Spring naar bijdragen

Studie: frustraties & overwinningen [3]


Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...
  • Antwoorden 475
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

en hoe is het gegaan Henriëtte? een goed resultaat gehaald?

Ik vind het echt ontzettend lastig, maar ik heb niet het idee dat ik helemaal op mijn plek zit bij de studie die ik nu doe. Ik ben al aan het bedenken wat ik dan zou willen als ik eventueel zou stoppen met de studie die ik nu doe, maar ik weet het echt niet. Iemand nog tips hoe ik er achter kan komen wat echt bij me past? Op het doen van testjes na, want die heb ik allemaal al 30x ingevuld ;p

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn advies: blijf gewoon doorgaan met je studie, totdat je het écht niet meer volhoudt en het idee dus uitgegroeid is tot een keiharde waarheid. Wie weet verdwijnt dat idee weer naarmate de studie vordert en is er dus helemaal niets aan de hand. Stoppen met een studie is bepaald geen sinecure, zo moet ik helaas uit ervaring spreken, en dan heb ik het niet enkel over het financiële verhaal. Niet doen dus, tenzij het écht niet anders meer kan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ik word echt helemaal gek van mijn proeves en bewijzen :( Ik snap er niks van, als ik uitleg vraag krijg ik alles in een keer uitgelegd en weet ik een kwartier later al niet meer wat er nou precies gezegd is.. Ik moet volgende week mijn eerste proeve aanvraag indienen, maar dan moet ik ook de bewijzen klaar hebben, die ik dus niet kan maken. En wil mn stagebegeleidster ineens out of nowhere dat ik morgen en cliënt was (wat niet gek is) en vervolgens gaat zij beoordelen of ik het goed heb gedaan of niet voor mijn proeve.. Terwijl ik dus eerst die bewijzen en proeve aanvraag nog af moet handelen.. #Stress!! |:|

Link naar bericht
Deel via andere websites
Nee zijn bewijzen voor gehandicaptenzorg.. Niveau 3, nog niet eens het hoogste wat er is, maar toch kan ik er met mijn hoofd niet bij :|
|

ik word er af en toe ook echt niet goed van, maar heb net mijn beroepsprestatie afgerond, morgen lever ik het verslag op stage in en vrijdag op school, maar hopen dat ik niks hoef bij te vullen. Voor nu voel ik me wel voldaan 1.3 achter de rug te hebben:D morgen maar eens kijken wat ik voor 1.4 moet gaan doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit jaar ben ik begonnen met een sociale studie. Over het algemeen gaat het heel goed, heb ik het reuze naar mijn zin, een hele leuke klas, etc. Een paar weken geleden had ik de eerste toetsen en die heb ik allemaal gehaald. Er is een minpuntje, er wordt in deze studie nogal veel gewroet in jezelf (logisch!) en ik merk dat mijn verleden nogal omhoog komt en heb er eigenlijk veel last van. Misschien zou ik moeten praten met mijn SLB'er (soort van mentor) of pastoraal werken van de school, maar hoe zet je deze stap. Ik vindt het altans heel moeilijk. Zou het wel echt nodig zijn? Wie heeft hier ervaring mee?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Misschien zou ik moeten praten met mijn SLB'er (soort van mentor) of pastoraal werken van de school, maar hoe zet je deze stap.
Begin met de SLB'er om te kijken hoe en wat, met het oog op de studie. Gezien je resultaten tot nu geen reden tot paniek.
Ik vindt het altans heel moeilijk.
Het is ook moeilijk, maar het zit je wel in de weg. Dat kan je weer gaan blokkeren voor de studie. Als je het gesprek aangaat kan je wel inzicht krijgen in wat je volgende stap zou zijn.
Zou het wel echt nodig zijn?
Dat hangt van de punten die naar boven komen af en hoe je die verwerkt. Het praten om die zaken een plaats te geven bied je de mogelijkheid om je verleden beter te plaatsen en met het oog op de studie kan dat zeker geen kwaad.
Link naar bericht
Deel via andere websites
Vrijdag moest ik een presentatie geven over mijn voorlopig ontwerp van een woning. De jury heeft me volledig afgekraakt, de resultaten zijn er ook naar. Ik kreeg een E, wat staat voor tussen 6 en 8 op 20.

*miserable*

En ze blijven het nog steeds afkeuren, wat ik ook verander.

ik verlies stillaan mijn motivatie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor mijn bijlessen doe ik ze een deel prive (dus zelf op zoek naar kinderen die bijles nodig hebben) en via een bijlesbedrijf. Bij de laatste heb ik mijn contract nu opgezegd. Ze boden niet echt bijlessen aan die in de buurt waren, en altijd op tijdstippen dat ik niet kon. Daarboven moesten de ouders telkens 30euro per uur betalen voor bijles, terwijl ik maar 12,50 in mijn zakken kreeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid