Spring naar bijdragen

[kletstopic] Frrom RRRussia with Love


Aanbevolen berichten

Herken alles wel behalve dat over 'oorlog'? Maar goed dat van pedofilie is dan ook een verschrikkelijk iets wat 'het'christendom zelf heeft veroorzaakt. En heel, héél slecht mee om is gegaan toen de diverse zaken aan t licht kwamen.

Vergeet niet dat 'het' christendom uitspraken doet over moraal, en het gedrag van mensen veroodeelt (bijv. homo's). En dan word je terecht zelf keihard afgerekend als je zelf iets moreels verwerpelijks doet. Van wie veel gegeven is wordt veel gevraagd.

Uiteraard is het ook verschrikkelijk, maar alle crèche leiders en zwemleraren zijn toch ook geen pedofielen? Het is een nogal simpele denkwijze, ik voel me toch wel beledigd. Als ik zeg dat ik christen ben, dat in hun gedachtengang gelinkt word met pedofielen.

Religie = oorlog. Dat is wat veel mensen vinden van religie, je word soms gelijkgesteld als islamieten. De ansichtkaart van boomerang vandaag is een mooie voorbeeld van hoe sommige in de wereld naar ons christenen kijken. Vind het zelfs een beetje eng worden.

Dat laatste zin ben ik 100% met je eens ;).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 309
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ja maar je kunt zwemleraren toch niet vergelijken met christenen? Zie mijn relaas over morele claims etc.

Dat van die link met oorlog vind ik echt bizar. Dat je die link met islamieten legt kan ik snappen, maar met christenen... :?

ik snap je punt wel met de bovenste zin.

vaak genoeg gebeurt het, je zegt dat je christen bent. De ontvanger zegt dan, religie is niks voor mij komt alleen maar oorlog van. Hieruit blijkt dat de ontvanger christendom linkt met oorlog. Of ben ik nu gek?

En over die ansichtkaart, als je goed kijkt zie je chistendom geweld op de kaart.

ik heb dan soms het idee dat hun christendom en de islam het zelfde zien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...
  • 8 months later...

Hey Ebbeloetje ik ken je nog wel. We hebben vaak om het kampvuurtje gezeten met een flessie wijn of 2, 3. Weet je nog? Wat was dat gezellig en lekker warm. We zaten toen in de tuin van de kathedraal en dat konden sommigen niet waarderen maar het was knots gezellig. Het was een mooi gemixt gezelschap en daar hep ik altijd al van gehouwe. Een druid uit Schotland die een lekker soeppie voor ons maakte. Een meissie die alle wijn verstopt had onder de biechtstoel, hoe heette ze ook al weer?

En wat hebben we een liedjes gezonge, ik was toen al op de twijfeltoer en geen mens hielp me ( ik mot het ook van God verwachten) maar door dat zingen ervaarde ik Jezus dichtbij. En men zegt as je Jezus ervaart dan is dat een stukkie van God, nou God hep ik altijd al een moeilijke man gevonden of is dat oneerbiedig?

Maar Ebbeloetje ik wil nog wel us effe keuvelen met jou, gaat het goed. Klaar met je studie? Zullen we weer eens een kampvuurtje maken en nou niet bij de Kathedraal dan stappen we weer op lange tenen. Misschien een plekkie op de eilanden, ruimte zat.

Zal ik nog een versie laten horen??? Dat speelden we altijd bij het kampvuur.Ken je vast nog wel.

Er was ook een roomskatholieke jongen die vroeger baptist was, daar hep ik ook veel van opgestoken. Vroeger zou ik zeggen; "hoe haal je het in je botte harses om van baptist roomskatholiek te worden. Maar dat zeg ik niet meer......
Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid