Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei vredestichter:

En hier toekomstvoorspellingen van maken of er binnenkort weer van alles gaat gebeuren, zou je dat eens willen weerleggen ?

Lees eens wat, typ 'derde wereldoorlog' en je krijgt 367.000 resultaten in 0.38 seconden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

5 minuten geleden zei vredestichter:

JG handboek

Wij gebruiken diverse handboeken zoals ik ook gedaan heb met het weerleggen van jou drieeenheid 'bewijzen'. Ik gebruik vaak de Nieuwe Vertaling van het NBG. Goede vertaling die vrijwel helemaal meegaat met de Nieuwe Wereldvertaling.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei sjako:

Die verandering is niet geleidelijk zoals jij beweert. Als dat zo zou zijn, zou het niet zo'n zooitje zijn op deze aarde. Dan hadden we onderhand wel in het paradijs gezeten. We zijn nu tweeduizend jaar verder. Daniël, Openbaring laten duidelijk zien dat de grote vervulling nog in de toekomst ligt. Het Koninkrijk moest namelijk eerst gepredikt worden over de hele wereld (iets wat jij telkens afzwakt tot de wereld die voor hun bekend was) en dan zou het einde komen.

(oa bron bijbel en https://ontdekgod.nl/hoop-toekomst/)

ik ga je dit uitleggen Sjako probeer wel even aan te blijven geven welke  tekst je precies bedoeld want als je roept"" Daniël, Openbaring""staat ook wat, dan kan ik daar niets mee lijkt wel indrukwekkend maar is luchtfietsen, dus welke, dan kan ik deze ook weerleggen, net zoals ik net met de teksten uit Matheus gedaan heb, dus iets concreter graag.

hoe wij als de volgelingen van Jezus er in staan!!!

Toen Jezus op aarde kwam, was onze hele planeet een letterlijke hel. De mensheid werd volkomen geregeerd door satan en zijn demonen.

In vele culturen werden mensen levend verbrand, de huid afgestroopt, aan stukken gescheurd, levend begraven, de ogen uitgestoken, aan de martelpalen gehangen tot ze stierven, overgeleverd aan wilde dieren die hen verslonden, gekruisigd, gespietst, geradbraakt, gevierendeeld, en ga zo maar door. Mensen behandelden elkaar, overal op aarde, op de meest monsterachtige wijze. In vele culturen aten mensen elkaar zelfs op! Kannibalisme was heel gewoon.

Slavernij was eveneens de gewoonste zaak van de wereld. Ontelbare slaven leefden nog erger dan de meest armzalige honden, gebukt onder gruwelijke uitbuiting en marteling. Zelfs de hoogste beschaving, zoals het Romeinse Rijk, liet mensen levend verslinden door dieren, als vermaak voor de massa.

Het volk wilde zien dat gladiatoren elkaar de armen en benen afhakten en genoten van het vertoon van dood, bloed en gruwelijke mishandeling.

Op seksueel gebied was het niet veel beter. In alle culturen weren mensen verkracht en misbruikt, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Orgieën en publieke hoererij waren onderdeel van de meeste religies. De Bijbel laat zelfs zien dat mensen openlijk op straat verkracht werden, door iedereen die maar wilde meedoen, en dat deze extreme perversiteit mensen het leven kostte:

‘Toen namen de burgers van Gibea een vijandige houding tegen mij aan … mijn bijvrouw hebben zij zo verkracht, dat zij stierf.’ (Rechters 20:5)

Hier is geen sprake van een enkele zieke geest die in een donker steegje een meisje aanrandt. Dit is de HELE BEVOLKING van Gibea die gezamenlijk een vrouw publiek dermate verkracht, dat ze eraan overlijdt. Kun je je dat voorstellen? De Bijbel vertelt ons dat het in Sodom en Gomorrah net zo was: de engelen die op bezoek waren bij Lot, werden door de hele bevolking vastgegrepen, om door iedereen verkracht te worden.

Dat was de situatie van de mensheid, duizenden jaar geleden. Mensen leefden nog erger dan de ergste beesten die we ons voor kunnen stellen. 

Niet alleen was er beestachtig bloedvergieten, uitbuiting en perversie, ook geestelijk leefde de gehele mensheid onder een juk van occultisme en toverij. Tovenaars, druïden, magiërs en bezweerders waren degenen die de macht hadden over het volk. De demonische toverij van Egypte bijvoorbeeld was zo sterk dat de magiërs Gods wonderen konden nabootsen. Ook zij lieten stokken in slangen veranderen! In onze streken leidden de druïden de Gallische strijders in rituelen waardoor ze bezeten werden door demonen en vervolgens als een horde wilde beesten tekeer gingen in de strijd tegen het Romeinse Rijk, waardoor ze bijna onoverwinnelijk waren. Occulte rituelen met algemene bezetenheid als gevolg was de norm in alle culturen over de hele aarde: Indianen, Afrikanen, Aziaten, enzovoort. In Zuid Amerika offerden de Azteken mensen levend aan de demonen, waarbij hun bloed van de tempel naar beneden stroomde, in Noord Amerika werden mensen levend de hoofdhuid afgesneden, en ga zo maar door.

Satan regeerde ongehinderd over de verloren mensheid, die geen spoortje licht kende. 

Bij de machthebbers van de volkeren was evenmin recht te bespeuren. De volkeren werden geleid door de meest genadeloze despoten, en het recht van de sterkste gold alom. Een kleine elite aan het koninklijk hof had het enigszins goed, maar de rest van de bevolking werd uitgebuit, vermoord, verkracht, afgeslacht, volgens de bloeddorstige willekeur van de onrechtvaardige heersers. Alle volkeren voerden onophoudelijk oorlog tegen elkaar, want iedereen wilde iedereen overheersen. Steeds opnieuw stonden er genadeloze woestelingen op die op roof- en plundertochten trokken, met als enige drijfveer een satanische zucht naar macht. Sommigen van hen werden koningen van de grote wereldrijken.

Ook qua gezondheid was het leven op aarde een hel.

Medische kennis was er niet en wat er was aan behandeling, berustte op achterlijk bijgeloof en occulte inspiratie. Mensen wreven ezelstront op hun wonden en dronken de meest walgelijke cocktails van urine en andere troep, die hen alleen maar zieker maakten. Kennis van bacterien bestond niet. Niemand wist ook maar iets over gezondheid, hygiene en verzorging. Steeds opnieuw braken er verschrikkelijke epidemieën uit, die honderdduizenden op onmenselijke wijze de dood insleurden.

Wij hebben er werkelijk geen besef van, welke gruwelen de mensheid geteisterd hebben, in het verre verleden.

Wat is er echter gebeurd, sinds Jezus Christus op aarde kwam en Gods regering begon te vestigen? Het goede nieuws van Gods koninkrijk verspreidde zich over de hele aarde, en overal werden de monsterachtige gruwelen stopgezet. De Amerikaanse president Lincoln schafte op grond van zijn geloof in Jezus Christus de slavernij af! Christenen richtten in Europa de allereerste ziekenhuizen en scholen op. Onder invloed van de Bijbel werden er grondwetten en rechten van de mens opgesteld. Overal op aarde zijn er honderden weeshuizen opgericht, die de verloren kinderen verzorgen. In honderden landen is er voorziening voor bejaarden en armen. Er is medische zorg voor een groot deel van de mensheid.

En in de landen waar de overheid nog niet goed zorgt voor de bevolking, zijn honderden christelijke organisaties, die Gods liefde en zorg aan de lijdende mensen uitdelen.

Als we kijken naar de onbeschrijflijke duisternis waar de mensheid uit komt, dan zien we dat er globaal gezien veel meer vrede, rust, gezondheid, voorziening, geluk en harmonie over de hele aarde is, dan er ooit voorheen is geweest! De gemiddelde levensverwachting was in het Romeinse Rijk twintig jaar. Gedurende de Middeleeuwen was dat dertig jaar. Vandaag is de levensverwachting in het Westen maar liefst 75 jaar! Sinds de komst van Gods koninkrijk is het met de mensheid in haar geheel, alleen maar beter gegaan. Natuurlijk door bergen en dalen, met hoogtepunten en dieptepunten, maar als we over de grote lijn kijken, is er een voortdurend stijgende lijn waarneembaar

Honderden miljoenen mensen dienen Jezus Christus en tientallen koningen zijn openlijk christelijk, waaronder bijvoorbeeld onze eigen koningshuizen.

We zijn uiteraard nog niet zover als de Bijbel voorspelt, dat alle koningen Jezus zullen dienen en de hele aarde vol zal zijn van Gods heerlijkheid. Maar we zijn al een heel eind gevorderd. En dat is zeer hoopgevend. Mensen verslinden elkaar niet meer, overal op aarde. Slavernij is grotendeels afgeschaft, niet langer worden alle mensen op aarde gedomineerd door tovenaars en bloeddorstige alleenheersers. En ga zo maar door.

Zoals de profeet Jesaja zei: ‘Aan de uitbreiding van zijn heerschappij en vrede zal geen einde zijn.’ Of zoals de Nederlandse vertaling zegt: ‘Zijn macht wordt steeds groter.’

In onderstaand filmpje hoor je de Britse premier spreken over de invloed van Jezus Christus doorheen het Verenigd Koninkrijk, een van de machtigste naties ter wereld. Hij zegt dat de heilzame invloed van christenen doorheen het hele land merkbaar is en verklaart dat Engeland nog steeds christelijk is. Vervolgens roept hij op om vervolgde christenen wereldwijd te steunen. Dit is een treffend voorbeeld van de koningen die hun knie buigen voor Koning Jezus. Deze video werd al bekeken door zeven miljoen mensen!

BREAKING: UK’s Prime Minister Defies Obama, Makes Huge Announcement About Christianity [VIDEO]

Geplaatst door Charles Michael Grech Ofm op maandag 7 maart 2016

 

Onderstaande video laat zien hoe evangelist Todd White het evangelie brengt aan bezoekers van een muziekfestival. Dit is een van de duizenden voorbeelden, van gewone mensen die Gods liefde verspreiden in elk gebied van de samenleving. Ze bidden voor de noden van mensen, God doet wonderen en mensen komen thuis bij Hem.

Bekijk ook deze documentaire over christenen die Gods liefde brengen op new age festivals, waar duizenden mensen zoeken naar antwoorden. Je kunt zien hoe jongeren levensveranderend aangeraakt worden door de Heilige Geest, die hen laat ervaren hoe ECHT Jezus Christus is. De jongeren worden vervolgens getraind tot vruchtbare leerlingen van Jezus, zoals Hij zei: maak ALLE VOLKEN tot mijn leerlingen.

Overal op aarde beginnen duizenden christenen de straat op te gaan, om te bidden voor de noden van de mensen, zoals Jezus ons bevolen heeft: ‘Ga heen, genees de zieken en zeg dat Gods koninkrijk is gekomen.’ Hier zie je hoe een man met een verbrijzelde rug, die al jaren pijnstillers slikt, gebed krijgt. Eerst lijkt er niets te gebeuren, maar even later verdwijnt alle pijn en blijkt hij op slag volkomen genezen te zijn. Dit gebeurt over de hele aarde!

Het volgende filmpje is een getuigenis van Gods regering die aan het doorbreken is in de moslimwereld. Decennia lang was Indonesie een moslimland, maar de afgelopen jaren is 30% van de bevolking christen geworden:

The Holy Ghost Revival Is Engulfing The Islamic Nation Of Indonesia like A wild Fire. Glory To Jesus!!

Geplaatst door Sunday Adelaja op donderdag 18 februari 2016

De afgelopen honderd jaar zijn er vele apostelen en evangelisten door Jezus uitgezonden om over de hele aarde zijn verlossing te brengen aan miljoenen mensen tegelijk. Iedereen kent bijvoorbeeld de naam Reinhard Bonnke, een evangelist die letterlijk miljoenen Afrikanen tot Jezus heeft geleid. Hier zie je een van de vele video’s die iets laten zien van wat Jezus Chrisus door hem heen doet:

Zo zijn er duizenden getuigenissen te vinden, die laten zien hoe de mensheid meer dan ooit het licht van Jezus Christus aan het ontdekken is.

Dat is een wonderbare vervulling van de voorspellingen van de profeten en Jezus Christus, die aankondigden dat de hele aarde vervuld zal worden met Gods koninkrijk, tot uiteindelijk alle koningen Jezus zullen erkennen. We zijn nog lang niet waar we moeten zijn, maar er is al een onvoorstelbare weg afgelegd en zoals Gods Woord zegt, zal er geen einde zijn aan de uitbreiding van Gods koninkrijk.

 

FUNDAMENTELE BIJBELSE WAARHEID:

De wereldgeschiedenis bevestigt de glorieuze groei van Gods koninkrijk.

 

Jezus regeert tot alles aan Hem onderworpen is

sommige christenen hebben altijd gehoord, net als ik, dat Gods koninkrijk pas zal aanbreken na een toekomstige wederkomst van Jezus Christus. Hij zal dan lichamelijk op aarde verschijnen en in een klap alle kwaad uitroeien. Is dat werkelijk wat de Bijbel ons laat zien? Zoals ik al zei liet Jezus Christus er geen spoor van twijfel over bestaan, dat Gods koninkrijk begon, bij zijn eerste komst. Na zijn opstanding uit de dood sprak Hij bijvoorbeeld deze bekende woorden:

‘God heeft mij alle macht gegeven in de hemel en op aarde. Trek eropuit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest. ‘ (Matteus 28:18)

Jezus zei niet: ‘Ooit… in een extreem verre toekomst, ja zelfs over duizenden jaren, zal Ik alle macht hebben over de hemel en aarde. En dan mogen jullie zeer verre nabestaanden alle volken tot mijn leerlingen maken. Nu moeten jullie – en de eerstvolgende honderden generaties – het maar zien uit te houden, tot die glorierijke dag zal aanbreken.’ Dat zei Jezus in de verste verten niet!

Hij zei dat Hij toen, tweeduizend jaar geleden, ALLE MACHT had ontvangen en dat ALLE volken tot zijn leerlingen gemaakt zouden worden. Niet enkele, maar ALLE volken.

Uit deze revolutionaire uitspraak van Jezus Christus blijkt dat Hij op dat moment reeds Koning der koningen was. Met zijn koninklijke gezag gaf Hij de leerlingen opdracht om zijn macht over alle mensen ter wereld uit te breiden. ‘Maak alle volken tot Mijn leerlingen.’

Ook tijdens zijn bediening maakte Jezus duidelijk dat het koninkrijk op dat moment bij de mensen kwam:

‘Maar indien Ik door de vinger Gods de boze geesten uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over u gekomen.’ (Lukas 11:20)

‘De tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is nabijgekomen. Bekeert u en gelooft het evangelie.’ (Marcus 1:15)

De apostel Paulus schreef niet dat Jezus Christus ooit, in een duizelingwekkend verre toekomst, de hoogste Heer zal zijn. Hij schreef tweeduizend jaar geleden reeds dat Jezus TOEN al de hoogste autoriteit was:

‘Hem heeft hij opgewekt uit de dood en hem heeft hij in de hemel de ereplaats gegeven aan zijn rechterzijde, hoog boven alle overheden, machten, krachten, heerschappijen en hoe ze ook maar genoemd worden, zowel in deze als in de komende tijd. God heeft alles aan hem onderworpen, hem boven alles verheven en hem aan het hoofd gesteld van de kerk.’ (Efeze 1: 20-22)

In het boek Openbaring wordt eveneens verklaard dat Jezus Christus de hoogste Koning en Heer is, die momenteel regeert:

‘Hij is de Here der heren en de Koning der koningen – en zij, die met Hem zijn, de geroepenen en uitverkorenen en gelovigen.’ (Openbaring 17:14)

‘De wereldheerschappij is nu aan onze Heer en aan zijn Gezalfde; hij zal regeren voor altijd, voor eeuwig!’ (Openbaring 11:15)

Onze meest voor de hand liggende vraag is uiteraard: als Gods regering op aarde is, waarom is er dan nog zoveel onrecht en ellende? Het is inderdaad al vele malen beter dan het tweeduizend jaar geleden was, maar er is nog steeds veel zonde en lijden op aarde. Het antwoord op deze vraag vinden we in diverse verklaringen van de apostelen. Toen ik deze verzen voor het eerst las, vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Dit zijn ware sleutels uit de hemel, die ons inzicht geven in wat God al tweeduizend jaar aan het doen is op aarde. Lees dit alsjeblieft aandachtig:

‘Want Christus moet als koning regeren totdat alle vijanden aan hem onderworpen zijn.’ (1 Cor. 15:25)

‘Voor altijd gezeten aan de rechterhand van God, voorts afwachtende, totdat zijn vijanden gemaakt worden tot een voetbank voor zijn voeten.’ (Hebreeen 10:13)

‘Hem moest de hemel opnemen tot de tijden van de wederoprichting aller dingen…‘ (Handelingen 3:21)

‘Neem plaats aan mijn rechterzijde, ik zal uw vijanden neerleggen als een bank voor uw voeten.’ (Handelingen 1:34)

Uit deze verklaringen leren we volgende belangrijke waarheden:

Jezus regeert tot al zijn vijanden aan Hem onderworpen zijn,

Jezus zit aan Gods rechterhand tot zijn vijanden voor Hem tot voetbank gemaakt zijn

Jezus is opgenomen in de hemelen tot alle dingen hersteld zijn

Er is sprake van een voortgaand proces van regering, tot alle duisternis zich buigt voor Jezus Christus, precies zoals Jesaja, Daniel, David en andere profeten uit het Oude Testament profeteerden. De apostel Paulus schreef terecht:

‘Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de allerhoogste titel geschonken, zodat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde, de knieën zou buigen voor hem die Jezus heet en allen openlijk zouden uitroepen, tot eer van God, de Vader: Jezus Christus is de Heer.’ (Filippenzen 2:10)

Buigt iedereen reeds de knie voor Jezus? Nee. Roepen allen uit dat Jezus Heer is? Nog niet. Maar de heerschappij van Jezus is vandaag miljoenen malen groter op aarde dan toen Hij begon. Tweeduizend jaar geleden bogen slechts enkele duizenden de knie voor Hem en vandaag buigen honderden miljoenen de knie voor Christus, waaronder vele regeringsleiders. Van een heel klein begin, is de heerschappij van Jezus al zeer groot geworden en wordt komende eeuwen nog veel groter, tot de profetische woorden vervuld zijn dat elke knie zich buigt voor Hem.

Link naar bericht
Deel via andere websites
56 minuten geleden zei TTC:

 

Het wordt niet beter, integendeel.

 

mag jij beweren TTC,  ik heb net aan de hand van 2000 geschiedenis aangegeven, dat dat dus wel zo is (gelezen)? , maar als jij jou doom en gloom bril op wil houden, ga je gang, maar misschien ben je je er niet van bewust wat voor effect dit heeft op jou leven, en daardoor op alles om je heen :( denk daar eens over na, met welke bril je hier na kijkt, zul je ook zo naar andere dingen kijken in dit leven

de volgelingen van Jezus gaan er wat aan doen, zoals Jezus ons dit heeft voorgedaan, en geloof me TTC daar wordt je zo blij mee, stoppen voor die ene :E 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei vredestichter:

mag jij beweren TTC,  ik heb net aan de hand van 2000 geschiedenis aangegeven, dat dat dus wel zo is (gelezen)? , maar als jij jou doom en gloom bril op wil houden, ga je gang, maar misschien ben je je er niet van bewust wat voor effect dit heeft op de rest van jou leven, en daardoor op alles om je heen :( denk daar eens over na. de volgelingen van Jezus gaan er wat aan doen, zoals Jezus ons dit heeft voorgedaan, en geloof me TTC daar wordt je zo blij mee, stoppen voor die ene :E

En wat ga je nu concreet doen? Het mag in mensentaal, zeer bevorderlijk na 2000 jaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei TTC:

En wat ga je nu concreet doen? Het mag in mensentaal.

Ik had je al verteld dat ik, dus 20 jaar geleden een volgeling van Jezus was geworden, ik ben 5 jaar later een rehabilitatie programma begonnen, waar mensen die moeilijk een baan konden vinden, door een verslavingsachtergrond, crimineel verleden, andere beperkingen, begon met een (kleine werkplaats) waar mensen weer aan de slag konden, weer zelf respect kregen, Jezus leerden kennen, en ook weer een verschil konden uitmaken in deze  maatschappij,  ik ben samen 10 jaar geleden een voedselhulp opgericht met behulp van een hoop ondernemers en andere vrijwilligers, een project om voedsel uit te delen onder dak en thuislozen gestart in adam, en eventueel als ze wilden,doorverwijzen naar mogelijkheid van wonen en werken, en zelf een hulpverlenings- organisatie gestart om deze mensen op te vangen, wonen, werken en deze mensen helpen een andere manier van denken , te laten ontvangen cursussen en studie avonden (oa over de eindtijd ha ha ) als je eens wist hoeveel mensen hierdoor hun leven radicaal om gegooid hebben, in nu bijna 20 jaar volgeling te zijn, ben ik dus hoopvol gestemd dat zul je nu beter begrijpen.

na een paar jaar Jezus fan, ben ik dus weer gaan studeren  ( het zaken leven gedag gezegd) en ben nu fulltime hulpverlener, met een ondernemers insteek (gezonde combinatie) en helpen we mensen naar ziel geest en lichaam, 

we steunen ondertussen veel projecten in het buitenland, zoek eens op heidy en Roland baker van een organisatie genaamd iris, Roland is een goed kennis van mij deze mensen werken oa in mozambique, en doen daar weer heel goed werk, 

ik kan je nog heel veel meer vertellen wat God door een mens heen kan doen, en zo de wereld kan veranderen, maar ga nu eerst op bezoek, bij een ex client in de gevangenis (had de boodschap nog niet helemaal begrepen ha ha ) om hem ook weer het goede nieuws te vertellen er is Hoop 

TTC samen met God kun jij ook een verschil uitmaken, en ik spreek uit ervaring dat ik heel veel soorten en maten heb voor bij zien  komen die God nu geweldig gebruikt 

en de wereld zien zoals God de wereld ziet met hoop, geloof en liefde, en niet meer met een zonne bril maar met een zoon bril , 

en daar wordt je echt intens gelukkig van :E

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

Toen Jezus op aarde kwam, was onze hele planeet een letterlijke hel. De mensheid werd volkomen geregeerd door satan en zijn demonen.

In vele culturen werden mensen levend verbrand, de huid afgestroopt, aan stukken gescheurd, levend begraven, de ogen uitgestoken, aan de martelpalen gehangen tot ze stierven, overgeleverd aan wilde dieren die hen verslonden, gekruisigd, gespietst, geradbraakt, gevierendeeld, en ga zo maar door. Mensen behandelden elkaar, overal op aarde, op de meest monsterachtige wijze. In vele culturen aten mensen elkaar zelfs op! Kannibalisme was heel gewoon.

Nog niks veranderd dus. Alleen gebruiken we zwaarder geschut zoals klusterbommen en kernwapens.

 

1 uur geleden zei vredestichter:

Slavernij was eveneens de gewoonste zaak van de wereld. Ontelbare slaven leefden nog erger dan de meest armzalige honden, gebukt onder gruwelijke uitbuiting en marteling. Zelfs de hoogste beschaving, zoals het Romeinse Rijk, liet mensen levend verslinden door dieren, als vermaak voor de massa.

Gebeurt tegenwoordig nog. Alleen niet meer arena's. Het wordt opgenomen op video en via internet verspreidt waar je anoniem naar kan kijken.

1 uur geleden zei vredestichter:

Het goede nieuws van Gods koninkrijk verspreidde zich over de hele aarde, en overal werden de monsterachtige gruwelen stopgezet. De Amerikaanse president Lincoln schafte op grond van zijn geloof in Jezus Christus de slavernij af!

Gelukkig is er ook vooruitgang. Christenen zullen het Koninkrijk van God uitdragen ook in deze tijd. Wij zeggen dan ook dat we nu al in een geestelijk Paradijs leven, afgezonderd van de wereld waaraan wij zo min mogelijk deel hebben op politiek gebied etc. Maar globaal gezien wordt het alleen maar erger, dat zie je toch zelf ook? Zeeeen zijn besmet met plastic waardoor vissen sterven, het klimaat warmt op zodat er enorme rampen gebeuren. Het is allemaal een opmaat tot ingrijpen van Jezus, de enige hoop voor de mensheid. Tijdens Armageddon zullen alle vijanden aan Christus onderworpen worden. Tijdens Jezus regering zal,alles gelijkelijk steeds meer tot volmaaktheid groeien. In Ezechiël 47:12 zag de profeet de rivier des levens met aan weerszijden vruchtdragende bomen. In Openbaring 22:2 vinden die weer terug. 

22 En hij toonde mij een rivier van water des levens, helder als kristal, die vanuit de troon van God en van het Lam stroomde  2 over het midden van haar brede straat. En aan deze en aan gene zijde van de rivier [stonden] bomen des levens, die twaalf vruchtoogsten voortbrengen, elke maand hun vruchten opleverend. En de bladeren van de bomen [waren] tot genezing van de natiën.

Een wereldomvattend Paradijs verschaft water en bomen des levens wiens bladeren tot genezing dienen van de natieën.

Misschien ook een goed idee om het eens te hebben over het Hemelse Jeruzalem. Je zult zien dat die bestaat uit de 144.000 uitverkorenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei vredestichter:

Ik had je al verteld dat ik, dus 20 jaar geleden een volgeling van Jezus was geworden, ik ben 5 jaar later een rehabilitatie programma begonnen, waar mensen die moeilijk een baan konden vinden, door een verslavingsachtergrond, crimineel verleden, andere beperkingen, wel weer aan de slag konden, weer zelf respect kregen, Jezus leerden kennen, en ook weer een verschil konden uitmaken in deze  maatschappij,  ik ben samen 10 jaar geleden een voedselhulp opgericht met behulp van een hoop ondernemers en andere vrijwilligers, een projekt om voedsel uit te delen onder dak en thuislozen gestart in adam, en eventueel als ze wilden,doorverwijzen naar mogelijkheid van wonen en werken, een hulpverlenings- organisatie gestart om deze mensen op te vangen, wonen, werken en deze mensen helpen een andere manier van denken , te laten ontvangen cursussen en studie avonden (oa over de eindtijd ha ha ). na een paar jaar Jezus fan, ben ik dus gaan ik gaan studeren  ( het zaken leven gedag gezegd) en ben nu fulltime hulpverlener, met een ondernemers insteek (gezonde combinatie) en helpen we mensen naar ziel geest en lichaam, we steunen ondertussen veel projecten in het buitenland, zoek eens op heidy en Roland baker van een organisatie genaamd iris, Roland is een goed kennis van mij deze mensen werken oa in mozambique, en doen daar weer heel goed werk, ik kan je nog heel veel meer vertellen wat God door een mens heen kan doen, en zo de wereld kan veranderen, maar ga nu eerst op bezoek, bij een ex client in de gevangenis (had de boodschap nog niet helemaal begrepen ha ha ) om hem ook weer het goede nieuws te vertellen er is Hoop. TTC samen met God kun jij ook een verschil uitmaken, en ik spreek uit ervaring dat ik heel veel soorten en maten heb voor bij zien  komen die God nu geweldig gebruikt en de wereld zien zoals God de wereld ziet met hoop, geloof en liefde, en niet meer met een zonne bril maar met een zoon bril, en daar wordt je echt intens gelukkig van :E

Menselijk, denk je dat het voldoende zal zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

Het goede nieuws van Gods koninkrijk verspreidde zich over de hele aarde, en overal werden de monsterachtige gruwelen stopgezet.

Alle gruwelijkheden zijn er nog steeds. Je lijkt me n fantastisch mens met je hart op de juiste plaats en ik wens je hulpverlening alle het goede toe, maar qua eindtijd ben je blind en heb je een grote kronkel in je hoofd. Jammer daf je die ogenschijnlijk ook aam anderen wilt overbrengen. Ik herhaal mezelf nog maar: alle gruwelijkheden zijn er nog steeds. Je bent of niet goed geïnformeerd of niet goed wijs als je niet weet dat er na Jezus nog vele mensen levend gevild zijn, slavernij anno 2017 nog steeds een enorm probleem is etc. Hoe verzin je het...

Link naar bericht
Deel via andere websites
51 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Alle gruwelijkheden zijn er nog steeds. Je lijkt me n fantastisch mens met je hart op de juiste plaats en ik wens je hulpverlening alle het goede toe, maar qua eindtijd ben je blind en heb je een grote kronkel in je hoofd. Jammer daf je die ogenschijnlijk ook aam anderen wilt overbrengen. Ik herhaal mezelf nog maar: alle gruwelijkheden zijn er nog steeds. Je bent of niet goed geïnformeerd of niet goed wijs als je niet weet dat er na Jezus nog vele mensen levend gevild zijn, slavernij anno 2017 nog steeds een enorm probleem is etc. Hoe verzin je het...

Vandaag spreken we over beschaafde gruwelijkheden, cultureel ingebed valt het niet eens op. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei MysticNetherlands:

Je bent of niet goed geïnformeerd of niet goed wijs als je niet weet dat er na Jezus nog vele mensen levend gevild zijn, slavernij anno 2017 nog steeds een enorm probleem is etc.

Het ging over de ontwikkeling vanaf het koningschap van christus, (2000 jaar geleden) tot nu, ik heb misschien te veel opgelet met geschiedenis ha ha 

Mystics had je trouwens mijn betoog wel gelezen ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei MysticNetherlands:

Je bent of niet goed geïnformeerd of niet goed wijs als je niet weet dat er na Jezus nog vele mensen levend gevild zijn, slavernij anno 2017 nog steeds een enorm probleem is etc.

Het ging over de ontwikkeling vanaf het koningschap van christus, (2000 jaar geleden) tot nu, ik heb misschien te veel opgelet met geschiedenis ha ha 

Mystics had je trouwens mijn betoog wel gelezen ?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei vredestichter:

Het ging over de ontwikkeling vanaf het koningschap van christus, (2000 jaar geleden) tot nu, ik heb misschien te veel opgelet met geschiedenis ha ha 

 

Volgens mij haal je hier godsdienst en geschiedenis lessen door elkaar. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei TTC:

Wellicht sluit dit meer aan.

(bron bijbel en http://preterisme.nl/de-opname-2/)

deze omschrijving lijkt op die van de JG en ook zoals de beroemde manson family, dat geloofde, die regelde het zelf, heel triest..

maar waar komt die opname nou vandaan, waar staat dat 

De Opname

We gaan eens kijken naar wat de bijbel zegt over de “opname”. De sommige mensen vandaag beschouwen de opname als een ontsnapping aan de “grote verdrukking” die over deze wereld zal komen. Ze geloven dat nu toch wel spoedig (het is altijd spoedig) Jezus fysiek op de wolken zal terugkomen en dat onmiddellijk alle doden zullen opstaan en Hem tegemoet gaan en dat de levende christenen omhoog gaan in de wolken om bij Jezus te zijn. Ze geloven dat de christenen fysiek zullen worden “weggenomen” van deze planeet. Ongetwijfeld heb je wel eens beelden gezien van botsingen van onbemande auto’s, vliegtuigen die neerstorten en lichamen die die uit de graven komen en omhoog vliegen naar de wolken.

Vorig jaar is een remake van de film “Left Behind” in Amerika uitgekomen. Deze film is gebaseerd op de populaire boeken serie van Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins. De film geeft een totaal verkeerd beeld van wat de bijbel eigenlijk wil zeggen over dit onderwerp. Het is jammer vast te moeten stellen, dat deze film meer invloed heeft op de theologie van christenen dan dat de bijbel doet.

Wist u dat het idee van de “opname van de gemeente” niet op historische gronden gebaseerd is? De op de opname-gebaseerde theologie bestaat pas sinds een paar honderd jaar, over gewaaid van Engeland naar Amerika en vervolgens terug naar Europa. De theoloog N.T. Wright noemde dit de “Amerikaanse obsessie”. Het begin van de “opname” theologie ligt in Schotland, waar een 15 jaar oud meisje met de naam Margaret MacDonald claimde een visioen gezien te hebben over de wederkomst van Jezus. Vervolgens nam John Nelson Darby, een Britse evangelist en oprichter van de Plymouth Broeders, de visioen van Mc Donald over, creëerde een hele uiteenzetting waarin Jezus niet één keer maar zelfs twee keer terug zou komen!

Door verscheidene “missie reizen” van Darby naar de USA aan het einde van de 19de eeuw vond de “opname” zijn weg bij de Amerikaanse christenen die op dat moment door de wreedheden van een burgeroorlog gingen, die veel weg had van een Armageddon: natie die zich keerde tegen natie, broer tegen broer, zoon tegen vader etc. Met meer dan een half miljoen doden was het geen wonder dat een theologie van een “opname” tot bloei kwam. Deze gedachtegang breidde zich verder uit in de eerste wereldoorlog mede door de publicatie van de “Scofield Reference Bible”, die werd uitgereikt aan de soldaten in de loopgraven.

Twee andere gebeurtenissen droegen bij aan de promotie van de “opname” in Amerika: de bekering van Dwight L. Moody naar een eschatologische theologie (leer eindtijd) en stichting van de “Dallas Theological Seminary”, een training centrum gefocust op het dispensationalisme (letterlijke interpretatie teksten en onderscheid kerk en Israël). Ook richtte hij later de Moody Bible Instituut op en startte een radio programma, die belangrijk zou worden in de promotie van de opname theologie. Gedurende de 20ste eeuw werd de “fysieke opname” van de gemeente een eschatologische zienswijze.

 

33 minuten geleden zei Dat beloof ik:

 

Volgens mij haal je hier godsdienst en geschiedenis lessen door elkaar. 

had je mijn artikel gelezen ? over geschiedenis 

 

 

42 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Maar zijn leer klopt niet. 

 

3 uur geleden zei TTC:

wellicht sluit dit meer aan.

Fw8ihdj.png

en misschien staat dit gewoon in de bijbel of we wel of niet de lucht in vliegen 

Laten we nu eens kijken naar Bijbelse teksten die worden gebruikt om het idee van de “fysieke opname” van de gemeente onderbouwen:
“Doch wij willen u niet onkundig laten, broeders, wat betreft hen, die ontslapen, opdat gij niet bedroefd zijt, zoals de andere (mensen), die geen hoop hebben. Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal God ook zó hen, die ontslapen zijn, door Jezus weder brengen met Hem. Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval de ontslapenen voorgaan, want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan; daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht, en zó zullen wij altijd met de Here wezen. Vermaant elkander dus met deze woorden.” (1 Thess 4:13-18)

Voor wie bestemd

De eerste vraag die we willen stellen is, “Aan wie schrijft de apostel Paulus?” Wie is de “u” die hij niet onkundig wou laten? Het duidelijke antwoord hierop is: de eerste eeuw christenen in Thessalonica.

Een van de meest over het hoofd geziene concepten voor het interpreteren van de bijbel is het begrip “doelgroep en tijd”. In de hermeneutiek (de kunst van het interpreteren van Bijbelteksten) herinnert het begrip “doelgroep en tijd” ons er aan dat de bijbel niet aan ons geschreven is, het is voor ons geschreven. Als we dit foutief gebruiken dan lezen we de bijbel door een verkeerde lens en eindigen we door teksten op ons toe te passen, die eigenlijk voor iemand anders in een andere tijd en plaats bedoeld waren. De meeste christenen denken dat de bijbel aan ons geschreven is, maar hoe kan iets wat 2000 jaar geleden geschreven is, aan ons geschreven zijn? Dus elke keer als we een tekst uit de bijbel bestuderen moeten we vaststellen wie de originele toehoorders waren. Wat voor betekenis had dit voor de originele toehoorders?

Toen Paulus 1 Thessalonicenzen schreef, schreef hij aan de christenen die in Thessalonica leefden in de eerste eeuw na Christus. We moeten dit goed tot ons door laten dringen voordat we kunnen begrijpen wat hij eigenlijk zegt.

Woord des Heren

“Want dit zeggen wij u met een woord des Heren:” (1 Thess 4:15)

Wie zijn die “wij” in vers 15? Het zijn Paulus en het apostolische team die refereren naar bekende profetie van Jezus uit Mattheüs 23 en 24. Paulus doet eigenlijk niets anders als alleen maar herhalen wat Jezus heeft gezegd, in dezelfde context, onder dezelfde criteria en met dezelfde beeldspraak.

Er zijn bijvoorbeeld zo’n 13 elementen uit de Bergrede die Paulus in de brief aan de Thessalonicenzen herhaalt. Bijvoorbeeld: de komende vervolging, ontrouw, leraren die zeiden dat Jezus al was gekomen, de komst van Christus, met engelen, met wolken, met bazuingeschal, verzamelen van gelovigen, komen als een dief, dreigende oordeel, vrouwen in barensnood en waken. Bevestigd door vele bijbelleraars bestaat absoluut geen twijfel over dat Jezus hier in figuurlijke en apocalyptische zin spreekt over de verwoesting van Jeruzalem. Ook Paulus spreekt hierover en wel speciaal met betrekking tot het feit dat de Thessalonicenzen leden onder de vervolging door de Joden en zij daarvan zouden worden bevrijdt door het op handen zijnde oordeel van God.

De situatie

Wat was de situatie waarin de Thessalonicenzen zich bevonden? Handelingen 17:1, 5 zegt het volgende:

“En hun weg nemende over Amfipolis en Apollonia, kwamen zij te Tessalonica, waar een synagoge der Joden was…….Maar de Joden werden afgunstig en namen enkelen van het minste straatvolk te hulp, veroorzaakten een oploop, en brachten de stad in rep en roer; en zij stormden op het huis van Jason aan met de bedoeling hen voor de volksvergadering te brengen.”

De christenen in Thessalonica leden onder de vervolgingen van de Joden. Dit wordt nog duidelijker in Thessalonicenzen 1:14-16,

“Want gij, broeders, zijt navolgers geworden van de gemeenten Gods in Christus Jezus, die in Judea zijn, omdat ook gij hetzelfde te verduren hebt gehad van uw eigen volksgenoten als zij van de Joden, die zelfs de Here Jezus en de profeten gedood en ons tot het uiterste vervolgd hebben, die Gode niet behagen en tegen alle mensen ingaan, daar zij ons verhinderen tot de heidenen te spreken tot hun behoud, waardoor zij te allen tijde (de maat) hunner zonden vol maken. De toorn is over hen gekomen tot het einde.”

Let nu goed op wat Paulus tegen hen (niet tegen ons) zei in 2 Thessalonicenzen 1:4-10,

“zodat wij zelf over u (Thessalonicenzen) roemen bij de gemeenten Gods, vanwege uw volharding en uw geloof onder al uw vervolgingen en de verdrukkingen, die gij doorstaat: een bewijs van het rechtvaardige oordeel Gods, dat gij het Koninkrijk Gods waardig geacht zijt, voor hetwelk gij ook lijdt, indien het inderdaad recht is bij God, aan uw verdrukkers verdrukking te vergelden, en aan u, die verdrukt wordt, verkwikking tezamen met ons, bij (dit is een tijdsaanduiding) de openbaring van de Here Jezus van de hemel met de engelen zijner kracht, in vlammend vuur, als Hij straf oefent over hen, die God niet kennen en het evangelie van onze Here Jezus niet gehoorzamen. Dezen (de mensen die jullie vervolgen) zullen boeten met een eeuwig verderf, ver van het aangezicht des Heren en van de heerlijkheid zijner sterkte, wanneer Hij komt, om op die dag verheerlijkt te worden in zijn heiligen en met verbazing aanschouwd te worden in allen, die tot geloof gekomen zijn; want ons getuigenis heeft geloof gevonden bij u.”

Het is van belang om dit goed te begrijpen, want er staat nogal wat op het spel: de betrouwbaarheid van de schriften, de beloften van God en of Jezus een echte of een valse profeet is. Deuteronomium 18:18f zegt dat als iemand een profetisch woord heeft die niet uitkomt, hij niet namens God spreekt. Het zijn de gelovigen uit Thessalonica in de dagen van Paulus die leden onder de vervolging van de Joodse ongelovigen (Judaïsten). Volgens Paulus zullen deze Joden hiervoor boeten en op een zeker moment een (grote) verdrukking moeten ondergaan. Paulus gebruikt deze belofte om de gelovigen te bemoedigen. En wat voor bemoediging zou het zijn als God eigenlijk bedoelde dat de grote verdrukking na hun dood, zo’n 2000 jaar later zou plaats vinden? Dat is een bemoediging van het slechtste soort!

Loog God? Had Paulus tegen hun gelogen? Probeerde hij “hen en elke volgende generatie op hun geestelijke tenen te laten lopen” zoals sommigen beweren? Natuurlijk had God niet gelogen. Hij hield zich aan Zijn woord zoals Hij gezegd had. Hoe dan? In het jaar 70 na Christus werd de tempel van Jeruzalem met vuur verwoest. Zo’n 1,3 miljoen Joden werden gedood (geschiedenis experts zeiden dat er niet één christen stierf!) en de rest weggevoerd. Dit komende oordeel was in Mattheüs 23 al geprofeteerd door Jezus in Zijn hoedanigheid als Profeet, toen Hij de Schriftgeleerden en Farizeeërs terechtwees door de verbondsweeën over hun en de stad uit te spreken.

De hoop

“Doch wij willen u niet onkundig laten, broeders, wat betreft hen, die ontslapen, opdat gij niet bedroefd zijt, zoals de andere (mensen), die geen hoop hebben.” (1 Thess 4:13)

Ten eerste, wie zijn degene die ontslapen zijn in Jezus? Om te kunnen begrijpen wie zij zijn, moeten we weten wat de “hoop” was die de gelovigen in Thessalonica hadden die ongelovigen niet hadden. Laten we eens kijken wat Paulus (en Hosea) zegt over de “hoop” van Israël:

“terwijl ik van God hoop, gelijk ook dezen zelf het verwachten, dat er een opstanding van rechtvaardigen en onrechtvaardigen zal zijn.” (Hand 24:15)

“En nu sta ik voor het gerecht om mijn hoop op de belofte, die door God aan onze vaderen gedaan is; welke onze twaalf stammen, door voortdurend nacht en dag God te vereren, hopen te bereiken. Om deze hoop, o koning, word ik door Joden aangeklaagd. Waarom wordt het bij u ongelofelijk geacht, als God doden opwekt?” (Hand 26:6-8)

“Zou Ik hen uit de macht van het dodenrijk bevrijden, van de dood loskopen? Dood, waar zijn uw pestziekten, dodenrijk, waar is uw verderf? Mijn oog kent geen medelijden.” (Hosea 13:14)

Dus de hoop waar Paulus over spreekt tegen de Thessalonicenzen is de “opstanding uit de doden”.

De opstanding

De traditionele opvatting van de kerk is als volgt: Wanneer gelovigen sterven gaan hun lichamen in het graf maar hun geest gaat naar de hemel om bij de Here te zijn. En in die geestelijke staat wachten ze in de hemel op de opstanding die zal plaats vinden in de eindtijd. Wanneer de Jezus terugkomt in de eindtijd zullen alle doden (in wat voor staat ze ook zijn) weer opstaan, lichaam en geest weer herenigd en worden alle fysieke opgestane lichamen veranderd in onsterfelijke lichamen zoals die van Jezus.

Een van de problemen met deze opvatting is, dat Paulus geloofde dat de opstanding op het punt stond plaats te vinden in hun dagen:

“terwijl ik van God hoop, gelijk ook dezen zelf het verwachten, dat er een opstanding van rechtvaardigen en onrechtvaardigen zal zijn” (Hand 24:15)

Merk op dat de opstanding op het punt stond plaats te vinden in de dagen van Paulus. Wat is de opstanding? Dat alle gestorven heiligen van het oude verbond vanuit het dodenrijk overbracht worden naar de hemel om voor altijd in Zijn aanwezigheid te zijn. Vóór het volbrachte werk van Jezus ging niemand naar de hemel:

“En niemand is opgevaren naar de hemel, dan die uit de hemel nedergedaald is, de Zoon des mensen” (Joh 3:13)

Voor het volbrachte werk van Jezus gingen alle mensen die stierven naar het dodenrijk waar ze wachten op het verzoenende werk van Jezus en op de opstanding uit de doden. Totdat Jezus voor de zonden van de mensen had betaald, konden ze niet in de aanwezigheid van God komen. Het komen uit het dodenrijk en gebracht te worden in de aanwezigheid van God is wat de bijbel noemt “de opstanding”.

“Want indien wij geloven, dat Jezus gestorven en opgestaan is, zal God ook zó hen, die ontslapen zijn, door Jezus weder brengen met Hem.” (1 Thess 4:14)

Wie zijn degene die “ontslapen zijn in Jezus” waar Paulus over spreekt? Zij zijn de gestorven heiligen uit oude verbondsperiode die in het dodenrijk waren. Paulus verzekerd de Thessalonicenzen dat wanneer Christus terug komt, Hij de heiligen uit het oude verbond zal redden uit het dodenrijk – zij zouden opstaan.

Tweede komst

Het bleek dat de Thessalonicenzen bezorgd waren over hun reeds gestorven broeders en zusters. Paulus verzekerde hun door ze in 1 Thessalonicenzen 4:14-18 te vertellen dat ze zich geen zorgen hoefden te maken want zij zouden met Christus opstaan bij Zijn terugkomst, en “wij levenden zullen daarna volgen”! Dit is rechtstreeks en specifiek gericht aan de eerste eeuw Thessalonicenzen:

“Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die achterblijven tot de komst des Heren, zullen in geen geval de ontslapenen voorgaan,” (1 Thess 4:15)

Merk op dat “wij, levenden, die achterblijven” een tijdsperiode aangeeft, want de “wij” moeten we zien als één groep, Paulus en zijn toehoorders. Zij (Paulus en de Thessalonicenzen) verwachtten de terugkomst van Jezus tijdens hun leven. Dit is heel duidelijk in het boek 1 Thessalonicenzen aangegeven:

“en uit de hemelen zijn Zoon te verwachten, die Hij uit de doden opgewekt heeft, Jezus, die ons verlost van de komende toorn.” (1 Thess 1:10)

“Want wie is onze hoop of blijdschap of erekrans voor onze Here Jezus bij zijn komst, wie anders dan gij.” (1 Thess 2:19).

“om uw harten te versterken, zodat zij onberispelijk zijn in heiligheid voor onze God en Vader bij de komst van onze Here Jezus met al zijn heiligen.” (1 Thess 3:13)

“En Hij, de God des vredes, heilige u geheel en al, en geheel uw geest, ziel en lichaam moge bij de komst van onze Here Jezus Christus blijken in allen dele onberispelijk bewaard te zijn.” (1 Thess 5:23)

Paulus en de Thessalonicenzen verwachtten wel degelijk de wederkomst van Jezus te zien tijdens hun leven. Dit wordt ook bevestigd in de tweede brief aan de Thessalonicenzen:

“indien het inderdaad recht is bij God, aan uw verdrukkers verdrukking te vergelden, 7en aan u, die verdrukt wordt, verkwikking tezamen met ons, bij de openbaring van de Here Jezus van de hemel met de engelen zijner kracht, in vlammend vuur, als Hij straf oefent over hen, die God niet kennen en het evangelie van onze Here Jezus niet gehoorzamen. Dezen zullen boeten met een eeuwig verderf, ver van het aangezicht des Heren en van de heerlijkheid zijner sterkte, wanneer Hij komt, om op die dag verheerlijkt te worden in zijn heiligen en met verbazing aanschouwd te worden in allen, die tot geloof gekomen zijn; want ons getuigenis heeft geloof gevonden bij u.” (2 Thess 1:6-10)

De gelovigen uit Thessalonica zullen rust krijgen van hun vijanden wanneer de Here voor de tweede keer terug komt. Als de tweede komst niet plaats vindt tijden hun leven, zou de Here hun een valse hoop gegeven hebben of eigenlijk misleid hebben.

Paulus verzekerde de Thessalonicenzen dat Christus terug zou komen tijdens hun leven en dat zij, die in die tijd nog in leven zouden zijn, niet in de tegenwoordigheid van God zouden komen vóór de gestorven heiligen. “Young’s Letterlijke Vertaling” zegt het op deze manier:

“Want dit zeggen we tegen jullie met een woord van de Here, dat wij die leven – die blijven wachten op de aanwezigheid van de Here – de ontslapenen niet voor zullen gaan.” (1 Thess 4:15)

Het oordeel

Laten we nu doorgaan met de volgende vers in de tekst:

“want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan.” (1 Thess 4:16)

“De Here zelf zal nederdalen van de hemel” – het woord “nederdalen” werd normaal gebruikt wanneer de priester uit de tempel kwam en zou verkondigen dat de verzoening volbracht was.

Als we oprecht het Woord van God gaan interpreteren dan moeten we nauwkeurig de regels van de hermeneutiek in acht nemen. De eerste regel van de hermeneutiek word genoemd: de analogie van het geloof. Dit betekent niets anders dan schrift met schrift vergelijken. Geen enkel schrift gedeelte kan je zo interpreteren dat het in conflict komt met waar het elders uitgelegd wordt in de bijbel. Als wij schrift met schrift gaan vergelijken zien we dat we te maken hebben met apocalyptische taal, die over een oordeel spreekt. Als we deze tekst vergelijke met de parallel tekst in Mattheüs 24 zullen we de betekenis beter begrijpen:

“En dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen aan de hemel en dan zullen alle stammen der aarde zich op de borst slaan en zij zullen de zoon des mensen zien komen op de wolken des hemels, met grote macht en heerlijkheid.” (Matt 24:30)

Klinkt je dat niet bekend in de oren? Dat zou eigenlijk wel moeten, dit is namelijk een parallel tekst van die uit het boek 1 Thessalonicenzen. Jezus sprak deze woorden in samenhang met de verwoesting van Jeruzalem en zei dat in hun generatie al deze dingen vervuld zou worden:

“Voorwaar, Ik zeg u, dit geslacht zal geenszins voorbij gaan, voor dat dit alles geschiedt” (Matt 24:34)

In Bijbelse taal staat “wolken” symbolisch voor Gods toorn en oordeel tegen vijanden van zijn volk. David zei dat de Here hem bevrijdde van zijn vijanden terwijl Hij neerdaalde uit de wolken (Psalm 18:3-15). De Here zei dat Hij naar Egypte zou rijden op een wolk om hun te straffen:

“Zie de Here rijdt op een snelle wolk en komt naar Egypte; dan beven de afgoden voor Hem en het hart van Egypte versmelt in zijn binnenste.” (Jesaja 19:1)

De Here reed niet echt op een wolk, maar Egypte ontving dit oordeel door de handen van de Assyriërs (Jesaja 20:1-6). Het idee dat Jezus fysiek terug zou komen op de wolken zou tegengesteld zijn aan hoe zij (hun generatie) de profeten uit het oude verbond begrepen.

Schrift met schrift vergelijken

De vergelijking tussen 1 Thessalonicenzen 4-5 en Mattheüs 24 is fascinerend. Als we in gedachten houden dat Jezus apocalyptische taal gebruikte in Mattheüs 24:29-35, dan verwachten we dezelfde letterlijke taal ook tegen te komen in 1 Thessalonicenzen 4-5. Zij die geloven dat de komst in Mattheüs betrekking heeft op geestelijk gebeurtenissen rondom de val van Jeruzalem, gaan er vanuit dat ook de wolken, engelen en trompetten niet letterlijk genomen moeten worden. Als zij niet letterlijk genomen moeten worden in Mattheüs, waarom dan wel in Thessalonicenzen? Het taalgebruik in Mattheüs is dezelfde als die in Thessalonicenzen:

1.   Jezus komt zelf weer terug – Matt 24:30 en 1 Thess 4:16.
2.   Uit de hemel – Matt 24:30 en 1 Thess 4:16.
3.   Met een geklank – Matt 24:30 en 1 Thess 4:16.
4.   Vergezeld door engelen – Matt 24:31 en 1 Thess 4:16.
5.   Met een bazuin van God – Matt 24:31 en 1 Thess 4:16.
6.   Uitverkorenen worden verzameld – Matt 24:31 en 1 Thess 4:17.
7.   Op de wolken – Matt 24:30 en 1 Thess 4:17.
8.   Op een onbekend tijdstip – Matt 24:36 en 1 Thess 5:1,2.
9.   Als een dief in de nacht – Matt 24:43 en 1 Thess 5:2,4.
10. Ongelovigen niet op de hoogte van een komend oordeel – Matt 37-39 en 1 Thess 5:3.
11. Oordeel komt tijdens de weeën van een zwangere vrouw – Matt 24:8 en 1 Thess 5:3.
12. Gelovigen zullen waakzaam zijn – Matt 24:42 en 1 Thess 5:4.
13. Waarschuwing nuchter te zijn – Matt 24:49 en 1 Thess 5:7.

In Mattheüs 24 voorspelde Jezus dat Hij zou terug komen in Zijn generatie om de gelovigen te verzamelen. In 1 Thessalonicenzen 4-5 sprak Paulus over dezelfde komst die de gelovigen zou verzamelen. Hoeveel komsten van Jezus, met Zijn engelen, in vuur, in macht en heerlijkheid, om uitverkorenen te verzamelen zijn er eigenlijk in het Nieuwe Testament? Maar één! De conclusie is overduidelijk: 1 Thessalonicenzen 4-5 gaat over precies dezelfde komst, oordeel, en verzameling van uitverkorenen net als in Mattheüs 24.

“Want de Here zelf zal op een teken, bij het roepen van een aartsengel en bij het geklank van ener bazuin Gods, nederdalen van de hemel, en zij, die in Christus gestorven zijn, zullen het eerst opstaan;” (1 Thess 4:16)

Paulus spreekt hier tegen de Thessalonicenzen over Jezus komst in oordeel over Jeruzalem 70 na Christus. Toen dat plaats vond, stonden de uitverkorenen uit het oude verbond op en gingen over vanuit het dodenrijk naar de hemel om voor altijd bij God te zijn.

Weggevoerd

“Daarna zullen wij, levenden, die achterbleven, samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht, en zo zullen wij altijd met de Here zijn.” (1 Thess 4:17)

Dit is het vers waar de theorie van de “opname” vandaan komt. Als we even aandacht besteden aan de Griekse woorden, zal dat gauw tot andere inzichten leiden. Laten we beginnen met het woord “weggevoerd”. Dit komt van het Griekse woord harpazo en betekent “weg rukken of grissen”. Hier komt het woord “opname” vandaan. Maar ongetwijfeld betekent “weggevoerd” iets anders dan het omhoog zweven van de fysieke lichamen vanaf de aarde in de atmosfeer. Denk er aan dat het “wegvoeren” plaats vindt tijdens de tweede komst. Harpazo zou betrekking kunnen hebben op een lichaam dat “weggevoerd” zou worden, maar het kan ook betrekking hebben op een christen die “weggevoerd” wordt zonder lichaam. Zoals bijvoorbeeld in de volgende tekst:

“Ik weet van een mens in Christus, veertien jaar is het geleden – of het in het lichaam was, weet ik niet, of dat het buiten het lichaam was, weet ik niet, God weet het – dat die persoon weggevoerd werd tot in de derde hemel. En ik weet van die persoon – of het in het lichaam of buiten het lichaam was, weet ik niet, God weet het – dat hij weggevoerd werd naar het paradijs en onuitsprekelijke woorden gehoord heeft, die het een mens niet geoorloofd is uit te spreken.” (2 Korinthiërs 12:2-4)

Paulus wist niet of het lichaam erbij betrokken was toen de man werd “weggevoerd” ofwel “weg gerukt”. Het lichaam speelde geen rol in deze harpazo gebeurtenis, anders had Paulus dat wel gezegd. We weten dat Paulus niet bedoelde dat levende christenen in hun levende fysieke lichamen bij de tweede komst “weggevoerd” zouden worden, omdat dit nooit heeft plaats gevonden. Na de tweede komst waren er nog christenen overgebleven zoals de geschiedenis ons duidelijk laat zien.

Nu moeten we ons afvragen, “wat betekent het feitelijk wanneer de bijbel spreekt over dat wij zullen worden weggevoerd om de Here te ontmoeten in de lucht?” Betekent dit dat we fysiek worden opgenomen in de lucht? Wat betekent het woord “lucht” eigenlijk? Is het wat we noemen de atmosfeer of de lucht die we inademen? Ik denk dat Efeziërs hoofdstuk 2 ons een idee geeft van wat het hier zou kunnen betekenen:

“waarin gij vroeger gewandeld hebt overeenkomstig de loop dezer wereld, overeenkomstig de overste van de macht der lucht, van de geest, die thans werkzaam is in de kinderen der ongehoorzaamheid,” (Efeziërs 2:2)

Het woord lucht is een ander woord voor “hemelse of geestelijke wereld”. Satan was de tegenstander in het plan van verlossing zoals we door heel de bijbel kunnen zien. Hij was de overste van de macht der lucht, zichtbaar vertegenwoordigd door het verdorven Joodse religieuze systeem. In Romeinen 16:20 zei Paulus, dat Satan “weldra” onder hun voeten zou worden vertreden (denk aan de relevantie van de originele toehoorders). Jezus heeft sinds de verwoesting van Jeruzalem de macht in die lucht, in die geestelijk wereld overgenomen. En als dat dezelfde “lucht” is waar de uitverkorenen elkaar zouden ontmoeten, dan is er voor ons geen noodzaak te geloven dat de opname plaats zou vinden in de fysieke wereld.

Ontmoeten

Paulus zegt dat de uitverkorenen “de Here zouden ontmoeten in de lucht,” Het woord “ontmoeten” (apanteas) wordt maar drie keer gebruikt in de bijbel en elke keer betekent dit, het vooruit sturen van een ontvangstcomité om een topfunctionaris te ontmoeten, om vervolgens samen met hem weer terug te gaan naar plek waar zij vandaan kwamen. In het geval van Handelingen 28:15 gingen de christenen in Rome vooruit naar het Appii forum om Paulus te ontmoeten, om hem vervolgens te escorteren op de weg terug naar Rome. Een ander voorbeeld van het gebruik van dit woord vinden we in de gelijkenis van de 10 maagden in Mattheüs 25. In de gelijkenis van de 10 maagden is het Koninkrijk gelijk aan 10 maagden, die hun lampen namen en uit gingen om de bruidegom te ontmoeten. Het woord wat hier gebruikt wordt voor het woord “ontmoeten” is apanteas, wat zoveel betekent als: te ontmoeten, terugkeer onder begeleiding, zoals ook bewezen door het feit dat zij de bruidegom ontmoetten en daarna terug gingen naar het huis vanwaar zij vandaan kwamen:

“Doch terwijl zij heen gingen om te kopen, kwam de bruidegom, en die gereed waren gingen met hem mee de bruiloftszaal binnen, en de deur werd gesloten.” (Matt 25:10)

“Waakt dan, want gij weet de dag noch het uur.” (Matt 25:13)

In vers 13 maakt Jezus duidelijk dat wanneer Hij terug komt, dit zal plaats vinden tijdens hun generatie. De betekenis van dit is, dat toen Jezus terug kwam op de wolken, Hij letterlijk, maar dan wel geestelijk, zij die nog in leven waren verzamelde om ze op te nemen in het Koninkrijk met Jezus Christus en Jezus geestelijk terugkeerde met de gelovigen naar de aarde om voor eeuwig bij hun te zijn. Dit was een geestelijke gebeurtenis die zich zichtbaar manifesteerde tijdens de verwoesting van Jeruzalem.

De voorstelling van “samen met hen op de wolken in een oogwenk weggevoerd worden, de Here tegemoet in de lucht” is een beeld van Gods uitverkorenen die in Zijn aanwezigheid in het Heilige der Heilige werden gebracht.

Spreekt Paulus hier over een letterlijke opname? Nee! Paulus geloofde dat de Here terug zou komen nog tijdens zijn leven. Hij sprak altijd krachtig over de Tweede Komst, de opstanding en oordeel, maar hij sprak nooit over een fysieke “opname” voor de christenen die nog in leven waren. Het fysieke lichaam wordt niet opgenomen. Het is de Christen zelf die als het ware wordt opgenomen, als hij in de aanwezigheid van God wordt gebracht. De gestorven gelovigen stonden op toen Jezus terug keerde, en alle andere christenen werden op hetzelfde moment als het ware opgenomen, het ervaren van het “in Christus” zijn.

Het proces van “weggerukt” of “weggevoerd” uit dood en dodenrijk en het “verzamelen” in de aanwezigheid van God vond plaats tijdens de verwoesting van Jeruzalem 70 na Christus. De “opname” gaat over het brengen van de geestelijk mens in de aanwezigheid van God. Het was een geestelijke verandering die daar plaats vond, God opende hun ogen zodat ze de geestelijke dimensie zagen. En net zoals bij Adam en Eva hun ogen geopend werden en hun geestelijke naaktheid geopenbaard werd toen ze de wereld van zonde en dood binnentraden, zo werden ook op dezelfde manier de ogen van de gelovigen geopend toen zij de wereld van dood en zonde verlieten en weer geestelijke met God werden verbonden. Paulus erkende dat zij die dit zouden ervaren, geestelijk bekleed zouden worden (2 Kor 5:3), in een ondeelbaar ogenblik. Het is een geestelijk wakker worden, een zekerheid in het hart, een leven in overwinning. En dit komt weer prachtig overeen met Openbaring 21:2-3,

“En ik zag een heilige stad, een nieuw Jeruzalem (de gemeente), nederdalen uit de hemel, van God, getooid als een bruid, die voor haar man versierd is. En ik hoorde een luide stem van de troon zeggen: Zie de tent van God is bij de mensen en Hij zal zelf bij hen wonen, en zij zullen zijn volk zijn en God zal zelf bij hun zijn.”

Conclusie

Er vind geen fysieke verwijdering van lichamen plaats. Het idee van een “fysieke opname” komen we nergens tegen in bijbel en het wordt ook nergens in de bijbel onderwezen. Er is geen Schriftuurlijke onderbouwing voor de “opname” theorie. De filosofie van een vlucht uit deze wereld is puur fictie en is uit het menselijke brein ontsproten. We worden niet onderwezen om de realiteit te ontvluchten, 

maar om er iets moois van te maken

laten we de boodschap, die voor de door de Joden vervolgde Thessalonicenzen bedoeld was, niet in onze toekomst projecteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

Het ging over de ontwikkeling vanaf het koningschap van christus, (2000 jaar geleden) tot nu

Wat een vreemde religie hang jij aan, een groot gedeelte van de wereld is éen brok ellende maar koning Jezus krijgt steeds meer onderdanen en dat vinden jullie belangrijker. Bij hoeveel onderdanen komt Hij in actie om echte vrede op aarde te brengen?

11 uur geleden zei vredestichter:

je zult nou iets beter begrijpen dat ik simpel weg geen tijd heb, plus het feit dat ik voor het eerst in mn leven op zo,n forum zit (sinds twee weken)  en iets beter wil begrijpen hoe dit werkt, dus hoop op je begrip:)

resumé  ik scherm dus niets af en zou het dus zelfs leuk vinden, maar je begrijpt nu de reden

Nee, ik heb geen begrip voor je argumenten. Wanneer je na 2 weken nog steeds niet weet hoe een forum werkt is het onwil. En je werkzaamheden en hobbies boeien me niet in een discussie. Jij hebt net als ieder ander 24 uur per etmaal. En gezien je vele reacties in deze topic besteed je heel wat tijd aan dit forum.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Maar je realiseert je dat slavernij nog steeds bestaat?

natuurlijk, ik probeerde een vergelijk te maken met 2000 jaar geleden zoals ik dat uitgelegd had in mijn betoog, 

 

9 uur geleden zei vredestichter:

Toen Jezus op aarde kwam, was onze hele planeet een letterlijke hel. De mensheid werd volkomen geregeerd door satan en zijn demonen.

In vele culturen werden mensen levend verbrand, de huid afgestroopt, aan stukken gescheurd, levend begraven, de ogen uitgestoken, aan de martelpalen gehangen tot ze stierven, overgeleverd aan wilde dieren die hen verslonden, gekruisigd, gespietst, geradbraakt, gevierendeeld, en ga zo maar door. Mensen behandelden elkaar, overal op aarde, op de meest monsterachtige wijze. In vele culturen aten mensen elkaar zelfs op! Kannibalisme was heel gewoon.

Slavernij was eveneens de gewoonste zaak van de wereld. Ontelbare slaven leefden nog erger dan de meest armzalige honden, gebukt onder gruwelijke uitbuiting en marteling. Zelfs de hoogste beschaving, zoals het Romeinse Rijk, liet mensen levend verslinden door dieren, als vermaak voor de massa.

Het volk wilde zien dat gladiatoren elkaar de armen en benen afhakten en genoten van het vertoon van dood, bloed en gruwelijke mishandeling.

Zelfs de hoogste beschaving, zoals het Romeinse Rijk vergelijk dat is met nu, en we zien nog genoeg uitdagingen, maar hebben voorbeelden van mannen zoals bijv martin luther king

die een droom hadden, een visie, hebben deze mannen en vrouwen,  niet veel meer bereikt dan, mensen die roepen 

alles gaat toch naar de klote, of die een wegvlucht oplossing hebben bedacht, of beide zoals de JG 

ik weet wel bij wie ik wil horen, Jezus de vrede vorst die zijn koninkrijk op aarde steeds meer gestalte gaat geven, door zijn volgelingen op aarde.

43 minuten geleden zei violist:

En je werkzaamheden en hobbies boeien me niet in een discussie.

de vraag was gesteld door een andere gespreks partner, die vroeg wat ik er in de praktijk er aan ging doen, daar gaf ik antwoord op 

fijne dag gehad violist :E

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei vredestichter:

de vraag was gesteld door een andere gespreks partner, die vroeg wat ik er in de praktijk er aan ging doen, daar gaf ik antwoord op 

Violist ik heb een aantal redenen, om zelf niet steeds een nieuwe topic te beginnen, over oa bewijs leveren dat God bestaat, bewijs over de drie eenheid, relatie met de persoon de Heilige Geest, volgelingen van Jezus vs JG, wonderen en tekenen, doden die opstaan, bevrijding van demonen, is jezus God, en zo zijn er al in twee weken deze uitdagingen al voorbij gekomen, ik vind ze allemaal even geweldig en goed uit te leggen, maar

ik wil ook tijd doorbrengen met mn papa met Jezus, en de Heilige Geest, ik ben 28 jaar getrouwd en de laatste 20 gelukkig en dat wil ik ook graag zo houden, tijd met mijn kinderen, mijn geestelijke en biologische familie en vrienden, daarnaast mijn werk in gevangenissen, op straat tussen daklozen, in ggz instellingen, op straat, en ambulante hulpverlening, allerlei overleg organen en voorgangers overleg, dan nog mijn hobby,s, en een beetje conditie training 

je zult nou iets beter begrijpen dat ik simpel weg geen tijd heb, plus het feit dat ik voor het eerst in mn leven op zo,n forum zit (sinds twee weken)  en iets beter wil begrijpen hoe dit werkt, dus hoop op je begrip.

 

Wat anderen vragen weet ik niet, ik kreeg vanwege je aanhef echt de indruk dat je het tegen mij had. Maar laat verder maar zitten, ik weet voorlopig voldoende over het preterisme en haar volgelingen.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid