Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 355
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Heb voor hem/haar gebeden. Ken die filosoof niet. Waaron raad je me die aan?

O, hij heeft een boek geschreven (Animal Liberation) dat gaat over dieren en het uitbuiten ervan. Ik wil 'm graag eens lezen in ieder geval. Hij is trouwens ook overtuigd vegetariër en heeft hele concrete ideeën over wereldarmoede vs. de rijken. Verder is het volgens mij een gekke kerel. ;)

En bedankt!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Succes daarmee! Ik ben geinteresseerd in wat je me aanraadt maar ben bang om t te lezen. Deze hele maatschappij is op dierenleed gebaseerd en dat gaat hand in hand met t verbergen ervan. Als mensen zouden zien waar hun vlees vandaan komt, hoe hun producten (mobiele telefoons, gootsteenontstopper, afwasmiddel, auto etc etc etc) getest zijn, waar t leger haar wapens op test etc.... dat wil men niet weten... en dat is in en in triest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Bump. Met mijn konijntje gaat het weer helemaal goed, ze blijft blind aan haar ene oog maar gelukkig is de ander onaangetast gebleven. Sterker, deze is door de cortisonen beter geworden nadat er een hele lichte waas overheen kwam. Ze is nu dolgelukkig met haar dubbel zo grote vriend, ik zal binnenkort eens leuke verliefde foto's plaatsen. :)

Overigens wil ik dit even delen: http://www.konijnen-knaagdieren.nl/

Konijnen worden in Nederland massaal dedumpt, er zijn zelfs 30 (!!!) konijnenopvangen (dus puur en alleen konijnen en soms knaagdieren, geen honden oid) die stampensvol zitten met dumpkonijnen. Deze site laat zien dat er vanaf januari al 250 konijnen zijn gedumpt die het geluk hadden dat ze gevonden, gevangen, verzorgd werden en het overleefd hebben. Het gros van de gedumpte konijnen (laat staan andere knaagdieren) haalt het niet: ofwel valt het ten prooi of het krijgt ruzie met wilde konijnen en wordt vermoord. Om maar te zwijgen van de konijnen die in hun eentje weg zitten te kwijnen in kleine hokjes...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed te horen dat ze het beter maakt. :)

En het is zeer triest dat mensen een konijn nemen, er op uitgekeken raken en hem dan dumpen. Begin dan niet aan een dier... zo'n beestje heeft veel ruimte en aandacht nodig. Daarom is een stelletje altijd beter en ook leuker om te zien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
ik denk dat de fout die veel gemaakt wordt is dat een konijn voor kleine kinderen gekocht wordt, maar een konijn wordt ten eerste best nog wel oud, en heeft bovendien veel zorg en ruimte nodig. Ik denk dat konijnen juist niet zo geschikt zijn voor kinderen.

Ik wilde er ook eerst een stel kopen voor de kids, ze wilden het zo graag en ik vond ze zelf ook zo schattig. Maar m'n pa heeft me er vanaf gepraat. Die heeft het destijds ook voor ons gedaan: jaaa, leuk, een konijntje!! Na een paar weken was de lol eraf en kon hij er zelf verder voor zorgen. Hij was dan wel weer zo diervriendelijk dat ie dat ook deed. Ze zaten altijd met z'n vieren in een groot hok in de tuin en hij sjouwde zich rot met dat hok. En omdat het dwergkonijntjes waren, zijn ze 12 jaar oud geworden. Hahaha, ik begin er niet aan. Hij zei ook nog: Je bent zo'n slons en je moet die kooi goed schoonhouden. Hij heeft m'n vogel al opgevangen, maar vertikt het nog meer beesten van me over te nemen, dus ze kijken er maar naar op de kinderboerderij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor hen die wel eens willen weten waar wetenschappers die fundamenteel onderzoek nou alemaal mee bezig zijn, heb ik hier een vertaling/toelochting van de toch wel specifieke terminologie die men bezigt:

A feline model that is decerebrated with a transection starting just rostral to the superior colliculus and extending rostroventrally to the rostral tip of the mammillary bodies produces a premammillary preparation that can spontaneously elicit bouts of locomotion lasting from minutes to hours. During times when these animals are not spontaneously locomoting, electrical stimulation of an area known as the subthalamic locomotor region (SLR) can evoke locomotion in the premammillary cat. The SLR region was described by Orlovsky (1969)as being centered on stereotaxic coordinates A9, L1-2 and H3, with a spherical diameter of 1 mm in the region of the H1 and H2 fields of Forel (Fig. 1) (cf Grossman, 1958). If a thin sliver of tissue approximately 3 mm thick, containing the SLR region, is shaved off the brainstem, locomotion ceases to occur spontaneously and stimulation of the MLR region is required. Lesion studies in intact cats have indicated that the SLR is important for the initiation of goal directed locomotion. After a lesion of an area of the diencephalon corresponding to the SLR, the animals initially are unable to commence voluntary locomotion, although they do respond to noxious stimuli.

Oftewel:

Bij katten (welke worden vastgeklemd en wiens schedel er wordt afgetild) wordt een bepaald gedeelte van de hersenen verwijderd waardoor (als ze weer bijgekomen zijn van de operatie) ze soms spontaan minuten lang tot uren lang de pootjes gaan bewegen. Als ze niet bewegen, geven stroomschokken wel beweging. Als we te veel wegsnijden hebben ze geen spasmen behalve als we ergens anders stroomschokken geven. Bij een andere vorm van snijden kunnen de katten niet meer goed bewegen, maar ze reageren wel als we ze opzettelijk pijn doen (meestal met een handige combinatie van het vastklemapparaat waar ze in zitten en een soort van computergestuurd martelwerktuig wat met bijv hitte of naalden of dmv heel specifieke druk pijn toebrengt).

Link naar bericht
Deel via andere websites

@MNL weet je ook waar dit soort dingen nog gebeuren? Ik kende vroeger iemand die in Nederland in de dierproeven werkte en die zei dat dit soort horrorverhalen niet meer gebeuren. Zo mogen varkens niet kleiner zitten dan in een hok van een vierkante meter en mogen dieren geen pijn lijden. Maar ik weet ook weer niet wat daar waar van is...

Link naar bericht
Deel via andere websites
+een hok van een vierkante meter is niet bepaald groot..

Bepaald niet zeg, op zich ook al horror natuurlijk. Maar het laat zien dat er regels zijn, mocht het waar zijn.

Henriette, ik weet natuurlijk niet de ins and outs van alle instituten waar men dierproeven doet. Er zijn in de Westerse landen regels ja. Maar die regels verbieden echt geen pijn oid. Er zijn diverse pijncategorien gedefinieerd in de landen waar je dierproeven (op sommige diersoorten) in principe moet rapporteren aan t eind van t jaar, maar die zijn subjectief en er wordt mee gesjoemeld. In die landen zijn bijv op universiteiten commitees die dierproeven toestaan of afwijzen etc, en op papier nemen die dierenwelzijn mee. Maar in de praktijk is het 'anything goes'. Als een wetenschapper whatever onderzoek wilt doen, gaat het gebeuren, punt. Ik bid bijna dagelijks voor de dieren die naast de ellende van een kleine kooi, eenzijdige voeding en t gemis van hun natuurlijke omgeving, zo ontzettend veel pijn lijden, hun hele leven is een zee van pijn, tot de genadelijke dood komt en ze eindelijk in een vuilniszak worden gedumpt en hun statistieken hebben gevuld.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Het is heel simpel als je goedkoop vlees eet, ben je mede verantwoordelijk voor dierenleed. Dat onkennen is nogal typerend. Zeg dan gewoon dat je je nog niet zo bewust bent van t leed erachter, of wees eerlijk en zeg dat het je niet veel kan schelen en dat je die goedkope hamburger of chicken wing belangrijker vindt dan een leven lang geen bewegingsruimte, je snavel afgebrand, levend tussen de lijken van je soortgenoten etc. Het is ook niet makkelijk in deze maatschappij het juiste te doen voor hen die uit je zichtveld het leed dragen voor je goedkope kleding, vlees, mobieltje etc. Maar het ontkennen en zeggen 'ja maar ik slacht die dieren niet persoonlijk' of 'ja maar ik dwing die mensen niet 7 dagen per week van 14 uur te werken tegen een schijnloontje' getuigt niet echt van een reeele kijk op de zaken.

Ik vind het wat makkelijk de consument de schuld te geven voor het leed dat de producent dieren aandoet. Heb ik er om gevraagd dat de kippenboer zijn pluimvee zo 'efficient' mogelijk houdt opdat ik fijn filetjes kan eten? Nee. Je kunt de consument onwetendheid of gemakzucht aanwrijven. Maar zo'n houding van 'omdat jij goedkoop vlees koopt is de bio-industrie jouw schuld' vind ik te stellig. En wat schiet je er mee op de beschuldigende vinger te wijzen? Beter het goede voorbeeld geven door zelf dieren te houden, biologisch vlees te kopen of te demonstreren tegen de bio-industrie. Wie is de zwarte piet? Is er een zwarte piet? Volgens mij zijn er allemaal spelers: de producent, de markt, de regering, de consument. Het is goed als je mensen bewust wilt maken, maar het wordt wat vervelend als je op je zeepkistje bij de vleesafdeling in de supermarkt gaat staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ursa, ik geef niet 'de schuld'. Ik schrijf dat je 'mede verantwoordelijk bent'. Ik zie werkelijk niet in waarom je dat niet inziet, het staat er, duidelijker kan ik t niet opschrijven. Het lijkt me dat je zelf het verschil izziet tussen 'jouw schuld' en 'mede verantwoordelijk'?

En ja ik eet biologisch en protesteer. En je kunt uiteraard al iemands meningen tegenovergestelde aan andere meningen afdoen als 'met beschuldigende vinger te wijzen'. Dan kunnen we net zo goed alle topics hier sluiten.

Uiteraard zijn er vele spelers. En de producenten luisteren naar de consument en de wetgeving. Ze zullen over het algemeen niet massaal uit eigen beweging overstappen naar diervriendelijk. Het feit dat jij iemand op een zeepkistje bij een vleesafdeling meer vervelend vindt dan het soms afgrijselijke leed van de bio-industrie geeft mij aan dat jij het leed ofwel niet zo kent danwel niet zo erg vindt. Van mij mag er iedere dag geprotesteerd worden bij de vleesafdeling, bij de modewinkels, bij de mobiele telefoonverkooppunten, de cosmetica zaken etc etc.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik wilde graag nog op brabbeldasje reageren, uit het andere topic :)

sushi is heerlijk als het door de juiste gemaakt word hoor... ik ken een geweldig restaurant in harderwijk waar ik al meerdere bekeerlingen door heb gekregen :P

en mystic.... dat jij zo graag voor dieren op wil komen prima maar ik hoef echt niet overtuigt te worden van hoe zielig het is.

ik eet vlees ;) zal altijd vlees blijven eten.

ik vin het prima hoor dat je iets hebt om voor te strijden maar kan je daarbij please niet doen alsof ik persoonlijk die dieren slacht als ik een keertje bij de mac eet?

ik steun proefdiervrij, jij zoekt neem ik aan al je middeltjes wel eerst even op in de proefdiervrij gids???

sorry hoor maar ik vind het idioot.

ik, en volgens is mysticnetherlands het daarin met mij eens, heb niets tegen het principe van vlees eten. Maar wel iets tegen de slechte manier waarop dieren behandelt worden, en de gruwelijke wijzen waarop ze geslacht worden. En denk ook eens aan de, bijvoorbeeld economische problemen die McDonalds vestigingen met zich mee brengen voor andere mensen, en gemeenschappen. Is hier over nadenken, en McDonalds (en andere fastfoodketens) mijden, niet juist iets wat een christen zou moeten doen, is dat niet ook deel van rentmeesterschap? Is dat idioot?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn zoveel dingen die onder rentmeesterschap kunnen vallen en waar wij niet over nadenken.

Heb jij bijvoorbeeld een zonneboiler laten installeren in je huis? Of zonnepanelen? Heb je een composthoop in je tuin? Vang je je regenwater op zodat je daarmee de WC kan doorspoelen? Heb je gouden, zilveren of andere edelmetalen in huis? Weet jij war die vandaan komen en kan je de garantie geven dat daarbij het rentmeesterschap in ogenschouw is genomen? Waar is de accu van je auto geproduceerd en wat waren daarvan de belastingen voor het milieu? En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid