Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

In de Noachidische geboden staat dat je geen bloed mag eten. Nu verkoopt de supermarkt alleen maar vlees met bloed. Ik zou dan naar de Joodse slager moeten gaan bijvoorbeeld, maar die is hier niet in de buurt.

Wat moet ik dan met vlees? Ik eet graag een stukje vlees (niet elke dag, maar wel twee keer per week). Ook moet ik voor mijn ijzergehalte eigenlijk elke week wel een stuk rood vlees eten, maar dan eet ik dus toch bloed. Dat is een van mijn vele dilemma's.

Link naar bericht
Deel via andere websites
We zijn niet onder de wet maar onder de genade.

En daarom eten wij van die lekkere rode paddestoelen met witte stipjes .

Want die zijn ook eetbaar (weliswaar maar één keer)

daar ga je ook niet zomaar dood aan hoor ;) waarschijnlijk zie je wel wat dingen die er niet echt zijn, maar dat gaat meestal ook wel weer over...

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
100% bloedvrij kan inderdaad niet volgens mij, maar vlees van de joodse slager is wel degelijk veel meer bloedvrij dan supermarktvlees.

Kortom, als jij bloedvrij wil eten gaat ook de joodse slager je niet helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
Volgens mij zit er geen bloed in het vlees van de supermarkt hoor. Het rode spul wat er in zit is vleesvocht. Alleen in bijvoorbeeld bloedworst zit bloed.

Met een gebakken appeltje, heerlijk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bloed vrij vlees lijkt mij niet te lukken en ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat dat in bijbelse tijden vrijwel onmogelijk was. Dat zal dus ongetwijfeld anders bedoeld worden.

De connectie die ik altijd tracht te maken tussen geloof en eten is dat ik niet verval tot de hoofdzonde gula. Oftewel vraatzucht en gulzigheid. Ik eet met mate en steeds meer met aandacht voor het eten, de geur, smaak en structuur daadwerkelijk ervaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid