Spring naar bijdragen

De toekomst van Credible


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 168
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Oh dit nieuws raakt me echt Zonder Credible had ik nu nooit gestaan in mijn leven waar ik nu ben. Indirect heb ik vrijwel mijn hele vriendengroep te danken aan Credible, zelfs mijn huidige verlovin

Er zullen wel mensen moeten zijn die de kar willen trekken.

Tja, ik zou wel willen helpen, maar ik denk dat ik niet de beste mod ben voor een gelovig forum, en ik heb al een forum.

Wil je dat vrijwilligers zich hier melden of wil je liever nog een paar mensen benaderen voor een eventuele doorstart met gewijzigde doelgroep?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Over het algemeen is de motivatie om een Moderator te worden niet 'anders gaat het forum eraan'. Dan ga je een zinkend schip proberen boven water te houden door met een bekertje water terug de zee in te scheppen. Kost veel moeite en uiteindelijk zinkt hij toch.

Maar jammer dat zo'n forum weg gaat, maar dat gebeurt toch wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In zekere zin is het ook normaal dat de doelgroep veranderd in de loop der jaren. Zelf zag ik Credibe.nl vooral ook als een meer algemeen geloofsforum met een lichte voorkeur voor jongeren dan direct een jongerenforum.

Tijdens Credible's beste periode waren het toch ook niet primair jongeren maar ook oudere gebruikers die voor boeiende discussies zorgden maar ook een heel eigen sfeer op het forum.

Het zou mooi zijn als het forum an sich zou kunnen blijven bestaan voor hen die er nog interesse in hebben om op deze wijze online over het geloof te communiceren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Credible kan haar doelstelling als online platform wijzigen natuurlijk, dat lost niet de problemen op. Daarnaast is het generiek maken van een doelstelling niet onderscheidend in forum land.

Hoewel het de situatie wel niet zal veranderen, wil ik toch wel even zeggen dat Credible mijns inziens wel degelijk onderscheidend is als het gaat om christelijke fora. Credible is, voor zover ik weet, het enige grote forum waar gelovigen uit verschillende kerken op redelijk tot behoorlijk respectvolle toon met elkaar kunnen discussieren en waar discussies zowel laagdrempelig als diepgaand zijn.

Ik ben weleens op verschillende andere christelijke fora geweest, waaronder ook katholieke, maar meestal stelden zij me nogal teleur. Óf de fora hieven zichzelf weer op, óf ze kwamen omwille van trolls met allerlei draconische maatregelen waardoor ik als normale user ineens bijna nergens meer kon komen, óf ik werd er vanaf het begin al op irritante wijze gewantrouwd door de users zelf, óf het forum werd nogal exclusief en veel te hoogdrempelig, ook qua manier van doen en laten, óf de sfeer was gewoon vervelend.

Credible heeft natuurlijk ook zeker haar mindere tijden gehad, maar ze heeft altijd standgehouden en users die normaal meededen, hebben weinig tot geen last gehad van al te wantrouwende mods. En vervelende users werden over het algemeen ook snel weer geweerd. De crew heeft over het algemeen vrij goed naar haar users geluisterd en de feedback ook waar mogelijk toegepast in het beleid.

Credible is zo op mooie, organische wijze gegroeid en gerijpt, zonder allerlei marketingtruucjes of geforceerde pogingen iets anders te zijn dan zij was. Uiteindelijk is mijns inziens dát de sleutel tot succes: niet origineel en vernieuwend willen zijn, maar gewoon jezelf blijven en daardoor juist zowel origineel als vertrouwd zijn.

Mijns inziens hoeft Credible zich niet te bewijzen of te onderscheiden. Dat heeft ze al ruimschoots gedaan, meer dan tien jaar lang, een eeuwigheid op het internet. Ook als Credible nu niet meer kan worden voortgezet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was er vanaf het begin in 2003. Ik heb weliswaar niet veel gepost op Credible, want de meeste onderwerpen die hier besproken werden interesseerden me niet zo omdat ik andere religieuze interesses heb dan christendom. Toch heb ik mij hier af en toe vermaakt. De forumgebruikers kunnen erg grappig zijn en zijn soms makkelijk op de kast te krijgen. Ik vind het ook jammer dat het verdwijnt.

Mensen achter Credible, bedankt voor jullie inzet al die jaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik merk zelf ook al veel langer dat Credible niet meer is wat het geweest is en ik kom zelf ook alleen nog sporadisch. Maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje sneu voor de mensen die aan het huidige Credible gehecht zijn. Is het niet mogelijk Credible in een heel erg afgeslankte vorm te laten bestaan? Dus geen marketing en werving meer, niet meer proberen een jongere doelgroep te bereiken, enz. Dan heb je in principe maar 1 of 2 gemotiveerde personen nodig die alleen even de boel blijven modereren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik merk zelf ook al veel langer dat Credible niet meer is wat het geweest is en ik kom zelf ook alleen nog sporadisch. Maar ik vind het eerlijk gezegd een beetje sneu voor de mensen die aan het huidige Credible gehecht zijn. Is het niet mogelijk Credible in een heel erg afgeslankte vorm te laten bestaan? Dus geen marketing en werving meer, niet meer proberen een jongere doelgroep te bereiken, enz. Dan heb je in principe maar 1 of 2 gemotiveerde personen nodig die alleen even de boel blijven modereren.
Inderdaad, dat precies.
Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar heel Credible.nl hervormen tot een nieuw format waarbij het als het ware geïntegreerd is met de nieuwe media is een grote klus en vergt veel gespecialiseerde kennis die de meesten niet hebben. Maar om Credible.nl online te houden als een authentiek en kleinschalig forum voor de liefhebber is volgens mij een ander verhaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik ben zelf alweer een tijdje inactief op Credible. Het is heel eerlijk gezegd niet echt mijn thuis. Maar Credible was daar voor mij wanneer ik het nodig had, ook al verliep het niet geheel soepel. Daarom lijkt het mij wel zo gepast om een helpende hand aan te bieden in deze tijd van nood.

Ik werk zelf als programmeur en beschik over een "Dedicated server". Deze kan onbeperkt dataverkeer aan en, voor de wat meer technische mensen, heeft een stabiele verbinding van 300 Mbit up/down.

Ik vind het absoluut geen probleem om geheel kosteloos hier (tijdelijk) een forum op te installeren waar iedereen onderdak kan vinden tot er een permanente oplossing gevonden is.

Ik wil er wel duidelijk bij zeggen dat ik niet van plan ben om het forum te gaan beheren. Technische dingen op de achtergrond zijn absoluut geen probleem, maar ik voel mij totaal niet geroepen als Admin / Moderator actief op het forum op te treden. Daarvoor ken ik deze community veels te slecht. Huidige Admins / Moderators die deze taak graag op zich nemen hoeven zich maar bij mij te melden indien ze dit een interessant initiatief vinden.

Wow, geweldig aanbod. Hopelijk wordt er iets mee gedaan.

jammer dat Credible stopt; ook vanuit agnostisch perspectief ;) Het is zeker een interessant forum; vooral omdat er altijd de mogelijkheid is om als andersdenkende mee te discussiëren. Ben zelf geen Christen, maar heb goede herinneringen aan de vele discussies uit het verleden. Zal in ieder geval nooit vergeten dat velen hier voor mijn vader gebeden hebben toen het nodig was. Zal evenmin de interessante dicussies en al de bijzondere mensen vergeten. Dank. Hopelijk wordt er iets gedaan met bovenstaand verzoek van icecub. Zou precies kunnen zijn wat nodig is om een soepele doorstart te maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Oh Michiel, en beste credibles,

Echt jammer om te horen dit... -O-;(

In de beginjaren was ik samen met de vogels van het eerste uur |P diegene die de basis had gelegd voor het forum. Jaren lang ben ik samen met Glenn, Joost, Eric, Robbert, Marieke, Jeeel, Diana en vele anderen als (te) actief lid (H) en later beruchte en geduchte moderator :#:B actief geweest. Rond 2006 stopte ik ermee omdat ik me te oud begon te voelen en prioriteiten anders werden. Inmiddels jeugdleider in mijn kerk, dus zo oud ben ik blijkbaar niet :E:+

Hopelijk komt er een oplossing, en anders: see u again. :Y

Bless (P)

PS. Michiel , thanks voor je inzet. Groeten aan D :)

Jammer om te horen dit.

Maar mooi om weer wat van jou te lezen kerel. Genoeg gelachen toen!! Ik neem aan dat je nu je wat ouder bent eindelijk die dikke BMW 7 serie en mooie blonde chick hebt gescoord? ;)

In ieder geval iedereen bedankt voor de mooie momenten en jullie inzet. En sterkte met het licht uitdoen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Allereerst Michiel en alle andere mods bedankt voor jullie grandioze inzet al die tijd. Ik postte in het verleden graag op Credible, voelde me er thuis maar behoorde niet tot de doelgroep...jongeren. En het merendeel was geen jongere...Blijkbaar is er bij jongeren minder vraag naar fora; of de ouderen zijn de drempel, wat me sterk lijkt. Ik post nauwelijks meer op Credible maar heb het altijd wel de fijnste site gevonden, voor zowel gelovigen als twijfelaars. Ook vond ik de discussie met niet gelovigen of anders gelovigen vaak leerzaam. Hoe het ook uitpakt...het gaat jullie goed, bedankt!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zou wel willen helpen, maar dat kan maar een paar uur in de week zijn naast m, n fulltime job en studie heb ik ook nog een sociaal en kerk leven die onderhouden moet worden. Kan niet iemand met een uitkering situatie mod zijn? Zeg maar een soort koster van dit forum, en het ict overlaten aan ict, ers.

Ook wij users kunnen een steentje bijdragen, als we keurig aan de regels houden heeft het fc team ook minder werk te doen.

Persoonlijk denk ik dat we niet meer een christelijke jongeren forum zijn, maar meer een volwassen discussie plek over religie en anti religie. Het zou ook een optie kunnen zijn dat een niet christen een moderator funcie kan beoefenen soort van oblaat moderatorschap of een ict functie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

dress-blue-or-black-white-and-gold-676x450.jpg?w=200

Ik zie goud. Goud op haast smetteloos wit. Weliswaar met schaduwzijden. Maar zwartkijkers zien geen goud op wit. Dat heeft een oorzaak. De oorzaak is dat de hersenen niet zijn afgestemd op het duister. Wie in het duister is, ziet meer wanneer zijn ogen zijn afgestemd op de duisternis. Dat gaat over kegelen en staven en hoe dat valt in de omgeving. Maar wie in het licht is, die ziet wat in de duisternis is, als zwart. En hij kan maar niet begrijpen dat velen er goud in zien. Niet iedereen, maar zeker meer dan 50 procent van alle kijkers.

Het oog dat goud ziet in de duisternis, is een oog dat vertrouwd is met de duisternis. Voor iemand die goud in handen heeft, is het raar en onbegrijpelijk dat het goud niet wordt gezien en gewaardeerd, want hij weet wat hij ziet en wat hij waardeert. Maar ook wie het niet ziet weet wat er wordt gewaardeerd, want het is gecommuniceerd. Vraag het, en je weet het.

Maar waardering is tevergeefs op de schaal van "bestemming gemist". Waardering biedt geen norm, als de norm is vastgesteld op gewenste doelgroep en gewenste content. Een bereikt maar onvoorzien resultaat, biedt geen garantie dat het ook wordt gewaardeerd als resultaat. Credible stopt niet vanwege noodzaak, maar vanwege het gemist hebben van zijn gestelde bestemming. En het argument is dan ook officieel dat de doelgroep niet werd bereikt; die snel kan reageren, en niet dieper op de zaak in wil gaan.

Dat is een onlogische en rare doelgroep voor een forum dat gaat over dingen die mensen raken en die claimen de wereldorde te kunnen duiden en 'de eeuwige levensgraal' te hebben gevonden. Dat is als een reclame van Mercedes Benz om meer te gaan fietsen. En dan klagen dat de doelgroep niet wordt bereikt.

Maar ik zeg dan dat die doelgroep juist ontzettend goed is bereikt, want deze doelgroep klikt onmiddellijk weg van God en godsdienst en allerlei emotionele zaken die mensen diep kunnen raken. Het is de mentaliteit van verschraling en economische crisis, die ook op een forum over het geloof effect heeft.

En dat is eigenlijk de diepere moraal: 'men' werkt actief aan de aftakeling van wat het verleden heeft opgebouwd. Het is hetzelfde effect als bij de economische crisis. Er treedt uitholling op, en wat er dus het eerste aan gaat, is waar het bereik beperkt is en geen targets worden gehaald. Maar wat wordt afgestoten is wel altijd iets van kwaliteit, waarvoor geen ruimte meer is. Het lijkt wel de geestelijke wetenschappers die een maagdenhuis gaan bezetten. Het is ook eigenlijk een beetje de katholieke besluitvorming in bisdom Utrecht om de kleine parochies maar te sluiten. Logisch. Wenselijk. Onontkoombaar. Maar toch een beetje raar want niemand kan het inhoudelijk wat schelen, behalve degenen die er schade van ondervinden en het helemaal niet opgeheven willen hebben. Die dus duidelijk slachtoffer zijn, omdat zij zelf nooit daartoe hadden besloten.

Maar zij kunnen altijd besluiten. Wie veel in het licht is, ziet zwart waar goud is. Maar wie zijn eigen licht meebrengt, die wordt gevoed, en die ontmoet goud op alle plaatsen waar anderen niet gaan of komen willen. En hoewel niet alles goud is wat er blinkt, is er overal goud te vinden. Ga uit, zoek ernaar, 'dig it up', en waar nodig breng het vuur in opdat het goud wordt gelouterd en zichtbaar als goud is te identificeren. Daar is niets luchtigs of vluchtigs aan. Maar dat is een zaak van authentiek omgaan met wat in het hart is geplant. Niet om af te schermen en in een hoekje geplaatst te worden, maar om als tegenover te gelden voor onze omgeving.

Elke omgeving.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor degenen die ondertiteling nodig hebben: ;)

B-0l58NUAAE4zsG.jpg:small

Het glas is vooral leeg, en het concentraat dat wel wordt geoogst wordt te min geacht. Het zure gevoel blijft bij degenen die wel vonden, en wel beleefden, en wel inzagen, en wel een tijdje bleven hangen. Maar het blijft slechts een gevoel, want elk individu erkent wel de algemene overwegingen die beslissend zijn voor het beleid, maar toevallig betrekking hebben op anderen, die er toch al niet waren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kan het niet laten om ook weer even in te loggen. :)

Ik heb ontzettend veel te danken aan Credible, het heeft mij echt gevormd in m'n tienertijd als christen. Juist daarom ben ik nu een van de schrijvers voor het eerder genoemde Huis van Belle (waar ik overigens de fantastische Crediblesmileys mis, niemand die me snapt als ik :# of |P doe ;( ), omdat ik die meiden hetzelfde gun als wat ik heb mogen ontdekken hier. :) Ik kwam hier destijds als dertienjarige meiske binnen. Ik heb heel veel geleerd over het geloof, maar ook van alle andersdenkenden. Het heeft echt bijgedragen tot wie ik nu ben en waar ik voor sta. De kennis die ik hier heb opgedaan is voor mij echt van onschatbare waarde! Dat stukje Credible zal ik altijd in m'n hartje meedragen. ;) Ik ben al een jaar of vijf niet echt actief meer, maar 'eens een Credibler, altijd een Credibler'. (K)

Het is jammer dat Credible stopt met bestaan, maar als ik het zo lees is het wel de meest wijze beslissing. Ik hoop voor de fans dat er een doorstart gemaakt kan worden, wellicht met een andere doelgroep etc.

Michiel, dank je wel voor de afgelopen 10 jaar waarin je ontzettend veel voor Credible gedaan hebt! En ook de rest van de crew, zowel in het verleden als nu. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat een verdrietig nieuws. Ik ben een aantal jaren geleden stilletjes verdwenen en kwam sporadisch nog even kijken. Aan Credible heb ik voornamelijk veel warme herinneringen aan meetings en de grote groep bijzondere en lieve leden die toentertijd actief waren.

Ik schaar me ook achter deze mening/visie.

Ook ik heb het - minder leuke - nieuws in mijn postvak ontvangen.

In eerste instantie ongeloof (zo van, het is/was daar zo leuk op credible).

Nadat ik de topic doorlas, begreep ik het wel (enigszins).

Helaas heeft oa. de verharding in de maatschappij c.q. social media aan bijgedragen dat er weinig ruimte is voor diepgang.

Juist die diepgang, wederzijdse respect, sociale gedragsetiquette, etc. heeft mij ertoe aangezet om mijzelf hier te registreren.

Ik wens iedereen het goede toe (wat ik mezelf ook toewens).

Sommige namen/nicknames blijven altijd in me achterhoofd dwarrelen (dubbele betekenis, hihi).

Salaam/Shalom,

Trotse-moslim

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid