Spring naar bijdragen

Het heerlijke feit van de opstanding


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 276
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@Credible, Ik wil u vragen om maatregelen te nemen. Dit forum draagt de naam christelijk, maar kennelijk zien sommige mensen dit anders. Zij willen dat de christenen op dit forum zich in ieder to

In 1 Korinthe 15:49 staat:  " En zoals wij het beeld van de stoffelijke [Adam] gedragen hebben, zo zullen wij ook het beeld van de hemelse  [Christus] dragen".   Wie dus alleen op het werk van Christu

Als Christus wederkomt, zullen hemel en aarde één worden, ofwel zal ook de natuur verlost worden van haar onvergankelijkheid en bekleed worden in het hemels domein. God komt onder ons wonen en de sche

Posted Images

18 minuten geleden zei ineke-kitty:

@violist

Vraag dat maar aan andere christenen die interesse hebben voor dat topic, ik heb geen behoefte aan een topic waar gespeurd wordt naar fouten in de Bijbel.

Zo moet je het niet zien. Er wordt daar niet gespeurd naar fouten, dat hebben anderen al gedaan. Je kunt toch wel met  gelovigen en ongelovigen  over de bekendste fouten van gedachten  wisselen? Zie het als een soort bijbelstudie. Ik heb MH al geadviseerd on-topic te blijven en ik wil me desgewenst wel afzijdig houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed.  verder met het onderwerp.

het 'mens-zijn' van de Here Jezus Christus eindigde niet met Zijn dood.  De ontelbare ontmoetingen die Hij na Zijn opstanding met Zijn discipelen had, openbaren hem als Degene die Hij VOOR Zijn dood was.  Zijn lichaam was hetzelfde waarmee Hij aan het kruis stierf, dat tonen zowel het lege graf als ook de tekens in Zijn handen en de wond in Zijn zij [ vgl. Johannes 20:24 ff.].  En toch was het lichaam van de Heer veranderd in een toestand waarin Hij de aardse wereld kon verlaten en naar de hemelse wereld kon terugkeren.

Een paar weken na Zijn opstanding, direct nadat Hij Zijn discipelen de opdracht gaf om het evangelie te verkondigen aan de wereld   "..... werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen".  [ Hand. 1:9] en werd Hij opgenomen in de hemel en heeft Zich gezet aan de rechter hand van God".  [ Markus 16:19]  Stefanus ziet  " de hemelen geopend en de Zoon des mensen,  staande aan de rechter hand van God"  [Hand. 7:56].  Ook de engelen die kort na de hemelvaart aan de discipelen verschijnen zeggen:  " Jezus zal op dezelfde wijze terug komen"  op de dag  "waarop Hij de wereld rechtvaardig zal oordelen door een Man Die Hij daartoe aangesteld heeft,  Jezus Christus"  . [ Hand. 1:11; 17:31].

Ook voor ons is de dood niet het einde. Voor de gelovigen betekent dit dat ons lichaam gescheiden zal worden van onze geest en voor altijd bij de Heer zal zijn.  Vlak voordat de Here Jezus stierf bad Hij:  " Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest" [ Lukas 23:46]  De Heer wist zeker dat de dood niet het einde is.

Ook de apostel Paulus betuigt:  " Maar wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen" [  2 Kor. 5:8];   "ik heb de begeerte om heen te gaan en bij Christus te zijn, want dat is verreweg het beste" [ Filipp. 1:23].

Als we op Gods beloften vertrouwen, mogen we zeker zijn van het eeuwige leven.  Deze zekerheid houdt ook in dat God Zijn kinderen met open armen ontvangt.  Jezus laatste gebed was tenslotte:  "Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest"   en niet:  " in het graf.."  of:  "in de onzekerheid..."  maar in GODS handen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Over het 'heerlijke feit' van de opstanding, niemand wordt hiervan uitgesloten.

Citaat

Piekervaringen worden door Maslow beschreven als bijzonder vreugdevolle en opwindende momenten in het leven waaraan gevoelens van intens geluk en welbevinden, verwondering en ontzag deel van uitmaken, mogelijk vergezeld gaande van de gewaarwording van een transcendente eenheid of kennis van een hogere waarheid (alsof de wereld vanuit een ander, vaak zeer diep gevoeld en ontzagwekkend perspectief beschouwd wordt). Deze ervaringen komen meestal plotseling en worden vaak opgewekt door diepe meditatie, intense gevoelens van liefde, beleving van grote kunst of muziek, of de overweldigende schoonheid van de natuur. Volgens Maslow (1970) werken piekervaringen verheffend en veranderen zij de persoonlijkheid: er komt creatieve energie vrij, het benadrukt de betekenis en de waarde van het bestaan, het geeft doelgerichtheid aan het individu en een gevoel van verbondenheid, het verandert iemand definitief in een beter mens. (bron)

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei sjako:

Omdat dit een Christelijk forum is. Geloven is niet alleen iets rationeels, iets wat je enkel kunt leren. Bij een Christen heeft, als het goed is, Gods Geest zelf ingegrepen op het leven van die persoon, bij mij in ieder geval wel. Dus het is helemaal geen vraag meer of Jezus de Messias is of dat Hij wel bestaan heeft. We wéten het. Alleen is het voor Christenen fijn om hierover te praten en om er achter te komen hoe hier invulling aan te geven. Waar ik wel een voorstander van ben is verkeerde (onbewuste) gewoonten aan de kaak te stellen, maar dat heeft niets te maken in het al dan niet geloven in God en Jezus Christus. Er is een persoon uit om ons geloof kapot te maken en dat is satan. Daarom horen hier geen anti-Christelijke zaken thuis zoals het ontkennen van het bestaan van een God.

1. Vergelijk je mij nu met de(?) Satan? Zie je in mij "het kwaad" omdat ik van je vraag e.e.a. rationeel nuchter integer te bekijken? Is dat anti(!)christelijk of kritisch-christelijk?
2. Dus je geeft toe dat geloof niet rationeel is, maar....Ja wat dan? Emotioneel?
3. Waarom maakt God keuzen wat betreft ingrijpen met Zijn Geest op leven van mensen?

Mag ik hier over van gedachten wisselen of gaat dit je ook te ver?

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei ineke-kitty:

Goed.  verder met het onderwerp.

........  Jezus laatste gebed was tenslotte:  "Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest"   en niet:  " in het graf.."  of:  "in de onzekerheid..."  maar in GODS handen.

Wacht je ook hier met het vermelden van de bron van het orgineel tot die door anderen gevonden is?

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei violist:

Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest

Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten? De laatste woorden hangen nl. uiteraard af van welk evangelie je leest.
Johannes, die van al deze zaken helemaal niets wist heeft weer een andere versie. Hij laat Jezus twee woorden zeggen: "Mij dorst", waarop hij de zure wijn aangeboden krijgt. En dan kan hij blijkbaar weer praten, want hij zegt daarna als laatste woorden "Het is volbracht". "En hij boog het hoofd en gaf de geest"

Link naar bericht
Deel via andere websites

@violist

Nog niks gevonden?  Hoe dan ook,  ik geniet ervan om mijn geloof te delen met geloofsgenoten,  en daar gaat het maar om.  Onze visies kunnen verschillen, maar we hebben EEN ding gemeen met elkaar, en dat is het geloof in de opgestane Heer en Heiland, Jezus Christus.

Zoals ook Paulus aanhaalt in 1 Kor. 15:  " De dood is verzwolgen in de overwinning.  Dood, waar is uw overwinning?  Dood, waar is uw prikkel?  In Kolossenzen 2:15 staat dat Christus de overheden en de machten heeft ontwapend en openlijk tentoongesteld en zo over hen heeft gezegevierd.  Zijn opstanding betekent de definitieve nederlaag voor de machten der duisternis en de boze heeft geen macht meer over iedereen die Christus Jezus toebehoren, en die in Christus zijn.  Niet de duivel, de dood heeft het laatste woord, maar Christus, Die het Leven is.  Elk woord dat tegen God en Zijn Woord gesproken wordt zal Hij tenietdoen.  Elke poging om Zijn Woord in discrediet te brengen zal geen enkel doel treffen voor de gelovigen.  Christus heeft elke aanval van de duivel overwonnen aan het kruis van Golgotha , en niets of niemand kan ons scheiden van de Liefde van Christus. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei violist:

Heb je het er moeilijk mee dat je graag evangeliseert maar zelf niets kan bedenken? Zo ja, dan geniet nog maar even van andermans veren.

Begrijpen wat anderen al eens begrepen hebben is op zich al moeilijk genoeg, het kan zelfs oeverloos doorgaan zonder dat het begrepen wordt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei ineke-kitty:

Onze visies kunnen verschillen, maar we hebben EEN ding gemeen met elkaar, en dat is het geloof in de opgestane Heer en Heiland, Jezus Christus.

Mag denkelijk genuanceerder worden, het geloof in die opstanding wordt mi niet unaniem gedeeld, wel het potentieel dat opstanding mogelijk maakt. En dat is een hemelsbreed verschil, het is eenieder gegeven maar het zal 'slechts' geloof blijven tot het moment dat die opstanding ook effectief gerealiseerd wordt. Geloof hechten aan dat potentieel is nog een andere zaak, vaak komt dat als een dief in de nacht, vrij onverwacht waardoor de schok des te groter kan zijn.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei ineke-kitty:

Nog niks gevonden?  Hoe dan ook,  ik geniet ervan om mijn geloof te delen met geloofsgenoten,  en daar gaat het maar om. 

Je bedoelt dat je er van geniet als geloofsgenoten tegen je opkijken?  Geniet daar dan nog maar even van meid.

9 uur geleden zei ineke-kitty:

Zijn opstanding betekent de definitieve nederlaag voor de machten der duisternis en de boze heeft geen macht meer over iedereen die Christus Jezus toebehoren, en die in Christus zijn. 

Dit begrijp ik niet. Jij pretendeert dat je de Heer toebehoort en toch heeft de boze nog zoveel macht over jij naar hem luistert als die je influistert dat het achterwegen laten van bronvermelding bij het kopieëren van andermans stukken onbelangrijk is.........Of geldt dat bij het evangeliseren alles in naam van de Heer geoorloofd is?  

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei ineke-kitty:

Ik geniet ervan om mijn geloof te delen met geloofsgenoten,  en daar gaat het maar om.

Vreemd, je komt niet over als iemand die geniet. En die geloofsgenoten genieten ook niet bepaald van jouw bijdragen, krijg ik het idee. Gek hoe interpretaties zo kunnen verschillen.

Al wat inzicht gekregen in je eigen psyche verder?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ineke-kitty:

@Hitchens

Nou nee, psychologen zijn er om de psyche van anderen te bestuderen en niet die van zichzelf.  Mijn studierichting is psychopathologie, en daar heb ik het druk genoeg mee. Je mag zelf uitzoeken wat dat allemaal inhoud. 

Pathologisch:

Abnormaal gedrag is wat storend is in de relatie met zichzelf, de ander en de omgeving. Wordt dit extreem, dan wordt dit pathologisch genoemd. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Psychopathologie)

Tip: plak jouw reacties (niet de gekopiëerde stukkken) op dit forum achter elkaar (kun je wel) en je hebt in je scriptie  een prachtig voorbeeld van iemand die is wijsgemaakt als uitverkorene snel de Heer door de lucht tegemoet te mogen vliegen en daardoor op een forum kenmerken van abnormaal gedrag begint te vertonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei ineke-kitty:

Dan gaan we maar gewoon verder met het thema van dit topic. 

Graag. Ik zal alvast je volgende tekst plaatsen om je wat werk te besparen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc gravida, tortor vitae ullamcorper maximus, velit lorem posuere nunc, ut iaculis leo mauris sed lacus. Nullam venenatis erat lacinia risus sodales malesuada. Ut tincidunt quis arcu quis pretium. Morbi et ligula ultricies, aliquet leo id, ultrices risus. Praesent mattis erat sed mauris vulputate euismod. Nulla congue mi sed justo gravida, id pulvinar sapien viverra. Aenean id arcu id ligula lobortis sagittis. Aenean pulvinar lacus quis auctor eleifend.

Etiam vitae augue lacus. Donec dictum, arcu at semper commodo, turpis orci laoreet ante, ultricies suscipit arcu odio eu nisl. Proin tempus odio eget aliquam dictum. Ut gravida nibh sit amet lacus ultricies, vitae semper velit egestas. Donec dapibus bibendum felis sit amet placerat. Integer accumsan pellentesque nibh, quis mollis lectus tincidunt quis. Cras pharetra hendrerit posuere. In eu nisi vel est malesuada gravida eget at sem. Vestibulum nec odio nisl. Pellentesque nec dui non mi sagittis porta ac vel diam. Morbi sit amet mattis magna. Duis sit amet sem ut ante tristique ultrices. Sed vel accumsan ex, eu hendrerit augue. Praesent venenatis tincidunt mi, quis lobortis arcu viverra et. Mauris in commodo libero. Cras at ex et nisl interdum ornare at vel turpis.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei violist:

Ging het volgens jou vanaf die tijd beter op aarde?

Dat zou impliceren dat iedereen zou begrepen hebben waar het over ging, het lijkt gezien de omstandigheden eerder bergafwaarts gegaan. Het voordeel is dat nu opstanding om de hoek ligt, tenzij we nog dieper willen zakken uiteraard. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Op 9-12-2016 om 00:05 zei ineke-kitty:

Zoals ook Paulus aanhaalt in 1 Kor. 15:  " De dood is verzwolgen in de overwinning.  Dood, waar is uw overwinning?  Dood, waar is uw prikkel?  In Kolossenzen 2:15 staat dat Christus de overheden en de machten heeft ontwapend en openlijk tentoongesteld en zo over hen heeft gezegevierd.  Zijn opstanding betekent de definitieve nederlaag voor de machten der duisternis en de boze heeft geen macht meer over iedereen die Christus Jezus toebehoren, en die in Christus zijn.  Niet de duivel, de dood heeft het laatste woord, maar Christus, Die het Leven is.  Elk woord dat tegen God en Zijn Woord gesproken wordt zal Hij tenietdoen.  Elke poging om Zijn Woord in discrediet te brengen zal geen enkel doel treffen voor de gelovigen.  Christus heeft elke aanval van de duivel overwonnen aan het kruis van Golgotha , en niets of niemand kan ons scheiden van de Liefde van Christus. 

Wat is dit toch een (h)eerlijke topic voor gelovigen die wéten Jezus Christus te hébben...!!! Jammer dat er zoveel twijfelaars tussen zitten die de vreugde van het geloof dwarsbomen door theologie of filosofie... Blijft bovenstaand citaat van Inneke-Kitty over...!!! H*A*L*L*E*L*U*J*A*H* _:)_

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid