Spring naar bijdragen

Studie: frustraties & overwinningen [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 475
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Normaal moest ik tegen 4/6 een paper maken voor een vak van het 2e jaar, maar ik kon die lessen nooit volgen doordat die samenvielen met verplichte lessen van het eerste jaar.

Dat ging dus nooit lukken om tegen dan een paper te schrijven, de inhoud van dat vak echt goed te kennen, en daarbij nog eens mijn andere examens voor te bereiden.

dus heb ik het aan de prof uitgelegd, en ze vindt het geen enkel probleem dat ik die paper verschuif naar 2e zit |P. extra stress minder en toch nog misschien op dit vak kunnen slagen

Link naar bericht
Deel via andere websites
Soms zakt de moed me even in de schoenen. De zomervakantie komt al zo dichtbij en ik moet nog zo ontzettend veel doen voor die tijd! Moeilijk om niet te verdrinken in het werk.

Kwestie van blijven zwemmen zei mijn mentor ooit... kern van waarheid. Sterkte!

BTW: ik leef nog, moet alleen om vijf uur mijn bed uit voor stage, dus ik duik dagelijks vroeg mijn bed in.

Px

Link naar bericht
Deel via andere websites

Foute keuze voor een extra vervolg studie gedaan. Zit me af te vragen of het zin heeft door te gaan en tegelijk zal mijn mentor dat zelfde wel hebben. Voelt vervelend, maar nog vervelender dat ik nog even te gaan heb zonder te weten of ik het afrond (en dan toch nog je moeten inzetten) en het banenperspectief ook niet zie zitten. Veel stress allemaal. :|

Gelukkig heb ik al een enorme leuke studie afgerond (geschiedenis), waar ik dit collegejaar toch ook mee bezig ben geweest, dus de tijd die ik 'verloren' ben valt reuze mee.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb geschiedenis gestudeerd, daar studeer ik binnenkort ook op af (ow.. doet me bedenken dat ik mijn master thesis nog moet uploaden bij de bibliotheek...) maar was ook aan een lerarenopleiding begonnen (dat is een optionele studie van een jaar, na je master opleiding, bestaat in Vlaanderen ook. Toelatingseis is een master diploma op het gebied waar je docent in wilt worden, maar met een paar puntjes tekort kun je je ook wel inschreven. Dus ik volgde die studie eigenlijk al terwijl ik nog mijn thesis moest afronden).

Geschiedenis studie was heel leuk en is succesvol afgesloten, lerarenopleiding zit me nu erg tegen en verloopt minder goed. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Primair leek het me wel handig als extra diploma. Maar daarbij leek het me ook wel leuk als een optie. Maar het is niet alleen lesgeven, je zit ook met een enorme werkdruk en andere zaken. Begin nu al overspannen te raken en dan ben ik geen fulltime docent. Vind de leuke dingen van het lesgeven (die er zeker ook zijn!) daar eigenlijk niet tegen op wegen.

Komt nog bij: in mijn vakgebied kom je als docent ook nog eens moeilijk aan een baan en heb je die, dan is het maar afwachten tot hoe lang, als beginnend docent...

Link naar bericht
Deel via andere websites
en is het dan op middelbaar niveau? want voor unief moet je eerst prof zijn?

En wat zijn de andere beroepsuitwegen met een geschiedenis-diploma?

Middelbare school idd. Voor unif willen ze dat je minstens een phd hebt, dus doctor bent. Of, je bent bezig als promovendus en ze geven je wat onderwijs taakjes.

Banen met geschiedenis zijn schaars helaas. Al ken ik wel mensen die gewoon een jaar iets anders zijn gaan doen en hard zijn gaan zoeken en zo toch later een geschiedenis baan gevonden hebben.

Maar wat je ook kunt doen zijn vacatures waar ze academisch denkniveau vragen, dus een master, maar maakt niet zoveel uit in wel veld.

Helaas is het nu met de crisis zo dat het even erg moeilijk is werk te vinden voor starters op de arbeidsmarkt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Eigenlijk best wel. Over begeleider ben ik ook tevreden. :)

Maar ik begin steeds meer te denken dat je niet leraar moet worden als je een beroep/baan zoekt, maar als je op zoek bent naar een hele lifestyle of het als je roeping ziet. Net zoiets als toetreden tot een klooster, of pastoor wilt worden. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik doe de lerarenopleiding Geschiedenis(dus HBO ipv uni met jaartje erna) en ik ben nu derdejaars. Morgen beginnen met een verlengde stage om alsnog mn jaar te halen na pech om mn vorige stage. Vandaag op de kennisbasistoets een score van 74% gehaald, zonder te leren, dus mijn basiskennis is erg goed :)

Wat valt je zo zwaar aan de lerarenopleiding Olorin?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja maar dat went. Dat duurt even. Jij moet in 1 jaar leren wat ik in 4 jaar leer. In het begin is docent zijn zwaar en ben je vooral veel bezig met alles eromheen. Maar hoe langer je lesgeeft, hoe minder tijd het voorbereiden van je lessen kost. Nakijken en vergaderen hoort er nou eenmaal bij.. Maar nakijken vind ik zelf niet zo erg omdat je dan ziet wat de leerlingen hebben opgestoken van je lessen en ze vaak heel grappige antwoorden geven :P

Ik zou proberen om wel je jaar af te maken, dan heb je dat papiertje op zak. Probeer met je SLB te bespreken op welke manier je wat adempauze kunt creëeren. Ik neem aan dat je ook wel een coach hebt op stage? Heb je het met hem/haar er ook over gehad?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Probleem is: ik ken docenten. Voorbereiding kost dan minder tijd, maar die lading toetsen nakijken blijf je doen en dan al die vergaderingen die je maar in je eigen uren moet doen. ;)

Teveel docenten die in hun vrije weekend bezig zijn met hun baan. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Daarin heb je wel gelijk.

toen ik een jaar de opleiding tot kleuterjuf deed, verzoop ik ook in het werk. al die stagevoorbereidingen, en daarna de reflecties. plus opdrachten zoeken enzo.

Maar vanaf dat je enkele jaren bezig bent, heb je zo al heel wat opdrachten en hoef je maar te kiezen: welke ga ik nu doen.

maar een vriend van me is leerkracht aan hoger, en die moet inderdaad heel veel tijd steken in verbeterwerk. Bij de examens in januari ben ik heb een volle week gaan helpen tijdens zijn vakantie en dan was hij net op tijd klaar met al het verbeterwerk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid