Spring naar bijdragen

Bevrijd van demonen


Aanbevolen berichten

'Maar als je het over atheïsten hebt, wat houdt hen bij Jezus weg dan?'

en

'Alles wat er van Gods Woord gezaaid wordt onder de atheïsten, wordt door satan weer geroofd, zegt de gelijkenis.'

Interessante vraag. Mede omdat dat de compleet omgekeerde gedachtegang is in vergelijking met de atheist. Die gaat er immers vanuit dat demonen niet bestaan, dat de heilige geest niet bestaat en dat Jezus geen enkele invloed heeft op het bekeren van personen omdat het slechts een historisch personage is. Jij gaat er vanuit dat al die zaken wel bestaan en ook invloed hebben op het geloofsleven. Dan rijst de vraag: als de atheist niet wordt bereikt door de bekerende krachten van het christendom wat zegt dat dan over de macht van demonen versus die van Jezus?

Om eerlijk te zijn ken ik iedereen hier nog niet zo goed, waardoor ik niet weet waar iedereen nu eigenlijk voor staat, maar daardoor wordt het misschien alleen nog maar interessanter :D

Wat ik geloof is dat engelen en demonen duizenden jaren ervaring hebben en het ook allemaal verrekte goed spelen. Uiteindelijk komt alles precies zo uit, als dat God het in gedachten had. Wij mensen, zitten hier vooral op een soort school. Openbaringen gelovende, lijkt satan vooral heel sterk, maar in werkelijkheid staat Jezus daar boven.

Dus de conclusie is dat God t in gedachten had dat deze atheïsten niet bereikt werden?

Ja, anders zou satan van Hem kunnen winnen en kunnen we maar beter stoppen met onze levenslessen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 66
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik denk dat je die vragen alleen kan beantwoorden wat er in de bijbel staat.

Zoals dus de mensenharten verharden, dwaalleer brengen, begeertes opwekken en chaos te weeg brengen.

Het verstand verduisteren, de leugen laten regeren, de mensen slaaf te laten zijn en gevangen te nemen in hun bestaan.

Het ware geluk te ontnemen, de naastenliefde te doen smoren. Nalatigheid opwekken en christenen lauw maken.

Zodat ze naakt in de strijd staan en zich niet kunnen weren. :(

Het is maar goed dat er engelen zijn om ons te beschermen :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Het zou voor een GGZ instelling goedkoper zijn om alle mensen te bevrijden van Demonen dan jarenlang hulp geven aan ze.
Ik denk het niet. Want een groot deel van die mensen zal niet werkelijk bevrijd zijn van hun problemen en hebben dan alsnog hulp nodig. Misschien nog wel meer dan voorheen.
Mensen met schizofrenie horen stemmen die in grammaticale zin ook nog eens kloppen. Als het om een storing zou gaan zou je ruis horen op de lijn zou ik zeggen.
Waarom zou dat zo zijn? Mensen met schizofrenie horen gedachten uit hun eigen brein letterlijk, alsof iemand ze hardop uitspreekt. Als jouw brein grammatica kent, kan je dus prima correcte zinnen horen.
En wat geeft het dat je met iemand gaat bidden en de Demonen uit te drijven? Wat is daar erg aan? En baat het niet schaad het niet?
Ik heb wel degelijk gehoord van mensen die hierdoor alleen maar meer problemen kregen. Dus het baat vaak niet, maar het schaadt ook vaak nog eens. Om maar een paar dingen te noemen:

- Mensen raken teleurgesteld, omdat blijkt dat hun klachten toch niet weg zijn na de uitdrijving. Ze gaan daardoor twijfelen aan hun geloof.

- Mensen krijgen het idee dat het probleem aan hunzelf ligt als ze ziek zijn (want als ze meer geloof zouden hebben zouden de demonen uitgedreven kunnen worden).

- Mensen voelen zich niet geaccepteerd in de kerk, omdat ze het gevoel hebben dat ze er niet worden geaccepteerd met hun ziekte.

Het probleem is dat mensen die ziek zijn, zeker mensen die psychisch ziek zijn, vaak kwetsbaar zijn. Als je daar verkeerd mee omgaat, kun je een he-le-boel ellende aanrichten.

Overigens als je niet vol van de Heilige Geest wordt vervuld en niet tot bekering komt kun je beter geen Demonen uitdrijven omdat er nog 7 anderen in hem/haar komen en zeggen het is hier opgeruimd en netjes en die Demonen zijn nog veel erger dan die uit hem/haar waren gegaan.
Waar staat dat in de Bijbel?
Frapant vind ik dat Jezus gehoor gaf aan de Demonen op Zijn verzoek om in de varkens te mogen gaan. Ik zou niet blij zijn dat ik de varkenshouder was van die varkens en ze kwijt zou zijn! En de varkens gingen allen dood. En waar zouden de Demonen dan heen gaan? Zij wilden niet op plaatsen heen gestuurd worden in dorre plaatsen? Ik heb ook last gehad van een angststoornis en die is grotendeels weg. Wel een sociale fobie helaas en dat heeft alles met mijn eigenwaarde te maken.

Een sociale fobie is ook een angststoornis, en hoe komt het dat die niet "uitgedreven" is?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat mij er niet om dat ik niet geloof in de duivel of demonen. En ik geloof ook dat ziektes, angststoornissen, enz. een gevolg zijn van het kwaad en de zondeval. Maar ik zal nooit zeggen dat iemand die ziek is, of een angststoornis heeft, of wat dan ook, last heeft van demonen, of demonische gebondenheid, of wat dan ook.

Er zijn meerdere redenen waarom ik hier problemen mee heb:

1. Het wekt de suggestie dat je er schuld aan hebt. Je krijgt tenslotte niet zomaar een demon in je. Terwijl een ziekte, of het nou psychisch is of lichamelijk, je overkomt. Je hebt daar zelf geen schuld aan.

2. Het wekt de suggestie dat het probleem altijd op te lossen is, door de demon uit te drijven. Maar ziektes, ook psychische ziektes, zijn soms ongeneeslijk.

3. Het wekt de suggestie dat er in de persoon in kwestie "kwaad" zit. Terwijl ze net zo zondig zijn als ieder ander gezond mens. Mensen die een depressie hebben voelen zich al zo slecht over zichzelf. Het laatste wat ze nodig hebben is het gevoel hebben dat er een kwaad wezen in hun schuilgaat.

4. Het is een quick-fix: je bidt en hoppa, de demonen zijn weg. Maar in mijn ervaring zijn psychische problemen over het algemeen niet zo makkelijk en niet zo snel op te lossen. Neem een angststoornis: soms kost het megaveel tijd en therapie en medicatie voordat het wat beter gaat met iemand die aan een angststoornis lijdt. En soms kun je bidden, en bidden, en bidden, en is je probleem er nog steeds.

Liefde verdrijft de angst klinkt mooi, maar in het geval van een angststoornis is het allemaal een stuk ingewikkelder.

Dus dan schuiven we Gods woord maar aan de kant als "gaat hier niet op", omdat we God en het probleem zelf met ons verstand niet de baas zijn. Mijn geloof staat daar boven. Als God zegt dat liefde alle angst verdrijft, dan zal het wel zo zijn. Wie ben ik om Hem tegen te spreken?

Waar schuif ik Gods Woord aan de kant?
Waar komt een angststoornis in de wortel nu vandaan?

Het is bijvoorbeeld doordat de persoon waar we het over hebben enorm lang gepest is, dat was met mijn ex zo.

Ik ben het helemaal met je eens dat dit niet van de één op de andere dag over is, maar ik geloof wel dat genezing echt bij God te vinden is. Het is nooit Gods bedoeling dat iemands leven totaal aan puin gaat liggen door een angststoornis, autisme of zelfmoord.

Ik zal ook niet zeggen dat zo iemand bezeten is, maar ik geloof wel degelijk dat satan gretig misbruik maakt van deze mensen en hen zo lang mogelijk slachtoffer laat zijn.

Ongetwijfeld, maar satan maakt gretig gebruik van iedereen. Niet alleen van mensen met psychische problemen.
Ik ben met mijn pdd-nos tot vreselijke dingen in staat en die kan ik doen, met als verdediging dat ik verminderd toerekening vatbaar ben door mijn pdd-nos, met verwijzing naar anderen met pdd-nos die dat ook zo deden en psychologen die dat bevestigen. In de rechtbank zou ik grote straffen ermee ontlopen, maar waarom zou ik satan het plezier gunnen om van mij een agressief angstaanjagend monster te maken van ongeveer 2 meter?

Zelfbeheersing en de liefde van God staat boven elke gruwel dat satan van een mens kan maken.

Ik heb al mijn opa verloren door ruzie en geweld als gevolg van een autistische stoornis, die na het vertrek van zijn vrouw en een menigte naar hem vinger wijzende mensen zichzelf in een schuur ophing.

Ik kan je zeggen: de duivel heeft hem geslachtofferd, maar hij was ook een kind van God.

Ik geloof dat hij in de hemel is en een sprekend voorbeeld voor ons was dat er iets "anders" moest. Met woorden kan je mensen doden of het leven geven.

Het is maar net uit welke bron je put.

Laat Jezus onze bron zijn, hoe gestoord we ook mogen zijn :+

Het is mooi dat je je niet laat verleiden door het kwaad en je je zo bewust bent van de gevaren die aan je ziekte kleven. Dat is bewonderenswaardig. Maar ik denk dat psychisch gezonde mensen prima een heleboel ellende kunnen aanrichten. Ik zie daar niet zo'n onderscheid tussen.

Kijk eens hoeveel er in de kerk door "normale" mensen geroddeld wordt, hoe "normale" mannen aan de porno verslingerd raken en soms zelfs in de prostitutie behandelen, hoe "normale" huwelijken kapot gaan, en hoe ontzettend veel geldzucht erbij "normale" christenen is. En juist omdat die mensen "normaal" zijn, zijn ze zich misschien wel veel minder bewust van de gevaren van hun zwakheden dan jij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar goed, dit is best een lang verhaal.

Ik heb een vraag.

Wat kunnen demonen volgens jullie allemaal doen?

Waar liggen hun mogelijkheden om ons kwaad te doen?

Wat zijn hun wapens? Waardoor bereiken ze hun doelen?

Hoe demonen en de duivel precies werken, weet ik niet. Maar ik denk dat ze heel vaak juist op plekken werken waar wij ons niet van bewust zijn. Wat ik bijvoorbeeld frappant vond, was dat er in mijn kerk een tijdje mensen hebben gezeten die ook erg veel met demonen bezig waren (in de zin van: ze waren druk bezig met het uitdrijven van demonen, en ze vonden dat de kerk daar ook meer aandacht aan moest besteden). Juist die mensen hebben in mijn beleving de sfeer in de kerk grondig verziekt, door de manier waarop ze met andere mensen omgingen. Ik vond dat eerlijk gezegd een typisch geval van naar de splinter van een ander wijzen en de balk in je eigen ogen niet opmerken.

Wat ik bijvoorbeeld ook een blinde vlek vind, is geldzucht. De Bijbel heeft het ontzettend veel over het gevaar van geldzucht, en het opkomen voor de armen. Maar ik hoor er in de kerk nauwelijks over. Daar zie ik persoonlijk meer gevaar in dan in mensen die psychische problemen hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het gaat mij er niet om dat ik niet geloof in de duivel of demonen. En ik geloof ook dat ziektes, angststoornissen, enz. een gevolg zijn van het kwaad en de zondeval. Maar ik zal nooit zeggen dat iemand die ziek is, of een angststoornis heeft, of wat dan ook, last heeft van demonen, of demonische gebondenheid, of wat dan ook.

Er zijn meerdere redenen waarom ik hier problemen mee heb:

1. Het wekt de suggestie dat je er schuld aan hebt. Je krijgt tenslotte niet zomaar een demon in je. Terwijl een ziekte, of het nou psychisch is of lichamelijk, je overkomt. Je hebt daar zelf geen schuld aan.

2. Het wekt de suggestie dat het probleem altijd op te lossen is, door de demon uit te drijven. Maar ziektes, ook psychische ziektes, zijn soms ongeneeslijk.

3. Het wekt de suggestie dat er in de persoon in kwestie "kwaad" zit. Terwijl ze net zo zondig zijn als ieder ander gezond mens. Mensen die een depressie hebben voelen zich al zo slecht over zichzelf. Het laatste wat ze nodig hebben is het gevoel hebben dat er een kwaad wezen in hun schuilgaat.

4. Het is een quick-fix: je bidt en hoppa, de demonen zijn weg. Maar in mijn ervaring zijn psychische problemen over het algemeen niet zo makkelijk en niet zo snel op te lossen. Neem een angststoornis: soms kost het megaveel tijd en therapie en medicatie voordat het wat beter gaat met iemand die aan een angststoornis lijdt. En soms kun je bidden, en bidden, en bidden, en is je probleem er nog steeds.

Liefde verdrijft de angst klinkt mooi, maar in het geval van een angststoornis is het allemaal een stuk ingewikkelder.

Dus dan schuiven we Gods woord maar aan de kant als "gaat hier niet op", omdat we God en het probleem zelf met ons verstand niet de baas zijn. Mijn geloof staat daar boven. Als God zegt dat liefde alle angst verdrijft, dan zal het wel zo zijn. Wie ben ik om Hem tegen te spreken?

Waar schuif ik Gods Woord aan de kant?

Dat weet ik niet. Ik wilde alleen maar aangeven dat wetenschap niet boven Gods Woord staat.

Waar komt een angststoornis in de wortel nu vandaan?

Het is bijvoorbeeld doordat de persoon waar we het over hebben enorm lang gepest is, dat was met mijn ex zo.

Ik ben het helemaal met je eens dat dit niet van de één op de andere dag over is, maar ik geloof wel dat genezing echt bij God te vinden is. Het is nooit Gods bedoeling dat iemands leven totaal aan puin gaat liggen door een angststoornis, autisme of zelfmoord.

Ik zal ook niet zeggen dat zo iemand bezeten is, maar ik geloof wel degelijk dat satan gretig misbruik maakt van deze mensen en hen zo lang mogelijk slachtoffer laat zijn.

Ongetwijfeld, maar satan maakt gretig gebruik van iedereen. Niet alleen van mensen met psychische problemen.
dat is ook eigenlijk wat ik wil zeggen :)
Ik ben met mijn pdd-nos tot vreselijke dingen in staat en die kan ik doen, met als verdediging dat ik verminderd toerekening vatbaar ben door mijn pdd-nos, met verwijzing naar anderen met pdd-nos die dat ook zo deden en psychologen die dat bevestigen. In de rechtbank zou ik grote straffen ermee ontlopen, maar waarom zou ik satan het plezier gunnen om van mij een agressief angstaanjagend monster te maken van ongeveer 2 meter?

Zelfbeheersing en de liefde van God staat boven elke gruwel dat satan van een mens kan maken.

Ik heb al mijn opa verloren door ruzie en geweld als gevolg van een autistische stoornis, die na het vertrek van zijn vrouw en een menigte naar hem vinger wijzende mensen zichzelf in een schuur ophing.

Ik kan je zeggen: de duivel heeft hem geslachtofferd, maar hij was ook een kind van God.

Ik geloof dat hij in de hemel is en een sprekend voorbeeld voor ons was dat er iets "anders" moest. Met woorden kan je mensen doden of het leven geven.

Het is maar net uit welke bron je put.

Laat Jezus onze bron zijn, hoe gestoord we ook mogen zijn :+

Het is mooi dat je je niet laat verleiden door het kwaad en je je zo bewust bent van de gevaren die aan je ziekte kleven. Dat is bewonderenswaardig. Maar ik denk dat psychisch gezonde mensen prima een heleboel ellende kunnen aanrichten. Ik zie daar niet zo'n onderscheid tussen.
ik ook niet. Dat is nu net wat ik wilde zeggen. Het maakt niet uit welke label we van psychologen hebben gekregen, want Gods woord gaat voor iedereen op en niet alleen op voor 'gezonde' mensen.
Kijk eens hoeveel er in de kerk door "normale" mensen geroddeld wordt, hoe "normale" mannen aan de porno verslingerd raken en soms zelfs in de prostitutie behandelen, hoe "normale" huwelijken kapot gaan, en hoe ontzettend veel geldzucht erbij "normale" christenen is. En juist omdat die mensen "normaal" zijn, zijn ze zich misschien wel veel minder bewust van de gevaren van hun zwakheden dan jij.
Dat idee krijg ik ook wel eens ja. Velen zien het totaal niet.
Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar goed, dit is best een lang verhaal.

Ik heb een vraag.

Wat kunnen demonen volgens jullie allemaal doen?

Waar liggen hun mogelijkheden om ons kwaad te doen?

Wat zijn hun wapens? Waardoor bereiken ze hun doelen?

Hoe demonen en de duivel precies werken, weet ik niet. Maar ik denk dat ze heel vaak juist op plekken werken waar wij ons niet van bewust zijn. Wat ik bijvoorbeeld frappant vond, was dat er in mijn kerk een tijdje mensen hebben gezeten die ook erg veel met demonen bezig waren (in de zin van: ze waren druk bezig met het uitdrijven van demonen, en ze vonden dat de kerk daar ook meer aandacht aan moest besteden). Juist die mensen hebben in mijn beleving de sfeer in de kerk grondig verziekt, door de manier waarop ze met andere mensen omgingen. Ik vond dat eerlijk gezegd een typisch geval van naar de splinter van een ander wijzen en de balk in je eigen ogen niet opmerken.

Wat ik bijvoorbeeld ook een blinde vlek vind, is geldzucht. De Bijbel heeft het ontzettend veel over het gevaar van geldzucht, en het opkomen voor de armen. Maar ik hoor er in de kerk nauwelijks over. Daar zie ik persoonlijk meer gevaar in dan in mensen die psychische problemen hebben.

Je hebt een punt, denk ik. Ik was in Rwanda. In de hoofdstad Kigali hebben de meeste mensen een auto en het barst er van de kerken. Het is er ook veel vanzelfsprekender voor hen om hun spullen te delen en geld te verdelen in de familie en directe kring van vrienden. Wat wel gek is, dat is dat het geven aan armen buiten die directe kring een stuk minder gebeurd. zo zie je een grote verschil tussen arm en rijk. Op het platte land eten veel mensen in het droge seizoen van de armoede een week lang gerust niet. Doktersrekeningen kunnen niet worden betaald onder de armen, waardoor velen maar aan hun lot worden overgelaten. Dat wringt...

Er zijn immers zo veel christenen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar goed, dit is best een lang verhaal.

Ik heb een vraag.

Wat kunnen demonen volgens jullie allemaal doen?

Waar liggen hun mogelijkheden om ons kwaad te doen?

Wat zijn hun wapens? Waardoor bereiken ze hun doelen?

In 2 Kor.2:11 lezen we dat we "niet onwetend zijn van Satans bedoelingen". Er is niets nieuws onder de zon. De strikken en vallen die hij in het verleden heeft gebruikt om ons in geestelijk opzicht te laten struikelen, die gebruikt hij nog steeds.

Ten eerste waarschuwt de Bijbel ons voor het gebruik van onze tong. Door onbeheerst te spreken, kunnen we heel veel schade aanrichten. 2 Tim.2:23-26. Dan doen we niet Gods wil, maar dan doen we Satans wil.

Ook angst voor mensen is een strik. Spreuken 29:25. Toegeven aan de druk die anderen op je uitoefenen om iets te doen waarvan je weet dat het niet goed is. Of dat je juist nalaat wat je hoort te doen.

Je zou ook kunnen blijven hangen in schuldgevoelens over zonde. Dat je denkt dat God je nooit vergeeft. 2 Kor.2:6-8.

Nog een val van Satan is hebzucht of liefde voor geld. In 1 Tim.6:9,10 staat dat velen erin vallen.

En nog een val waar velen in vallen is overspel. Spr.23:27.

In Efeziers 6 wordt echter gesproken over een wapenuitrusting die we aan kunnen trekken. Als we dit doen dan maakt de duivel geen kans. En nog een geruststellende gedachte staat in Jak.4:7,8. Als we tot God naderen en weerstand bieden aan de duivel, dan zal hij van ons wegvluchten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ik denk dat mensen moeten leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden ipv dat aan demomen toe te schrijven! We hebben een vrije wil, demonen kunnen ons geen dingen laten doen die we niet willen.. De duivel duwde niet de vrucht door de strot van Eva..Deed ze echt zelf. Wel kan hij suggesties doen en kunnen we ons LATEN verleiden. Daar zijn we zelf bij.

Mensen in de bijbel die bezeten waren spoorden compleet niet op dat moment..Zelfpijniging, op graven lopen in je nakie etc etc. Dat is een heel ander verhaal dan een geest van "eigenwijsheid" hebben. Dat is compleet niet bijbels en een manier van schuilen voor verantwoordelijkheid nemen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Word er in de bijbel überhaupt gesproken over demonen? Zo ja, ben ik hier geïnteresseerd in, kan iemand mij vertellen waar? (ik heb dit forum niet verder gelezen dus wellicht staat het al ergens, maar ik vraag het dan lekker nog een keer (H) )

hey Ashley (mooie naam trouwens :D),

ja hoor, verschillende malen... Volgens één naslagwerk 87 maal, trouwens... Er zijn dan ook verschillende griekse woorden die met demonen vertaald kunnen worden, met uiteraard het voornaamste Daimonioi... In de statenvertaling en de KJV wordt dat vertaald met "duivels"

Eigenlijk behelzen de wonderen van jezus drie soorten: genezingen, demonenuitwerpingen en natuurwonderen... De twee eerste worden over het algemeen samengenomen omdat ze niet duidelijk van elkaar verschillen (volgens NT-tijdgenoten waren veel ziekten te wijten aan demonen)...

Om maar één voorbeeld te noemen waar het gerucht werd geuit over Jezus' wonderen: Mat 4:24.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Hoe weet je het verschil tussen een demoon en een psychische aandoening?

Hebben we niet allemaal last van een babbelend egootje dat de hele dag door gaat met z'n commentaar en eindeloze verhalen en wensen, verlangens, afwijzingen, gemanipuleer, schemaatjes, etc? En je kunt er bijna niets aan doen.. het gaat maar door, ook als je wilt dat het stopt. En wat is dan eigenlijk datgene dat wil dat het stopt?

Het is alsof het een entiteitje op zich is.. en als je je er door laat meesleuren, dan kan het denk ik inderdaad een demonische ervaring zijn, als je het in die terminologie wilt gieten.

Ik zie geen reden om te geloven dat er een extern naargeestig wezentje bezit van je neemt.. dat klinkt mij een beetje te middeleeuws en simpel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het christendom is 2000 jaar oud en wat dat betreft zouden we vandaag de dag denk ik inderdaad wat van de christelijke geschiedenis kunnen leren.

Maar het onderscheid maken zal een gemiddelde christen niet goed kunnen.

Daarvoor moet je een bepaalde gave van God hebben ontvangen om die geesten te kunnen onderscheiden, en daarnaast is het wat aandoeningen betreft ook goed om bij sociologen ten rade te gaan, maar die weten doorgaans weer weinig tot niets van demonen af.

Ik zou zeggen: onderzoekt alles en behoud het goede :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid