Spring naar bijdragen

SGP lid voor doodstraf


Aanbevolen berichten

@Davy: VS is bij uitstek een christelijk land idd. Toch heeft men daar de doodstraf. Hoe moeten we dat zien dan?

Nou.. dat weet ik niet. Ik ben blijkbaar hier in de minderheid die denkt dat dit onchristelijk is.

Dus, vertel jij het mij maar? :)

In Amerika noemen sommige mensen zich ook christenen en die prediken vervolgens haat en dood, voorbeeld: wetboro baptist church.

Link naar bericht
Deel via andere websites
De WBC is een randgroepering, zeker niet de overheid. Ik zal me er eens in verdiepen, wat de argumenten achter het beleid van de overheid zijn.

Ik kan er één bedenken: It's time to meet your maker!

Dan kan God sneller oordelen over deze fijne mensen :P (Zonder dat wij deze persoon onnodige straffen geven (i.ver.m. de straf die God degene geeft))

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik schrik hier eigenlijk niet zo van. Niet omdat ik perse voor de doodstraf ben. Maar omdat ik weet dat dit standpunt dat de overheid het zwaard mag hanteren in bepaalde gevallen een standpunt is waar de SGP achter staat en ook als 1 vd partijstandpunten op hun website hebben staan.

Dus op zich niet raar dat een SGP-lid dan achter de doodstraf en uitvoer vd doodstraf staat. Dat standpunt hebben ze al heel lang

Link naar bericht
Deel via andere websites
Dat standpunt hebben ze al heel lang

Dat wist ik niet ;)

Hoi Davy964,

Als het nog niet wist kan ik me voorstellen dat dit jou verbijsterd. Er zijn volgens mij geen andere partijen die voor de doodstraf zijn(althans niet bij mij bekend)

De SGP vindt het een bijbels principe dat de overheid het zwaard zou mogen hanteren in sommige gevallen.

Men ziet het dat de overheid God op een bepaalde manier dient te vertegenwoordigen ook al regering. Maar het doet me inderdaad denken aan het OT waarin koningen/profeten/rechters ed. namens God mensen lieten doden.

Ik vraag me dan ook af of men dit in het licht van het NT waarin Jezus de losprijs heeft betaald voor onze zonden men dit oud testamentisch principe ook in deze tijd en als regeringspartij zou moeten toepassen.

Dat zal wel stof zijn ter discussie ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid