Spring naar bijdragen

Is het Vaticaan de grote hoer van openbaring 17


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 186
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Toch zou ik van geen andere kerk lid willen zijn. zou ik ook niet ergens anders tot geloof hebben kunnen komen (wellicht een uitzondering voor de oosters orthodoxe kerk)

De leugens van dave hunt zijn vrij eenvoudig te ontkrachten. Bovendien is deze man helemaal geen theoloog, zoals je in de OP beweerd. Wat Thorgrem zegt, klopt gewoon en is ook allemaal vrij eenvoudig

Anja kan geen van deze beschuldigingen waarmaken,

Dat zijn geen beschuldigingen Antoon, maar gewoon feiten. Niet alleen bekend van een familielid die ingepalmd is geworden door de sekte van het WTG, enkele leerlingen, onze directe buren, en daarnaast óók bekend uit vele discussies met aanhangers van het WTG op fora. De valse profetieen van het WTG zijn bovendien alom bekend. Dit is dan ook wat het WTG nu gebruikt om dan direct maar álle profetie en gaven van de Geest uit te maken voor niet meer van deze tijd, dus een nog ernstiger misstap. In plaats van toe te geven dat ze een valse profeet achterna zijn gelopen, beweren ze daarvan geleerd te hebben. Maar dat hebben ze niet, want niet de valse profeet en zijn leer hebben ze afgezworen, maar ze belasteren nu de gaven van de Geest zélf.

Je kunt dus maar beter gewoon ophouden met die hetze tegen de RKK, en zelf maar uitgaan van de valsheid en dus uitgaan van dat WTG.

en dan de link die je gaf, argumenten die stuk voor stuk makkelijk zijn te weerleggen, ik heb het wel eend gedaan met mailing naar een sitemaster toe

Er staat vast nog wel genoeg propaganda op het programma op de cd van het WTG om even gemakkelijk "naar een sitemaster toe" te sturen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is niet helemaal waar ik gebruik de bijbelvertaling van mijn opponent, en leg met mijn eigen woorden uit hoe het zit. Inderdaad zijn er wel veel dingen die niet kloppen , ik ontken het niet maar dat is vaak van een of andere persoon of personen uit, je kan de organisatie er niet op afrekenen

Vriendelijk verzoek topics te blijven of open een topic over JG. want ik weet ook niet of de moderatie het wl onder de dekmantel van de topic starter vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat is niet helemaal waar ik gebruik de bijbelvertaling van mijn opponent, en leg met mijn eigen woorden uit hoe het zit. Inderdaad zijn er wel veel dingen die niet kloppen , ik ontken het niet maar dat is vaak van een of andere persoon of personen uit, je kan de organisatie er niet op afrekenen. Vriendelijk verzoek topics te blijven of open een topic over JG. want ik weet ook niet of de moderatie het wl onder de dekmantel van de topic starter vinden.

Vandaag de dag wordt er nogal veel geopenbaard, schokkend is het. Er is dus goed en slecht nieuws, enerzijds worden we wakker, anderzijds zal je altijd een aantal vinden die alles willen verdonkeremanen middels allerhande smoezen. Zoals je terecht aangeeft, er zijn veel dingen die niet kloppen. Ethisch gezien is dit werkelijk niet te onderschatten, Christenen zullen wel weten wel wat dit betekent.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat is niet helemaal waar ik gebruik de bijbelvertaling van mijn opponent, en leg met mijn eigen woorden uit hoe het zit. Inderdaad zijn er wel veel dingen die niet kloppen , ik ontken het niet maar dat is vaak van een of andere persoon of personen uit, je kan de organisatie er niet op afrekenen.

Die eindtijdsdata destijds werden toen in de Wachttoren en Ontwaakt! uitgebreid verkondigd en neergezet als absoluut waar. En deze twee bladen vormen het belangrijkste officiele communicatiekanaal van het WTG.

In het bijzonder de Wachttoren wordt dan ook wekelijks intensief bestudeerd en sinds enkele jaren komt deze uit in een publieksversie voor de velddienst, en een studieversie voor meer verdieping.

Je mag het WTG dus wel degelijk houden aan wat in deze bladen en ook in haar andere lectuur geschreven staat, zeker omdat JG gehoorzaamheid schuldig zijn aan wat het WTG leert.

Als in die bladen dus een datum wordt aangegeven waarop Armageddon zou plaatsvinden, dan is dat dus een officiele verkondiging van het WTG en niet van zomaar "een paar personen."

Link naar bericht
Deel via andere websites
Is het Vaticaan de grote hoer van openbaring 17

Al dagenlang lees ik dit topic en ik wilde niet reageren. Maar toch...ik kan het niet laten.

In de tijd van christenhyves kwam o.a dit topic nogal eens langs. En wanneer je het niet eens was met de TS dan kwam je naam in het grote boek. Alle christen hyves en alle leden kregen te horen dat je een atheïsten vriendje was en de anti-christ. 'Moge zij branden in de hel' stond erbij, zo'n 10 mensen hadden het genoegen om in die hel te branden. Oh ja onze foto werd ook nog eens super groot in beeld gebracht. Gratis reclame!! Mijne ook en als je met foto en onderschrift bij honderden mensen gedropt wordt doet dat wat met je dat kan ik vertellen. Samen met anderen stroopten we alle hyves af en vonden overal onze foto, vaak nog niet verwijderd.

Dat overkomt vrijwel alle kinderen van het ware Licht. Ik heb soortgelijke praktijken (maar dan op een ander niveau) meegemaakt in een (in dit geval atheistische) werkkring. Mijn spirituele (christen (katholiek)-maar-geen-kerkgaande) oma leerde mij toen, "lieve kind, vecht er niet tegen, laat het maar gaan, want de molens van Onze Lieve Heer malen traag maar gestaag". Ik noemde haar altijd mijn soulmate-oma, omdat we elkaar op spiritueel niveau zo goed verstonden, en ik veel van haar heb geleerd en steun van haar heb ondervonden door haar spirituele adviezen. Ik had de werkkring nog niet verlaten (ontslag genomen maar moest nog een paar weken van het schooljaar uitdienen), of de molens van Onze Lieve Heer maalden niet meer traag en zeer gestaag. De belastingdienst viel letterlijk de administratie van de school binnen en nam alle computers in beslag. De directeur die mij had getracht kapot te maken (onder andere omdat ik het lef had gehad aan te kaarten dat geoormerkte gelden niet aan de zorgleerlingen werd besteed, waar wel hulpmiddelen voor nodig waren), had steekpenningen aangenomen (geëist) bij de aanbesteding van grote verbouwingsprojecten. Kort daarop kwam de school ook nog in het nieuws bij een grote landelijke televisiezender, wegens examenfraude die gepleegd zou zijn door docenten op last van de directie. Zij die leugens over je verspreiden hebben zelf het nodige op de kerfstok, onder invloed van diezelfde geest die hen doet liegen over een ander.

Ik weet absoluut niet of deze TS dezelfde is, maar er zwerven hier meer aanhangers van die groep rond ..en ik krijg zo'n heel apart gevoel van binnen.

Niet rationeel misschien maar geloofsgenoten zo noemen als in de topic start is ook niet rationeel bedoelt.

Weten jullie wie ons geholpen hebben om instanties te benaderen etc....??? Inderdaad mijn atheïsten vrienden.

Op een christensite toestaan dat men de het Vaticaan 'de grote hoer van openbaring' noemt en wel door mede gelovigen daar moet ik van kotsen. Ben ik te persoonlijk...ja ik ben snel persoonlijk. Maar er is geen woord gelogen en ik vind deze besmetting heel griezelig. Ik voel de rillingen weer over mijn lijf.

Bedankt voor je bericht. Omdat de tegenstander meeleest ga ik er niet op in, maar ik begrijp volkomen wat je bedoelt, heb niet exact hetzelfde maar wel soortgelijke wanpraktijken meegemaakt. Belangrijk om te onthouden dat wij niet te strijden hebben tegen vlees en bloed maar tegen een geest. Het repertoire van die geest is beperkt, maar de reikwijdte kan omvangrijk zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nee, ik heb waarschijnlijk niet goed gelezen. Maar geeft verder niet, ik vroeg het me gewoon af.

Begrijp je redenering wel, vraag het me regelmatig af gezien sommige replieken. Misschien hieronder nog even herinnering brengen, niet bepaald iets op voor op Christelijk forum dat openheid en syncretisme hoog in het vaandel draagt. Satan is in ons, toch bedankt!! :D

Jehova's getuigen geloven dat zij de enig "ware" of juiste religie aanhangen. Ze verwijzen naar hun doctrinaire corpus als "de waarheid" en noemen lidmaatschap van de beweging "in de waarheid zijn". Ze geloven dat "de waarheid" door Jezus is gedelegeerd aan de "getrouwe en beleidvolle slaaf": het Besturend Lichaam - het hoofdbestuur van Jehova's getuigen dat in Brooklyn (New York) zetelt. Zij geloven dat alle andere religies "onwaar" en vals zijn en uit Satan de Duivel voortspruiten. Volgens hen aanbidden daarom alle niet-Jehova's getuigen direct of indirect Satan de Duivel.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jehova%27s_getuigen

Link naar bericht
Deel via andere websites
Die eindtijdsdata destijds werden toen in de Wachttoren en Ontwaakt! uitgebreid verkondigd en neergezet als absoluut waar. En deze twee bladen vormen het belangrijkste officiele communicatiekanaal van het WTG. In het bijzonder de Wachttoren wordt dan ook wekelijks intensief bestudeerd en sinds enkele jaren komt deze uit in een publieksversie voor de velddienst, en een studieversie voor meer verdieping.

Meen je zelf ook dat het absoluut waar is volgens de interpretatie zoals daaraan gegeven wordt? Spreken we dan over het onderstaande of iets anders?

Het Wachttoren-, Bijbel- en Traktaatgenootschap (ook wel "Wachttorengenootschap") werd op 16 februari 1881 in Pittsburgh (Pennsylvania, Verenigde Staten), opgericht als Zion's Watch Tower Tract Society en fungeerde als rechtspersoon voor de Bijbelonderzoekers. Tot 1 september 2011 fungeerde het als het kerkgenootschap van Jehova's getuigen, met als doel: "Uitgave en verspreiding van Bijbels, boeken, bladen en andere bijbellectuur", totdat werd aangekondigd dat de functie van kerkgenootschap voortaan zou worden vervuld door de (reeds eerder opgerichte) stichting Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen (met een h)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wachttore ... enootschap

Link naar bericht
Deel via andere websites
Bedankt voor je bericht. Omdat de tegenstander meeleest ga ik er niet op in, maar ik begrijp volkomen wat je bedoelt, heb niet exact hetzelfde maar wel soortgelijke wanpraktijken meegemaakt. Belangrijk om te onthouden dat wij niet te strijden hebben tegen vlees en bloed maar tegen een geest. Het repertoire van die geest is beperkt, maar de reikwijdte kan omvangrijk zijn.

Dat zeg je mooi, en zacht uitgedrukt. :D

Link naar bericht
Deel via andere websites
TTC, ik ben geen Jehovah's Getuige.

Dachten we al, je zou anders verdwaald zijn en op een verkeerd forum zitten. Maar misschien dan ook weer niet, er zijn immers veel omwegen om tot onszelf te komen. Nu verder met die hoer, hopend dat Satan ons weer geen zand in de ogen strooit. :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

[.......]

Op een christensite toestaan dat men de het Vaticaan 'de grote hoer van openbaring' noemt en wel door mede gelovigen daar moet ik van kotsen. Ben ik te persoonlijk...ja ik ben snel persoonlijk. Maar er is geen woord gelogen en ik vind deze besmetting heel griezelig. Ik voel de rillingen weer over mijn lijf.

Ik snap je gevoel. Aan de andere kant heb ik liever dat het hier gepost en bestreden wordt dan dat het onder het tapijt geveegd wordt dat sommige christenen dit soort ideeën koestert. Het geeft mij bovendien ook het gevoel dat als je het nodig hebt om anderen af te kraken dat je geloof vooral egocentrisch is. In de trant van ik ben lid van de goede/elite club en jullie lekker niet.

En wat je atheïstenvrienden betreft: goed en recht doen is niet afhankelijk van een levensovertuiging. (Staat zelfs in bijbel maar je kan het eigenlijk elke dag weer constateren.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb hier nog over na gedacht, wat nu eigenlijk in mijn ogen "Babylon" op kerkelijk gebied is.

Is de RKK dat? Zelf vind ik het geen vreemde vraag, maar snap dat het niet leuk is om dat als katholiek te horen. Ik ben blij, dat mijn geloof nu toevallig is, dat de RKK dat als kerk niet is.

Nou ligt het me hoe dan ook niet, om altijd hard op te zeggen wat ik denk. Mensen kwetsen win je nooit wat mee. Hoe ik tegen de Islam aan kijk, zeg ik in alle eerlijkheid ook niet tegen de moslims.

Al helemaal niet, als ik moslims tref, die op een hele mooie manier met hun geloof lijken om te gaan.

Zo denk ik ook over andere kerken van alles, zonder het hun leden te zeggen. Dat is niet iets onder het tapijt schuiven, maar stomweg niet wijs en dient nergens toe, als je hen er op zou wijzen.

"Spreken is zilver, maar zwijgen is goud" werd me thuis geleerd in gespannen situaties.

Maar wat maakt het, dat iets "babylon"zou zijn geworden?

In mijn ogen, kort verwoord: als het een gepleisterde graf is geworden. Mooi van buiten, maar dood van binnen.

Christenen kunnen daarin verkeren. Dat het geloof "ijdel" wordt.

Toen het christendom begon en inmiddels de tijd in kwam, dat het niet meer in synagoges samen kwam, was er niet de gewoonte om op speciale voor de Godsdienst ingerichte gebouwen samen te komen.

Ze kwamen op allerlei plaatsen samen. Op het strand en bij mensen thuis.

De gaven die ze van God ontvingen, vulden elkaar prima aan in de samenkomsten en maakte het levendig. Mensen werden opgebouwd, bemoedigd. Gesticht. Vermaningen vonden ook plaats, maar in de liefde. Profetische woorden werden door gegeven, er werd van harte gezongen. Gebeden en mensen kwamen vrij van allerlei pijnlijke klachten (geestelijk en lichamelijk) en gebondenheden.

Noem maar op..

De Heilige Geest stelde de herders aan. Echter zijn er dan ook mensen die zichzelf aanbieden en graag zelf zaken willen doorgeven en aan de mensen wil leren. Ze denken daarin God te dienen, maar zijn er eigenlijk (nog) niet geknipt voor. Anderen hebben ook wereldse belangen en zien het niet als iets kwaads, om dat er bij te voegen. Geld wordt geïnvesteerd in speciale gebouwen, inrichtingen er van en schitterende woorden worden er gegeven aan vraagstukken, om er mee een vaste overtuiging op papier te zetten. Het ligt in de behoefte van de mensen om door pracht en praal omgeven, God iets op een altaar aan te bieden. Veel energie wordt daar in gestoken.

Voor je het weet word je zo een systeem dat er van buiten prachtig uit ziet, maar van binnen geestelijk leeg gezogen wordt.

Stap je vandaag de dag kerken binnen, dan kan je dat zien.

Stap in een schitterende middereeuwse kerk binnen van lutherse of katholieke sygnatuur, dan kan je twee verwachtingen tegen komen.

1) je stapt een haast lege kerk binnen met wat oude mensen op hoge leeftijd die er samen komen, onder leiding van een jongere voorganger, die zichtbaar de grip op zijn werkelijke doelgroep kwijt is

2) je stapt een kerk binnen, waarvan de voorganger ergens door geraakt is en vol vuur dat weet mee te gegeven, waar meer mensen op af komen en de leeftijd ook gemiddeld lager ligt.

Het eerste is een gevolg van het verwateren in de geschiedenis van een levens christendom, naar gepleisterde graven. Aan de buitenkant lijkt het prima, maar van binnen is het iets kwijt geraakt.

De tweede groep komt niet samen vanwege dat uiterlijke plaatje, maar omdat ze in de voorganger werkelijk God aan het werk zien en merken dat Hij werkelijk als priester, dominee of oudste, Gods Licht door geeft aan de mensen, om lichtende lichten in de samenleving te zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Aan de andere kant heb ik liever dat het hier gepost en bestreden wordt dan dat het onder het tapijt geveegd wordt dat sommige christenen dit soort ideeën koestert. Het geeft mij bovendien ook het gevoel dat als je het nodig hebt om anderen af te kraken dat je geloof vooral egocentrisch is. In de trant van ik ben lid van de goede/elite club en jullie lekker niet.

@Dingo je hebt gelijk, het is beter om te weten wat er leeft.

En wat je atheïstenvrienden betreft: goed en recht doen is niet afhankelijk van een levensovertuiging. (Staat zelfs in bijbel maar je kan het eigenlijk elke dag weer constateren.)

Ja gelukkig maar. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Robert Frans ik heb mij vanaf het begin verzet tegen de uitlegging van het geslacht en datering van eindtijd, de argumenten zijn wankel, men dacht aan een geslacht van 60/ 70 jaar na 1914, ik heb herhaaldelijk gezegd dat het geslacht ook nog oude mensen van ruim over de 100 kan bevatten, in dat geval ligt Armadeddon nog iets voor ons, men geloofde mij toen niet, maar nu spreekt oook het WTG over de mogelijkheid...

Maar wie ben ik, wel is het zo dat er een generaal excuses kwam, beetje laat welliswaar maar toch.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Robert Frans ik heb mij vanaf het begin verzet tegen de uitlegging van het geslacht en datering van eindtijd, de argumenten zijn wankel, men dacht aan een geslacht van 60/ 70 jaar na 1914, ik heb herhaaldelijk gezegd dat het geslacht ook nog oude mensen van ruim over de 100 kan bevatten, in dat geval ligt Armadeddon nog iets voor ons, men geloofde mij toen niet, maar nu spreekt oook het WTG over de mogelijkheid... Maar wie ben ik, wel is het zo dat er een generaal excuses kwam, beetje laat welliswaar maar toch.

Wetenschap heeft zich daar ook over ontfermd, als Satan het wil dan dalen morgen de Engelen neer. Ze komen als bliksems bij heldere hemel op een wel heel ontnuchterende wijze, voor velen onverhoopt en beslist geen fantasieverhaaltje dit keer. We zullen dan onmiddellijk merken wat er met die 'hoer' bedoeld wordt, redelijk indringend is het.

In de moderne systeemtheorie bepaalt chaos de toestand van een systeem waarin zijn stabiele cycli plaatsruimen voor complexe, schijnbaar ordeloze gedragingen. Een chaos-venster is een periode waarin iedere invloed of prikkel van buitenaf tot dusdanige proporties kan worden ‘opgeblazen’ dat bestaande tendensen erdoor worden veranderd en er nieuwe tendensen ontstaan. Het ‘chaospunt’ is de cruciale toestand waarop tendensen die tot de huidige toestand van het systeem hebben geleid ineenstorten en het systeem niet meer kan terugkeren tot zijn vroegere toestanden en gedragsmodi, maar onomkeerbaar wordt gelanceerd langs een traject met een aangepaste structuur en bijhorende modus operandi.

http://www.bol.com/nl/p/het-chaos-punt/ ... 004464047/

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar wat maakt het, dat iets "babylon"zou zijn geworden?

In mijn ogen, kort verwoord: als het een gepleisterde graf is geworden. Mooi van buiten, maar dood van binnen.

Eindelijk een bewoording waar ik iets mee kan. Dank daarvoor.

Stel nu dat je dit linkt aan veel RKK kerken van deze tijd, (veel, niet alle want er zijn ook kerken die het momenteel heel erg goed doen), dan zou ik misschien de stap kunnen begrijpen hoe je het Vaticaan een hoer noemt in het licht van Op 17.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien even afstemmen, hoe zou je die 'hoer' in hedendaagse termen omschrijven?

Zoals ik al zei: Ik vind de tekst van Openbaring 17 zoveel voor de fantasie overlaten dat je er werkelijk alle slechtigheid in kunt zien als je maar echt wil.
Waarom een 'hoer'?
Geen idee? Gebruikelijke term uit die tijd?

Overigens geef je geen antwoord op mijn vraag wat de relevantie van bovenstaand bericht is in dit topic. Ik wil je nog een kans geven, maar dan hoop ik dat je met iets concreets komt.

Hoer in deze context staat symbool voor een volk dat God's woord kent,maar zich ook mengt met heidense afgodsdiensten.

In de OT als Israel heidense afgoden ging aaanbidden, dan werd dat symbolisch hoererij genoemd.

Dat De kerk van Rome in aanmerking komt voor de grote hoer, is omdat deze kerk die de Bijbel kent samenwerking aangaat met de leiders van heidense afgodsdiensten zoals de budhisten,sjamanen,gurus,heksen,tovenaars etc

Link naar bericht
Deel via andere websites
Hoer in deze context staat symbool voor een volk dat God's woord kent,maar zich ook mengt met heidense afgodsdiensten. In de OT als Israel heidense afgoden ging aanbidden, dan werd dat symbolisch hoererij genoemd. Dat De kerk van Rome in aanmerking komt voor de grote hoer, is omdat deze kerk die de Bijbel kent samenwerking aangaat met de leiders van heidense afgodsdiensten zoals de budhisten, sjamanen, gurus, heksen, tovenaars etc

Is het vandaag anders?

De halve waarheid is een misleidende verklaring die enige elementen van de waarheid omvat. De verklaring kan gedeeltelijk waar zijn. De verklaring kan geheel waar zijn maar slechts een gedeelte van de hele waarheid omvatten. De verklaring kan ook bedrieglijke elementen omvatten, zoals foutieve interpunctie of een ambiguïteit. De opzet van een halve waarheid is te bedriegen, te ontwijken, de schuld af te schuiven of een verkeerde voorstelling van zaken te geven. In de politiek is het begrip "halve waarheden" een veelvoorkomend verschijnsel. Zo nu en dan betichten politici andere politici er van halve waarheden te gebruiken. De term kan echter ook gebruikt worden om een argument dat niet op halve waarheden berust in diskrediet te brengen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Halve_waarheid

Link naar bericht
Deel via andere websites
Waar?

In dat stuk dat de 'hoer' heeft weggelaten? In het overzicht zie je 'hoer' staan, veel meer navolgend.

http://www.thomasevangelie.info/start/

Het woord ‘hoer’ behoeft hier eerst uitleg. Laten we nog eens het voorbeeld van logion 35 bezien. Dat ging over de secretaresse van Hitler die zei, in een interview, dat ze wel medelijden had met de vervolgde Joden, maar dat ze meende dat medelijden te moeten offeren aan een hoger doel. Haar medelijden met de Joden is medemenselijk. Het is van mens tot mens. Dat is de oervorm van de liefde die in elk mens woont. Daar werd ze toe geroepen, want daar had ze weet van, gnosis. Maar dan betuigt ze haar liefde aan de nazi-ideologie. Dat is geen liefde, dat is morele slavernij. Dan is ze in de symbolische betekenis van de gnostiek een hoer, ze hoereert zichzelf door haar liefde te schenken aan een macht buiten zichzelf, in plaats van trouw te zijn aan het geroepen worden door haar medelijden met de Joden.

http://www.thomasevangelie.info/thomas/ ... emas/hoer/

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid