Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei vredestichter:

Hallo foppe zou je het een keer leuk vinden om af te spreken, zeg jij maar waar, om uit te leggen en te laten zien Dat God echt bestaat. 

Vind je het te moeilijk om dat hier uit te leggen? Maak maar een topic aan waarin je gaat bewijzen dat God echt bestaat. Geen halleluja-geroep of emotionele ervaringen maar keiharde bewijzen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 6,4k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

De kwestie is dat je het gebod heel individualistisch benadert, terwijl wij het als algemeen gebod voor heel de Kerk zien. De Kerk dient het evangelie te brengen en elke gelovige geeft daar op eigen w

Iemand behorende tot het joodse geloof is een jood, dus met kleine letter, iemand behorende tot het Joodse volk is een Jood, dus met hoofdletter. Net zoals je christen met kleine letter schrijft, want

Mijn visie: geen idee hoe/wat/wanneer. Ik hoop op het Koninkrijk, maar ben helaas nogal agnostisch. Maar een eind aan al t leed en onrecht juig ik uiteraard toe. En ik denk wel dat een Koninkrijk alle

Posted Images

19 uur geleden zei Hitchens:

Dat is ook moeilijk. Hangt ervan af hoe je in het leven staat hoe je daarmee om gaat: negatief of positief. En dan heb je nog de eindtijdclubs als het WTG die er op de meest bizarre wijze mee omgaan. Die juichen slechte ontwikkelingen juist toe omdat het een teken zou zijn dat we binnenkort allemaal vernietigd worden tijdens het Armageddon. Mijn theorie van de koude grond is dat deze mensen het slechtst de huidige situatie kunnen verteren en de realiteit niet meer onder ogen durven zien. Sterker nog: zijn losgeslagen van de realiteit (de wereld). Het is immers vluchten, vechten of je lot accepteren.

Escapisme is een welgekend fenomeen, vraag simpelweg naar concrete plannen en het wordt plots duister. In dat opzicht is het reciteren van Bijbelse teksten een handige vluchtweg voor zogeheten christenen, al het negatieve wordt dan inderdaad gezien als de bevestiging voor het Armageddon. In het verlengde ontstaan fenomenen zoals 'denkluiheid', de mensheid gereduceerd tot betekenisloos en zonder verstand. Nochtans staat het boekenrek vol met verklaringen, zoals:

Het verschijnsel werd onderzocht met een reeks experimenten onder leiding van de psychologen Justin Kruger en David Dunning, destijds verbonden aan de Cornell University. De uitkomsten van een aantal eerdere studies wekten volgens Kruger en Dunning de indruk dat bij diverse competenties, variërend van begrijpend lezen en het besturen van een motorvoertuig tot schaken en tennissen – in de woorden van Darwin – onwetendheid vaker dan kennis tot zelfvertrouwen leidt. Met betrekking tot een gegeven vaardigheid stelden zij als hypothese dat incompetente individuen:

  1. de mate waarin zijzelf over die vaardigheid beschikken overschatten
  2. die vaardigheid niet in anderen herkennen
  3. geen besef hebben van de ernstige mate waarin zij tekortschieten
  4. na grondig te zijn getraind in die vaardigheid wel inzien dat ze vóór die training tekortschoten

Lees meer

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ZENODotus:

Je hebt dus gelijk dat het maar is hoe je het vertaalt, maar natuurlijk moeten we niet kijken naar onze voorkeur in het Nederlands, maar naar de voorkeur in het Grieks.

Komt daar dan ook nog niet eens bij dat het ook in het originele Grieks op verschillende wijzen gelezen kan worden. Wat ik daarmee bedoel is dat twee personen die toen leefden, van huis uit Grieks spreken en lezen, op het moment dat ze deze tekst onder ogen krijgen terwijl de inkt nog nat is, ook over de betekenis in discussie zouden kunnen gaan en allebei op een verschillende interpretatie uit zouden kunnen komen.

De bijbel is tekstueel volgens mij geen wetboek, en om een voorbeeldje te geven uit het BW Boek 7 (willekeurig gekozen)
 

Citaat

 

Titel 1. Koop en ruil

Afdeling 1. Koop: Algemene bepalingen

Artikel 2

1 De koop van een tot bewoning bestemde onroerende zaak of bestanddeel daarvan wordt, indien de koper een natuurlijk persoon is die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, schriftelijk aangegaan.

2 De tussen partijen opgemaakte akte of een afschrift daarvan moet aan de koper ter hand worden gesteld, desverlangd tegen afgifte aan de verkoper van een gedateerd ontvangstbewijs. Gedurende drie dagen na deze terhandstelling heeft de koper het recht de koop te ontbinden. Komt, nadat de koper van dit recht gebruik gemaakt heeft, binnen zes maanden tussen dezelfde partijen met betrekking tot dezelfde zaak of hetzelfde bestanddeel daarvan opnieuw een koop tot stand, dan ontstaat het recht niet opnieuw.

3 De leden 1-2 zijn van overeenkomstige toepassing op de koop van deelnemings- of lidmaatschapsrechten die recht geven op het gebruik van een tot bewoning bestemde onroerende zaak of bestanddeel daarvan.

4 Van het in de leden 1-3 bepaalde kan niet ten nadele van de koper worden afgeweken, behoudens bij een standaardregeling als bedoeld in artikel 214 van Boek 6.

5 De leden 1-4 zijn niet van toepassing op huurkoop en koop op een openbare veiling ten overstaan van een notaris. Zij zijn evenmin van toepassing op een koop als bedoeld in artikel 48a onder a

 

Juridisch gespinsel om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaan. Voor de normale Nederlander staat hier dat je een huis koopt met een koopcontract. Als de bijbel zo geschreven zou zijn zou niemand hem lezen. Ik denk dat het heel ingewikkeld is om op basis van bijbelteksten een eenduidige uitspraak te doen. De levensbeschouwelijke achtergrond van iemand zal daar altijd een rol in spelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei vredestichter:

TTC ik heb nog heel veel goede ideeen, en fijn dat onze God dit ook graag wil ik hoor het wel  hemel op aarde 

We vroegen eerder al wat je met al die ideeën gaat doen, ga je ze doorsturen naar de regering? 

3 uur geleden zei sjako:

Wij profeteren niet. Wij proberen zo goed mogelijk de schrift te interpreteren.

:):)

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei sjako:

Wij profeteren niet. Wij proberen zo goed mogelijk de schrift te interpreteren.

Goeie. :D

Maar serieus.

Als je concrete voorspellingen doet voor de eindtijd en inclusief tijdsberekeningen publiceert in de Wachttoren op basis van gegevens die men van God doorkrijgt (wat het Besturend Lichaam claimt) dan heet dat gewoon profeteren.

Wat je doet is een truckje. Je noemt het 'interpreteren', zodat je geen onderdeel uitmaakt van een organisatie die valse profetieën uitbrengt. Maar hooguit van een organisatie die verkeerd interpreteert.

Wat is gebeurd in 1874, 1878, 1914, 1918, 1925, 1975 enzovoort.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei sjako:

Wij profeteren niet. Wij proberen zo goed mogelijk de schrift te interpreteren.

Je zou haast zeggen dat je toegeeft dat jullie fouten kunnen maken. Dat jullie de schrift verkeerd kunnen interpreteren. Is dat al niet een vorm van twijfel? Dat noem ik vooruitgang. Ga zo door! Doe dat voor alles wat je gelooft zou ik zeggen. _:)_

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei violist:

Vind je het te moeilijk om dat hier uit te leggen? Maak maar een topic aan waarin je gaat bewijzen dat God echt bestaat. Geen halleluja-geroep of emotionele ervaringen maar keiharde bewijzen.

Weet je violist dit is geen topic of God bestaat wel of niet, aan andere kant "eindtijd " bestaat God, heeft ook wel weer raakvlakken op (ontdekgod.nl) staat heel veel over dit onderwerp geschreven zoals,

Het stoot me altijd tegen de borst, als mensen zeggen dat God niet bewezen kan worden. Dat is je reinste onzin natuurlijk, want elke realiteit kan bewezen worden. Als er geen sluitende bewijzen voor het bestaan van God kunnen worden aangetoond, dan bestaat God niet. Dat is zo klaar als een klontje.

God is echter geen vage illusie, van een stel gekscherende dronkaards die een vat bier teveel op hebben. God is een realiteit, die honderden miljoenen mensen over de hele wereld elke dag met raad en daad bijstaat, die overal op aarde wonderen doet en zijn aanwezigheid op overweldigende wijze laat merken aan ontelbare gelovigen. Het christelijk geloof is de laatste tijd dan ook in een fenomenale opmars, overal ter wereld. Het drama is echter dat het journaal ervoor kiest om nooit iets van God te laten zien, terwijl ze wel voortdurend de ellende en de invloed van het kwaad in de mensen tentoonspreiden. Toch is God wereldwijd bijzonder actief en zijn ingrijpen bij miljoenen mensen is verbazingwekkend en geweldig hoopgevend.

Er zijn twee soorten bewijzen voor het bestaan van God: natuurlijke en bovennatuurlijke.

Ik zal beginnen met iets te zeggen over de bovennatuurlijke realiteit, waar elk mens mee te maken heeft, of we het nu beseffen of niet. Veel mensen beweren dat het bovennatuurlijke niet bestaat, maar dat is het gevolg van onwetendheid of onwilligheid. Er zijn heel wat bovennatuurlijke realiteiten in onze wereld, die gelden als bewijs voor het bestaan van God. Er zijn bijvoorbeeld de vele duizenden medisch gedocumenteerde wonderen van genezing die wereldwijd gebeuren, de duizenden voorvallen van mensen (zelfs duizenden moslims) die in een visioen een levensveranderende ontmoeting hebben met Jezus Christus, er zijn de ontelbare wonderlijke ervaringen met engelen waar indrukwekkende documentaires van gemaakt zijn, de krachtige gaven van de heilige Geest zoals tongentaal en profetie die levens van miljoenen mensen op krachtige wijze veranderen, enzovoort.

God is de meest krachtige realiteit op aarde, en miljoenen mensen ervaren hem dan ook op een wonderbare en levensveranderende wijze.

Daarnaast zijn er de natuurlijke feiten om ons heen die laten zien dat er een Schepper bestaat, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de aarde. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de duizelingwekkende complexiteit en het extreme technische vernuft van de natuur, dan ontkomt een eerlijk denkend mens niet aan de conclusie dat al die wonderen door een geweldig machtig en duizelingwekkend wijs God geschapen moeten zijn. Dat is dan ook de conclusie die steeds meer wetenschappers trekken, als ze met een open geest naar de verbijsterende mate van technisch vernuft kijken, die ze in d natuur waarnemen. 

nieuwsgierigheid gewekt ga dan naar de site succes !

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Hitchens:

Je zou dat profeteren kunnen noemen. 

Noem het wat je wilt. In een recente publicatie werd gezegd dat we niet profeteren. Elke voorspelling moet je ook met de nodige reserves bekijken denk ik. We zien de bui hangen maar we weten niet precies wanneer het gaat regenen.

2 uur geleden zei Appie B:

Je zou haast zeggen dat je toegeeft dat jullie fouten kunnen maken

We zijn de laatste die dat ontkennen. Maar we krijgen wel progressief meer inzicht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei sjako:

Noem het wat je wilt. In een recente publicatie werd gezegd dat we niet profeteren. Elke voorspelling moet je ook met de nodige reserves bekijken denk ik. We zien de bui hangen maar we weten niet precies wanneer het gaat regenen.

Waarom alles zo vaag houden?

De wereld nadert zijn 'chaos-punt', het moment waarop hij onherroepelijk in een nieuwe fase in zijn ontwikkeling terechtkomt die ofwel leidt tot afbraak, of tot een doorbraak naar een totaal nieuwe wijze van functioneren. Als een samenleving de grenzen van haar stabiliteit bereikt en vlak voor het chaospunt staat, wordt zij supergevoelig en ontvankelijk voor kleine fluctuaties zoals veranderingen in waarden, overtuigingen en aspiraties. Deze ' butterfly effects ' - kleine en zogenaamd onbelangrijke acties en initiatieven - plaveien de weg naar dat kritieke chaos-punt waarop het systeem de ene of de andere kant opvalt. Als consument en klant, als belastingbetaler en kiezer, en als publieke opinie kunnen wij door actie en initiatief die fluctuaties creëren die het komende chaos-punt kunnen laten omslaan richting vrede, opbouw en duurzaamheid. (lees meer)

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 uur geleden zei MysticNetherlands:

ik denk dat je me niet goed begrijpt. Wellicht druk ik me niet duidelijk uit. Als ik zeg een luxe voor hen met wie t goed gaat, bedoel ik niet per se mensen die niet in een sloppenwijk wonen, maar mensen met wie t niet goed gaat.  Ja je kunt in een sloppenwijk wonen en toch blij zijn met wat je hebt. En ja je kunt in een villa met 30 kamers wonen em diep ongelukkig zijn. Allemaal besides the point. Het gaat er om dat er verschrikkelijk veel leed is in deze wereld. En dat f makkijk is positief te zijn als je niet in kamp in Noord Korea zit, of een kinderporno-ring, of een IS gevangenis, of een megastal, of een laboratorium waar ze je martelen op een wijze waar Josef Mengele nachtmerries van zou krijgen.

wat is de visie van de volgelingen Van Jezus om er wat aan te doen, een koninkrijk op aarde, om dit te begrijpen  wil ik je mee nemen

op ontdekkingstocht die begint bij Jezus Christus. Wat deed Hij en wat zei Hij? Als we goed lezen in de evangeliën valt het op dat er een bepaalde term was, die de rode draad vormde doorheen alles wat Jezus Christus zei. Hij sprak onophoudelijk over het koninkrijk van God. 

Wat is ‘Gods koninkrijk’? Een koninkrijk is het rijk van een koning. Wat doet een koning? Regeren! Jezus sprak dus voortdurend over Gods regering die op aarde kwam. 

Op welke wijze bracht Jezus Gods regering op aarde? Bijvoorbeeld door overal waar Hij kwam alle demonen bij mensen te verdrijven. Hij zei dat dit het kenmerk was dat Gods koninkrijk op dat moment bij de mensen was gekomen:

‘Het is dankzij de Geest van God dat ik de demonen uitdrijf, en dat betekent dat het koninkrijk van God bij u gekomen is.’ (Mattheus 12:28)

‘Maar indien Ik door de vinger Gods de boze geesten uitdrijf, dan is het Koninkrijk Gods over u gekomen.’ (Lukas 11:20)

Veel mensen denken dat Jezus Christus kwam om een nieuwe religie te stichten. Dat is absoluut niet zo. Hij kwam om Gods heerschappij op aarde te brengen. Dat deed Hij bijvoorbeeld door demonen uit te drijven, zei Hij. Maar niet alleen deed Jezus dit, Hij stuurde ook zijn leerlingen erop uit om hetzelfde te doen en in alle steden en dorpen van Israel de demonen bij de mensen te verdrijven, zieken te genezen en zodoende Gods regering te vestigen:

‘Hij zond hen uit om het Koninkrijk Gods te verkondigen en genezingen te doen.’ (Lukas 9:2)

‘Geneest de zieken, die er zijn, en zegt tot hen: Het Koninkrijk Gods is nabij u gekomen.’(Lukas 10:9)

Toen Jezus Christus op aarde kwam, werd de mensheid geregeerd door satan ofwel de duivel. Overal op aarde leefden mensen onder zijn juk van duisternis. Maar let op wat er gebeurde, toen Jezus Christus zijn leerlingen erop uit stuurde, om in alle steden en dorpen demonen uit te drijven:

‘Toen de zeventig teruggekeerd waren, zeiden ze heel verheugd: ‘Heer, zelfs de demonen gehoorzamen ons wanneer we uw naam noemen.’ En hij zei tegen hen: ‘Ik zag Satan als een bliksem uit de hemel vallen.’ (Lucas 10:17, 18)

Op dat moment gebeurde er iets fundamenteels. Jezus zag hoe satan uit de hemel viel. Begrijp je wat dat betekent? De heerschappij van God kwam, door de duizenden mensen die bevrijd werden van demonen, en satan werd letterlijk uit de hemel geworpen. Hij was niet langer de heerser over de mensheid! Hij viel neer, als een bliksem. Dit moeten we werkelijk begrijpen:

Jezus Christus kwam om de macht van satan te breken en het gezag van God te vestigen!

Daarom noemde Jezus zijn boodschap niet zomaar ‘het evangelie’ (evangelie betekent ‘het goede nieuws’). Hij noemde zijn boodschap ‘het evangelie van het koninkrijk’, wat betekent: het goede nieuws dat Gods heerschappij op aarde is gekomen.

‘Jezus ging alle steden en dorpen langs en leerde in hun synagogen en verkondigde het evangelie van het Koninkrijk en genas alle ziekte en alle kwaal.’ (Mattheus 9:35)

‘Ook aan de andere steden moet Ik het evangelie van het Koninkrijk Gods verkondigen, want daartoe ben Ik uitgezonden.’ (Lucas 4:43)

Wat hierbij van groot belang is, is dat Jezus op geen enkele wijze suggereerde dat Gods koninkrijk pas in een extreem verre toekomst zou komen, over duizenden jaren. Nee. Hij zei voortdurend dat Gods koninkrijk nabij gekomen was. Daarom legde Hij hen uit hoe ze in Gods koninkrijk konden binnengaan (door wedergeboorte en te worden als een kind). Hij vertelde ook hoe mensen kunnen leven onder Gods regering, in de bergrede bijvoorbeeld:

‘Gelukkig zij die zich arm weten voor God: voor hen is het hemelse koninkrijk. …  Gelukkig zij die vervolgd worden omdat ze Gods wil doen: voor hen is het hemelse koninkrijk.’ (Mattheus 5:3, 10)

Jezus sprak vele gelijkenissen om mensen de principes van het koninkrijk van God te onderwijzen:

‘En hij vervolgde: ‘Waarmee zullen we het koninkrijk van God vergelijken? Hoe kunnen we het uitbeelden?’ (Marcus 4:30)

Jezus riep de mensen nadrukkelijk op om zich te bekeren en zich onder Gods heerschappij te plaatsen:

‘De tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is nabijgekomen. Bekeert u en geloof het goede nieuws.’ (Marcus 1:15)

Hij moedigde ons aan om absolute voorrang te geven aan Gods heerschappij in ons leven:

‘Zoek eerst Gods koninkrijk en zijn gerechtigheid, dan krijgt u al het andere erbij.’ (Mattheus 6:33)

Ook de apostelen spraken voortdurend over Gods regering die onder de mensen was gekomen, door Jezus Christus:

‘…predikende het Koninkrijk Gods, en onderricht gevende aangaande de Here Jezus Christus.’ (Handelingen 28:31)

‘…toen Filippus het grote nieuws verkondigde over het koninkrijk van God…’ (Handelingen 8:12) 

Jezus Christus kwam niet om een zoveelste religie te stichten op aarde. Hij kwam om de overheersing door satan en zijn demonen te vernietigen en de heerschappij van God te brengen. Hij genas duizenden zieken, dreef bij ontelbare mensen de demonen uit en zond zijn leerlingen erop uit om hetzelfde te doen. Jezus zei dat dit het bewijs was dat Gods koninkrijk over de mensen was gekomen. Hij zei niet dat Gods regering pas over duizenden jaren zou komen, zoals veel mensen  vandaag denken. Hij maakte het voortdurend duidelijk dat op dat moment Gods heerschappij nabij was gekomen en legde aan iedereen uit hoe Gods koninkrijk eruit zag en hoe ze er binnen konden gaan.

hier kun je dit artikel verder lezen bron( https://ontdekgod.nl/hoop-toekomst/

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
28 minuten geleden zei sjako:

Noem het wat je wilt. In een recente publicatie werd gezegd dat we niet profeteren. Elke voorspelling moet je ook met de nodige reserves bekijken denk ik. We zien de bui hangen maar we weten niet precies wanneer het gaat regenen.

Wat noem jij dan profeteren?

Als iemand een voorspelling maakt op basis van gegevens die hij claimt hebben gekregen van God, hoe noem je dat dan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei vredestichter:

Er zijn bijvoorbeeld de vele duizenden medisch gedocumenteerde wonderen van genezing die wereldwijd gebeuren, de duizenden voorvallen van mensen (zelfs duizenden moslims) die in een visioen een levensveranderende ontmoeting hebben met Jezus Christus, er zijn de ontelbare wonderlijke ervaringenn met engelen waar indrukwekkende documentaires van gemaakt zijn, de krachtige gaven van de heilige Geest zoals tongentaal en profetie die levens van miljoenen mensen op krachtige wijze veranderen, enzovoort.

Ik heb in alle jaren op dit forum mensen dit horen roepen en hen de vraag gesteld: geef mij één voorbeeld van een goed gedocumenteerde goddelijke genezing van een duidelijk zichtbare aandoening. En niemand is daartoe in staat gebleken . Je zult de eerste zijn en ik hou me van harte aanbevolen.

54 minuten geleden zei vredestichter:

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de duizelingwekkende complexiteit en het extreme technische vernuft van de natuur, dan ontkomt een eerlijk denkend mens niet aan de conclusie dat al die wonderen door een geweldig machtig en duizelingwekkend wijs God geschapen moeten zijn.

Gezien de matigheid van dit argument heb ik er weinig vertrouwen in. Het complexiteit-argument, daar kun je toch niet meer mee aankomen anno 2017? Sorry dat ik het moet zeggen, maar het is echt nog onder 'beginner-creationisten' niveau. 

Er zit niet eens een begin van bewijs in, hooguit een gedachte dat 'het wel zo zou moeten zijn'.

Ik gun je een leuke discussie met Violist, maar je zult toch met iets beters moeten komen ben ik bang :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei vredestichter:

Foppe het ging over datums die de JG geprofeteerd hadden dat er van alles ging gebeuren, dat is toch feitelijk bewezen onzin, en met hun nog meer dwaal profeten,  waarom kan ik dat zo stellig beweren omdat  ik hier met jou zit uit te zoeken wat er wel in de bijbel staat, en dus al die onzin dus duidelijk niet waar was. 

En? Kan de HG geen bewezen onzin verkondigen? Of geloof je echt in het citaat in het OT "zo kun je een valse profeet herkennen, als de profetie niet uitgekomen is dan is het niet van God"? Mensen die hier nog in trappen :+ Een notruescotsman in optima forma is dat... Een notrueprofete zeg maar.

17 uur geleden zei vredestichter:

deze is interessant ik weet niet of die helemaal onder deze topic valt. maar dit is wel jou tijd, jou waarheid bedankt voor je eerlijkheid..

ik begrijp uit je reactie dat je betrokken bent geweest, bij een kerk, misschien wel als kind mee genomen door je ouders,  is je geb dat 1986, dan is meer dan 20 jaar een hele lange tijd daarvan.

Zeker is dat lang. En ik ben pas op mijn 25e van de kerk afgegaan, dus dat is nog langer dan 20 jaar. 

17 uur geleden zei vredestichter:

toch ben je ergens naar op zoek, anders zat je niet hier, en had je er niet zo'n weerstand tegen, en dat is prima, en in als ik  jou schoenen stond, na 20 jaar niets gehoord te hebben (vind ik echt knap, dat je het zo lang vol gehouden hebt )  de conclusie heb getrokken "mijn gevoel en mijn interpretatie en mijn gedachten was" 

Ik ben niet op zoek. En ik heb er ook geen weerstand tegen. Maar nogmaals: Wij zijn maar een speldenknop in een enorme hooiberg. En toch maar doen alsof wij het belangrijkste zijn van allemaal. En dan ook enkel de mensen, want dieren tellen niet mee (die zijn er enkel om te offeren, omdat God het lekker vindt ruiken). Dit heeft Paulus bijvoorbeeld in een van zijn brieven beweerd.

Dit is dus Bijbels geloof, niet wat mensen er nu van maken maar wat de mensen in die tijd ervan geloofden. Daarom neem ik het niet meer serieus.  

18 uur geleden zei vredestichter:

maar vind je het Goed dat ik de Heilige Geest vraag, om jou zo'n demonstratie te geven, van zijn werkelijkheid, dat je dan zeker weet dat hij echt is ?? ik hoor het wel :E

Er zijn al mensen geweest die gingen bidden voor mij, waar ik wel of niet bij was. Ik voelde mij enkel lacherig worden, is dat de aanwezigheid van de HG? Je mag het doen, maar voor mij is het net zo als reiki (wat ik eens heb laten doen bij mij). Je voelt er niks van OF je moet WETEN dat er aan je gedacht/voor je gebeden wordt.

Zelfs al zou er iets gebeuren (ik heb ooit eens op "aanvraag" een buitenlichamelijke ervaring gehad, maar dit wijt ik nu aan te graag willen en daarom mezelf voor de gek houden) dan nog is het uiteraard geen bewijs dat het van een HG komt, of dat de bijbel waar is. 

De bijbel is voor mij fini, over, uit. En nogmaals: Iedereen met een beetje filosofisch gevoel plus kennis van de enorme reikwijdte van het universum zal dit beamen. Daarom ook dat de meeste mensen die graag nog in de Bijbel willen geloven de bijbel esoterisch en tussen de regels door lezen. 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Hitchens:

Sorry dat ik het moet zeggen, maar het is echt 'beginner-creationisten' niveau. 

ik had er een uitgebreid artikel bij gedaan, met heel veel bewijzen, (maar inderdaad, ik denk met de snelle conclusie die jij trekt, artikel niet gelezen ) dat jou vastberadenheid om God weg te beredeneren groter is dan dat je op zoek gaat naar de waarheid, ook goed, tis jou leven _:)_

5 minuten geleden zei Foppe1986:

Ik ben niet op zoek. En ik heb er ook geen weerstand tegen. Maar nogmaals: Wij zijn maar een speldenknop in een enorme hooiberg. En toch maar doen alsof wij het belangrijkste zijn van allemaal. En dan ook enkel de mensen, want dieren tellen niet mee (die zijn er enkel om te offeren, omdat God het lekker vindt ruiken). Dit heeft Paulus bijvoorbeeld in een van zijn brieven beweerd.

Dit is dus Bijbels geloof, niet wat mensen er nu van maken maar wat de mensen in die tijd ervan geloofden. Daarom neem ik het niet meer serieus.  

Hallo foppe goedenavond mn eerste reactie, ik weet niet waar die tekst staat die jij bedoelt,  ik weet wel deze van paulus

in rom 8 v  19Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden der zonen Gods. 20Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar om (de wil van) Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, 21in hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. 

Foppe de volgelingen van Jezus zijn zo enthousiast, om er wat aan te gaan doen, en dat zullen ze gaan doen. 

(plan staat overigens oa op deze site (https://ontdekgod.nl/hoop-toekomst/)

zou graag je reactie willen horen ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei Foppe1986:

Er zijn al mensen geweest die gingen bidden voor mij, waar ik wel of niet bij was. Ik voelde mij enkel lacherig worden, is dat de aanwezigheid van de HG?

zo staat het in rom 14v 17 Want het Koninkrijk Gods bestaat niet in eten en drinken, maar in rechtvaardigheid, vrede en blijdschap, door de heilige Geest. 

de aanwezigheid kenmerkt zich inderdaad door blijdschap, en vrede, en rechtstaan voor God Door Jezus

De Heilige geest heeft heel veel  effect op mensen (weet je nog dat vb van die thermostaat) blijdschap, vreugde is een van die kenmerken van Hem

weet je hoe hard we dit nodig hebben, simpel blij zijn,(ondanks omstandigheden) heb je enig idee hoeveel mensen hierna verlangen, maar de manifestatie kan van alles zijn dat had ik je graag willen laten zien en voelen, en soms ook horen 

dat artikel foppe over de Heilige Geest had jij die nog gelezen ?

en dit filmpje is ook wel duidelijk

 

zelfs de belgen beginnen het te begrijpen ( grapje) 

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei vredestichter:

Hallo foppe goedenavond mn eerste reactie, ik weet niet waar die tekst staat die jij bedoelt,  ik weet wel deze van paulus

2 En wandelt in de liefde, gelijkerwijs ook Christus ons liefgehad heeft, en Zichzelven voor ons heeft overgegeven tot een offerande en een slachtoffer, Gode tot een welriekenden reuk.

Efeziërs 5

En in het OT staat overal dat een offer van een dier een welriekende geur is bijvoorbeeld http://www.statenvertaling.net/bijbel/exod/29.html

Als dat al niet genoeg is om het OT en daarmee de bijbel naar de prullenbak te verwijzen, dan wel het universum.

29 minuten geleden zei vredestichter:

in rom 8 v  19Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden der zonen Gods. 20Want de schepping is aan de vruchteloosheid onderworpen, niet vrijwillig, maar om (de wil van) Hem, die haar daaraan onderworpen heeft, 21in hope echter, omdat ook de schepping zelf van de dienstbaarheid aan de vergankelijkheid zal bevrijd worden tot de vrijheid van de heerlijkheid der kinderen Gods. 

Foppe de volgelingen van Jezus zijn zo enthousiast, om er wat aan te gaan doen, en dat zullen ze gaan doen. 

(plan staat overigens oa op deze site (https://ontdekgod.nl/hoop-toekomst/)

zou graag je reactie willen horen ;)

Je hoeft niet te gaan evangeliseren of zo hoor, want ik ben niet meer te "redden". Ik vind het vreemd dat de schepping aan de vruchteloosheid is onderworpen door Hem (God dus?) tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God? Wat wordt hier nou weer mee bedoeld? Weet je dit zelf wel? En als het is zoals ik denk dat het is, is het dan niet weer veel te antropocentrisch

 

 

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Foppe1986:

Je hoeft niet te gaan evangeliseren of zo hoor, want ik ben niet meer te "redden".

Grappig dat je dit zegt, terwijl Jezus je dus al gered heeft, het ging  er dus over wat Jezus kwam doen het kruis, zijn dood, zijn opstanding was alleen de deur, maar de feitelijke boodschap ging  over het (evangelie van het koninkrijk) de mensen op de plek terug brengen zoals God je zag, wie jij bent foppe wie jij echt bent..

dus mensen duidelijk maken dat ze konden leven als koningen op aarde dat was zijn boodschap, ga je samen met hem regeren en een verschil uit maken, voor je zelf en de  mensen om je heen 

of verder je hele leven afvragen wat is nou precies het doel van mijn bestaan, wat zal er dan bij jou  graf gezegd worden ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei vredestichter:

Grappig dat je dit zegt, terwijl Jezus je dus al gered heeft, het ging  er dus over wat Jezus kwam doen het kruis, zijn dood, zijn opstanding was alleen de deur, maar de feitelijke boodschap ging  over het (evangelie van het koninkrijk) de mensen op de plek terug brengen zoals God je zag, wie jij bent foppe wie jij echt bent..

Waarom zou de mens gered moeten worden? Dat is een antieke gedachte. En nogmaals, ik zeg het al tig keer, je negeert het steeds: Het is veel te antropocentrisch. Alsof het allemaal om de mens draait. We zijn niet meer dan een ander dier. 

19 minuten geleden zei vredestichter:

dus mensen duidelijk maken dat ze konden leven als koningen op aarde dat was zijn boodschap, ga je samen met hem regeren en een verschil uit maken, voor je zelf en de  mensen om je heen 

Verschil uit maken? Je ziet het allemaal veel te positief in. Typisch dat Amerikaanse evangelische. Wat je tegenwoordig iedere dag op de tv ziet. 

Als ik nu iets doe merkt iemand in China of Taiwan daar heus niks van. Ik kan enkel een verschil uitmaken voor de groep waarin ik mij bevind. Niet voor Chip Choi in Koeweit. 

22 minuten geleden zei vredestichter:

of verder je hele leven afvragen wat is nou precies het doel van mijn bestaan, wat zal er dan bij jou  graf gezegd worden ?

Wat er bij mij graf gezegd gaat worden zal mij een zorg zijn. Dat hoor "ik" dan toch niet meer, aangezien ik dan al in de etherische werelden vertoef. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Foppe1986:

 

12 minuten geleden zei Foppe1986:

Alsof het allemaal om de mens draait. We zijn niet meer dan een ander dier. 

 

13 minuten geleden zei Foppe1986:

graf gezegd gaat worden zal mij een zorg zijn. Dat hoor "ik" dan toch niet meer,

Dit is nou net waar het om draait, foppe , wat jij denkt wie jij bent zo zul jij je ook gaan gedragen, en dat zal een effekt hebben op de mensen om je heen, ik vind persoonlijk een gemiste kans, maar liefde is vrijheid dus die keuze hebben we allemaal,

las gister dat verhaal over die twee zonen en die liefhebbende vader. 

59 minuten geleden zei Foppe1986:

(https://ontdekgod.nl/hoop-toekomst/)

zou graag je reactie willen horen ;)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei vredestichter:

Veel mensen denken dat Jezus Christus kwam om een nieuwe religie te stichten. Dat is absoluut niet zo. Hij kwam om Gods heerschappij op aarde te brengen. Dat deed Hij bijvoorbeeld door demonen uit te drijven, zei Hij. Maar niet alleen deed Jezus dit, Hij stuurde ook zijn leerlingen erop uit om hetzelfde te doen en in alle steden en dorpen van Israel de demonen bij de mensen te verdrijven, zieken te genezen en zodoende Gods regering te vestigen:

Ik ben het volledig eens dat Jezus de Koning is van Gods Koninkrijk op aarde en in de hemel. Hij genas doden, dreef demonen uit en verdreef zelfs de dood. Allemaal een demonstratie wat en wie Hij was en wat voor toestand er straks op aarde zou komen,: geen ziekte, dood, bezetenheid en ga zo maar door. Als Koning van het Koninkrijk kon Jezus ook zeggen dat het Koninkrijk onder de mensen was (niet in).

1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Ja, vertellen hoe de toekomst gaat lopen is profeteren.

Dat deden de profeten zoals Jesaja. Dit uitleggen en verkondigen is niet profeteren, maar profetieën uitleggen. Profeteren is een boodschap die je direct van God hebt gekregen doorgeven aan de ontvangers. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei vredestichter:

Er zijn twee soorten bewijzen voor het bestaan van God: natuurlijke en bovennatuurlijke.

Ik zal beginnen met iets te zeggen over de bovennatuurlijke realiteit, waar elk mens mee te maken heeft, of we het nu beseffen of niet. Veel mensen beweren dat het bovennatuurlijke niet bestaat, maar dat is het gevolg van onwetendheid of onwilligheid. Er zijn heel wat bovennatuurlijke realiteiten in onze wereld, die gelden als bewijs voor het bestaan van God. Er zijn bijvoorbeeld de vele duizenden medisch gedocumenteerde wonderen van genezing die wereldwijd gebeuren, de duizenden voorvallen van mensen (zelfs duizenden moslims) die in een visioen een levensveranderende ontmoeting hebben met Jezus Christus, er zijn de ontelbare wonderlijke ervaringen met engelen waar indrukwekkende documentaires van gemaakt zijn, de krachtige gaven van de heilige Geest zoals tongentaal en profetie die levens van miljoenen mensen op krachtige wijze veranderen, enzovoort.

Dit is geen bewijs, dit zijn alleen beweringen dat er bewijs zou zijn. Volgens mij vroeg violist specifiek om bewijs. Wellicht in een nieuw topic. Maar dan is het denk ik ook handig om te definiëren wat 'bewijs' is.

Geef mij eens een medisch document, dat zou evt bewijs kunnen zijn. Maar visioenen en documentaires, dat is toch geen bewijs!? Ik vroeg sjako eerder ook al bewijs voor een uitgekomen profetie, maar daar is nog niks van gekomen.

2 uur geleden zei vredestichter:

 

 Daarnaast zijn er de natuurlijke feiten om ons heen die laten zien dat er een Schepper bestaat, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van de aarde. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de duizelingwekkende complexiteit en het extreme technische vernuft van de natuur, dan ontkomt een eerlijk denkend mens niet aan de conclusie dat al die wonderen door een geweldig machtig en duizelingwekkend wijs God geschapen moeten zijn. Dat is dan ook de conclusie die steeds meer wetenschappers trekken, als ze met een open geest naar de verbijsterende mate van technisch vernuft kijken, die ze in d natuur waarnemen. 

nieuwsgierigheid gewekt ga dan naar de site succes !

Ik heb de site even bekeken, maar die staat bol van de drogredenen en foute beweringen (ik kwam ondertussen ook nog sjako tegen). En verwijzen naar een site noem ik nou ook niet bepaald bewijs leveren. Er wordt op die site ook naar eerlijkheid verwezen, een oprechte zoektocht naar waarheid. Die kon ik daar niet bespeuren.

Maar goed, open een nieuw topic zou ik zeggen en we zien wel waar het strandt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei Foppe1986:

Waarom zou de mens gered moeten worden? Dat is een antieke gedachte. En nogmaals, ik zeg het al tig keer, je negeert het steeds: Het is veel te antropocentrisch. Alsof het allemaal om de mens draait. We zijn niet meer dan een ander dier. 

Omdat wij en de natuur het doel hebben gemist. Wij zouden als enige schepping op aarde eeuwig leven krijgen en de dieren en planten zouden ten dienste van ons staan. Die kans heeft de mensheid verspeelt. Alleen Christus kon ons redden. Maar ik ben benieuwd hoe @vredestichter dit gaat uitleggen. Hoe kon Jezus de mensheid redden?

1 minuut geleden zei Appie B:

Waarom is het dan een probleem om vragen te beantwoorden in het andere topic? 

Omdat die 6000 jaar voor mij vaststaat. Niks kan me daar vanaf brengen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • sjako locked this discussie
  • sjako unlocked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid