Spring naar bijdragen

Leuk/bijzonder nieuwstopic


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 113
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://www.wired.com/wiredscience/2013/ ... um=twitter

DNA gevonden van 700.000 jaar oud (als ik het goed begrijp), wist niet eens dat dat kon. :+

Door piecing samen de genetische informatie opgesloten in een bevroren, versteende bot, hebben wetenschappers ontcijferd het volledige genoom van een uitgestorven prehistorische paard dat de Yukon meer dan 700.000 jaar geleden zwierven. Het werk herschrijft de evolutionaire geschiedenis van het paard en slaat het vorige record voor de oudste volledige genoom ooit gesequentieerd. Daarbij herdefinieert het hoe ver terug in de tijd wetenschappers kan reizen met behulp van DNA-sequenties als hun gids.

[vertaling]

Link naar bericht
Deel via andere websites

Tweede Kamer wil onder ede verhoren

Het wordt gemakkelijker voor de Tweede Kamer om mensen onder ede te bevragen. Er komt daarvoor waarschijnlijk een parlementair 'verhoor' naast de bestaande parlementaire onderzoeken en enquêtes.

http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/ ... -1300074W/

Ik stel voor om ook de 2e kamer als een gebied te benoemen waar een ieder automatisch onder ede staat. Kijken hoeveel kamerleden en kabinetsleden in een maand opgepakt kunnen worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ook Koningslied voor Belgen

Helaas voor onze zuiderburen krijgt ook België te maken met een Koningslied. Het Vlaamse zangduo Mathieu & Guillaume maakt op verzoek van Radio 2-programma Cappuccino een lied voor de aanstaande troonswisseling. Koning Albert II treedt op 21 juli af, waarna zijn oudste zoon Filip hem opvolgt.

"Wij voelen ons vereerd om een lied te maken", laat Mathieu weten. "Het gaat niet gemakkelijk zijn om te tippen aan het Nederlandse Koningslied, maar we gaan het proberen!" Het resultaat is de dag voor de troonswisseling voor het eerst te horen in Cappuccino.

De zinsnede 'de dag die je wist dat zou komen' wordt naar verluidt verwerkt in het Belgische Koningslied, als knipoog naar de Nederlandse versie van eerder dit jaar. Die regel was voor velen al voldoende reden voor hoongelach, terwijl de rest van de tekst eigenlijk niet gek veel minder belachelijk was

Whehehe. :B

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Weet niet waar ik nieuws moet posten. Hier maar.

http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/artic ... foto.dhtml

Tsja, sommige mensen overdrijven een beetje in hun satire. :P Hoewel het natuurlijk ook kan gaan om iemand die deze satire bloedserieus neemt. Gebeurt best wel eens dat mensen het verschil tussen waarheid en satire niet zien, wanneer men bijvoorbeeld de Speld aanhaalt als een serieuze bron van nieuws. :#

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid