Spring naar bijdragen

Alles draait om Hem


Aanbevolen berichten

Sinds 1 juli 2010 is het nieuwe Soul Survivor album ‘Alles draait om Hem’ uit. Dit is de elfde live cd die de jongerenorganisatie uitgeeft na het jaarlijkse 5-daagse festival in mei. Het album kent dertien nummers, waarvan twee Nederlandstalige die nog niet eerder verschenen zijn. Wij hebben hem inmiddels alweer twee weken en zijn enthousiast!

Soul Survivor laat met dit album weer eens haar eigen geluid horen. Naast enkele bekende Engelstalige nummers (Everlasting God, Dance en Sing to the King) zijn met name de zelf geschreven nieuwe Nederlandstalige nummers erg goed.

Voorzichtig
'Voorzichtig', gezongen door Amanda Lock, is een prachtig gedragen nummer over de gebroken wereld waar we in leven. Het nummer heeft een mooie opbouw, maar vooral de tekst is veelzeggend en heeft wat ons betreft meer inhoud dan bijvoorbeeld een gemiddeld Opwekkingsnummer.

Alles draait om Hem
De titelsong 'Alles draait om Hem' schijnt juist geschreven te zijn met als doel in de Opwekkingsbundel te belanden. Ook dit nummer heeft een sterke tekst, maar we vinden het muzikaal gezien nogal saai.

You won't relent
'You won't relent' vonden we een tegenvaller. Het is wat zeurend en traag gezongen. Waarschijnlijk heb je daar op een festival niet veel last van, maar in de auto is het een nummer dat je even overslaat. Maar zoals met zoveel: dat is een kwestie van smaak.

Up-tempo
Het album kent echter ook genoeg lekkere up-tempo nummers. Een leuk nummer is 'So good to me'. Het nummer is lekker om te luisteren en de Soul Survivor bezoeker zal het 'love-joy-peace' stuk dat in dit nummer gebruikt is waarderen (alleen die-hard Soul Survivor bezoekers zullen dit dan ook begrijpen ;).

Lekkere livesound
Wat in het hele album terugkomt is de echte Soul Survivor livesound. Zoals het op het festival klinkt, zo klinkt het ook op de cd. Daarom is dit album voor bezoekers van het festival van afgelopen mei een must-have.

Ben je niet op het festival geweest, maar hou je wel van moderne gevarieerde aanbidding met afwisseling tussen intieme nummers en rockende gitaren? Dan zou je 'Alles draait om Hem' zeker eens moeten overwegen!

'Alles draait om Hem' is te koop op de website van Soul Survivor en vanaf 19 juli ook beschikbaar als download via iTunes

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid