Spring naar bijdragen

Kerstmis...


Aanbevolen berichten

Kerstmis is weer nakende... Veel christenen weten niet dat de oorsprong hiervan zuiver van de afgoden afkomstig is: Noach>Cham>Cusch>Nimrod x Semiramis ('koningin des hemels'); kind: Tammuz ("onbevlekt" geboren op 25 dec.).

Nimrod betekend "rebel(s)" en hij stichtte Babylon (Gen.10:8-12), rebelerende tegen JHWH (Gen.11:4). Zijn vrouw Semiramis baarde hem Tammuz... Een verdergaande studie hierover staat op de site www.wijze-vader.nl onder 'bijbelstudie' "kerstmis".

"Viert" u ook de Paganse afgoderij; de Mitras-verering...??? De vroeg-christelijke kerk deed dit niet n.a.v. de kennis die zij hierover hadden...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 267
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ofwel lieg je nu, of heb je geen kennis van zaken... Aan het tweede kan iets gedaan worden... Het eerste merk ik wel vaker op bij JG om hun eigen gelijk te halen. Hier een stuk van een collega va

Ik zou zeggen 'er "mis"t iets.' Maar ik zeg dat eigenlijk niet. Ik ben blij dat men kerst viert. Ik zou het jammer vinden als men in Nederland een soort atheïstische beeldenstorm zou toepassen en h

1 uur geleden zei Albert57:

Kerstmis is weer nakende... Veel christenen weten niet dat de oorsprong hiervan zuiver van de afgoden afkomstig is: Noach>Cham>Cusch>Nimrod x Semiramis ('koningin des hemels'); kind: Tammuz ("onbevlekt" geboren op 25 dec.).

Nimrod betekend "rebel(s)" en hij stichtte Babylon (Gen.10:8-12), rebelerende tegen JHWH (Gen.11:4). Zijn vrouw Semiramis baarde hem Tammuz... Een verdergaande studie hierover staat op de site www.wijze-vader.nl onder 'bijbelstudie' "kerstmis".

"Viert" u ook de Paganse afgoderij; de Mitras-verering...??? De vroeg-christelijke kerk deed dit niet n.a.v. de kennis die zij hierover hadden...

Twee correcties.

- Veel christenen weten wel degelijk dat Jezus Christus, God de Zoon, niet geboren is op 1e kerstdag danwel rondom de kerstperiode. Het interesseert ze niet.

- Iets minder christenen zijn bekend met de mythen en legenden die door antichristelijke stromingen in het leven zijn geroepen of vergezochte connecties die aangegrepen worden. Wederom; het interesseert ze niet.

En uiteraard vier ik kerst! Hartstikke gezellig en bovendien geestelijk opbouwend.

 

Waarom denk jij het dit maal wel interessant genoeg te kunnen maken?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij vieren geen kerst. Zoals @Albert57 al aangeeft is het van heidense afkomst. Verjaardagen werden al niet gevierd, laat staan de geboorte van Christus.

Paulus gaf het al aan: wat heeft duisternis met licht te maken? Ofwel wat heeft Tammuz met Jezus te maken? Bovendien heeft het ook te maken met de Romeinse saturnaliën. Niet bepaald een Christelijk feest, eigenlijk een soort seksfeest. Bepaalde gebruiken zie je daarvan nog terug. Als een meisje onder de misoltoe staat mag je haar kussen. De kerstboom heeft ook een dubieuze oorsprong.

Jezus wordt weer gezien als een klein kindje terwijl hij een grote koning in de Hemel is. Hoe zouden jullie het vinden als je op je verjaardag afgebeeld wordt als een baby?

Het is hetzelfde als het aanbidden van het gouden kalf. Dat was een Egyptisch feest  of afgod dat tot een feest voor Jehovah werd gebombardeerd. Iedereen weet hoe dat afgelopen is. Exodus 32:4-10

Ik zal niet ontkennen dat het een gezellig feest is, maar uit respect voor Jezus vier ik het niet.

2kor 6:14 Komt niet onder een ongelijk juk met ongelovigen. Want wat voor deelgenootschap hebben rechtvaardigheid en wetteloosheid? Of wat heeft licht met duisternis gemeen?  15 Welke overeenstemming bestaat er voorts tussen Christus en Be̱lial (Tammuz)

Enkel deze tekst zegt toch al genoeg?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei Thorgrem:

En wederom een nogal aanvallende bijdrage. Ik denk ik wijs je er maar even op voordat je weer in de slachtofferrol kruipt wanneer iemand er tegenin gaat. Nu heb je nog kans om je bijdrage netjes aan te passen. 

www.wijze-vader.nl dan bijbelstudie en dan Kerstmis. Het wordt daar prima uitgelegd. Ik ga zeker mijn bijdrage niet aanpassen. De waarheid is de waarheid. Ben je er van bewust dat de eerste 350 jaar de kerk niets moest hebben van dit soort feesten. Dit zijn gewoon feiten. Ik wil iedereen waarschuwen Jezus niet te beledigen. Het is niet aanvallend bedoelt. Denk dat je diep in je hart het ook best wel weet dat het eigenlijk niet kan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kerstmis is natuurlijk niet compleet zonder de Grinch die het feest probeert te stelen. ;)

Serieus weer: dat het huidige kerstfeest invloeden vanuit verschillende culturen kent, daar is de katholieke Kerk zelf ook heel open over. Hetzelfde geldt voor de riten en gebruiken rondom het paasfeest. Echter, dat kerstenen van heidense gebruiken is iets wat je in de Schrift zelf ook al tegenkomt. Het brengen van offers en het branden van wierook in een tempel door speciaal daartoe gewijde priesters is bepaald geen originele uitvinding van de joden. Alle volkeren rondom hen deden dat namelijk ook.

Het verschil is dan ook vooral theologisch: er was geen beeld in de tempel (maar wel een bijzonder heilige verbondskist), de offers werden later enkel als waardevol gezien wanneer men ook sociale rechtvaardigheid praktiseerde en uiteindelijk was er in Israël maar één tempel waar men de offers kon brengen en werden plaatselijke heiligdommen daartoe afgeschaft.
En datzelfde zie je ook bij het kerstfeest: uiterlijk hebben bepaalde gebruiken hun oorsprong in de natuurgodsdiensten van weleer, maar theologisch is het exclusief christelijk en kent het ook gebruiken die binnen de volksdevotie van de Kerk zijn ontstaan, zoals de kerststal. De betekenis is het op rituele, liturgische wijze herbeleven van de geboorte van Christus, alsof je er zelf bij was. Het is het gedenken van het wonder van de Incarnatie, dat direct verband heeft met het Offer aan het kruis. Niet voor niets vieren we ook de eucharistie tijdens de kerstvieringen.

Je kunt het zeg maar vergelijken met het slaan op een piñata: uiterlijk ligt de oorsprong misschien in een heidens gebruik, maar die betekenis is zodanig verloren gegaan, dat men rustig met een nieuwe betekenis dat gebruik kan blijven voortzetten indien gewenst. Zo is de verering van de oude goden zodanig verloren gegaan en is het kerstfeest binnen de Kerk zodanig gekerstend, dat het juist een verrijking is van het gelovig leven, omdat men zo in verschillende talen en culturen het Evangelie kan ontdekken en uitdragen. De oude gebruiken vinden zo eindelijk hun gerechte bestemming binnen de Kerk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat er niet om hoe wij denken of dat het wel of niet een heel gezellig feest is, want dat is het ook, het gaat erom hoe de God van de bijbel deze dingen beziet, en daar is de schrift wel heel duidelijk in

Sjako gaf al voorbeelden. God zal niet goedgunstig zijn tegen mensen die oude afgodische overleveringen boven zijn woord stellen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@antoon Volgens mij is ook niemand van de gelovigen hier van mening dat het om onze eigen mening gaat en niet om die van God. Dus die opmerking is al vrij overbodig. En zoals ik ook al uitlegde, stellen wij geen afgodische overleveringen boven zijn Woord, maar kerstenen wij hen en onderwerpen wij hen juist aan Christus, die het Woord is. Alle culturen en gebruiken vinden hun geëigende en juiste plaats in de aanbidding van de ene, ware God. Dat was in het jodendom al zo en dat is in het christendom niet anders.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei antoon:

Het staat niet aan de mens om te bepalen wat goed is of niet, of wat gekerstend mag worden, de bijbel geeft een volledig beeld van God en zijn zoon, wat ze van ons verlangen en wat niet, als je meer kennis zou hebben van de persoon van God zal je dit zonder omhaal beamen.

Wat ga jij eigenlijk doen met Kerst Antoon? Je afvragen hoe God alle mensen gaat bestraffen die gezellig met hun familie een feest vieren?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ah... dan was God zeker ook niet "goedgunstig gestemd"  toen een menigte van engelen Zijn geboorte aankondigden, God prijzende.  [Lukas 2:10,11, 13].  [ vers 10]  :  "En de engel zeide tot hen [de herders]:  Vreest niet, want, ziet, ik verkondig u grote blijdschap, die al den volke wezen zal".  [ vers 11]  : " Namelijk, dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus, de Heere, in de stad Davids".  

Die grote blijdschap dat de Here Jezus is geboren in Bethlehem, vieren de christenen wereldwijd, , en zij zingen met de engelen:  Ere zij God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

IK heb nooit begrepen hoe ik de geboorte van Jezus moest zien. Jezus bestond al vanaf de beginne, God was altijd al drieënig. Toch was er sprake van een Vader-Zoon verhouding, Jezus was de enige Zoon van God. Hoe dat kon zonder moeder kon niemand mij vertellen. Toen de volheid des tijds gekomen was moest Jezus de hemel verlaten en naar de aarde gaan. Of God en Jezus in de hemel zichtbaar zijn is onduidelijk, enerzijds is God een Geest, anderzijds heeft Mozes de achterkant van God gezien. De "gemeente" zegt straks naar de Heer toe te vliegen, zij zullen hem dan zien neem ik aan anders wordt het moeilijk zoeken in de lucht. Jezus heeft zichzelf dan dus negen maanden voor kerst in de hemel opgelost, omgezet in menselijk zaad, en zich via de HG bij Maria in laten brengen. Maria was waarschijnlijk alleen draagmoeder. Met kerst als een baby geboren en eenmaal tot ontwikkeling  gekomen zal Hij zich gerealiseerd hebben dat Hij ooit in de hemel was als Gods Zoon. Misschien ook niet, gehersenspoeld want er zijn uitspraken van Hem die erop duiden dat Hij zichzelf als een gewoon mens zag. Alles bij elkaar een merkwaardige gang van zaken en ik denk bij kerst dan ook echt niet aan een kribbe met de Zoon van God erin, haast een heidens idee dat dat ooit gebeurd zou zijn. Ben ook altijd blij als kerst voorbij is, een schijnheilig gedoe.   

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei violist:

IK heb nooit begrepen hoe ik de geboorte van Jezus moest zien. Jezus bestond al vanaf de beginne, God was altijd al drieënig. Toch was er sprake van een Vader-Zoon verhouding, Jezus was de enige Zoon van God. Hoe dat kon zonder moeder kon niemand mij vertellen. Toen de volheid des tijds gekomen was moest Jezus de hemel verlaten en naar de aarde gaan. Of God en Jezus in de hemel zichtbaar zijn is onduidelijk, enerzijds is God een Geest, anderzijds heeft Mozes de achterkant van God gezien. De "gemeente" zegt straks naar de Heer toe te vliegen, zij zullen hem dan zien neem ik aan anders wordt het moeilijk zoeken. Jezus heeft zichzelf dan dus negen maanden voor kerst in de hemel opgelost, omgezet in menselijk zaad, en zich via de HG bij Maria in laten brengen. Maria was waarschijnlijk alleen draagmoeder. Met kerst als een baby geboren en eenmaal tot ontwikkeling  gekomen zal Hij zich gerealiseerd hebben dat Hij ooit in de hemel was als Gods Zoon. Misschien ook niet, gehersenspoeld want er zijn uitspraken van Hem die erop duiden dat Hij zichzelf als een gewoon mens zag. Alles bij elkaar een vreemde gang van zaken en ik denk bij kerst dan ook echt niet aan een kribbe met de Zoon van God erin, haast een heidens idee dat dat ooit gebeurd zou zijn. Ben altijd blij als het nieuwjaar is.   

Ik parafraseer David Hume over de maagdelijke geboorte van Jezus. 'What would be more likely: that the natural order was just suspended or that a Jewish girl told a little lie'. Altijd al uitermate fascinerend gevonden. Maar dit verder terzijde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei sjako:

www.wijze-vader.nl dan bijbelstudie en dan Kerstmis. Het wordt daar prima uitgelegd. Ik ga zeker mijn bijdrage niet aanpassen. De waarheid is de waarheid. Ben je er van bewust dat de eerste 350 jaar de kerk niets moest hebben van dit soort feesten. Dit zijn gewoon feiten. Ik wil iedereen waarschuwen Jezus niet te beledigen. Het is niet aanvallend bedoelt. Denk dat je diep in je hart het ook best wel weet dat het eigenlijk niet kan.

 

16 uur geleden zei sjako:

Wij vieren geen kerst. Zoals @Albert57 al aangeeft is het van heidense afkomst. Verjaardagen werden al niet gevierd, laat staan de geboorte van Christus.

Paulus gaf het al aan: wat heeft duisternis met licht te maken? Ofwel wat heeft Tammuz met Jezus te maken? Bovendien heeft het ook te maken met de Romeinse saturnaliën. Niet bepaald een Christelijk feest, eigenlijk een soort seksfeest. Bepaalde gebruiken zie je daarvan nog terug. Als een meisje onder de misoltoe staat mag je haar kussen. De kerstboom heeft ook een dubieuze oorsprong.

Jezus wordt weer gezien als een klein kindje terwijl hij een grote koning in de Hemel is. Hoe zouden jullie het vinden als je op je verjaardag afgebeeld wordt als een baby?

Het is hetzelfde als het aanbidden van het gouden kalf. Dat was een Egyptisch feest  of afgod dat tot een feest voor Jehovah werd gebombardeerd. Iedereen weet hoe dat afgelopen is. Exodus 32:4-10

Ik zal niet ontkennen dat het een gezellig feest is, maar uit respect voor Jezus vier ik het niet.

2kor 6:14 Komt niet onder een ongelijk juk met ongelovigen. Want wat voor deelgenootschap hebben rechtvaardigheid en wetteloosheid? Of wat heeft licht met duisternis gemeen?  15 Welke overeenstemming bestaat er voorts tussen Christus en Be̱lial (Tammuz)

Enkel deze tekst zegt toch al genoeg?

 

Constaterende dat je hier christenen die kerst vieren als afgodendienaren neerzet.

 

Op 14-11-2016 om 17:29 zei sjako:

We kunnen de strijdbijl ook begraven en onszelf wat voorzichtiger uitdrukken, ook al is dat soms moeilijk in het heetst van 'de strijd'. Deze nijd beïnvloed te veel de sfeer op dit forum. Maar sommige dingen zijn zoals ze zijn en dat moet kunnen worden uitgesproken. Als jij dat als belediging ziet, tja.

 

Is deze oproepen tot het begraven van de strijdbijl hypocriet. Je pakt hem gewoon weer op.

3 uur geleden zei Robert Frans:

Kerstmis is natuurlijk niet compleet zonder de Grinch die het feest probeert te stelen. ;)

Serieus weer: dat het huidige kerstfeest invloeden vanuit verschillende culturen kent, daar is de katholieke Kerk zelf ook heel open over. Hetzelfde geldt voor de riten en gebruiken rondom het paasfeest. Echter, dat kerstenen van heidense gebruiken is iets wat je in de Schrift zelf ook al tegenkomt. Het brengen van offers en het branden van wierook in een tempel door speciaal daartoe gewijde priesters is bepaald geen originele uitvinding van de joden. Alle volkeren rondom hen deden dat namelijk ook.

Het verschil is dan ook vooral theologisch: er was geen beeld in de tempel (maar wel een bijzonder heilige verbondskist), de offers werden later enkel als waardevol gezien wanneer men ook sociale rechtvaardigheid praktiseerde en uiteindelijk was er in Israël maar één tempel waar men de offers kon brengen en werden plaatselijke heiligdommen daartoe afgeschaft.
En datzelfde zie je ook bij het kerstfeest: uiterlijk hebben bepaalde gebruiken hun oorsprong in de natuurgodsdiensten van weleer, maar theologisch is het exclusief christelijk en kent het ook gebruiken die binnen de volksdevotie van de Kerk zijn ontstaan, zoals de kerststal. De betekenis is het op rituele, liturgische wijze herbeleven van de geboorte van Christus, alsof je er zelf bij was. Het is het gedenken van het wonder van de Incarnatie, dat direct verband heeft met het Offer aan het kruis. Niet voor niets vieren we ook de eucharistie tijdens de kerstvieringen.

Je kunt het zeg maar vergelijken met het slaan op een piñata: uiterlijk ligt de oorsprong misschien in een heidens gebruik, maar die betekenis is zodanig verloren gegaan, dat men rustig met een nieuwe betekenis dat gebruik kan blijven voortzetten indien gewenst. Zo is de verering van de oude goden zodanig verloren gegaan en is het kerstfeest binnen de Kerk zodanig gekerstend, dat het juist een verrijking is van het gelovig leven, omdat men zo in verschillende talen en culturen het Evangelie kan ontdekken en uitdragen. De oude gebruiken vinden zo eindelijk hun gerechte bestemming binnen de Kerk.

Mooie bijdrage. Schijnbaar is het gedenken dat Jezus Christus geboren is zoveel jaren geleden een steen des aanstoots voor een enkeling. Gelukkig is het slechts een enkeling die er zo ontzettend haatdragend tegenover staat. En vervolgens wel met goedkeuring van het hoofdkantoor tegen een pinata aanslaan... Maffer moet het niet worden, maar laat ze lekker in hun haat. Dan kunnen de mensen van goede wil fijn kerstfeest vieren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En voor hen die niet in het kerstverhaal geloven: prima, maar niet de kwestie hier. Hier wordt uitgegaan van de waarheid van het verhaal. En ook meteen van het hele christendom zelf. Dit is namelijk, voor het geval men het vergeten was, een christelijk forum, waar alleen in Levensbeschouwing enige ruimte is om het Evangelie en het christendom zelf respectvol te betwisten. Daarbuiten dus niet. Dus ook niet in dit topic.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap Thorgrem echt niet. Ik reageer gewoon op dit onderwerp op de manier zoals ik het bezie. Dat is niet in zijn straatje en dan gaat hij weer in de vecht modus, alsof ik hem persoonlijk aanval. Blijkbaar heb ik weer een gevoelige snaar geraakt. Dan moet je niet op een forum zitten als je daar niet tegen kan. Ik heb het Bijbels aangetoond dat vermenging van heidense gewoonten en leerstellingen met het Christendom not done is. 

Als jij wel voor kerst ben, leg dat dan eens Bijbels uit. Dat heeft namelijk autoriteit.

Stel dat een eerste eeuwse Christen op zou staan en naar de Christelijke gemeente wilt gaan, zou die persoon nog zijn Gemeente terug kunnen vinden en herkennen. Ik denk dat hij hard op zoek moet gaan en dat hij een feest als Kerstmis totaal niet zou begrijpen.

En dat het wierook branden te vergelijken is met kerst omdat heidense volken rond Israël dat ook deden slaat werkelijk nergens op. Het branden van een reukwerk was een opdracht van God zelf.

„Neem u welriekende stoffen: stactedruppels en oniche en welriekend galbanum en zuivere geurige hars. Er dient een gelijke hoeveelheid van elk te zijn. En gij moet daarvan een reukwerk maken, een specerijenmengsel, het werk van een zalfbereider, gezouten, zuiver, iets heiligs. En gij moet een gedeelte ervan tot fijn poeder stampen en iets ervan vóór de Getuigenis leggen in de tent der samenkomst, waar ik mij aan u zal vertonen. Het dient allerheiligst voor ulieden te zijn.” Teneinde hen te doordringen van het exclusieve gebruik en de heiligheid van het reukwerk, zei Jehovah verder: „Iedereen die iets soortgelijks maakt om van de geur ervan te genieten, moet van zijn volk worden afgesneden.” — Ex 30:34-38; 37:29.

41 minuten geleden zei Robert Frans:

En voor hen die niet in het kerstverhaal geloven: prima, maar niet de kwestie hier. Hier wordt uitgegaan van de waarheid van het verhaal.

Ik geloof voor 100% het verhaal van de geboorte van Christus. Laat daar geen misverstand over zijn. Het probleem met kerst is de vermenging van Christelijke  en heidense leer. En volgens de Bijbel mag dat niet, zoals ik hierboven geschreven heb. Twijfel niet aan de goede bedoelingen van iedereen die wel Kerst vieren, maar Bijbels gezien is het not done.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Ik snap Thorgrem echt niet. Ik reageer gewoon op dit onderwerp op de manier zoals ik het bezie.

 

Je snapt niet dat als je zo'n beetje alle christenen wegzet als afgodendienaren je weerstand krijgt? Erg sneu voor jou zo'n chronisch gebrek aan empathisch vermogen, maar pas wel geheel in mijn eerdere ervaringen met WTG getuigen.

Pinata, ken je dat? Een heidens ding gevuld met snoep, gekerstend en omgevormd tot de Mexicaanse versie met 7 punten die voor de hoofdzonden staan. In je WTG propagandablaadje beschreven als geoorloofd. Waarom meten met twee maten en kerst wel veroordelen om de heidense oorsprong maar de pinata niet?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-11-2016 om 18:45 zei Thorgrem:

Twee correcties.

- Veel christenen weten wel degelijk dat Jezus Christus, God de Zoon, niet geboren is op 1e kerstdag danwel rondom de kerstperiode. Het interesseert ze niet.

- Iets minder christenen zijn bekend met de mythen en legenden die door antichristelijke stromingen in het leven zijn geroepen of vergezochte connecties die aangegrepen worden. Wederom; het interesseert ze niet.

En uiteraard vier ik kerst! Hartstikke gezellig en bovendien geestelijk opbouwend.

 

Waarom denk jij het dit maal wel interessant genoeg te kunnen maken?

En dus weten ook veel christenen het niet...

Wát "Interessant genoeg te kunnen maken"? Wat bedoel je met "het"???

22 uur geleden zei sjako:

Wij vieren geen kerst. Zoals @Albert57 al aangeeft is het van heidense afkomst. Verjaardagen werden al niet gevierd, laat staan de geboorte van Christus.

Paulus gaf het al aan: wat heeft duisternis met licht te maken? Ofwel wat heeft Tammuz met Jezus te maken? Bovendien heeft het ook te maken met de Romeinse saturnaliën. Niet bepaald een Christelijk feest, eigenlijk een soort seksfeest. Bepaalde gebruiken zie je daarvan nog terug. Als een meisje onder de misoltoe staat mag je haar kussen. De kerstboom heeft ook een dubieuze oorsprong.

Jezus wordt weer gezien als een klein kindje terwijl hij een grote koning in de Hemel is. Hoe zouden jullie het vinden als je op je verjaardag afgebeeld wordt als een baby?

Het is hetzelfde als het aanbidden van het gouden kalf. Dat was een Egyptisch feest  of afgod dat tot een feest voor Jehovah werd gebombardeerd. Iedereen weet hoe dat afgelopen is. Exodus 32:4-10

Ik zal niet ontkennen dat het een gezellig feest is, maar uit respect voor Jezus vier ik het niet.

2kor 6:14 Komt niet onder een ongelijk juk met ongelovigen. Want wat voor deelgenootschap hebben rechtvaardigheid en wetteloosheid? Of wat heeft licht met duisternis gemeen?  15 Welke overeenstemming bestaat er voorts tussen Christus en Be̱lial (Tammuz)

Enkel deze tekst zegt toch al genoeg?

 

"I rest my case"...

22 uur geleden zei sjako:

www.wijze-vader.nl dan bijbelstudie en dan Kerstmis. Het wordt daar prima uitgelegd. Ik ga zeker mijn bijdrage niet aanpassen. De waarheid is de waarheid. Ben je er van bewust dat de eerste 350 jaar de kerk niets moest hebben van dit soort feesten. Dit zijn gewoon feiten. Ik wil iedereen waarschuwen Jezus niet te beledigen. Het is niet aanvallend bedoelt. Denk dat je diep in je hart het ook best wel weet dat het eigenlijk niet kan.

Nogmaals: "I rest my case"...

7 uur geleden zei antoon:

Het gaat er niet om hoe wij denken of dat het wel of niet een heel gezellig feest is, want dat is het ook, het gaat erom hoe de God van de bijbel deze dingen beziet, en daar is de schrift wel heel duidelijk in

Sjako gaf al voorbeelden. God zal niet goedgunstig zijn tegen mensen die oude afgodische overleveringen boven zijn woord stellen.

And again: "I rest my case"...

7 uur geleden zei Robert Frans:

@antoon Volgens mij is ook niemand van de gelovigen hier van mening dat het om onze eigen mening gaat en niet om die van God. Dus die opmerking is al vrij overbodig. En zoals ik ook al uitlegde, stellen wij geen afgodische overleveringen boven zijn Woord, maar kerstenen wij hen en onderwerpen wij hen juist aan Christus, die het Woord is. Alle culturen en gebruiken vinden hun geëigende en juiste plaats in de aanbidding van de ene, ware God. Dat was in het jodendom al zo en dat is in het christendom niet anders.

Alsof God Zijn eigen feesten niet kon instellen...??? Zie Lev.23...

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Albert57:

En dus weten ook veel christenen het niet...

Wát "Interessant genoeg te kunnen maken"? Wat bedoel je met "het"???

Jouw visie. Die komt jaarlijks terug en jaarlijks maakt het geen enkele indruk op christenen en vieren ze massaal het prachtige kerstfeest. Waarom zou het nu wel indruk moeten maken en christenen aanzetten tot verandering?

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Thorgrem:

Jouw visie. Die komt jaarlijks terug en jaarlijks maakt het geen enkele indruk op christenen en vieren ze massaal het prachtige kerstfeest. Waarom zou het nu wel indruk moeten maken en christenen aanzetten tot verandering?

Indruk maken hoeft van mij niet maar misschien dat "christenen" Jezus Christus (willen) gaan volgen en (willen) gaan D*O*E*N wat Hij zegt  / Zijn instellingen gaan volgen...???

En voor de rest is eenieder zijn/haar eigen Heer verantwoording schuldig hoor; niet aan mij...!!! Het is overigens ook niet "mijn" visie, zoals anderen hierboven ook al schreven...

Lev.23 & Hos.4:6 / 2Tim.4:3-4 

Finaly: "I rest my case"...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Prima. Ik volg Jezus Christus en daarom ga ik op kerstavond (en eerste kerstdag wellicht) naar de kerk om Zijn geboorte nogmaals eens wat extra aandacht te geven. Daarom ben ik kerstavond en eerste kerstdag in het gezelschap van familie en schoonfamilie. Die gezegende gebeurtenissen wens ik elke christen toe, vooral ook de christenen die dat niet kunnen door vervolging of dwang vanuit een cult. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid