Spring naar bijdragen

Geen 'Jezus Christus' in sms


Aanbevolen berichten

De Pakistaanse telecomautoriteit heeft besloten de naam 'Jezus Christus' op te nemen in een lijst van 160 woorden die worden geweerd uit sms-berichten. De Pakistaanse bisschoppen zijn hiertegen in het geweer gekomen.
"De katholieke Kerk van Pakistan zal alle noodzakelijke druk op de regering uitoefenen om de naam van Christus van de verboden lijst gestreept te krijgen", zei een woordvoerder van de bisschoppenconferentie.

"Wij begrijpen het verlangen de geesten van jonge mensen te beschermen, een lijst van obscene woorden samen te stellen. Maar waarom Christus' naam daarin opnemen? Wat is obsceen? Deze naam weren is een schending van ons recht te evangeliseren en kwetst de gevoelens van christenen. Als het verbod wordt bevestigd, zou dat een zwarte bladzijde zijn voor het land, een verdere daad van discriminatie tegen christenen en een open schending van Pakistans grondwet."

Bron: Katholieknieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pakistan herziet sms-verbod obscene woorden

22/11/11 - De Pakistaanse overheid herziet het plan voor een sms-verbod op woorden die volgens de regering obsceen zijn. Bewoners vinden het belachelijk dat ze ook redelijk gewone woorden zoals lotion, overvaller of zelfs Jezus Christus niet meer mogen gebruiken.

De Pakistaanse toezichthouder op de telecommunicatie had vorige week een lijst van 1695 woorden verspreid. Het plan was dat gsm-bedrijven de woorden uit de sms'jes zouden filteren.

Wegens het verzet heeft de toezichthouder overleg aangekondigd over een kortere lijst. 'We blokkeren geen woorden totdat de lijst is goedgekeurd door een comité van maatschappelijke organisaties en telecombedrijven. Het zal tijd kosten om dat besluit te nemen', aldus de woordvoerder.

Gsm-bedrijven hadden al hun zorg geuit over het geplande verbod. 'De meeste woorden van de lijst worden legaal gebruikt', weet advocaat Syed Mohammad Tayyab. Actiegroep Bytes for All had al aangekondigd het verbod aan te vechten bij de rechter.

Bron: AD.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid