Spring naar bijdragen

Dankbaarheid


Aanbevolen berichten

Een tijdje geleden heb ik aan God gevraagd of hij me meer dankbaarheid wil laten voelen. Dit omdat ik dingen wat minder als vanzelfsprekend wil zien.

Een paar dagen nadat ik daar om gebeden had voelde ik een drang om nog maar eens wat dieper te gaan graven naar mijn zonden, had het een en ander gevonden en dat ook meteen beleden bij Hem. Ik voelde me best wel schuldig over een aantal dingen en het idee dat Hij me zou vergeven zat me niet helemaal lekker, ik had dat immers helemaal niet verdiend... Toen besefte ik me opeens dat ik dat inderdaad niet verdiend heb, maar dat ik ben overgeleverd aan Zijn genade. Dat Hij mij vergeeft puur uit liefde. Hier had ik al wel vaker overna gedacht en bij stil gestaan, maar op dit moment besefte ik me het echt en werd ik overspoeld door een enorm gevoel van dankbaarheid. Dankbaar dat Hij van me houdt, dat Hij me vergeeft, dat Hij me hoort, dat Hij me onderwijst enz enz enz. Dat gevoel is moeilijk te beschrijven..

Ik merkte ook dat het langzaamaan begon door te werken in mijn leven.

Maar doordat het zo overweldigend was en zo prachtig voelde ging ik er misschien een beetje van uit dat ik het nu echt begreep, het nu echt geleerd had...

Een paar dagen geleden heb ik heel erg vervelend gedaan tegen een vriendin van me, waardoor ze enorm kwaad op me is geworden en me dat ook flink duidelijk heeft gemaakt. Ik voelde me kapot schuldig en was ook bang dat dit het einde van de vriendschap betekende. Gelukkig heeft ze me vergeven.. ben haar daar echt super dankbaar voor.

Deze fout heb ik natuurlijk helemaal zelf gemaakt, maar het voelt net een beetje alsof God me hier mee wil zeggen dat ik nog helemaal niet "klaar" ben ( of beter gezegd; dat Hij nog lang niet klaar is met mij :) ) en dat ik naast dankbaarheid voor Hem ook heel veel dankbaarheid voor mensen om me heen kan voelen. En ook dat je zoiets niet even in een keer leert, maar iets is wat je moet blijven leren.. Ik zie het leven nu als een weg, een weg naar God.

En ik had echt nooit gedacht dat ik dat laatste ooit zou zeggen haha.

Nou, ik ga dit bericht nu maar op de site plaatsen.. vind het best lastig om open te zijn over zulk soort dingen, maar had toch het gevoel dat ik dit moest doen :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid