Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

33 minuten geleden zei sjako:

Als je maar beseft dat de basis gelegd is. Je hebt nu de zekerheid van eeuwig leven en de Naam van Jehovah wordt hierdoor geheiligd.

Die zekerheid is maar betrekkelijk. Christenen die geloven dat JC de Zoon van God is, een drieëenheid, zullen met dezelfde zekerheid weten dat gelovigen die dat ontkennen de hemel niet zullen ingaan ........

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 620
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nee, dat staat er níét. Het kan voor je begrip heel erg helpen als je zulke uitleggingen niet steeds op zo'n cynische wijze wil verdraaien en er zo je eigen verhaal van wil maken. Het kan misschien he

Wetenschap wel. Wat leken zoals jij niet snappen is het verschil in woordkeuze en verschil tussen betekenis aangaande het woord 'voorspellen' in een populair-wetenschappelijke blog en in echte wetensc

Als Robert het heeft over "wij weten vanuit het geloof", dan gaat het volgens mij om door gelovigen gedeelde kennis, waarvan niet-gelovigen geen weet hebben. Het gaat dus niet om objectieve kenni

Posted Images

15 minuten geleden zei violist:

Als ik me ooit nog eens ga vervelen zou ik een geheel afwijkende christelijke afsplitsing kunnen gaan bedenken  die evengoed op bijbelteksten is gebaseerd. Ik denk dat ik een heel eind zou komen.

Vind je 10.000-en denominaties niet genoeg?

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei violist:

Al waren er 1 miljoen, ze zitten er allemaal naast, de mijne is dan de enige ware religie.

Ik denk dat je dan in de problemen komt met Sjako. De watchtower immers zegt...
Verder krijg je problemen met RobertFrans. Pausen en concilies zeggen immers...
Ook Ineke_Kitty zal het niet eens zijn met je: Dominee zegt nl....
En wat te denken van Achmed?
En zo kan ik uren doorgaan en allen hebben een visie (zeker weten) m.b.t. de erfzonde. Alleen is dit altijd weer gebaseerd op 'faith'. En laat 'faith' nou niet
de beste methode zijn om tot betrouwbare kennis te komen. Wordt uitgelegd in het filmpje dat ik Sjako adviseerde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Magere Hein:

Wordt uitgelegd in het filmpje dat ik Sjako adviseerde.

Overtuigd gelovigen  zijn zo zeker van hun geloof dat ze filmpjes laten voor wat ze zijn, die zijn immers gemaakt door mensen die hun geloof bestrijden en daar zitten ze niet op te wachten. Mag ook voor mij, ieder zijn meug. Ik denk dat je het plaatsen van links sowieso beter kan uitstellen tot men er om vraagt, zo moeilijk is het niet om bij belangstelling zelf die info op het internet te achterhalen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Peter79:

Argumenting by link...

Daar heb je wel gelijk in. Laat ik het samenvatten.
(Denk)processen gebaseerd op geloof (faith) zijn onbetrouwbaar. Onbetrouwbaar omdat ze de kans verkleinen dat je een waar geloof (overtuiging) hebt.
Zijn er betere manieren om problemen op te lossen dan andere (faith-based) manieren?
Zijn er slechte manieren om tot een betrouwbare overtuiging te komen? Voorbeeld: De badkamer. Er zit een gat in de en deze heeft er altijd al gezeten. Nu wil je
gaan bepalen hoe groot dat gat is, zodat je er een deur in kunt plaatsen. Een slechte manier om achter deze maten te komen: Vraag het je hond. Gooi stokken uit de tuin omhoog en herleid je
antwoord uit de formatie van die stokken (hoe ze vallen) of ... offer een geit.
Mensen gebruiken slechte methoden om te redeneren. Astrologie b.v.  Dit is getest (dubbelblinde onderzoeken) en wat blijkt: Werkt niet!
Homeopathie. Mensen redeneren dat het werkt. Maar: Als ik urineer in de oceaan, zit er meer werkzame stof in dan in een homeopathisch middel. Werkt homeopathie? Nee.
Wichelen. Getest. Werkt niet!
Verteller blijft zeggen dat hij zijn overtuiging zal aanpassen ALS er voldoende bewijs is.

Conclusie: Onbetrouwbare processen leiden tot onbetrouwbare conclusies m.b.t. de realiteit. Wil je een infectie genezen met homeopathie is het resultaat:......NIETS!
Een ieder zou valse overtuigingen moeten willen minimaliseren. Wat betreft de deur, moet een betrouwbaar proces hanteren. 1. Meten met een lint b.v. 2. Ga googelen. 3. Vraag een expert.

Manieren om tot foutieve overtuigingen te komen is: gebruik methoden die onbetrouwbaar zijn. Methoden waar geen bewijs voor is. Of methoden waarvan men denkt dat ze op bewijs berusten maar dit niet doen (de watchtower volgen b.v.). En wat is geloof? Believe without evidence! Als je bewijs hebt, heb je geen geloof nodig. Faith is een onbetrouwbaar proces.
Waarom?
1. Er zijn diverse geloofs-tradities
2. Mensen geloven HUN geloofsovertuiging.
3. Claims die botsen. Mohammed is de laatste profeet. Joseph Smith is de laatste profeet. Beide beweringen kunnen NIET waar zijn. Verteller zegt dat het waanideeën zijn omdat ze aan de 3 criteria voldoen. Welke gelovigen voldoen er niet aan?

1. Zekerheid. Mensen weten het zeker!
2. Onwelwillendheid het geloof (de overtuiging) vaarwel te zeggen!
3. Het bizarre van de overtuiging.

Het aantal gelovigen zegt niets over de waarheid van het geloof. Of 1 of 100 mensen in een draak geloven maakt draken niet meer waar.
Waarom is jouw geloof waar?
1. Mirakelen/wonderen. Katholieken geloven dat de ouwel LETTERLIJK het lichaam van JC wordt. In tongen spreken in een ander wonder (pentacoastals?). Faith-healing is een 3e. Combineer deze wonderen met de 3 punten hierboven (zekerheid/onwelwillendheid/het bizarre van de overtuiging). Nadeel van deze claims: Ze zijn te TESTEN! Laten mensen hun overtuiging nu los? NEEN!!!
Zo blijkt bidden niet effectief te zijn wat betreft genezingsproces. Praten in tongen is nonsens. Het zijn waanideeën en dit denken ze wel van elkaar! Gelooft de katholiek in het spreken in tongen of dat Mohammed per paard naar de hemel vloog? Natuurlijk niet!
Waarom zien mensen hun eigen waanideeën niet?
2. Overtuiging! Overtuiging is bewijs van niets, behalve van overtuiging. Je kunt 100% overtuigd zijn, maar er toch naast zitten. Onderdeel van een waanidee. Vertrouwen is niet hetzelfde als correct zijn.
3. Feilloos zijn. Ieders geloofstraditie is waar. V.b. Zijn de profetieën uit de bijbel waar? Wat kun je doen? 'Confirmation bias' door alleen boeken te lezen die dit bevestigen. Wordt niet geadviseerd door de spreker. Lees Josh McDowell maar OOK Bart Ehrman, Richard Carrier. Boeken die het niet eens zijn met de conclusie. Verdiep je erin! Kijk hoe de verschillende schrijvers elkaar bekritiseren.


Tot hier en niet verder. Meer vanaf 38 min.
 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gaat het hier nog over de erfzonde, of gaan we hier wederom op exact dezelfde wijze als in vrijwel alle andere actieve topics vandaag de dag het christelijk geloof bediscussieren? Het forum wordt er wel erg eentonig op zo...

Weet je wat het probleem is? Ik had eerst nog het idee om een mooie, meer literaire gedachtengang over de erfzonde te posten hier en verdiepen met (min of meer) gelijkgestemden, maar ik heb daar eigenlijk geen zin meer in. Het gaat bij de meest potentieel interessante topics hier vrijwel alleen nog maar over wetenschap en bewijs, of over atheïstische argumenten, en die discussies vind ik zo ontzettend zouteloos worden. Ik heb er geen zin in dat mijn ideeën daarover op zo'n off-topic wijze kapotgediscussieerd gaan worden. Net als het scheppingsverhaal: zo vol prachtige, diepe lagen en mystiek, maar schijnbaar mag het hier enkel over natuurkunde gaan en zou haar literatuur geen enkele betekenis mogen hebben...

Alsof je graag met iemand de betekenis van de Matthäus Passion van Bach wil uitpluizen en diegene alleen maar wil discussieren over hoe onzinnig het passieverhaal zou zijn en dat muziek ook maar luchtverplaatsing is en daarom wetenschappelijk gezien geen betekenis zou hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Robert Frans:

Ik had eerst nog het idee om een mooie, meer literaire gedachtengang over de erfzonde te posten hier en verdiepen met (min of meer) gelijkgestemden, maar ik heb daar eigenlijk geen zin meer in.

Ik vind dat erg jammer @Robert Frans. Het forum wordt inderdaad verpest door mensen die niks geloven. Snap ook niet dat dit mag. Niet dat het me wat doet hoor. Maar ik zou me niet af laten schrikken, gewoon posten, ben erg benieuwd .

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Robert Frans:

Alsof je graag met iemand de betekenis van de Matthäus Passion van Bach wil uitpluizen en diegene alleen maar wil discussieren over hoe onzinnig het passieverhaal zou zijn en dat muziek ook maar luchtverplaatsing is en daarom wetenschappelijk gezien geen betekenis zou hebben.

Waarom zou een discussie over de betekenis van Mattheus Passion niet kunnen leiden tot de conclusie dat het passie verhaal onzinnig is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei ineke-kitty:

Ik denk dat als het zo nog langer doorgaat, dit forum binnenkort op z'n gat ligt, omdat de een na de ander die nog serieus met Gods Woord bezig is, verdwijnt van dit forum.

Het zou inderdaad jammer zijn als  mensen die serieus met "Gods woord" bezig zijn hier verdwijnen omdat ongelovigen hier de boventoon voeren. De uitleg van Tim Lahaye promoten (kopiëren) als de enige waarheid lijkt mij echter niet onder "serieus bezig zijn met Gods woord" vallen en dus geen gemis.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei ineke-kitty:

Het forum wordt inderdaad zo verpest door atheïsten dat IK het in elk geval voor gezien hou.  Ik denk dat als het zo nog langer doorgaat, dit forum binnenkort op z'n gat ligt, omdat de een na de ander die nog serieus met Gods Woord bezig is, verdwijnt van dit forum.

Je hebt helemaal gelijk @ineke-kitty , ik heb ook op het punt gestaan weg te gaan hier, maar ik kijk het nog even aan. Maar er moet wel wat veranderen of ik hou het ook voor gezien.

1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Waarom zou een discussie over de betekenis van Mattheus Passion niet kunnen leiden tot de conclusie dat het passie verhaal onzinnig is.

Als je dat vindt, wat doe je dan hier? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei ineke-kitty:

Het forum wordt inderdaad zo verpest door atheïsten dat IK het in elk geval voor gezien hou.  Ik denk dat als het zo nog langer doorgaat, dit forum binnenkort op z'n gat ligt, omdat de een na de ander die nog serieus met Gods Woord bezig is, verdwijnt van dit forum.

Het gaat net goed Ineke, veel meningen worden herzien waardoor syncretisme en hereniging zich aanbiedt. Blijkbaar ontgaat je dat volkomen waardoor de noodzaak daartoe enkel maar bekrachtigd wordt.

13 minuten geleden zei sjako:

Je hebt helemaal gelijk @ineke-kitty , ik heb ook op het punt gestaan weg te gaan hier, maar ik kijk het nog even aan. Maar er moet wel wat veranderen of ik hou het ook voor gezien.

Wat betreft de erfzonde en evolutie ...

De traditionalisten en de eeuwige filosofen van nu kunnen bijvoorbeeld niet in een culturele evolutie geloven tegen de achtergrond van gruwelen zoals Auschwitz, Hiroshima en Tsjernobyl. Hoe kunnen we zeggen dat er sprake is van evolutie als daardoor zulke monsters worden voortgebracht ? Het is beter de evolutie in haar totaliteit te ontkennen dan een verklaring te moeten zoeken voor dergelijke obsceniteiten. De romantische critici van de evolutie daarentegen reageren op wat een universele menselijke sympathie lijkt te zijn voor de periode die aan het huidige tumult voorafging. Oermensen hadden over het algemeen niet te lijden onder de rampen van het moderne bestaan – geen industriële vervuiling, weinig slavernij, weinig ruzie over eigendomsrechten enzovoort. Zijn we, kwalitatief gezien, niet bergafwaarts gegaan ? Is het niet tijd terug te keren naar de natuur en naar de nobele wilde om een waarachtiger zelf, een eerlijker samenleving en een rijker leven te vinden? (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Robert Frans:

Gaat het hier nog over de erfzonde, of gaan we hier wederom op exact dezelfde wijze als in vrijwel alle andere actieve topics vandaag de dag het christelijk geloof bediscussieren? Het forum wordt er wel erg eentonig op zo...

Weet je wat het probleem is? Ik had eerst nog het idee om een mooie, meer literaire gedachtengang over de erfzonde te posten hier en verdiepen met (min of meer) gelijkgestemden, maar ik heb daar eigenlijk geen zin meer in. Het gaat bij de meest potentieel interessante topics hier vrijwel alleen nog maar over wetenschap en bewijs, of over atheïstische argumenten, en die discussies vind ik zo ontzettend zouteloos worden. Ik heb er geen zin in dat mijn ideeën daarover op zo'n off-topic wijze kapotgediscussieerd gaan worden. Net als het scheppingsverhaal: zo vol prachtige, diepe lagen en mystiek, maar schijnbaar mag het hier enkel over natuurkunde gaan en zou haar literatuur geen enkele betekenis mogen hebben...

Alsof je graag met iemand de betekenis van de Matthäus Passion van Bach wil uitpluizen en diegene alleen maar wil discussieren over hoe onzinnig het passieverhaal zou zijn en dat muziek ook maar luchtverplaatsing is en daarom wetenschappelijk gezien geen betekenis zou hebben.

En jouw antwoord voldoet nu juist EXACT aan mijn schrijven erboven. Natuurlijk heeft het alles met de erfzonde te maken! Lees eens goed door wat ik schreef. De erfzonde....een bizarre overtuiging, waar de 1 wel, de ander niet letterlijk in gelooft en beiden houden vast aan hun overtuiging, zelfs als alle aanwijzingen wijzen in een totaal andere richting.
Het doet er eigenlijk helemaal niet toe of je verhalen prachtig mythisch vind, het gaat erom of je gelijk hebt. Of Adam en Eva bestaan hebben en of wij als mens dus allemaal belast zijn met de goddelijk geïntroduceerde erfzonde. Dit staat volkomen los van een Matthäus Passion of een schitterend lied van een duivelaanbidder. Smaken verschillen, waarheid niet.

Want ALS je verder had gekeken (er kwam nog een vraag/antwoord sessie) dan voorspelde spreker op voorhand dat dit soort vragen (ondanks zijn voorspelling) gesteld zouden worden. "Geloof is nuttig voor me", "Geloof heeft positieve effecten...", "geloof brengt een Matthäus Passion voort"
Maar daar gaat het dus helemaal niet om. Het gaat erom dat mensen slechte manieren hanteren om kennis te vergaren over deze wereld. En het gaat dus zeker over de erfzonde! Mensen gebruiken die onbetrouwbare methoden om dit aan te tonen. Ze offeren zogezegd die geit uit het voorbeeld hierboven en lezen slechts die boeken die geiten offeren.

10 uur geleden zei sjako:

Ik vind dat erg jammer @Robert Frans. Het forum wordt inderdaad verpest door mensen die niks geloven. Snap ook niet dat dit mag. Niet dat het me wat doet hoor. Maar ik zou me niet af laten schrikken, gewoon posten, ben erg benieuwd .

Jij noemt dit forumvervuiling of het verpesten van een topic. Ik noem dit reëel praten over reële en belangrijke onderwerpen. 1 Van de punten is het onvermogen de overtuigingen los te laten en lo and behold, zie wat hier gebeurt. De 1 na de ander is beledigd en wil afhaken. Om weer te kunnen vervallen in confirmation bias.
Zie jij nou zelf niet dat Bhogassian hier een punt heeft? Hoe komen we wereldwijd nu ooit in dialoog met elkaar? Als ik Mohammed vertel dat hij beter niet in een flatgebouw kan vliegen omdat zijn geloof niet op de realiteit gebaseerd is en paarden doorgaans niet kunnen vliegen is dit onmogelijk! Mohammed zal vluchten en de Koran erbij pakken om te zien dat hij toch echt gelijk heeft. En wat gebeurt hier?
Hoe blijven we in gesprek met elkaar? Zou het helpen nog meer bijbelpassages te posten? Nog meer langs de deur gaan? Is dat de oplossing?

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Magere Hein:

Hoe blijven we in gesprek met elkaar? Zou het helpen nog meer bijbelpassages te posten? Nog meer langs de deur gaan? Is dat de oplossing?

Spreken over de erfzonde is één ding, inhoudelijk gaat het over zonde. De zeven hoofdzonden zijn, volgens wikipedia:

  1. Superbia (hoogmoed - hovaardigheid - ijdelheid)
  2. Avaritia (hebzucht - gierigheid)
  3. Luxuria (onkuisheid - lust - wellust)
  4. Invidia (nijd - jaloezie - afgunst)
  5. Gula (onmatigheid - gulzigheid - vraatzucht)
  6. Ira (woede - toorn - wraak - gramschap )
  7. Acedia (gemakzucht - traagheid - luiheid - vadsigheid, afkomstig van het Griekse "ἀκηδία" )

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdzonde

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp jullie, echter mij maakt het niet uit dat er enkele ongelovigen hier rondwandelen, er zijn per slot van rekening ook gelovigen met  wiens visie ik het niet eens kan zijn.

En dan de eeuwige controverse wetenschap en geloof, maakt ook totaal geen indruk op mij, daar waar de wetenschap meent de bijbel in diskrediet te brengen, juist op die punten zijn geleerden het vaak niet met elkaar eens  en komen met conclusies waar meestal iedere kundige gelovige doorheen kan prikken, en het mooiste van de grap is dat weten schap aansluit bij het Bijbelse verslag.

Ik zit nu ongeveer 6/7jaar op fora en heb heel wat de reveu zien passeren maar niet een keer is het een goed argument tegen de schrift. en natuurlijk mogen we de schepping bestuderen voor middel van onderzoek op het menselijk lichaam, in zekere zin is het bijbels om dat te doen. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei TTC:

Spreken over de erfzonde is één ding, inhoudelijk gaat het over zonde. De zeven hoofdzonden zijn, volgens wikipedia:

  1. Superbia (hoogmoed - hovaardigheid - ijdelheid)
  2. Avaritia (hebzucht - gierigheid)
  3. Luxuria (onkuisheid - lust - wellust)
  4. Invidia (nijd - jaloezie - afgunst)
  5. Gula (onmatigheid - gulzigheid - vraatzucht)
  6. Ira (woede - toorn - wraak - gramschap )
  7. Acedia (gemakzucht - traagheid - luiheid - vadsigheid, afkomstig van het Griekse "ἀκηδία" )

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdzonde

Ik zie daar gewoon een evolutionair lijstje staan waar we allemaal mee te maken hebben.

  1. Superbia (hoogmoed - hovaardigheid - ijdelheid). We zijn allemaal een beetje ijdel en voelen ons VER boven iedere diersoort verheven.
  2. Avaritia (hebzucht - gierigheid). Wie geeft al zijn/haar bezittingen nog weg?
  3. Luxuria (onkuisheid - lust - wellust). Seks is een grote evolutionaire drijfveer om te overleven.
  4. Invidia (nijd - jaloezie - afgunst).
  5. Gula (onmatigheid - gulzigheid - vraatzucht). Oerinstinkt. Zoveel mogelijk suikers binnenkrijgen.
  6. Ira (woede - toorn - wraak - gramschap ).
  7. Acedia (gemakzucht - traagheid - luiheid - vadsigheid, afkomstig van het Griekse "ἀκηδία" ) Na de jacht is het tijd om te luieren/socialiseren.
     
Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei antoon:

Ik begrijp jullie, echter mij maakt het niet uit dat er enkele ongelovigen hier rondwandelen, er zijn per slot van rekening ook gelovigen met  wiens visie ik het niet eens kan zijn. En dan de eeuwige controverse wetenschap en geloof, maakt ook totaal geen indruk op mij, daar waar de wetenschap meent de bijbel in diskrediet te brengen, juist op die punten zijn geleerden het vaak niet met elkaar eens  en komen met conclusies waar meestal iedere kundige gelovige doorheen kan prikken, en het mooiste van de grap is dat weten schap aansluit bij het Bijbelse verslag. Ik zit nu ongeveer 6/7jaar op fora en heb heel wat de reveu zien passeren maar niet een keer is het een goed argument tegen de schrift. en natuurlijk mogen we de schepping bestuderen voor middel van onderzoek op het menselijk lichaam, in zekere zin is het bijbels om dat te doen. 

Factum stultus cognosit

2 minuten geleden zei Magere Hein:

Ik zie daar gewoon een evolutionair lijstje staan waar we allemaal mee te maken hebben.

Erfzonde is van alle tijden, daarom ook tijdloos. Jezus heeft onze zonden weggenomen, het zegt niet dat er geen nieuwe zijn bijgekomen natuurlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:

Ik begrijp jullie, echter mij maakt het niet uit dat er enkele ongelovigen hier rondwandelen, er zijn per slot van rekening ook gelovigen met  wiens visie ik het niet eens kan zijn.

En dan de eeuwige controverse wetenschap en geloof, maakt ook totaal geen indruk op mij, daar waar de wetenschap meent de bijbel in diskrediet te brengen, juist op die punten zijn geleerden het vaak niet met elkaar eens  en komen met conclusies waar meestal iedere kundige gelovige doorheen kan prikken, en het mooiste van de grap is dat weten schap aansluit bij het Bijbelse verslag.

Ik zit nu ongeveer 6/7jaar op fora en heb heel wat de reveu zien passeren maar niet een keer is het een goed argument tegen de schrift. en natuurlijk mogen we de schepping bestuderen voor middel van onderzoek op het menselijk lichaam, in zekere zin is het bijbels om dat te doen. 

 

https://credible.nl/topic/27878-betrouwbare-kenmethoden/#comment-1137934

At your service.
MAAR! Als jij beweert al 6 jaar op een geloofsforum (met o.a. atheïsten) te zitten en nog nooit een goed argument tegen "de"schrift hebt gezien, sluit je ogen Antoon. Misschien kun/ wil je in mijn nieuwe topic uitleggen waarom op de schrift vertrouwen een valide manier is om betrouwbare kennis te vergaren. Jij weet ook dat de moslim de koran hanteert. 

Want zelfs wat betreft DE schrift zijn hele topics volgeschreven. Er bestaat niet zoiets als DE schrift.

Aanvulling:
Kijk, het is natuurlijk prachtig als je alles van een geloofstraditie af weet (of van alle geloven) maar uiteindelijk wil je toch weten of erfzonde ECHT bestaat?

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Magere Hein:

Acedia (gemakzucht - traagheid - luiheid - vadsigheid, afkomstig van het Griekse "ἀκηδία" ) Na de jacht is het tijd om te luieren/socialiseren.

Elk waarachtig Christen voelt zich vandaag schuldig om de toestand in de wereld, ze nemen dan ook gericht actie om het herstelproces te induceren/faciliteren. De wijze waarop kan variëren maar ze doen er alles aan om de 'doden' terug tot 'leven' te wekken, en dat is een kwestie van realisme en aandacht. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen mythisch lidmaatschap en de expressie van het innerlijke in woord en daad.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Magere Hein, ik heb zo een heel klein gevoel dat jij Piet V bent, niet dat dat bezwaarlijk is, je mag altijd op andere fora onder andere naam komen, in ieder geval kan jij FT neem ik aan, als het te heet onder hun voeten wordt - en dat hoeft niet van mij te zijn- gaan ze kunstgrepen toepassen om hun consensus in stand te houden.

Dit zegt boekdelen, ik hoef het niet te doen , mede fora gangers van JG ook niet. we hebben een sluitend verhaal uit de schrift en talloze raakpunten met archeologie, geschiedenis , ook geneeskunde en astronomie en nog veel meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei antoon:

Magere Hein, ik heb zo een heel klein gevoel dat jij Piet V bent, niet dat dat bezwaarlijk is, je mag altijd op andere fora onder andere naam komen, in ieder geval kan jij FT neem ik aan, als het te heet onder hun voeten wordt - en dat hoeft niet van mij te zijn- gaan ze kunstgrepen toepassen om hun consensus in stand te houden.

Dit zegt boekdelen, ik hoef het niet te doen , mede fora gangers van JG ook niet. we hebben een sluitend verhaal uit de schrift en talloze raakpunten met archeologie, geschiedenis , ook geneeskunde en astronomie en nog veel meer.

Beste Antoon. Ik ken PietV, maar ben hem niet. Wat bedoel je met: "Als het te heet onder de voeten wordt"? Ik heb menig gelovige zien afdruipen op FT omdat daar geloofsKENNIS aanwezig is. Jij hebt het er ook niet lang volgehouden omdat (m.n.) Rereformed een te zware tegenstander bleek te zijn. Het enige verwijt dat hij iedere keer krijgt is dat hij op de man zou spelen. Maar misschien kunnen we 'kennis'-discussies beter voortzetten op mijn nieuwe topic, omdat het hier niet echt past.
Hier kunnen de experts uiteen gaan zetten wat er exact(!) met de erfzonde wordt bedoeld.

https://credible.nl/topic/27878-betrouwbare-kenmethoden/#comment-1137934

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-1-2017 om 11:34 zei antoon:

Magere Hein, ik heb zo een heel klein gevoel dat jij Piet V bent, niet dat dat bezwaarlijk is, je mag altijd op andere fora onder andere naam komen, in ieder geval kan jij FT neem ik aan, als het te heet onder hun voeten wordt - en dat hoeft niet van mij te zijn- gaan ze kunstgrepen toepassen om hun consensus in stand te houden.

Dit zegt boekdelen, ik hoef het niet te doen , mede fora gangers van JG ook niet. we hebben een sluitend verhaal uit de schrift en talloze raakpunten met archeologie, geschiedenis , ook geneeskunde en astronomie en nog veel meer.

Niet Piet V nee. Een tip: Hier is hij mager, daar is hij dik. :) Metaforisch gaat dat misschien ook wel op. Hahaha!

Dit soort opmerkingen zijn hier niet gewenst!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid