Spring naar bijdragen

Westerse christenen moeten zich voorbereiden op vervolging


Aanbevolen berichten

Christenen in het Westen moeten voorbereid zijn voor het krijgen van tegenstand omwille van Christus. Dit stelt de christelijke hulporganisatie Barnabas Fund. Zij nodigt kerken in het Verenigd Koninkrijk uit om één zondag in november te wijden aan dit onderwerp. Het thema tijdens de Zondag van de Lijdende Kerk is dit jaar 'Wees op je hoede', wat de groeiende bezorgdheid over de vrijheid van christenen in het Westen weerspiegelt.

Barnabas Fund verklaart: "Het openlijke geweld en onrecht dat onze broeders en zusters over de hele niet-westerse wereld te verduren krijgen - zoals het recente gruwelijke bloed in een Iraakse kerk - neigt ons ertoe na te denken over vervolging. Maar des te verraderlijker zijn de bedreigingen die al tot de westerse samenleving zijn doorgedrongen - en daar moeten we op voorbereid zijn."

Godsdienstvrijheid onder vuur

De organisatie waarschuwt dat de volledige godsdienstvrijheid, waaronder de vrijheid om voor een geloof te kiezen, "onder vuur" ligt. Volgens Barnabas Fund wordt de godsdienstvrijheid"in het openbaar ondermijnd" door de wereldleiders op het internationale toneel. De bezorgdheid wordt gedeeld door Ashley Samelson, internationaal directeur van het Becket Fund for Religious Liberty. "Het gaat hier meer over meer dan alleen de vrijheid van kerkbezoek. Het gaat over het recht zich te kleden volgens een religie, openbare prediking, evangeliseren en deelname aan het openbare debat."

Barnabas Fund vraagt kerken in het Verenigd Koninkrijk om christenen in andere delen van de wereld die lijden te herinneren aan hun geloof, maar ook om zelf voorbereid te zijn op vervolging. "Het is begrijpelijk dat christenen in het Westen - met ruimte voor vrijheid en tolerantie - de neiging hebben om te denken dat vervolging alleen plaatsvindt onder gelovigen in verre oorden," voegt Patrick Sookhdeo, internationaal directeur van Barnabas Fund toe. "Maar het wordt steeds duidelijker dat ook wij onszelf moeten wapenen tegen lijden als wij voor Christus uitkomen."

Barnabas Fund biedt aan kerken middelen aan voor de Zondag van de Lijdende Kerk, waaronder dvd's, preken, Bijbelstudies en gebedskaarten.

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid