Spring naar bijdragen

"Activisten" door Powned ingehuurd voor actie tijdens nation


Aanbevolen berichten

Het naaktprotest van actievoerders van Femen bij de nationale synode ging vrijdag niet door. Wel meldden zogenaamde activisten –drie vrouwen– zich, gekleed, bij de Grote Kerk. Ze gaven aan de bijeenkomst te willen bijwonen als leden van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Aanvankelijk tegengehouden door de politie, werden de drie toch binnengelaten door synodevoorzitter ds. G. de Fijter. „In de kerk is iedereen welkomâ€, stelde hij.

Ds. De Fijter verwelkomde de vrouwen tijdens de opening als „beelddragers van God.†Daarop volgde applaus. Na het door ds. De Fijter uitgesproken welkomstwoord en gebed vertrokken de drie weer.

Volgens RTV Dordrecht ging het om drie vrouwen die door omroep PowNed waren ingehuurd. Een van hen zou een pornoactrice uit Dordrecht zijn.

Activisten van Femen waren eerder van plan om met blote borsten en het lichaam beschreven met teksten de bijeenkomst in Dordrecht te verstoren. De actiegroep wilde de aanwezigen in de Grote Kerk ervan doordringen dat de kerk vrouwen „onderdrukt.â€

Bron & foto: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zoals ik het begrijp zou er oorspronkelijk een actie geplanned zijn door de feministische groep Femen die naakt de orde zou verstoren tijdens de Synode.

Dit ging niet door en toen heeft PowNed actrices ingehuurd die dit dan zouden doen ipv de daadwerkelijke activisten. Deze actrices zijn daar toen mee akkoord gegaan maar toen ze er eenmaal waren kregen ze blijkbaar toch "cold feet" en zijn ze zonder een rel te schoppen vertrokken.

Wat er dieptriest is dat een omroep ipv verslag te doen van nieuws zelf nieuws gaat maken. Als er geen rel is zorgen de journalisten zelf voor een rel waar ze vervolgens zelf verslag van kunnen doen.

Ik vind dat een trieste ontwikkeling.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik snap het probleem/de actie eigenlijk niet zo goed. Ze gingen dus alleen maar in de kerk zitten? Wat is daar dieptriest aan?

Dat ze zich voordeden voor leden van de Russich Orthodoxe kerk, dat niet waren en daarnaast door Powned ingehuurd. Het is goedkoop TV maken door een groep voor gek te zetten en zelf nieuws te maken, wat er anders niet was. Het hele protest, wat al niet doorging, hoort ook helemaal niet thuis bij een synode.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid