Spring naar bijdragen

De effectieve realisatie van het Vredesrijk (Gods Plan)


Aanbevolen berichten

Met je Bijbelkennis is het droevig gesteld I-K. Wie niet bereid is te sterven aan zichzelf kan geen deel hebben aan zijn Zijn Leven. Het is namelijk delen in Opstanding en Dood! De oude mens dood verklaren zonder dat in de praktijk te hebben gebracht, getuigt niet van de realisatie van dat Vredesrijk. Laat staan de verdere nalatigheid in de geloofspraktijk die daarmee samenhangt. Zulke verklaringen almaar herhalen maakt het nog niet waar. Platletterse Bijbel"kennis" in "handen" van de ongestorvenen verwordt tot een destructief wapen, dat met God niet veel meer te maken heeft....

Ik vrees dat het Ineke ontgaan is dat er hier al duizenden engelen aan het werk zijn, misschien komt dat later nog.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 89
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het spijt me voor je beste @Anja, maar ik laat mijn kennis van het Woord van God niet betwisten door mensen die geen idee hebben van wat het profetisch Woord betekent.

Ik distantieer me dan ook van je bewering dat het met mijn Bijbelkennis droevig gesteld zou zijn.

Feit is dat dit topic in elk geval niets te maken heeft met Gods Woord.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het spijt me voor je beste @Anja, maar ik laat mijn kennis van het Woord van God niet betwisten door mensen die geen idee hebben van wat het profetisch Woord betekent. Ik distantieer me dan ook van je bewering dat het met mijn Bijbelkennis droevig gesteld zou zijn. Feit is dat dit topic in elk geval niets te maken heeft met Gods Woord.

De vraag werd je al eerder gesteld, deel je het onderstaande?

“Wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.†(Efeze 6:12)

Link naar bericht
Deel via andere websites

TTC

Weet je waarom ik er weer klaar mee ben?

Je haalt een willekeurige tekst aan uit de Bijbel over de wapenrusting, en hebt wederom geen idee voor wie die bedoeld is, en het heeft al helemaal niets te maken met het komende Vredesrijk.

Die wapenrusting is uitsluitend gegeven aan GELOVIGEN in deze bedeling.

Gelovigen zullen dus met die wapenrusting alle pijlen van de duivel af kunnen weren, en daar is de wereld niet toe in staat, want die staat automatisch onder de heerschappij van de duivel, omdat zij niet hebben geloofd in de Here Jezus Christus, de Enige die de mens verlossen kan van de invloed van de vorst dezer eeuw.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Weet je waarom ik er weer klaar mee ben? Je haalt een willekeurige tekst aan uit de Bijbel over de wapenrusting, en hebt wederom geen idee voor wie die bedoeld is, en het heeft al helemaal niets te maken met het komende Vredesrijk. Die wapenrusting is uitsluitend gegeven aan GELOVIGEN in deze bedeling. Gelovigen zullen dus met die wapenrusting alle pijlen van de duivel af kunnen weren, en daar is de wereld niet toe in staat, want die staat automatisch onder de heerschappij van de duivel, omdat zij niet hebben geloofd in de Here Jezus Christus, de Enige die de mens verlossen kan van de invloed van de vorst dezer eeuw.

We bekijken het altijd even Ineke, je acht je blijkbaar verheven en reduceert de mensheid tot een stelletje ongeregelden zonder verstand, totaal indruisend tegen dat wat een mens middels Bijbelstudie kan leren. Wie wens je daarmee te dienen? Voorgaand schema verwijst naar het onderstaande exploot, en dat behoeft helemaal geen vijandigheid maar co-creatieve samenwerking zoals mensen dat zouden kunnen. Vandaag leveren we strijd tegen 'het systeem' dat nu een loopje neemt met ons, niet andersom.

“Wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.†(Efeze 6:12)
Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja, ja, blijf maar bij de utopie dat de mensheid in wezen goed is, en bezig is met het streven naar de wereldvrede. Het druist volkomen in tegen wat de Bijbel leert. Maar goed, succes verder met de co-creatieve samenwerking.

Ben je wel zeker dat je geen afgod aanbidt? Dit gebeurt namelijk wel vaker, wat hieruit volgt is bijzonder stereotiep en niet bepaald een getuigenis van gezond verstand. Hoe diep zijn we gezakt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wikipedia zegt over het boek Openbaringen o.a. het volgende:

Er zijn drie belangrijke scholen voor wat betreft de wijze waarop de symboliek, de beelden en de inhoud van het boek geïnterpreteerd dienen te worden.

De Bijbelse profetie gedachtenschool ziet de inhoud van het boek, zeker in samenhang met de boeken Daniël, Ezechiël en andere eschatologische delen van de Bijbel als een profetie van de eindtijd. Deze school kan verder worden onderverdeeld in:

- een historische of contemporaine of preterische uitleg waarin het boek betrekking heeft op de gebeurtenissen in de eerste eeuw;

- een futuristische of eschatologische visie waarin het boek betrekking heeft op toekomstige gebeurtenissen in de eindtijd;

- een algemeen-historische visie waarin het boek de periode van de eerste eeuw tot de wederkomst omvat;

- een heilshistorische uitleg waarbij elementen uit de contemporaine en de futuristische gecombineerd worden.

De historisch-kritische benadering, welke dominant werd onder kritische theologen tegen het eind van de 19e eeuw, probeert het boek te begrijpen in het kader van de apocalyptische literatuur, die populair was binnen zowel de christelijke als joodse traditie sinds de Babylonische diaspora, het patroon van het boek Daniël volgend.

Recentelijk is de esthetische en literaire benadering opgekomen, die zich focussen op het boek Openbaring als een literair kunstwerk en verbeelding, het visioen ziend als symbolische afbeelding van tijdloze overwinning van goed over kwaad.

En ze beweren het allemaal bij het juiste eind te hebben. Conclusie: we komen er toch nooit achter. Move on...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je weet net zo goed als ik dat ik iets meer achtergrond heb dan alleen een Wiki pagina ;)

Al hoewel ik er wel mee wil zeggen dat het allemaal zo ingewikkeld niet is, laat staan belangrijk. Het leidt m.i. zo af van waar het echt om gaat. Leuke hobby misschien, maar meer ook niet (vandaar het Move On)

Weet wel dat 95% van de bevolking niet meer wil/aankan dan een half A4-tje in Jip en Janneke taal (of een 20 min. durende preek op zondagochtend, of een TED talk van een kwartiertje).

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja, ja, blijf maar bij de utopie dat de mensheid in wezen goed is, en bezig is met het streven naar de wereldvrede. Het druist volkomen in tegen wat de Bijbel leert. Maar goed, succes verder met de co-creatieve samenwerking.

Bij 'utopie' denken we grosso modo aan twee uiterst tegenstrijdige interpretaties:

(1) een onmogelijk te realiseren samenleving => negationisme, nihilisme, destructionisme

(2) een nog te realiseren samenleving => geloof, harmonisatie, kennisdeling, co-creatie

Het mag duidelijk zijn dat de realisatie van een Vredesrijk zich laat leiden door (2), net omwille van (1) kan er echter geen garantie op succes geboden worden. Bijzonder om zien is dat het werkelijk niet ontbreekt aan kennis en alternatieve oplossingen, veel mensen weten dit maar staan vaak onmachtig tegen de destructieve krachten die heden nog spelen. De frustraties zitten diep en fungeren maar al te vaak als spelbrekers.

Anders gezegd, we weten dus niet naar welke kant het spreekwoordelijke dubbeltje zal vallen, dit wordt volledig bepaald door de menselijke keuze en de bereidheid om dit alles nuchter te beschouwen. Vaak is het spreekwoord 'ongekend is onbemind' hierop van toepassing, een mens kan immers niet oordelen over wat hij niet weet. Elk detail kan hierin belangrijk zijn, een schets:

68apy7x.png

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid