Spring naar bijdragen

Wat als het valt


Aanbevolen berichten

Je hebt het druk. Er zijn vrienden op bezoek en die wil je allemaal zo goed mogelijk bedienen. Tegelijkertijd denk je aan de klusjes die nog gedaan moeten worden: wat werk afmaken, schoonmaken, strijken, koken… Iemand komt plotseling de keuken binnen en van schrik laat je alles uit je handen vallen. Met een liefdevolle glimlach hurkt Hij neer om de scherven op te ruimen terwijl jij beteuterd ernaar kijkt.

Soms moeten we dat gewoon maar eens laten gebeuren: alles uit je handen laten vallen. Veel dingen die je laat vallen zullen stuk vallen. Je kan het dan niet meer oppakken en opnieuw vasthouden, de scherven zullen dan gewoon maar bij elkaar geveegd moeten worden. Als je iets laat vallen wordt je vaak even stil gezet, al is het maar voor een momentje, en kijk je van een afstandje naar wat er is gebeurd. En wat misschien wel het belangrijkste is van alles uit je handen laten vallen: Je handen zullen nu leeg zijn.
De volgende keer dat je iets laat vallen, doe dan eens een stapje terug. Bekijk het eens vanuit een breder perspectief. Observeer wat er gebeurt of is gebeurd in plaats van meteen verder te participeren. Ging je te hard? Ben je over je eigen grens heen gegaan? Waarschijnlijk wel, anders had je het niet uit je handen hoeven laten vallen. Dat betekent dus dat je het wat rustiger aan moet gaan doen. Soms wordt je daar bijna toe gedwongen. Maar als je de volgende keer op tijd een stapje terug doet, het even wat rustiger aan doet, dan voorkom je wellicht dat je wat laat vallen. Leg het regelmatig eens rustig neer, dan breek je ook niets.

Eigenlijk is iets laten vallen ook een manier om iets neer te leggen. Hetgeen dat valt, ligt dan aan je voeten, aan Zijn voeten. En je handen zijn leeg, ze zijn eindelijk eens leeg!

Gods zegen,
Chealder

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ja, want vaak ga je dan te hard en als je te hard gaat, ga je vaak ook aan belangrijke dingen voorbij. Maar het hoeft niet altijd, je kan ook te veel dingen op je nemen. Bijvoorbeeld door geen 'nee' te zeggen. Als je het dan ook nog eens allemaal lekker zelf wil doen, zonder God erbij te betrekken, dan raken je handen al snel vol met de dingen om je heen. En dan kan je niet je handen gebruiken om Gods werk te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 months later...

Ik denk dat we allemaal een beetje op de automatische piloot leven en als er dan plotseling iets onverwachts gebeurt gaan we van de automatische piloot af en zie je alles anders.

En vaak ben je er op dat moment ook bewuster en scherper

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid