Spring naar bijdragen

Varen, varen over de baren.


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 276
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hey Petra, Ja, ik zing weer en ik kom net van de dock of the bay  af, het werd me nu te koud. Mensen een goed 2023 zover dat in je vermogen ligt. Ik kom binnenkort wat langer klets

Lees ik hier en merk ik dat Petra ook op visite geweest is op de ouwe schuit. Waarom hep niemand mij gewaarschuwd? Dragende kracht, daar kan ik mij niets meer bij voorstellen Petra. De Kaptein was een

@Willempie, gelukkig hep je nog van Bob Dylan. ik heb de lp nog van het Newport festival, geweldig.   Vandaag was ik even van boord af . We mosten zingen met een scratshkoor in Amersfoort, d

Dwarreltje gooi jij effe een reddingsboei overboord want de kaptein hep stille tijd. En ik zie weer wat bootslui in de verte..... Mystic kom an boord jongen, we hebben je hard nodig, want violist gaat trouwen.

Violist je gaat toch trouwen hè met dat meissie of gaan jullie hokken? De kaptein mag je ook voor de wet trouwen toch? Hoe heet je bruid eigenlijk? Kan ze wel praten? Ze is er niks minder om as dat niet gaat maar zou wel jammer wezen. Of gaat het jou daar niet om, een fijn gesprek. Heerlijk mijmeren ;) op dat prachtige eiland, dat is ook romantisch. Maar ik zie altijd weer beren op mijn weg, as er kindertjes kommen kun je je dan redden? We zitten hier behoorlijk ver van de bewoonde wereld. Anders mot je effe aan de Kaptein vragen of die nog wat doossies heeft met co....oh wat stom de Kaptein is roomskatholiek dus die hep dat niet bij zich. Sorry kaptein soms vergeet ik dat en denk ik dat je nog baptist bent. We kenne je trouwens zo over dopen hoor. Er zijn wat bootslui die charismatisch zijn nou die trekken zo een wit laken an en houwen je weer koppie onder. Niks geen moeite. Maar Kaptein nou is Mystic an boord dus as violist op dit eiland wil blijven mot dat kunnen toch? Violist vind je het leuk as we een feessie gaan bouwen voor jou en je meissie? Vraag je ook wat vrinden van je...ik had Lanfy, Hitchens, en HJW er ook graag bij maar ik durf ze niet uit te nodigen. Zo komme niet graag op een boot waar ook christenen en twijfelaars zitten. HJW misschien maar die wil natuurlijk weer echt bewijs zien dat wij de Zeven Provinciën zijn. Nou dat bewijs hebben we of niet Kaptein. Jij hep zo'n mooi plaatje van ons schip. Ben je nu nog steeds an het bidden? Violist vraag je effe of ze komme je vrinden, niet vergeten hoor? Ik zou zo graag een danssie doen met Lanfy dus as die kompt op de bruiloft, dan zal ik blij wezen. Maar hij was vanavond behoorlijk chagerijnig dus ik waag me er niet an. ;( Drie dagen onweer zo chagerijnig.

Mystic voor coctails mot je bij Willempie wezen, ik waag me daar niet an. Trouwens waar zit die eigenlijk??? Ik hep nog nooit zo'n ongeregeld zooitje gezien. Hoelang duurt je stille tijd nog Kaptein!!!!! We hadden een kathedraal en daar ging ook wel eens wat mis maar op deze boot. :? Hebben we ook muizekorrels bij ons of mogen we die diertjes niks doen?? Nou Mystic ik zou zeggen.....zorg dat ze s'nachts uit mijn buurt blijven want ik kan niet slapen van die krengen. De hele nacht liggen ze an mijn sokken te sabbelen...ja ik weet dat ik zweetvoeten hep. Maar ik ga effe zwemmen en mijn haar wassen want we hebben een feessie voor violist..... |P Dwarreltje ligt mijn rooie jurk nog bij jouw? Ja die je gisteren van me geleend hep. Mooi die doe ik weer an en hij staat me best of niet Mystic en Dwarreltje. Wat trek jij an Dwarrel? Mystic wat hep je het gezellig gemaakt met die kaarsen en lamppies. Jij kan ook muziek maken toch??? Ik zie wat zwemmers, reddingsboeien!!!!!!!!!! Lanfy komp eran :$:$:$:$ Je bent er wat ben ik daar blij om, we zijn niet te min |P|P|P Lanfy mag ik deze dans van jou? :$

Mystic wil jij spelen ??

Link naar bericht
Deel via andere websites

"MAN OVERB.... zucht, wat een hitte; drie jaar minder vagevuur voor alle scheepslieden hier..."

* timmert een stevige houten ladder langs de zijkant van het schip en hangt De Plank vanaf het dek over de zee *

walking-the-plank.jpg

Violist, laat MysticNetherlands met rust! Deze plank is enkel bedoeld voor vrijwilligers.

Zo, nu kan iedereen in stijl overboord gaan en ook zelf weer terug het schip opkomen. Dus als u wilt verzuipen, verzoek dan om gewoon die loopplank te gebruiken en er een beetje fatsoenlijke duik van maken. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Violist dus ze heet Sara wat een bijzondere naam. En dat je toch wilde trouwen nou dat hep me ontroerd. Het is echt zo mensen het bewijs hep ik hier!!! Maar wat was je emotioneel violist, ja ik wist het wel grote b... maar een klein hartje. ;)

Heerlijk dat we nog een feessie kunnen vieren voor dat Aer en HJW een klein beetje rust nemen. Waarom ken ik dat toch slecht verdragen, ik hecht me zo an mensen. ;( Maar goed nu is het tijd voor een feessie en niet voor gejank.

Ik hep Willempie nog effe gesproken hij was net effe een kaassie an het aansteken maar hij hep belooft om heerlijke happies te maken. Mystic verzorgt de coctails en de muziek. Kaptein wat hep je een mooie plank getimmert, je bent ook van alle markten thuis. :Y En ken jij het echt voor elkaar krijgen dat wij scheepslui 3 jaar minder in het vagevuur zitten? Hoor ik daar ook bij?? Wat een mazzel, scheepslui ja dat wens ik jullie MAZZELTOV!! Ik ga lekker op de neergestreken zeilen zitten met een borreltje want ik gun die kwajongen toch zoveel geluk samen met Sara. De Kaptein regelt de boel wel verder. Ik ben zo ontspannen niks bang voor die Kraken die blijven nog wel effen weg. Luther maakte zich ook niet zo druk om die beesten. Hij hep gezegd dat hij nog een boom zou planten as ze morgen opdoken. Nou hebben we geen boom, maar wel muziek en kaarsies.

|P
Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh wat verschrikkelijk, ik dacht al; 'wat zit ik lekker zacht'. Oh Dwarreltje bin je er nog; ik hoor haar nog wel kuchen kaptein.

Dokter!!! Hendrik NG stop nou eens met die bijbel studie hier mot je zijn. Er is een leven te redden.

Oh gelukkig Dwarreltje je ademt, Willempie hep jij een lekker glaassie bouillon voor Dwarreltje om an te sterken. Ik ben ook altijd zo onhandig. ;( Dwarreltje de kaptein hep een mooi plekkie uitgezocht zodat we naar de feestende bootslui kunnen kijken.Ouwe Lobke vragen ze toch niet meer ten dans, maar kijken is ook leuk.

Wat is violist toch verliefd hè? Ik kijk graag naar verliefde stelletjes, Arie keek in een ver verleden ook zo naar mij. :Y En Mystic en Willempie die runnen de zaak goed, heerlijk die hapjes.

Dwarreltje droom jij ook wel eens wat je wil gaan doen? Ik wel, ik zou zo graag de pelgrimsroute lopen naar Santiago de Compostella. Maar HendrikNG zei; Lobke dat is niet verstandig. Je hept al rimmetiek en dan wordt het er niet beter op. Ik hoop dat HJW ook nog effe tijd hep tussen het feestgedruis door om te vertellen over zijn reis. Hij gaat op reis naar zijn thuis, maar waar die woont, geen idee.

Ach ik leg me er wel bij neer dat ik zere voeten hep maar dat duurde wel effen. Ik hep nog een cursus gedaan bij Herman Boon. Een lol dat we hadden de eerste twee avonden, maar toen begon hij over demoontjes uitdrijven. Nou had ik wel van Danoontjes gehoord maar demoontjes kende ik niet. Maar hij was eerlijk,hij zei: rimmetiek geen eer aan te behalen kom maar terug as je een beenlengte verschil hep. Maar ik zal stoppen met mijn kwaaltjes ja dat is een nadeel as je oud bent, je blijft zeuren over van alles en nog wat. Maar daarom ben ik zo blij op de boot tussen al die jongelui, heerlijk om zo jong te zijn. Wat speel je nu voor een deuntje mystic...mooi zeg!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kaptein hoor je dat?? Flash Gordon roept door zijn scheepstoeter dat tie met zijn vissers in de golf van Arden op ons wacht. Wat fantastisch nog meer bootslui! |P Kaptein weet jij waar dat is;'de golf van Arden'? Het klinkt heel avontuurlijk, nou ouwe Lobke heeft wel weer zin in een avontuurtje. Jij ook Dwarreltje en scheepslui? Het echte werk gaat beginnen. Dus wie het niet ziet zitten, je kan je verwijderen via de trap van de kaptein. Ik weet niet of die Kraken rondzwemmen, misschien moet je het effe proberen met een balletje gehakt. Willempie hep je nog gehaktballen!!!! Nee, vis afval dan???? Waarvoor?? Voor die kraken natuurlijk!!!! :( Maar we gaan!!!! De kaptein loods ons wel naar die Ardense golven. We hebben een lekker windje kaptein....... :Y

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kaptein hep je het nou gehoord er komp een boot met Engelsen an, kijk maar naar hun vlag. Flash Gordon is ook echt een Engelse naam. We motte ze gauw binnen halen, met de EU hebben we niks te maken. Ik hou van Engelsen wat jij Dwarreltjes? En as ik het zo zie zijn het geen voetbal fans maar echte stoere zeelui.

Kunnen we ook een beetje Engels praten is goed voor de algemene ontwikkeling, wat jullie zuip....sorry zeelui?

Kwispel!!! Oh ja die was effe weg. Pssstttt niet verder vertellen maar de weeen waren begonnen, dus ik ben benieuwd.

Ineke hep jij haar naar de kliniek gebracht???Of zit Ineke niet an boord, ja soms weet ik het ook niet want dat loopt de hele dag voor me voeten langs . Maar dat is nodig... zeilen hijsen, op de wind, laveren en zo. De kaptein hep het zaakkie nu goed onder controle. Het scheelt een stuk dat we die rot viool niet meer horen. Zou violist en Sara gelukkig wezen op dat eiland, ik wou dat ik effe bij ze op de koffie kon. Zo'n leuk stel!!! Voor mekaar gemaakt, dat komt waarschijnlijk omdat Sara zo weinig zegt. Daar houden mannen van. :Y

Zwiegen en ja knikken; wat jij Sara...was ik ook maar zo. :( Oh kaptein we komme dichter bij de Engelsen; "hello, you are welcome on the seven provinciën" Hep ik dat goed gezegd Dwarreltje. Ik weet niet wat provinciën in het Engels is, maar ze begrijpen het wel. Welkom here is Lobke i'll stop your socks, yes also when they are dirthy. :Y Hey Mystic effe tussen haakkies, ik krijg steeds meer sokken met gaten binnen. Zit jij die muizen te voeren ??? En ik vermoed dat er ook een hond an boord is, wat ik stapte vanmorgen in iets verdachts.... (H) of hebben jullie HJW met zijn hond an boord gelaten. HJW is een beste vent, ja hij wil altijd bewijzen maar zo hep iedereen wat. Maar over een hond motte we toch stemmen......een scheepshond is wel leuk natuurlijk. Vangen honden ook muizen???? Sorry Mystic was een grappie. :# Willempie hep je al engelse thee gezet en wat eten die sailors????

Welcome Flash Gordon, waarom zeg je Hawr is dat Engels???

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Ja wat fijn hè Aer? Ik hep effe gedacht dat die Kraken die boel overgenomen hadden. Want zelfs onze Kaptein was in geen velden of wegen te bekennen. En ik ben niet gauw ongerust maar ik dacht; 'hij is opgevreten door de Kraken', kan niet anders. En ik voelde het in mijn hartstreek, die bezorgdheid.

Ik hep nog effe gevraagd an de vrijdenkers of ze goeie verrekijkers hadden om jullie op te sporen of zenders of zo. En ze dachten echt mee, dat mot ik zeggen; ze zouden naar jullie uitzien. De hele dag stonden ze over het water te turen. En dan ben ik weer zo emotioneel en dan denk ik 'ik wil jullie ook graag op de boot' niet om je over te halen om te geloven maar gewoon omdat ik jullie mag. En ouwe Lobke het zelf ook niet zo goed meer weet. Maar het was zo mooi geweest gewoon uit vriendschap, op de Zeven provinciën. En ik zat op een klein eilandje te piekeren, gelukkig had ik wat cocktails van Mystic, dat maakte het nog te harden. En ik had zo'n heimwee naar Willempie die zo lekker kon koken, en onze lieve Kaptein die altijd voor ons klaarstond. Mystic die laatst zulke lekkere cocktails gemaakt had. Zelfs de bootslui, ik mistte ze allemaal. En ik begon al in verleden tijd te praten, want ik zag het zorgelijk in.

Het zal een mysterie blijven of hep die piraat Flash Gordon de boel overgenomen, toen ik net effe op het eilandje rond an het scharrelen was?

Dat zou me toch tegen vallen van Flash, piraat of geen piraat wel effe melden dat je de boel gaat enteren, of heet dat niet zo.

En hoe is het met Dwarreltje?? Ik was ook zo ongerust over jou tussen die kerels. Maar goed we gaan weer verder. Mijn vader was vroeger ook een visserman en hij had zo'n mooi gedicht in de Botter hangen, ik most er steeds an denken. Ik zoek het effe op en ik hoor graag hoe het met jullie gaat as het niet teveel moeite is.

Ik ben een zeiler op Uw mateloze zeeën.

Die aan Uw verre, veil''ge kusten rustloos slaan;

Al lokken allerzijds mij vele vreemde reeën,

Gij hebt mijn koers bepaald: ''t gaat op Uw haven aan.

Ik ben een zeiler óp de zee van Uw genade.

Gij hebt mij ingescheept; Gij blijft altoos mijn doel.

Gij zijt het vast kompas, waarmee ik ga te raae.

Gij zijt de milde wind, die ''k in mijn zeilen voel. ''

Bij wijlen mag ''k mijn schip in Uwe stilte sturen.

Waar ik mij zelf zo gans en al in U verlies,

Dat ''k slechts dit éne smeek: Heer, mocht dit heil toch duren!

Niets, niets meer buiten U dat ik u nog verkies!

Loopt straks de reis ten eind en nader ik de stranden.

Waar, dreigement des doods. Uw zwaarste zeeën staan,

Neem, trouwe Loods, mij ''t stuur dan uit de zwakke handen.

En doe mij, stil-verrukt. Uw haven binnengaan

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wees welkom. Zoals je ziet, heeft het schip inmiddels alle voorzieningen aangelegd om zelf aan of van boord te gaan, dus kom erbij. Ik zal het schip enigszins van koers laten veranderen om dichter bij je eiland te komen en onze scheepsmoeder zal je verwelkomen met een heerlijk, authentiek scheepsmaal zoals alleen zij die kan maken. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid