüs 24 en Lukas 21 spreken over besmettelijke ziekten, aardbevingen, hongersnoden, en tekenen aan de hemel: 

en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.

en er zullen grote aardbevingen zijn in verschillende plaatsen, hongersnoden en besmettelijke ziekten. Er zullen ook verschrikkelijke dingen en grote tekenen vanuit de hemel plaatsvinden.

Veel mensen beweren dat er altijd natuurrampen geweest zijn, en, ze hebben gelijk. Maar, in Mattheüs 24 zegt Jezus dat deze tekenen een begin van de weeën zijn. Ze zullen dus toenemen, zoals we tegenwoordig waarnemen! 

Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.

Het Nieuwe Testament beschrijft in Mattheüs 2 een ster: 

Want wij hebben Zijn ster in het oosten gezien

Op de dag waarop Jezus gekruisigd is, was er drie uur duisternis en een aardbeving, zoals we in Mattheüs 27 lezen: 

En vanaf het zesde uur kwam er duisternis over heel de aarde, tot het negende uur toe.

de aarde beefde en de rotsen scheurden.

En Openbaring 16 beschrijft de grootste aardbeving in de geschiedenis van de aarde, bij de wederkomst van Christus: 

En er kwam een grote aardbeving, zo een als er niet is geweest sinds er mensen op de aarde geweest zijn: zo'n aardbeving, zo groot!

God heeft dus altijd gesproken door tekenen in de natuur en dat doet Hij ook vandaag nog! 

Maatschappelijke en politieke tekenen

In Mattheüs 24 lezen we dat de maatschappij steeds meer wetteloos en immoreel zal worden naarmate de tijd nadert van Zijn wederkomst; de wereld wordt net zo kwaadaardig als in de dagen van Noach: 

En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.

Zoals de dagen van Noach waren, zo zal ook de komst van de Zoon des mensen zijn.

Hetzelfde hoofdstuk beschrijft oorlogen en geruchten van oorlogen: 

U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk.

In 2 Timotheüs 3 beschrijft Paulus een triest beeld van de maatschappij in de eindtijd. Een wereld gekenmerkt door drie "liefdes": liefde voor zichzelf (humanisme), de liefde voor geld (materialisme) en de liefde voor genot. Hij wijst er vervolgens op dat het resultaat van deze wereldse levensstijl zal worden wat de filosofen nihilisme noemen, dat is een maatschappij op weg naar wanhoop. Overigens is er niks verkeerd aan geld en genot en zeker moeten we onszelf liefhebben. Echter, de zucht naar geld en genot staat in schril contrast tot de vreugde, liefde en voorspoed die God ons geeft! 

En weet dit dat in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken. Want de mensen zullen liefhebbers zijn van zichzelf, geldzuchtig, grootsprekers, hoogmoedig, lasteraars, hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig, zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, kwaadsprekers, onmatig, wreed, zonder liefde voor het goede, verraders, roekeloos, verwaand, meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God. Zij hebben een schijn van godsvrucht, maar hebben de kracht ervan verloochend. Keer u ook van hen af.

Wij zien vandaag deze profetieën voor onze ogen vervuld worden! De Bijbel voorspelt de wereldpolitiek en schetst de geopolitieke kaart in de eindtijd, met de herstelde staat Israel in Zacharia 12: 

Zie, Ik ga Jeruzalem maken tot een bedwelmende beker voor alle volken rondom, ja, ook tegen Juda zal het gaan bij de belegering van Jeruzalem. Op die dag zal het gebeuren dat Ik Jeruzalem zal maken tot een steen die moeilijk te tillen is voor al de volken. Allen die hem optillen, zullen zichzelf zeker diepe sneden toebrengen, en al de volken van de aarde zullen zich tegen haar verzamelen.

In Daniël 2, Daniël 7 en Openbaring 17 lezen we over de komst van een laatste rijk, dat zal dienen als de politieke basis voor de opkomst van de antichrist en het scheppen van zijn wereldwijde koninkrijk (Daniël 7). 

Tekenen met betrekking tot de staat Israel

In Jesaja 11 lezen we dat de Joden in de eindtijd vergaderd zullen worden uit de "vier hoeken der aarde": 

Hij zal de verdrevenen van Israël verzamelen en hen die vanuit Juda overal verspreid zijn, bijeenbrengen van de vier hoeken van de aarde. 

Lukas 21 beschrijft het opnieuw innemen van Jeruzalem: 

En zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard en in gevangenschap weggevoerd worden onder alle heidenen. En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.

Opvallend is dat direct daarna de wederkomst aan de orde komt! 

En er zullen tekenen zijn in zon, maan en sterren, en op de aarde benauwdheid onder de volken, in radeloosheid vanwege het bulderen van zee en golven. En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk, met grote kracht en heerlijkheid.

In Zacharia 12 lezen we de herrijzing van Israëls militaire kracht:

Op die dag zal Ik de leiders van Juda maken als een vuurbekken in een stapel hout en als een brandende fakkel in een graanschoof. Rechts en links zullen zij al de volken rondom verteren en Jeruzalem zal nog op zijn plaats blijven, in Jeruzalem.

Al deze tekenen zijn vervuld in de afgelopen decennia. Israël is een eenheid. Israël speelt een belangrijke rol in de wereldpolitiek! En, wanneer deze dingen gebeuren, is het einde nabij, zoals we lezen in Lukas 21: 

Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is.

De belangrijkste tekenen zijn de tekenen die betrekking hebben op Israël, omdat God het Joodse volk door de Bijbel heen gebruikt als profetische tijdklok. Ofwel, als God een belangrijke gebeurtenis onthult, die in de toekomst zal plaatsvinden, wijst Hij op het Joodse volk en Israël. De zeventig weken uit Daniël 9 is hier een goed voorbeeld van. 

Er zijn twee belangrijke profetieën m.b.t. de wederkomst van Jezus Christus, in de Joodse geschiedenis sinds 1948. Deze twee gebeurtenissen bewijzen duidelijk dat de periode waarin we nu leven de tijd van de wederkomst van Jezus Christus is. 

1. De Staat Israël

De eerste is het herstel van de staat Israël op 14 mei 1948. Deze uitgekomen profetie treffen we aan in de parabel van de olijfboom (Mattheüs 24:32-35). De dag voordat Jezus deze parabel sprak, had Hij een vloek gelegd op een dorre vijgeboom met als resultaat dat deze verwelkte (Mattheüs 21:18-19). Dit was een symbolische profetie dat God spoedig Zijn toorn over het joodse volk zou doen komen vanwege hun geestelijke verdorring in het verwerpen van Zijn Zoon. De volgende dag herinnerde Jezus Zijn discipelen aan de vijgeboom. Hij zei te letten op het weer bloeien ervan. Met andere woorden zei Hij te letten op de werdergeboorte van Israël. Hij gaf aan dat als de vijgeboom weer bloeit Hij aan de poorten van de Hemel zou staan, klaar om terug te keren (Mattheüs 24:33). Tevens sprak Hij de wereldberoemde woorden uit Mattheüs 24: 

Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal zeker niet voorbijgaan, totdat al deze dingen gebeurd zijn.

Over welk geslacht sprak Jezus? Het geslacht dat de vijgeboom ziet bloeien! Wij zijn dit geslacht! De vijgeboom is begonnen te bloeien en Jezus Christus staat aan de poort! 

2. De Stad Jeruzalem

De tweede belangrijke gebeurtenis werd door Jezus in dezelfde rede geprofeteerd. We lezen in Lukas 21: 

En zij zullen vallen door de scherpte van het zwaard en in gevangenschap weggevoerd worden onder alle heidenen. En Jeruzalem zal door de heidenen vertrapt worden, totdat de tijden van de heidenen vervuld zullen zijn.

Het eerste deel van deze profetie werd vervuld in 70 AD, veertig jaar nadat Jezus de woorden gesproken had. In dat jaar veroverden de Romeinen onder leiding van Titus Jeruzalem en verdreef de Joden onder de volkeren. Jeruzalem bleef onder heidense bezetting gedurende 1897 jaar tot 7 juni 1967 toen Israël tijdens de zesdaagse oorlog de stad weer in handen kreeg. De Joodse herbezetting van de stad Jeruzalem is een duidelijk bewijs dat we leven in de periode van de wederkomst van Jezus Christus. 

Als Jezus vandaag zou terugkomen, zou Hij dan jouw "gezegende hoop" zijn, of is Hij jouw "vrees en schrik"? Heb je Jezus aangenomen als persoonlijke Verlosser? Dan is er geen enkele reden tot bezorgdheid.

3 minuten geleden zei vredestichter:

Waarom ik een preterist werd

Nee, niet jij, maar waarom je napraat. Zie http://preterisme.nl/waarom-ik-een-preterist-ben/

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei WdG:

Als Jezus vandaag zou terugkomen, zou Hij dan jouw "gezegende hoop" zijn, of is Hij jouw "vrees en schrik"? Heb je Jezus aangenomen als persoonlijke Verlosser? Dan is er geen enkele reden tot bezorgdheid.

WERELDS

Jezus Christus: Gods koninkrijk is niet van deze wereld
Religie: Gods koninkrijk zal wel van deze wereld zijn

‘Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld. Als Mijn Koninkrijk van deze wereld was, zouden Mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden overgeleverd zou worden, maar nu is Mijn Koninkrijk niet van hier.‘ (Mattheus 12:28)

‘Het Koninkrijk van God komt niet op waarneembare wijze. En men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u.’ (Lukas 17:20, 21)

‘Want het Koninkrijk van God bestaat niet uit eten en drinken, maar uit gerechtigheid en vrede en blijdschap in de Heilige Geest.’ (Romeinen 14:17)

Jezus Christus maakt duidelijk dat Zijn koninkrijk niet aards en stoffelijk is, zoals de menselijke koninkrijken die je met het blote oog kunt waarnemen en die aan een aardse locatie verbonden zijn. Hij legde uit dat Gods koninkrijk een geestelijke dimensie is, die mensen ervaren in hun binnenste, waar ook ter wereld. De apostel Paulus bevestigde dat door te zeggen dat Gods koninkrijk ervaren wordt door de Heilige Geest, die ons vrede, vreugde en gerechtigheid geeft.

Religie beweert echter dat Gods koninkrijk wel aards, stoffelijk en zichtbaar zal zijn, als Jezus ooit fysiek terugkomt. Er is ons geleerd dat Jezus dan een politiek en werelds koninkrijk zal oprichten vanuit het oude, aardse Jeruzalem.


GROEI

Jezus Christus:neemt toeReligie:neemt af Het aantal gelovigen Jezus Christus:neemt toeReligie:neemt af
Jezus Christus:neemt toeReligie:neemt af Het aantal gelovigen Jezus Christus:neemt toeReligie:neemt af

‘Het hemelse koninkrijk lijkt op een mosterdzaadje, dat iemand op zijn akker zaait. Het is het kleinste van alle zaden, maar als het opkomt, wordt het groter dan alle planten: het wordt een boom, zodat de vogels in de lucht in zijn takken komen nestelen.’ (Matteus 13:31-32)

Jezus Christus leerde dat Gods koninkrijk heel klein begint, maar uiteindelijk heel groot wordt, net als een klein mosterdzaadje dat uiteindelijk de grootste plant in een moestuin wordt. Hij vergeleek Gods koninkrijk ook met een klein beetje desem dat op den duur het hele meel doordringt en het deeg in zijn geheel laat rijzen. Dat betekent dus dat het aantal gelovigen zal toenemen, tot de hele samenleving doordrongen is met Gods koninkrijk.

Religie beweert echter dat het aantal mensen die in Jezus gelooft, steeds kleiner wordt en dat er steeds minder aanwezigheid van God op aarde zal zijn. Zo horen we het van anderen en we vertellen het tegen elkaar, nietsvermoedend dat het haaks staat op Jezus’ hoopvolle woorden.

UITBREIDING

Profeten:geleidelijkReligie:in een klap Gods koninkrijk zal Profeten:geleidelijkReligie:in een klap uitbreiden
Profeten:geleidelijkReligie:in een klap Gods koninkrijk zal Profeten:geleidelijkReligie:in een klap compleet zijn

‘Maar de steen die tegen het beeld was geslagen, werd een hoge berg die de hele aarde bedekte. … Wanneer die koningen regeren, zal de God van de hemel een rijk stichten dat nooit te gronde gaat en door geen ander volk overheerst zal worden. Het zal al die rijken verpletteren en er voorgoed een eind aan maken. Maar zelf blijft dat rijk voor altijd bestaan. Dat rijk was de steen die u zag.’ (Daniel 2:35, 44)

‘De heerschappij rust op Zijn schouder… aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het te grondvesten en het te ondersteunen door recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid.’ (Jesaja 9:5, 6)

De profeten voorspelden dat Gods koninkrijk zou gesticht worden gedurende de regering van koningen uit de oudheid, waaronder het Romeinse Rijk. Gods koninkrijk begint klein als een steen, maar zal geleidelijk uitbreiden tot een berg die de hele aarde bedekt. Aan de uitbreiding van Gods koninkrijk zal nooit een einde komen.

Religie beweert echter dat Gods koninkrijk pas gevestigd wordt na een fysieke komst van Jezus in onze toekomst. Dan zal Gods koninkrijk in een klap over de hele aarde zijn. Van uitbreiding is dus geen sprake, want het zal er *pats-boem* ineens zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei vredestichter:

Religie beweert echter dat Gods koninkrijk pas gevestigd wordt na een fysieke komst van Jezus in onze toekomst. Dan zal Gods koninkrijk in een klap over de hele aarde zijn. Van uitbreiding is dus geen sprake, want het zal er *pats-boem* ineens zijn.

Nee, zeker niet. Zijn Koninkrijk IS al gevestigd. Toch is Christus nog niet fysiek wedergekomen. Er is dus nog een variant die je vergeet, en dat is dus een van de - inmiddels ruim 30 (!!!) vragen die onbeantwoord blijven. Op facebook groeit het aantal onbeantwoorde vragen.

Ofwel: Het Koninkrijk van God IS al gevestigd! En, Jezus moet nog terugkeren. Die variant behandel je niet. Je verdedigt je eigen stellingen door deze te vergelijken met onzinnige stellingen. Een voorbeeld:

Hoeveel is 1+1? Iemand beweert 3. Jij zegt, nee, het juiste antwoord is 5. Iemand vraagt waarom? Jij beweert: omdat het antwoord 3 fout is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei WdG:

Ofwel: Het Koninkrijk van God IS al gevestigd! En, Jezus moet nog terugkeren

VOLKEN

Jezus Christus: Jullie moeten alle volken tot Mijn leerlingen maken
Religie: Jezus onderwerpt alle volken, wanneer Hij terugkomt

‘Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. ‘ (Matteus 28:18)

Jezus Christus gaf ons de opdracht om alle volken tot Zijn leerlingen te maken. Dat betekent dat er werk aan de winkel is! Hij wil dat we zijn regering brengen in elk aspect van de samenleving, geen enkel gebied uitgezonderd.

Religie beweert echter dat Jezus zelf de volken aan Zich zal onderwerpen, als Hij ooit fysiek terugkomt. Dat maakt het voor ons lekker makkelijk, want alle verantwoordelijkheid voor de transformatie van de maatschappij ligt dan niet bij ons, maar bij Jezus. Makkelijk, he!

WONDEREN

Jezus Christus: gelovigenReligie: valse profetenWonderen en tekenen volgen de Jezus Christus: gelovigenReligie: valse profeten
Jezus Christus: gelovigenReligie: valse profetenWonderen en tekenen volgen Jezus Christus: gelovigenReligie: valse profeten

‘God zal hen die geloven, met de volgende tekenen bijstaan: zij zullen in mijn naam demonen uitdrijven en nieuwe talen spreken; slangen zullen ze oppakken, zelfs vergif drinken zonder er nadeel van te ondervinden; en als ze zieken de handen opleggen, zullen die weer gezond worden.’ (Marcus 16:17, 18)

Jezus Christus deed wonderen overal waar Hij ging, zodat duizenden mensen uit het hele land en zelfs naburige landen, kwam en allen genezen werden. Hij zei dat zij die in Hem geloofden, nog grotere dingen zouden doen en dat wonderen een kenmerk zou zijn van gelovigen.

Religie beweert dat God geen wonderen meer doet en dat alleen valse profeten wonderen en tekenen doen, met als doel om ons te misleiden. Velen van ons werden doodsbang gemaakt voor de kracht van God en men vertelt ons dat het de kracht van de duivel is.

TROON

Jezus Christus: Ik heb alle macht in hemel en aarde
Religie: Satan heeft alle macht in hemel en aarde

‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde.’ (Matteus 28:18)

Jezus Christus maakte duidelijk dat Hij de grote overwinnaar is, en dat Hij voortaan de volmaakte heerschappij bezit over de hemel en de aarde. De apostelen bevestigen de heerschappij van Jezus: ‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10)

Veel christenen denken echter dat satan nog steeds alle macht heeft en dat hij regeert over de mensheid. Jezus zal pas Koning zijn, als Hij ooit terugkomt. Tot die tijd is satan de grote machthebber, wiens macht voortdurend toeneemt tot hij de volkomen wereldheerschappij zal bezitten. Daardoor zijn we bang en onzeker en staan we niet op in onze goddelijke autoriteit, uit schrik voor de grote boze wolf.


ZON

Jezus Christus:de nieuwe dagReligie:de komende nacht Ik ben de opkomende Zon van Jezus Christus:de nieuwe dagReligie:de komende nacht
Jezus Christus:de nieuwe dagReligie:de komende nacht Jezus is de ondergaande zon van Jezus Christus:de nieuwe dagReligie:de komende nacht

‘Ik ben de stralende morgenster.’ (Openbaring 22:16)

‘Maar voor u zal de zon opgaan: de Heer verschijnt in al zijn majesteit. Volken en koningen gaan naar u op weg, naar het stralende ochtendlicht.‘ (Jesaja 60:2, 3)

Jezus Christus noemde Zichzelf de stralende Morgenster wat betekent ‘het heldere ochtendlicht’. Daarmee verwees Hij naar de voorspelling van Jesaja die aankondigde dat de Heer is gekomen als het stralende ochtendlicht. Jezus is dus de zon die opkomt, de nacht verdrijft en een nieuwe dag brengt.

Religie beweert echter dat het licht van Jezus steeds minder wordt en dat ons een zeer donkere nacht te wachten staat, door de komst van een antichrist en grote verdrukking. We hebben geen hoop voor de toekomst en zien met vreze en beven uit naar de vele vreselijke dingen die ons te wachten staan, in plaats van ons intens te verheugen op het steeds toenemende licht van Jezus Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

REGEREN

Jezus Christus: Jullie kunnen als koningen regeren met Christus
Religie: Wij kunnen niet als koningen regeren met Christus

‘Wie overwint, zal ik de gunst verlenen met mij op de troon te zitten. Zoals ook ik heb overwonnen en bij mijn Vader op zijn troon gezeten ben.’ (Openbaring 3:21)

‘Zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, zullen leven en als koningen heersen door de ene, Jezus Christus.’ (Romeinen 5:17)

Jezus Christus is de Koning der koningen en wil ons vormen in gehoorzaamheid een bekering, zodat we samen met Hem kunnen regeren, en zijn heerschappij uitbreiden over de mensheid. Hij geeft ons een nieuwe, koninklijke identiteit en bekleedt ons met Zijn eeuwige gezag, om duisternis te verdrijven en liefde te verspreiden met grote kracht.

Religie beweert echter dat Jezus nog geen Koning is, en wij dus ook niet. We beseffen onze waarde en koninklijke roeping niet ten volle en staan dus nooit op, zoals God ons geroepen heeft.

Wat zei Jezus over zijn komst?

Er zijn weinig uitspraken van Jezus Christus die meer genegeerd zijn door christenen, als zijn aanduiding van het tijdstip waarop Hij zou komen om Gods oordeel te brengen en Gods koninkrijk te vestigen.

Door het ontkennen van de tijdsaanduidingen die Jezus en de apostelen maakten, zijn er allerlei leringen ontstaan die verwarring en onrust verspreiden, zoals angst voor een vreselijke donkere eindtijd die ons te wachten staat. Als we echter lezen wat Jezus en de apostelen zeiden over het tijdskader waarin Jezus zou komen, dan zien we iets totaal anders!

Het is zo onthutsend, dat sommigen denken dat ik de duivel dien, door dit te plaatsen. Toch citeer ik werkelijk de zuivere woorden van Jezus Christus. Het zijn de woorden van Jezus die ons verbijsteren, niet mijn mening. 

WANNEER

Jezus Christus: Jullie sterven niet voor Ik kom
Religie: Ze zijn allemaal gestorven voor Hij komt

‘Want de Mensenzoon zal komen met zijn engelen in de glorie van zijn Vader, en dan zal hij iedereen loon naar werken geven. Ik verzeker jullie: er staan hier mensen die niet zullen sterven voordat ze de Mensenzoon als koning hebben zien komen.’ (Mattheus 16:27-28)

‘En Hij zeide tot hen: Voorwaar, Ik zeg u: Er zijn sommigen onder degenen, die hier staan, die de dood voorzeker niet zullen smaken, voordat zij zien, dat het Koninkrijk Gods gekomen is met kracht.’ (Marcus 9:1)

Jezus Christus zei dat sommige van zijn toehoorders niet zouden sterven, voor ze Hem als koning zagen komen, om iedereen te vergelden naar hun daden. Hij zei bovendien dat sommigen de dood niet zouden proeven, voor ze Gods koninkrijk krachtig zouden zien komen. De geschiedenis bevestigt dat Jezus inderdaad enkele tientallen jaren later is gekomen als Koning om Gods oordeel uit te voeren over Jeruzalem en zijn koninkrijk definitief te vestigen. Alles gebeurde precies zoals Jezus voorspeld had (meer hierover lees je in ‘Hoop voor de toekomst‘).

Religie beweert dat Jezus niet is gekomen tijdens het leven van zijn toehoorders, en dat Hij zelfs na duizenden jaren nog steeds niet gekomen is. Wat Jezus voorspeld had, is dus niet gebeurd. In feite maken we Jezus tot een valse profeet, want niets van wat Hij voorspeld had is uitgekomen. Hij heeft de mensen dus maar wat voorgelogen en ze voorbereid op iets wat helemaal niet zou gebeuren. Of hebben wij iets verkeerd begrepen?

SPOEDIG

Jezus Christus: Zie, Ik kom spoedig!
Religie: Hij is helemaal niet gekomen!

‘ Zie, Ik kom spoedig. Houd vast wat u hebt, opdat niemand uw kroon zal wegnemen.’ (Openbaring 3:11)

‘Weet: ik kom spoedig, en het loon heb ik bij me: ieder krijgt het loon voor zijn daden.’ (Openbaring 22:12)

‘Hij Die van deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig.‘ (Openbaring 22:20)

Jezus Christus zei vele malen tegen de eerste christenen dat Hij spoedig zou komen en dat Hij iedereen loon naar werken zou geven. Hij moedigde de eerste christenen aan om hun geloof niet te verliezen, maar uit te zien naar Zijn zeer nabije komst.

Religie beweert dat Jezus de eerste christenen vreselijk voor de gek hield, want volgens onze leringen is Hij zelfs na duizenden jaren nog steeds niet gekomen.

WACHTEN

Apostelen: niet te wachtenReligie: heel lang wachtenJullie hoeven Apostelen: niet te wachtenReligie: heel lang wachten op de komst van Jezus
Apostelen: niet te wachtenReligie: heel lang wachten Jullie moeten Apostelen: niet te wachtenReligie: heel lang wachten op de komst van Jezus

‘Want nog een korte, korte tijd, en Hij, die komt, zal er zijn en niet op Zich laten wachten.‘ (Hebr. 10:37)

‘…zie, de Rechter staat voor de deur.’ (Jakobus 5:7)

‘De nacht is haast voorbij, de dag begint al bijna.‘ (Romeinen 13:12)

De apostelen schreven aan de christenen uit hun tijd dat de komst van Jezus voor de deur stond en dat ze niet zouden hoeven te wachten. Jezus kwam inderdaad enkele jaren na het schrijven van deze brieven, in 70 na Christus .

Religie beweert echter dat de eerste gelovigen volkomen vruchteloos hebben moeten wachten, evenals alle christenen van de laatste twintig eeuwen vruchteloos gewacht hebben. Ook wij moeten ons leven lang wachten, zonder te weten of Jezus ooit komt tijdens ons bestaan. Dus terwijl de apostelen zeiden dat niemand zou moeten wachten, denken wij allemaal dat alle christenen heeeeeeeeeeel lang – wel duizenden jaren – moeten wachten. Best vreemd, vind je niet?

Wat zei Jezus over de eindtijd?

Naast de woorden van Jezus Christus over Zijn komst, zijn de uitspraken omtrent het einde der tijden de meest misbruikte teksten uit de hele Bijbel.

Zeiden Jezus en de apostelen dat de eindtijd een periode was die in een verre toekomst zou aanbreken, na duizenden jaren, voor de allerlaatste christenen? Of zeiden ze juist dat het einde der tijden gedurende HUN leven was, voor de allereerste christenen? (Lees meer over de eindtijd in ‘Hoop voor de toekomst‘.)

EINDTIJD

Apostelen: De eindtijd gold voor de eerste christenen
Religie: De eindtijd geldt voor de laatste christenen

‘Al voor de schepping van de wereld had God hem in gedachten, maar eerst nu, aan het einde van de tijd, is hij verschenen, omwille van u.’ (1 Petrus 1:20)

‘Nu is hij slechts eenmaal verschenen, bij de voleinding van de tijd, om door het offer van zichzelf de zonden weg te nemen.’ (Hebr 9:26)

‘En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van mijn Geest op alle vlees;’ (Handelingen 2:17)

‘…heeft Hij nu in het laatst der dagen tot ons gesproken in de Zoon…’ (Hebr. 1:1)

De apostelen gebruikten de woorden ‘einde der tijden’ en ‘de laatste dagen’ uitsluitend om de periode aan te duiden waar zij toen in leefden, namelijk het einde van het toenmalige verbond van God met Israel. In die eindtijd is Jezus verschenen en in die laatste dagen is de heilige Geest uitgestort.

Religie beweert echter dat de eindtijd niet toen was, maar pas duizenden jaren later aangebroken is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tip; Ik zie meerdere bijdragen die geknipt en geplakt zijn van andere sites zonder bronvermelding. Het heeft niet zo veel zin om steeds wat te knippen en plakken. Mensen komen hier om in gesprek te gaan met andere mensen, als ze een website willen lezen dan kunnen ze zelf wel naar die website gaan. Daarnaast leer je vrij weinig van je eigen geloof als je enkel knip en plakt.

 

Advies; Graag bronvermeldingen (met terugwerkende kracht) toevoegen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei vredestichter:

‘Wie mij liefheeft, zal zich aan mijn woorden houden. Wie mij niet liefheeft, houdt zich niet aan mijn woorden’ (Johannes 14:23, 24)

De leringen die haaks staan op de woorden van Jezus, plaats ik onder de noemer ‘religie’.

Enz enz plak knip. Waar heb je dit weer vandaan? Ja, maar wat moet je anders als je het zelf niet goed begrijpt. Advies: luister ook eens naar anderen, oordeel niet te snel en probeer eens iets in je eigen woorden te zeggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

1 uur geleden zei Thorgrem:

 

Advies; Graag bronvermeldingen (met terugwerkende kracht) toevoegen. 

 

Goeiemorgen Thorgrem ik kan daar helaas niet meer in, maar beloof beterschap..

https://ontdekgod.nl/jezus-uitspraken/

1 uur geleden zei sjako:

Waar heb je dit weer vandaan? Ja, maar wat moet je anders als je het zelf niet goed begrijpt

Hallo Sjako, beter een goed gekopieerde waarheid  vermelden, dan een verwarde boodschap lezen van een jehova getuigen.

dus nog een paar geweldige tegenstellingen, waarheid vs  religie ik had het zelf niet mooier kunnen bedenken ha ha 

VOLTOOIING

Jezus Christus: Het tijdperk van het oude verbond nadert voltooiing
Religie: De hele planeet aarde nadert haar einde

‘Zijn leerlingen kwamen naar hem toe en wezen hem op de gebouwen van de tempel. ‘Ja,’ zei Jezus hun, ‘zien jullie dat alles? Ik verzeker jullie: er zal geen steen op de andere blijven staan; alles wordt met de grond gelijkgemaakt.’ Toen hij op de Olijfberg zat, kwamen zijn leerlingen bij hem. Toen ze met hem alleen waren, vroegen ze: ‘Wilt u ons vertellen wanneer dat gaat gebeuren en aan wat voor teken wij kunnen zien dat uw komst en de voltooiing van het huidige tijdperk ophanden zijn?’ (Mattheus 24:1-3)

Jezus Christus kondigde de complete verwoesting van de tempel aan, die het symbool was van het oude verbond. De leerlingen vroegen Hem wanneer dat zou gebeuren, en wat het teken zou zijn van Zijn komst en de voltooiing van het toenmalige tijdperk.

Religie beweert echter dat Jezus het einde van de planeet aarde aankondigde en dat de leerlingen Hem vroegen naar een fysieke wederkomst, die het absolute einde van de mensheid zou betekenen. Dat is het gevolg van verkeerde bijbelvertalingen, die het woord ‘aión’ vertaald hebben met ‘wereld’ terwijl de juiste vertaling is ‘tijdperk’.

VERDRUKKING

Jezus Christus: De eerste christenen ondergaan een grote verdrukking, in het Romeinse Rijk
Religie: De laatste christenen ondergaan een grote verdrukking, over de hele planeet

‘Daarom zal ik u vasthouden in het uur van de beproeving dat voor de bewoonde wereld zal aanbreken.’ (Openbaring 3:10)

Jezus Christus voorspelde een grote verdrukking die zeer nabij was voor de eerste christenen. Hij zei dat dit zou plaatsvinden in de toenmalige bewoonde wereld, waarmee het Romeinse Rijk bedoeld werd. Het Griekse woord voor wereld dat hier gebruikt wordt is namelijk ‘oikoumené’, dat volgens de Strong’s concordantie betekent: ‘De bewoonde wereld, namelijk het Romeinse Rijk, want alles daarbuiten werd beschouwd als onbelangrijk.’ (Strong’s Concordance). Deze verdrukking vond inderdaad plaats in de eerste eeuw, en was extreme christenvervolging doorheen het Romeinse Rijk, toen talloze christenen afgeslacht werden.

Religie beweert echter dat er duizenden jaren later een grote verdrukking zal plaatsvinden, over de hele planeet aarde. Dat is het gevolg van de verkeerde bijbelvertalingen die het woord ‘oikoumené’ onterecht vertaald hebben als ‘wereld’. Bovendien wordt het feit genegeerd dat Jezus Christus dit zei tegen de eerste christenen.

 

ANTICHRIST

Apostelen: De antichrist is een dwaling bij de eerste christenen
Religie: De antichrist is een wereldleider bij de laatste christenen

‘Kinderen, het is de laatste ure; en gelijk gij gehoord hebt, dat er een antichrist komt, zijn er nu ook vele antichristen opgestaan, en daaraan onderkennen wij, dat het de laatste ure is. … De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent.’ (1 Johannes 2:18, 22)

‘Iedere geest, die Jezus niet belijdt, is niet uit God. En dit is de geest van de antichrist, waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal, en hij is nu reeds in de wereld.‘ (1 Johannes 4:3)

‘Want er zijn vele misleiders uitgegaan in de wereld, die de komst van Jezus Christus in het vlees niet belijden. Dit is de misleider en de antichrist.’ (2 Johannes 1:7)

De apostel Johannes is de enige die ooit het woord ‘antichrist’ gebruikt heeft en hij beschreef hiermee diverse mensen die misleiding brachten onder de eerste christenen, door Jezus Christus te ontkennen. Jezus had hiervoor gewaarschuwd in Mattheus 24, waar Hij beschreef dat een van de tekenen van het komende einde van het oude verbond zou zijn dat er vele valse christussen en dwaalgeesten zouden rondgaan. Johannes wist dat en had de eerste christenen hier reeds over verteld, daarom zei hij; ‘Gelijk gij gehoord hebt…’ De waarschuwing gold voor de eerste christenen, om hen te behoeden voor de vele dwaalleringen die rondspookten in hun tijd. Op geen enkele wijze suggereerde Johannes dat er ooit, duizenden jaren later, een antichrist zou opstaan die een politieke wereldleider zou zijn. Hij schreef tot de eerste christenen aangaande een misleiding die in hun midden werkzaam was.

Religie beweert echter dat Johannes sprak over een politieke wereldleider die pas duizenden jaren later zou opstaan, en waar de eerste christenen niets mee te maken hadden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Thorgrem:

Tip; Ik zie meerdere bijdragen die geknipt en geplakt zijn van andere sites zonder bronvermelding.

Ik heb 1 langere bijdrage geplaatst, die van eigen hand is, dus een bron kan ik niet geven. Het betreft "De eindtijd (tekenen der tijden)". Waarom? Omdat ik mijn visie wil geven op de eindtijd.

Daarnaast heb ik vragen gesteld m.b.t. de bijdragen van vredestichter. Het aantal onbeantwoorde vragen - hier en op facebook - is inmiddels opgelopen tot ruim 30. Iedere vraag wordt niet beantwoord, maar, voorzien van een nieuwe bijdrage, van dezelfde site.

Dan twee aanvullingen; een vraag en een opmerking:

1. In Openbaring 15 lezen we dat alle volken zullen komen om God te aanbidden. Waarom? Omdat Zijn oordelen openbaar zijn geworden. Wanneer vindt dit plaats.

2. Ik weet, de Bijbel leert ons dat we ons niet moeten ergeren. Toch "stoor" ik me aan de onjuiste benaming van een groep mensen. Met name vredestichter maakt zich daar schuldig aan. Hij is er meerdere malen op gewezen (dus leest hij niet???). Het zijn Jehovah's getuigen (en dus niet zonder de h's). De betiteling die jij - vredestichter - gebruikt is zelfs lasterend. Je doet dit ongetwijfeld niet bewust, let je er nu op?

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei sjako:

Waarom? Lees jij de krant? Dan weet je wat er in Londen is gebeurd, wat er in Portugal gebeurd. Dacht je nu werkelijk dat dit de bedoeling was met Gods schepping! Nee, natuurlijk niet. Maar God kon het ook niet laten gebeuren door wat er in Eden is gebeurd door de vingers te zien. Dan zou het zich blijven herhalen. God is bezig om een duurzame oplossing te verzorgen. En dat kost tijd en we moeten als mens van onze fouten leren. En dat veroorzaakt veel problemen. Jehovah kan in de toekomst kijken en leidt soms dingen zo die wij als nietige mensen niet kunnen begrijpen. Maar het komt goed!

Ik begrijp verschillende dingen van dit antwoord niet.

God heeft de wereld en het universum geschapen. Hij heeft dat op een zo listige manier gedaan dat wij, atheisten, een consistent bewijs zien in alles wat we waarnemen dat dit universum pakweg tegen de 14 miljard jaar oud is. Jullie, JG's en andere creationisten, weten dat het maar pakweg 6.000 jaar oud is. God is al die 6.000 jaar al bezig met het realiseren van een duurzame oplossing. Hij kan in de toekomst kijken en wist en weet dus waar het fout kan gaan. Hij kiest dan wel een hele moeizame weg voor corrigeren. Eerst verbannen uit het paradijs. Dan de zondvloed waar God ervoor had kunnen kiezen om echt helemaal opnieuw te beginnen. Maar nee, Hij redt Noach en zijn gezin en laat het hele circus op dezelfde weg doorgaan. Hij had toen zelfs die paar mensen de erfzonde kunnen vergeven (niet onlogisch, het is praktisch genocide wat hij met de zondvloed doet, als dat niet voldoende straf is voor het eten van een appel, wat dan wel?). Maar dat doet hij niet, hij laat zijn zoon een gruwelijke dood sterven. Maar waarvoor? Om 2.000 jaar later ene @sjako aan ene @Mullog te laten vertellen dat er als alle ellende die in openbaringen beschreven wordt achter de rug er niks, maar dan ook hemelaal niks, veranderd is.

Er zitten zoveel contradicties in dit verhaal dat ik die alleen kan verklaren door God ervan te verdenken dat hij als hobby mensheidje pesten heeft (en wie weet wat hij doet met ander leven in dat inmense universum dat hij geschapen heeft).

En ja, ik lees kranten. Ik kijk zelfs nieuws en actualiteiten. Sterker nog, ik verdiep ook nog weleens in geschiedenis. En de hele menselijke geschiedenis is een aaneensluiting van natuurlijke of, al dan niet bewust, door menselijk handelen veroozaakte gebeurtenissen. Velen daarvan onvermijdelijk en velen daarvan velen malen erger dan wat er in Londen en in Portugal gebeurt en velen hoopgevend voor een mooie toekomst. Het is maar net hoe je er naar kijkt.

ik vind mijzelf redelijk optimistisch en positief. Ik snap dan ook snars van discussies in dit topic die uitstralen dat men blij is dat er weer een of andere verschikkelijk gebeurtenis heeft plaatsgevonden die als teken kan worden opgevat van een begin van duizend jaar ellende waarna de hele mensheid geoordeeld wordt op onduidelijke criteria en gesplitst wordt in een clubje dat door mag ploeteren en een clubje wat nog eens ernstig gestraft gaat worden door ze naar een onaangenaam oord te verbannen.

En wat ik nog het minste begrijp is dat er mensen zijn die God, die onkenbaar is, zo goed begrijpen dat zij stellige uitspraken doen over zijn bedoelingen, zijn geestes gesteldheid en zijn psyche.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Mullog:

Er zitten zoveel contradicties in dit verhaal dat ik die alleen kan verklaren door God ervan te verdenken dat hij als hobby mensheidje pesten heeft (en wie weet wat hij doet met ander leven in dat inmense universum dat hij geschapen heeft).

Beste Mullog,

Wat en hoe ik geloof, is duidelijk, toch? Zo niet, stel gerust vragen. Ik pak bovenstaande zin uit jouw betoog, omdat jij je baseert op verhalen of getuigenissen van mensen, die zeker tegenstrijdig kunnen zijn, of het Godsbeeld niet juist beschrijven. Ik zeg niet dat dit gebeurt, maar, dat het mogelijk is. Op basis van deze contradicties spreek je een verdenking uit. Stel, puur hypothetisch, dat deze verdenking juist is, dan zegt het hooguit iets over het Godsbeeld, maar niks over het bestaan van God. Wat ik hiermee wil zeggen is dat veel mensen (het bestaan van) God afwijzen, op basis van een voorstelling, of, omdat God niet voldoet aan het beeld van die mensen. Je moet naar mijn mening de kwestie dus omdraaien, en een keuze maken:

1. Je gelooft in God. Dan volgt het onderzoek Wie Hij is, en hoe een evt. relatie met Hem tot stand komt.

2. Je gelooft niet in God. Dan zijn alle bijdragen in dit topic (leuke?) verhaaltjes.

3. Je gelooft in God, maar je wijst Hem af.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei vredestichter:

interessante opmerking, Mystic ik geloof dat wel dat er een groot verschil tussen adam en eva en de periode na zondeval, toen satan zelfs nog in de hemel kon komen (job) engelen kon tegen houden bij daniel of vertragen, dit na het kruis drastisch veranderd is, wij geen slaaf meer van de zonde hoeven zijn, maar de duivel overal de schuld van geven ha ha dat is veel te veel eer voor hem..

Mensen zelf hebben veel meer verantwoordelijkheid, zijn geen marionetten.. alleen lijkt het er soms wel op ..

 

 

Oke maar voor de mens op aarxe maakt het geen drol uit of ie macht heeft of niet? Want of ie nou macht heeft of niet, hier worden nog steeds meisjes slachtoffer van brute gangrapes, kinderen geamputeerd en geopereerd voor dr illegale orgaandonormarkt, dieren levend gevild voor een beetje bont etc. Hier merken we er dus niets van, van de aan- danwel afwezigheid van de macht van satan? Nou kun je zeggen, we zijn geen marionetten en doen al dat kwaad zelf, dat klopt, maar tijdens en na de macht van Satan waren er altijd ziektes toch? Verschrikkelijke ziektes die man, vrouw, kind, baby, dier treffen. En natuurrampen met ontelbare brute slachtoffers. Wie is daar verantwoordelijk voor?

@Mulloghoe oud ben jij?

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei vredestichter:

‘Jezus antwoordde: Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld. Als Mijn Koninkrijk van deze wereld was, zouden Mijn dienaars gestreden hebben, opdat Ik niet aan de Joden overgeleverd zou worden, maar nu is Mijn Koninkrijk niet van hier.‘ (Mattheus 12:28)

Zeg je hiermee niet hetzelfde als Sjako? 

1 uur geleden zei vredestichter:

Religie beweert echter dat Johannes sprak over een politieke wereldleider die pas duizenden jaren later zou opstaan, en waar de eerste christenen niets mee te maken hadden.

Zou dat niet betekenen dat een heel andere spirituele beweging zich opdringt? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei MysticNetherlands:

@Mulloghoe oud ben jij?

Niet meer een van de jongste maar nog heeeeeel lang van mijn pensioen verwijderd. Mijn kinderen zijn het huis uit en ik betaal geen copllegeld meer voor ze (wat mijn vakantie mogelijkheden aanzienlijk heeft uitgebreid :) )

 @WdG mijn reactie was aan @sjako gericht. Ik zal verduidelijken wat ik bedoel.

36 minuten geleden zei Mullog:

Waarom? Lees jij de krant? Dan weet je wat er in Londen is gebeurd, wat er in Portugal gebeurd. Dacht je nu werkelijk dat dit de bedoeling was met Gods schepping!

Ik weet niet wat de bedoeling is van Gods schepping, zoals een leeuw in een dierentuin niet weet wat de bedoeling is van de dierentuin. Wat ik wel weet is dat er in Portugal, aannemende dat het over de bosbranden gaat, bossen zijn die teveel brandbare brandstof bevatten die ontstoken is door een droge blikseminslag. Bosbrand is een volkomen natuurlijk proces en gebeurt periodiek in vrijwel ieder bos en helpt zelfs mee om een bos in stand te houden. Daarom begrijp ik deze opmerking niet. Het zit juist in de schepping dat er bosbranden zijn om bossen in stand te houden. Waarom is dat dan niet de bedoeling?

33 minuten geleden zei WdG:

2. Je gelooft niet in God. Dan zijn alle bijdragen in dit topic (leuke?) verhaaltjes.

Ik probeer niet zozeer verhaaltjes te vertellen maar vragen te stellen om te begrijpen wat er gezegd wordt. Het is aan eenieder vrij om daar wel of geen antwoord op te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei Mullog:

Ik weet niet wat de bedoeling is van Gods schepping, zoals een leeuw in een dierentuin niet weet wat de bedoeling is van de dierentuin. Wat ik wel weet is dat er in Portugal, aannemende dat het over de bosbranden gaat, bossen zijn die teveel brandbare brandstof bevatten die ontstoken is door een droge blikseminslag. Bosbrand is een volkomen natuurlijk proces en gebeurt periodiek in vrijwel ieder bos en helpt zelfs mee om een bos in stand te houden. Daarom begrijp ik deze opmerking niet. Het zit juist in de schepping dat er bosbranden zijn om bossen in stand te houden. Waarom is dat dan niet de bedoeling?

Mits enige verbeelding zouden we kunnen stellen dat die - in combinatie met hittegolven - bosbranden waarschuwingen zijn van God, naar ieders invulling - gelovig of niet - vinden we studies die naar hetzelfde verwijzen. Wetenschappers rekenen dit door tot het jaar 2100, met de vraag om er vandaag met enige dringendheid iets aan te doen:

Indien er niets wordt gedaan aan de klimaatwijziging, dreigt 74% van de mensen op aarde tegen 2100 te worden blootgesteld aan dodelijke hittegolven. Dat staat te lezen in een studie die door het vakblad Nature wordt gepubliceerd. Volgens de onderzoekers loopt vandaag 30% van de wereldbevolking gevaar op dodelijke hitte en zelfs indien we drastische beperkingen op de uitstoot van broeikasgassen doorvoeren zal nog altijd de helft van de wereld gevaar lopen. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei WdG:

Daarnaast heb ik vragen gesteld m.b.t. de bijdragen van vredestichter. Het aantal onbeantwoorde vragen - hier en op facebook - is inmiddels opgelopen tot ruim 30. Iedere vraag wordt niet beantwoord,

Goedenmorgen WdG : ik zit niet op face book 

en van 30 ontbeantwoorde vragen   van jou ook niet 

behalve dan die over onsterfelijkheid maar ik heb je aangegeven dat dit ff tijd kost , ondertussen kunnen we toch prima verdergaan met deze topic 

ik zit op een nieuwe client te wachtten ( die te laat is )  , en dit werkt ook op mijn smartphone 

dus krijg ook nog gewoon doorbetaald  

beter kan toch niet !! 

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei Mullog:

Niet meer een van de jongste maar nog heeeeeel lang van mijn pensioen verwijderd. Mijn kinderen zijn het huis uit en ik betaal geen copllegeld meer voor ze (wat mijn vakantie mogelijkheden aanzienlijk heeft uitgebreid

Je zou het niet zeggen, zo met je redelijk infantiele nadruk op je gebezig van een hoofdletter in het woord 'God'. Dat je het de eerste keer doet, al·la, maar iedere keer tot vandaag aan toe? Pfff.... ik stel voor dat je er mee stopt, want je lijkt zo jouw ongeloof en daarbij behorende puberale protest tegen respect voor enige godheid zwaarder te laten wegen dan de regels van de Nederlandse taal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei vredestichter:

ik zit op een nieuwe client te wachtten ( die te laat is )  , en dit werkt ook op mijn smartphone dus krijg ook nog gewoon doorbetaald  beter kan toch niet !! 

Veel mensen zitten tijdens het werk op allerhande media, en als je hen iets vraagt dan hebben ze het doorgaans veel te druk. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
45 minuten geleden zei vredestichter:

Goedenmorgen WdG : ik zit niet op face book 

en van 30 ontbeantwoorde vragen   van jou ook niet 

Beste vredestichter: je kopieert van de site van David. Ik ken David al meer dan 20 jaar. Ben hem uit het oog verloren na zijn vertrek, maar, draag hem een warm hart toe. Dat jij niet op facebook zit, is niet relevant. De vragen zijn gerelateerd aan het onderwijs waaruit jij citeert. De schrijver is er "mee bezig", maar, ondertussen loopt het aantal onbeantwoorde vragen flink op; vragen waar "men" nog onderzoek naar doet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei MysticNetherlands:

Je zou het niet zeggen, zo met je redelijk infantiele nadruk op je gebezig van een hoofdletter in het woord 'God'. Dat je het de eerste keer doet, al·la, maar iedere keer tot vandaag aan toe? Pfff.... ik stel voor dat je er mee stopt, want je lijkt zo jouw ongeloof en daarbij behorende puberale protest tegen respect voor enige godheid zwaarder te laten wegen dan de regels van de Nederlandse taal.

Mooi, het is opgevallen. Dan hoef ik dat gehannes ook niet meer te doen. Ik wilde wel graag zeker weten dat je het zag. Ik zou het woord infantiel hier niet willen gebruiken. Ik heb wel ernstigere vormen van verminking van het G-woord gezien onder het mom van respect. En als de enige regels die ik breek de regels van de Nederlandse taal zijn dan zal daar niemand wakker van liggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei Mullog:

Mooi, het is opgevallen. Dan hoef ik dat gehannes ook niet meer te doen. Ik wilde wel graag zeker weten dat je het zag. Ik zou het woord infantiel hier niet willen gebruiken. Ik heb wel ernstigere vormen van verminking van het G-woord gezien onder het mom van respect. En als de enige regels die ik breek de regels van de Nederlandse taal zijn dan zal daar niemand wakker van liggen.

Ik neem aan dat je dat doet om te verwijzen naar het gefolterde vlees van miljoenen in de naam van God? Betekent dit dat we terug moeten naar een ver verleden of dienen we nu net het 'infantiele' te zien als onlosmakelijk aan Gods schepping? Een reflectie die misschien soelaas brengt: 

De traditionalisten en de eeuwige filosofen van nu kunnen bijvoorbeeld niet in een culturele evolutie geloven tegen de achtergrond van gruwelen zoals Auschwitz, Hiroshima en Tsjernobyl. Hoe kunnen we zeggen dat er sprake is van evolutie als daardoor zulke monsters worden voortgebracht ? Het is beter de evolutie in haar totaliteit te ontkennen dan een verklaring te moeten zoeken voor dergelijke obsceniteiten. De romantische critici van de evolutie daarentegen reageren op wat een universele menselijke sympathie lijkt te zijn voor de periode die aan het huidige tumult voorafging. Oermensen hadden over het algemeen niet te lijden onder de rampen van het moderne bestaan – geen industriële vervuiling, weinig slavernij, weinig ruzie over eigendomsrechten enzovoort. Zijn we, kwalitatief gezien, niet bergafwaarts gegaan ? Is het niet tijd terug te keren naar de natuur en naar de nobele wilde om een waarachtiger zelf, een eerlijker samenleving en een rijker leven te vinden? (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei Mullog:

Mooi, het is opgevallen. Dan hoef ik dat gehannes ook niet meer te doen. Ik wilde wel graag zeker weten dat je het zag. Ik zou het woord infantiel hier niet willen gebruiken. Ik heb wel ernstigere vormen van verminking van het G-woord gezien onder het mom van respect. En als de enige regels die ik breek de regels van de Nederlandse taal zijn dan zal daar niemand wakker van liggen.

Mooi lulverhaal. Je weigerde God met een hoofdletter te schrijven, als een soort puberaal iets. Mijn gok was direct goed, want ik zie dat soort gedrag vaker. Dus je was zowel op een christelijk forum expres beledigend als zowel de Nederlandse taal moedwillig en consequent aan t verkrachten. Daarvoor ben je tot de orde geroepen door de moderatie (nadat ik ze erop wees volgens mij), en nu is dit je kinderachtige respons erop. Ik stel voor ermee te stoppen. Ik ga er iig geen woorden aan vuil maken, behalve misschien een melding aan de moderatie.

 

Get a life man.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid