Spring naar bijdragen

Studie: frustraties & overwinningen [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 475
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Mijn trauma van de basisschool wordt weer even opgerakeld... Topografie leren. Is dit wat ze binnen bepaalde religies bedoelen met karma? :P

Ja, ik heb dit nooit begrepen ook. Ik haalde ze altijd wel ruimschoots, maar er is echt weinig van bijgebleven. Ik moest laats in Eindhoven zijn bijvoorbeeld, en ik dacht echt dat dat vlak bij Rotterdam was :#

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ja eerstejaars... En meelopen kan hier in de open lesweek.

ohh handig :)

ik begin in februari weer met naar school gaan, nouja naar de EH dus. Stiekem vind ik het wel heel spannend.. ik hoop dat ik er wat aan heb en dat ik ook eindelijk door krijg wat er bij me past qua beroep en studie, het is echt deprimerend om terug te kijken naar een jaar waarin je eigenlijk niks hebt bereikt :(

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had maandag het oefeningenexamen van een vak, en dinsdag het theoriegedeelte. oefeningen gingen niet goed, theorie wel.

Ik kreeg net mijn scores: 4/10 voor oefeningen, 8/10 voor theorie, samen een 12/20 dus geslaagd |P

(en ik had de hoogste score van de klas op de theorie :E)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Eindelijk overwinning! Sinds gister ineens een overload aan motivatie en concentratie (altijd een tekort) en dat kan best eens komen omdat ik nu meer duidelijkheid heb wat er allemaal nog moet gebeuren dit jaar. En on top of that zou het maar zo eens kunnen dat ik al in twee vakken eindexamen kan doen dit jaar, muhaha! |P|P|P

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Ik maak elke fase een portfolio aan met beroepsprestaties waarin ik alle competenties die ik behaald heb verwerk. Daarover schrijf ik een verantwoordingsverslag en dat lever ik in. En dan krijg ik over dat geheel een assesment, een gesprek waarin ik 1 van die competenties uitgebreid moet gaan vertellen hoe ik het behaald heb, wat ik geleerd heb etc. En dat is dan een deel van je examen. Er zijn 3 fases dus heb een/ derde van mijn examen ongeveer behaald denk ik zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Toevallig heb ik deze en vorige week mijn mondelingen gehad (Nederlands, Duits, Frans en Engels), zit in 6 vwo. NL een 7, Duits "ungefär een zeven", Frans een 7 en Engels waarschijnlijk iets hoger. |P

Mag jij raden hoeveel boeken ik heb gelezen....................... antwoord: zero. :+

Gewoon filmpies kijken van die boeken en uittreksels en samenvattingen lezen, dat werkt het beste. En ik heb nogal wat taalgevoel (niet om op te scheppen hoor :P).

Bij ons moesten we met Nederlands twintig minuten van te voren bij een 'voorbereidingslokaal' zitten, om vervolgens daar je boekenlijstje te pakken. Op die lijst staan 3 of 4 boeken aangekruist die je leraar met je wilt behandelen (waar je dus over moet praten, monoloog). Ik weet niet of dat bij jou ook zo is, maar zo ja: wat ik deed, was anderhalf uur eerder naar school gaan, voorbereidingslokaal binnen gaan, foto'tje maken van je lijst (zo weet je welke boeken je moet behandelen, maar dan 1 uur en 10 minuten eerder dan de rest) en weer weggaan om je monoloog voor te bereiden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hehe, ik zit in een beetje een andere situatie dan jij denk ik. :P Mijn mondeling duurt langer dan normaal en ik zit in vwo 5 ipv 6 maar doe wel examen in NL. Ik heb ook geen balansverslag oid gemaakt, dus ik moet echt vanaf niks weer even beginnen.

Ik heb alle boeken wel gelezen, moet alleen nog even opzoeken wat ook al weer precies de details waren (thematiek, plaats in het oeuvre etc).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn groepsgenoten zijn echt r*tzakken.

Ik moest een heel moeilijk stuk maken (ik had die taak op mij genomen) en ik heb daar enkele dagen over zitten zwoegen omdat het juist moest zijn natuurlijk. Ik zat ergens met een fout, maar ik vond ze nadien nog.

Dit hele werk maakte ik in excel, en ik maakte het met formules zodat excel alles voor jou opnieuw berekend als je één cel wijzigt.

Dit was volledig in orde dinsdagavond, en ik postte het dan ook in de facebookgroep.

Gisteren kreeg ik berichtje om te zeggen dat ze vandaag afspraken. ik sprak af met archillion, dus ik zei dat ik wel vrijdag kon.

Ik was vandaag dan met archillion, en ik kreeg een berichtje om te zeggen dat het excel fout was, dat ik foute dingen optelde, en dat ze voor niks afgesproken hebben omdat het mijn fout was, en dat ze morgen (dus vrijdag) opnieuw moesten afspreken.

Ik was helemaal van de slag en daar zat ik dan, op date met lieffie.

HIernet nog wat over en weer geantwoord met de groep. dat ze me duidelijk moesten zeggen wat er precies fout was,want met enkel beschuldigingen ben ik niks.

Krijg ik als antwoord: je telt verticale en horizontale krachten met elkaar op, wat duidt op niet oplettend werken.

Ik heb geantwoord: dit is enkel door het foutief selecteren van een cel :? maar dat het volledige moeilijke stuk in orde is en er staat, is natuurlijk een detail en is mogelijk door niet oplettend te werken.

Stelletje z*kken.

(sorry mods, als ik het woord z*k niet mocht gebruiken)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

ik heb advies nodig! ik heb een Bachelor en Master binnen sociale wetenschappen, naar weinig ervaring. De studie opzich was ontzettend interessant, maar in een onderwerp waarin een baan vinden moeilijk is. Nu heb ik de mogelijkheid om volgend jaar een 2de master te doen. En ik zoek dus vanzelfsprekend iets wat mijn voorgaande studies complementeert, maar vooral wat mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Ik zou het niet zo erg vinden als ik de studie op zich niet zo interessant zou vinden, als ik maar makkelijker een baan kan vinden nadien. Ik zit zelf te denken aan iets als communicatiewetenschappen, of internationale communicatie. Ik heb bij vacatures gekeken en zie inderdaad regelmatig staan dat 'een achtergrond in communicatie' relevant is. Maar is zoiets wel onderscheidend genoeg? Iemand tips om uit te zoeken wat een goede studie is met betrekking tot baankansen?

Aangepast op verzoek van Etoile.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat zou je willen gaan doen? Breng in kaart waar je kracht en zwaktes liggen en waar je voldoening uithaalt. Bepaal dan wat je moet doen om de zwaktes te verminderen en welke studie daaraan kan bijdragen en wat die studie moet brengen om je kracht te versterken om werkzaam te zijn in je gewenste baan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid