Spring naar bijdragen

Geloofsontwikkeling


Aanbevolen berichten

Zonder zijn lijden, sterven en opstanding blijft er van het Christendom niets anders over dan een overgeleverd verhaal over een goeroe, die zijn tijd zeer ver vooruit was en een humanist genoemd zou worden vandaag de dag.

Deels heb je gelijk. We houden de wonderen dan nog wel over, daar zou je nog iets mee kunnen.

Iedere legende, mythe en religie heeft zijn wonderen.

Ook jouw grootmoeder en haar voorouders kenden wonderen, al dan niet toegeschreven aan God, heksen of andere occulte zaken.

Wij weten allemaal, wat we onder wonderen verstaan.

Gebeurtenissen die de natuurwetten, en niet te weinig onze kennis van zaken, tarten.

Maar vooral onze verbazing, verwondering daarover.

Duidelijk dat er in onze tijd veel minder wonderen voorkomen dan in tijden van minder kennis en minder (oor)zakelijk denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 51
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

P.S. Hoe weet jij dat vrouwen uit de bijbel het niet goed hadden ?

Lijkt me vrij duidelijk:

En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u den kop vermorzelen, en gij zult het de verzenen vermorzelen.

Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk uwer dracht; met smart zult gij kinderen baren; en tot uw man zal uw begeerte zijn, en hij zal over u heerschappij hebben.

...

Arme vrouw uit de bijbel.

De vrouw aangaande de vijandschap is geen letterlijke vrouw. De hiel vermorzelen heeft betrekking op de dood van Christus, de kop vermorzelen heeft betrekking op de vernietiging van Satan.

De vrouw heeft barensweeën, maar dat heeft niets te zien met de omgang tussen man en vrouw in het dagelijkse leven.

Je vroeg hoe ik er bij kwam dat vrouwen in de bijbel het niet goed hadden; dat God volgens die bijbel het baren tot een lijdensweg heeft gemaakt, is daar een duidelijk voorbeeld van.

Dat het geen letterlijke vrouw zou zijn, is geheel jouw eigen invulling en volgt niet uit het verhaal.

De laatste zin' hij zal over u heerschappij hebben' vergeet je verder maar even waarschijnlijk .... of is dat ook geen echte vrouw ?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid