Spring naar bijdragen

Waarom ik nog gelovig ben


Aanbevolen berichten

Jezus heeft teruggekocht wat verloren is gegaan. Dat eten van een appeltje had te maken met gehoorzaamheid. De vraag die door de duivel was opgeworpen, was of God wel het recht had om te bepalen wat goed en kwaad is. Adam en Eva kozen ervoor om onafhankelijk van God te zijn. Deze vrijheid hadden ze wel, maar de gevolgen waren dat ze hun volmaaktheid en dus ook hun eeuwige leven hier op aarde zouden verliezen.

Er moest wel tijd overheen gaan om te kijken hoe de mens het er vanaf zou brengen als ze zelf de huisregels zou bepalen.

Maar God zal zich niet door zijn eigen schepping van zijn oorspronkelijke voornemen afbrengen. Het is nog steeds zijn wil dat mensen voor eeuwig in een paradijs leven. Alleen mensen kunnen geen volmaaktheid meer doorgeven.

Nu was volmaakt leven verloren gegaan en dat moest teruggekocht worden met een ander volmaakt leven. Gods maatstaf voor gerechtigheid is "ziel voor ziel". Zie Rom.5:12 en 6:23. Door één mens is zonde en dood in de wereld gekomen. En doordat Jezus zijn volmaakte leven heeft gegeven, is eeuwig leven weer mogelijk.

En in de dagen van Job wierp de duivel nog een strijdpunt op. Hij beweerde over Job en later ook van alle mensen, dat als ze zouden lijden, God wel zouden vervloeken. Jezus heeft op een volmaakte manier bewezen, dat hij God bleef gehoorzamen. Hebr.5:8,9.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 150
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid