Spring naar bijdragen

Mogelijk doodstraf voor Afghanen wegens bekering tot christe


Aanbevolen berichten

[preview]Twee Afghanen die zich tot het christendom hebben bekeerd, zitten in de Afghaanse hoofdstad Kaboel vast in afwachting van hun proces. Justitie in Afghanistan heeft vandaag laten weten dat de twee ex-moslims mogelijk tot de doodstraf zullen worden veroordeeld.[/preview]

Gedoopt

Ahmad Shah (50) en Musa Sayed (45), die sinds 1995 voor het Internationale Rode Kruis werkt, werden in het voorjaar gearresteerd. Zij waren te zien geweest in een tv-uitzending waar ze in het Farsi christelijke gebeden reciteerden en het doopsel ontvingen.

Misdaad tegen sharia

Officier van justitie Din Mohammad Quraishi verklaarde tegenover AFP: "Zij zijn ervan beschuldigd dat ze zich hebben bekeerd tot een andere godsdienst, wat gezien wordt volgens als een ernstig vergrijp tegen de islamitische wet. Zij kunnen de doodstraf krijgen of levenslange gevangenisstraf."

Rode Kruis

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Kaboel heeft de arrestatie van Musa Sayed bevestigd. "Wij hebben de heer Musa meerdere malen in zijn cel bezocht en wij zijn van plan dat te blijven doen", aldus een ICRC-woordvoerder.

BRON: KATHOLIEKNEDERLAND.NL

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid