Spring naar bijdragen

De toekomst van Credible


Aanbevolen berichten

Ik hoop dat Credible als forum kan blijven bestaan en denk dat dit ook mogelijk is. Niet persè als jongerenforum maar gewoon als christelijk discussieforum met de structuren en "tradities" die bij Credible horen. Het zal geen gigantisch forum zijn maar het heeft zeker bestaansrecht.

mee eens,

wat me in het verleden oa weerhield was de voorwaarde "een levendige relatie met God" te hebben voor je mee mocht doen als mod, daarna werd het intern/achter de schermen gevraagd/geregeld.

Misschien nu eens een oproepje? Als meerdere mensen paar uurtjes hebben in de week?

Wil best ook wel ergens mee helpen, geen idee hoe/wat/waar, maar wil dat best ervaren als dat helpt credible te laten leven :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 168
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Oh dit nieuws raakt me echt Zonder Credible had ik nu nooit gestaan in mijn leven waar ik nu ben. Indirect heb ik vrijwel mijn hele vriendengroep te danken aan Credible, zelfs mijn huidige verlovin

geld is geen probleem want het word gesponserd, mensen zijn nog actief (kijk alleen al naar dit topic hoe snel en hoe veel er al gereageerd hebben) en er waren al plannen om alles te verbeteren. het enige wat dus nog mist is een team om deze plannen aan te pakken en er wat moois van te maken.

ik stel voor een nieuw topic te maken waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden. ik snap dat veel mensen het druk hebbben maar het lijkt me sterk dat er van alle honderden credible gebruikers niemand vrijwilliger wil zijn.

ik zelf wil wel wel helpen. zeg maar wat ik kan doen. ik kan niet programmeren dus een nieuw forum maken ofso gaat het hem niet worden. ik ken nog wel iemand die websites maakt mischien dat die tijd/zin heeft om te helpen.

het is beter om ons te richten op het redden van credible dan meteen het bijltje erbij neer te gooien

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wel, op het andere forum was ik een paar keer moderator.

Al was niet iedereen daar positief over, ik zelf zou dat hier gerust ook wel willen proberen.

Dat ik het forum noemde is om aan te geven dat daar anders iedereen ook welkom is.

Het is daar rustig, doch niet uitgestorven. Ook daar zien ze graag nieuwe mensen komen.

Wellicht dat samenwerking mogelijk is???

Het is alleen geen jongerenforum, maar een forum voor jong en oud.

Link naar bericht
Deel via andere websites

van de 8 jaar dat ik lid ben, ben ik al 5 jaar niet meer actief. Toch jammer om te horen. Weet ven veel (oud) users wat een positieve impact credible had.

Ik kan me ooit nog herinneren dat er geld nodig voor nieuwe servers anders kon credible niet blijven bestaan. Dit is ook gelukt.

Dan moet hier toch ook wel een oplossing voor te vinden zijn?

Ik ben zelf ook geen held in programmering en moderatorschap zal ik ook niet dagelijks kunnen uitoefenen. Als er een commercieel plan nodig is ben ik beter van pas maar begrijp dat geld niet het probleem is. Misschien dat er nog andere taken achter de schermen zijn die ik wel kan vervullen.

Kan Michiel mischien precies opnoemen welke praktische taken er overgenomen moeten worden worden of misschien her opgepakt om credible draaiende te houden?

En ben je bereid het volledig uit handen te geven en over te dragen aan een nieuw team die dus ook vrij staat enkele beleids punten aan te passen.

Hier moet toch nog een doorstart uit te halen zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Deze week zullen we suggesties uit dit topic bespreken en komen daarop terug bij jullie.

Wil je dan ook meenemen dat het samenvoegen van meerdere fora een optie is?

Er is geloofsgesprek.nl (klein forum) en verbumdomini.nl (nog kleiner).

Als die drie samen gaan in één forum kun je mogelijk meer bereiken.

Van beide fora weet ik dat de beheerders hier niet negatief tegenover staan!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ook ik kreeg de e-mail binnen over het stop zetten van Credible en ben maar weer eens ingelogd, vol verbazing dat dit deel van mijn leven ineens weg zou gaan.

Vanaf 2004 veel te actief aan het spammen geweest, vervolgens de serieuze kant op gegaan, mod en admin van Jouw Leven geweest. Wat heb ik hier een fijne tijd gehad, mooie en fijne mensen leren kennen en een hoop geleerd. Mijn ei kon ik hier altijd wel kwijt. En ondanks dat ik hier veel te weinig kom, bleef het een fijne plek om af en toe terug te komen en rond te snuffelen.

Michiel je tomeloze inzet voor Credible is bewonderenswaardig! *:}_O_

Alle (ex) Mods, Admins, ICT mensen, en andere vrijwilligers die er altijd voor credible zijn geweest bedankt voor jullie inzet!

Stiekem hoop ik dat credible kan blijven bestaan, ik kom wel weer modderatortje spelen :)

Leuk trouwens om een hoop oude namen langs te zien komen die denken dat niemand ze meer kent :P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh dit nieuws raakt me echt ;( Zonder Credible had ik nu nooit gestaan in mijn leven waar ik nu ben. Indirect heb ik vrijwel mijn hele vriendengroep te danken aan Credible, zelfs mijn huidige verloving zou nooit geweest zijn zonder Credible, omdat ik hem dan nooit zou hebben leren kennen. Ik hoop toch echt wel dat het nog te redden valt, want ondanks dat ik bijna nooit meer post, kom hier ik soms toch nog ff lurken. Kijken wie er nog is, of er discussies zijn die mij nog aantrekken (hoewel dat véél minder is dan vroeger). Ja, het forum is veranderd inderdaad, maar ik ben ook veranderd. En die verandering in mij, was zonder Credible zeer waarschijnlijk héél anders gelopen. Dusja, dit is wel een beetje een stukje van mijn hart dat kapot gaat nu :(

Edit: het is ook nog mijn credible-jaardag vandaag zie ik. 8 jaar lid nu, exact.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Jammer voor het beheer en vele leden dat Credible stopt, omdat de mooie doelstelling niet haalbaar blijkt te zijn. Mijn petje af voor het beheer voor wat bereikt is; veel mensen die een groot en mooi podium hadden om hun geloofsovertuiging of mening te kunnen uiten.

Mensen die opgebouwd willen worden in het geloof zijn van harte welkom op http://geloof.forum-xl.com/!

Hartelijke groet,

Bart-Jan

Mij weer,

Ik zoek ook nog een moderator, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met het technisch modereren.

Te denken aan bv het verplaatsen en splitsen van topics of berichten.

Ps. het is geen stress-rol, forum is prima onder controle :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

Via facebook las ik dat de stekker uit Credible.nl moet, na al die jaren.

Snel zocht ik het bewuste topic op, en ja, het is echt zo.

Wat ontzettend, ontzettend jammer, maar ook zo ontzettend goed te begrijpen.

Een flink aantal jaren geleden was ik moderator en later heb ik een poging gedaan om als nieuwe eigenaar van Credible.nl een aantal samenwerkingsverbanden met onder andere IKON op te zetten. Zelfs toen was genoeg vrijwilligers vinden al een probleem, en ik vind het jammer om te zien dat het helaas niet beter is geworden nadat ik gestopt ben. Het doet me een beetje schuldig voelen ook, had ik niet meer moeten doen? Ik heb zo ontzettend veel te danken aan Credible.nl (mijn geloof, mijn relatie met God, meerdere vriendschappen, relaties en levenslessen, en zelfs mijn man heb ik indirect via Credible leren kennen), heb ik wel genoeg aan Credible terug gegeven?

Mijn gevoel zegt direct 'Ik doe het wel, ik help wel!', maar verstandelijk weet ik dat ik mijn energie en tijd moet stoppen in mijn gezin, mijn nieuw-begonnen studie, werk, vrijwilligerswerk, en oja een huishouden. Daarnaast denk ik niet dat ik na die paar jaar afwezigheid nog de feeling met het forum heb, wat zo belangrijk is als mod.

Modteam: voor het grootste deel ken ik jullie niet of nauwelijks, maar desondanks wil ik jullie heel erg bedanken voor je inzet. Er zijn zo veel mensen zo gegroeid door en met Credible, ik ben blij dat jullie daar een bijdrage aan hebben willen leveren.

Datzelfde geldt voor alle ex-moderators, admins en frontpage schrijvers en columnisten.

Liefs, Dagmar

Link naar bericht
Deel via andere websites

Overigens wel goed om op te merken dat het werven van vrijwilligers overal een probleem is. Politieke partijen hebben er last van, kerken, vakbonden, en ga zo maar door. Dat hoort blijkbaar bij de tijdsgeest. Dat is op zich geen teken dat je forum niet goed functioneert.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Overigens wel goed om op te merken dat het werven van vrijwilligers overal een probleem is. Politieke partijen hebben er last van, kerken, vakbonden, en ga zo maar door. Dat hoort blijkbaar bij de tijdsgeest. Dat is op zich geen teken dat je forum niet goed functioneert.

Klopt, maar zonder de vrijwilligers kan je het forum niet draaiende houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zoals velen voor mij, log ik me na lange tijd ook nog eens in om te reageren op dit toch wel bijzondere topic. Ik ben geloof ik al wel een jaar of 10 lid (sommigen kennen me misschien beter onder mijn oude nicknaam, Iriacynthe) en hoewel ik al een tijd niet actief meer ben, blijft credible een bijzondere plek in mijn hart hebben. Credible heeft me begeleid en voor een stuk ook gevormd in een hele zoektocht, van lichtjes rellerige maar wel nieuwsgierige agnostische tiener over wat minder rellerige maar nog steeds erg nieuwsgierige twijfelende theologiestudent, tot de professioneel kerkelijk geëngageerde volwassene die ik nu ben. Ik kan eerlijk zeggen dat mijn ontwikkeling als mens, en als gelovige, er waarschijnlijk anders uit gezien zouden hebben zonder credible.

Vele herinneringen komen in me op wanneer ik dit schrijf. Boeiende forumdiscussies natuurlijk, ook het soms leuke, soms best lastige werk achter de schermen toen ik nog moderator was, maar ook de meetings (die ene keer dat ik Indiaas gekookt had in m'n te kleine keukentje voor een bende crediblers!), de vriendschappen die uit credible zijn voortgekomen en nog steeds betekenisvol zijn (annzie, Kurt, looking your way (K) ), de steun en tips die ik hier gevonden heb toen ik naar Nederland verhuisde en me een beetje verloren voelde, de (veel te) breed over het forum uitgesmeerde verliefdheid met een mede-credibler,... 10 jaar is lang, credible is veranderd, en ik zelf natuurlijk ook. Ik denk dat we elkaar positief hebben mogen beïnvloeden, credible en ik, en daar ben ik dankbaar voor.

Tegelijkertijd moeten we credible ook niet gaan de hemel in prijzen, perfect was dit forum nooit (kan ook niet) en bepaalde problemen zijn er altijd al geweest. Ik denk dat het niet meer dan eerlijk is om te zeggen dat de "hoogdagen" van credible achter de rug is. Dit forum is een medium geweest voor een hoop zaken, maar uiteindelijk is het slechts dat, en er zullen altijd wel andere media zijn waarop jongeren (en ouderen) in gesprek kunnen gaan over geloof. Dit is voor vele mensen een goede plek geweest, maar nu is het blijkbaar op, dat is het leven nu eenmaal, dingen komen en gaan. Ik voel niet de nood daar sentimenteel over te gaan doen. Niemand vaart wel bij stagnatie, een zinkend schip varende proberen te houden is in mijn ogen verloren energie die beter in iets anders gestopt kan worden. Ik vind deze beslissing dan ook begrijpelijk.

Bedankt allemaal, crew, ex-crew, leden, iedereen die voor en achter de schermen credible gemaakt heeft tot wat het is... Ik wens jullie allemaal oprecht het beste toe. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mij weer,

Ik zoek ook nog een moderator, bij voorkeur iemand die ervaring heeft met het technisch modereren.

Te denken aan bv het verplaatsen en splitsen van topics of berichten.

Ps. het is geen stress-rol, forum is prima onder controle :)

beetje brutaal om hier mods te vragen, terwijl ze hier zonder zitten :)

Als het beheer Credible nog een kans geven wilt, mag mijn vraag direct weggehaald worden hoor.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik moet wel zeggen dat mijn handen soms jeuken om hier ook voor moderator te spelen, maar ik denk toch dat we beter de schijn van belangenverstrengeling kunnen vermijden. :D

Michiel, wat moet je trouwens doen om zo'n blok om een ingreep te zetten? Ziet er cool uit.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Michiel, wat moet je trouwens doen om zo'n blok om een ingreep te zetten? Ziet er cool uit.

Als ik me niet vergis is dat een custom stukje code van ikbenivo :)

Nee dat is geen code van Ivo.

Ik moet wel zeggen dat mijn handen soms jeuken om hier ook voor moderator te spelen, maar ik denk toch dat we beter de schijn van belangenverstrengeling kunnen vermijden. :D

Michiel, wat moet je trouwens doen om zo'n blok om een ingreep te zetten? Ziet er cool uit.

Dat is een BB-code die je kan configureren in het admin paneel van PHPBB3, in combinatien met een mod dat alleen moderators deze kunnen gebruiken. :)

Stuur me maar een mail als je meer details wilt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid