Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Je hoeft je natuurlijk niet te verontschuldigen :)

Ik wist niet dat je er zo aan gehecht was, ik zal dat ook niet begrijpen. (Ik luister namelijk nooit naar muziek) Maar ik sluit me bij DeThomas aan, ik denk niet dat iemand heel erg positief over de band gaat zijn. Het enige wat ik daarom zeg is: luister naar je ouders, en wanneer je iets ouder bent: doe wat je zelf wilt. (Als je daardoor maar niet uit huis gegooid wordt)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik heb geen band. Ja ik geloof in hem. Ik geloof dat hij voor mij gestorven is dat hij er altijd is. Ik geloof dat de bijbel klopt. Maar verder kom ik niet.

Ik heb ervaren in mijn leven als ik God tarte, zoals met satanische muziek. Dat op een hogere plaats zet dan Hem, dat mijn relatie met Hem verbroken was. Daarom is een heilig leven ook zo belangrijk zoals ook zonde besef en met berouw de zonde belijden.

Ik begrijp heel goed dat een liefelings band je troost kan geven, maar ik ben er achter gekomen dat het nep is. Er is maar 1 iemand die je innerlijke troost kan geven en dat is Jezus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh van mij mag je luisteren wat je wilt, en geloven wat je wilt. Je zegt zelf dat die band je inspireert om door te gaan, dus ik zou zeggen, blijven luisteren. Het probleem is alleen dat je ouders het niet willen.

Alle mensen die hier zeggen dat die band slecht is kun je negeren, met je ouders is dat een stuk lastiger. Ik denk dat God het niet zoveel uitmaakt als jij Satanistische muziek draait, ik mag in elk geval hopen dat die meer zelfvertrouwen heeft dan dat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat het er vooral om gaat hoe je er zelf mee omgaat.

Mijn indruk is dat Moonlight, ondanks dat ze minderjarig is en ondanks de duistere kanten van deze band, hier goed mee omgaat en er juist het mooie, positieve uithaalt. Ik krijg de indruk dat het voor haar dan ook geen kwaad kan.

Ik zou me pas zorgen gaan maken als de invloed ervan een negatief effect op haar zou hebben, en die indruk krijg ik niet. Dus waarom zou ze dan stoppen met luisteren naar muziek die voor haar juist (al vinden sommigen het moeilijk te geloven) een positief effect heeft en waar ze van geniet?

Dat ze ook negatief zingen over haar geloof is iets waar ze natuurlijk zelf een afweging in mag maken. Vind ze het erg en neemt ze het hun kwalijk, of niet? Haar ouders vinden het blijkbaar wel vervelend, maar ik begrijp dat ze haar mening ook willen respecteren en dat is alleen maar fijn, toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Heey everybody,

Hier ben ik weer. Srry. Maar ik zit tegenwoordig in een strijd met mijn ouders en ik vroeg me af of ik nou blind was of dat mijn ouders spoken zien.

Ik hou heel erg van de band Black Veil Brides. En ik wou graag een poster kopen. Maar daar waren mijn ouders het niet zomaar mee eens :( dus hebben ze de hele band uitgeplozen en zeggen ze dat het een anti-christelijke band is. Maar als ik naar die band kijk zie ik een band die er is voor mensen die anders zijn of zich slecht voelen.

Maar ik wou eigenlijk de mening van anderen hebben omdat dit misschien beinvloedde meningen zijn. Duss... ik zou het erg fijn vinden als jullie me hieruit kunnen helpen.

De band zei me eigenlijk niets, dus ik heb ook ff wat op youtube gekeken. Toen ik sommige posts las verwachtte ik haast satanistische blackmetal tegen te komen :#, maar dat viel wel mee. Volgens mij een bandje met een mix van glamrock, heavy metal en emo liedjes. De teksten gaan heb ik het idee vooral over rebelleren, je zelf zijn, dat niet laten bepalen door anderen en je buiten gesloten voelen omdat je anders bent.

Is het slecht? Die muziek is niet mijn smaak, maar dat maakt muziek nog niet verkeerd. Smaak is persoonlijk.

En de teksten? Ze sluiten denk ik wel aan bij de belevingswereld en de gevoelens waar bepaalde tieners mee rondlopen. En dan denk ik toch juist wel een groep die zich een beetje buitengesloten voelen. Met die groep sympathiseer is wel. De teksten zetten zich af tegen de samenleving en je aan regels gedwongen te worden te houden waar je niet gelukkiger van wordt. En religie krijgt dan ook wel eens een tik mee. In feite is dat Fallen angel liedje ook meer een (geromantiseerde) symbolische weergave van dat zelfde thema waar de band zich herkent in verstoteling zijn uit een 'ideale samenleving', maar juist door het verstoten zijn vrijheid vindt en gelukkiger is.

Zijn de teksten verkeerd? Tja.. Als ik eerlijk ben vind ik zo'n liedje als 'Blurred lines' van John Thicke véél schadelijker. Maar als John Thicke zingt over het door hem over de grenzen stappen van een vrouw die hij als lustobject onderworpen heeft, dan hoor je geen gitaar of het woord 'demon'. Ik zou me pas echt zorgen maken als mensen gaan denken dat dit 'normaal' is.

Maar is BVB fout? Ik kan me best voorstellen dat het wat dubieus is om de liederen te luisteren waar je eigen geloof als iets verkeerds wordt weggezet. Ik denk ook dat het iets is waar je voor jezelf naar moet kijken. Hoe hebben die teksten betekenis voor jezelf? Wat doe je ermee of plaats je ze? Merk je dat ze botsen met je geloof / relatie met God? Daar kun je denk ik alleen zelf antwoord op geven.

En wat die poster betreft: Tja, het is uiteindelijk het huis van je ouders...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ben toch maar ns gaan luisteren... Woei! 80's hairmetal all over the place! Alles klopt: make up, strakke broeken, dubbele gitaarriffs (BC Rich!), double bass, alles flink theatraal aangedikt en (eigenlijk niet eens zo) foute teksten. Gooi je haar los! |P

Ik mag dat wel, wat een sentiment. :)

Ik weet niet wat erger is, oversekste popmuziek of deze stoere jongens. Misschien mogen je ouders wel in hun handjes knijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid