Spring naar bijdragen

Ik zoek de waarheid


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Quote:

Bedankt allemaal voor jullie reacties en inspanningen om mij verder te helpen!

Ik kan moeilijk op alle reacties één voor één reageren, maar ik wil graag het volgende verduidelijken.

Ik geloof in een schepper van de hemelen en de aarde en alles wat zich daartussen bevindt. Dat is ook wetenschappelijk bewezen overigens al hoeft men daar geen wetenschappelijk bewijs voor te hebben, logica volstaat ook.

Ik geloof dus in God, dat is niet het punt. Het punt is het concept van God. Er zijn namelijk meerdere religies met verschillende concepten van God. Ik kan dus kiezen. Waarom zou ik voor het christendom moeten kiezen ten opzichte van een andere godsdienst? Het gaat erom of de bijbel letterlijk het woord van God is of niet. Als men dat kan bewijzen bij wijze van redeneren of wat voor bewijs dan ook. Dan beschouw ik de bijbel van kaft tot kaft als 100% waarheid.

Hoe weet ik of de bijbel letterlijk het woord van God is of niet? Wat is daar het bewijs voor? Er zijn zoveel verschillende versies. Welke bijbel is de 'echte' bijbel?

Dus waarom zou ik kiezen voor het christendom en niet voor het jodendom of islam bijvoorbeeld?

Ik heb echter geen behoefte aan antwoorden als:

- Je zult de heilige geest ervaren

- Je zult hand in hand lopen met Jezus in de hemel

of iets in die richting. Dat is namelijk iets wat jullie christenen geloven, maar ik nog niet. Ik zoek naar een aanleiding om te geloven in wat jullie beweren over God, Jezus, het leven en hiernamaals etc.

Alvast bedankt!

Beste op zoek naar de waarheid,

Heb helaas op dit moment niet de tijd om op al je vragen gedetailleerd in te gaan, daarom kort even over je vraag waarom geen Jodendom of Islam?

Zowel het jodendom als de Islam zijn gebaseerd op de bijbel.

De Tenach vormt een belangrijke basis voor de Joden. De tenach is het oude testament, waar de Thora (de wet of de eerste 5 boeken van de bijbel) een onderdeel van is, v. Daarnaast geloven de Joden in de Talmud, overleveringen die later op schrift zijn gesteld. De Talmud zorgt ervoor dat het Jodendom Jezus bijvoorbeeld niet als de Messias ziet.

De Heilige schriften (de bijbel) gingen vooraf aan de Koran en de Koran maakt er vaak melding van en beklemtoont dat ze Gods leiding bevatten.

In Al Imran [3]:3,4 NJD kun je lezen: " Hij heeft u het boek met de waarheid geopenbaard, bevestigend de eraan voorafgaande schriften;

want hij heeft de Thora en het evangelie tot leiding van de mensen reeds geopenbaard.

In Al Nisa [4]:163 AJA staat:"Aan David gaven WIj de Psalmen"

De Koran moedigt ook aan om naar deze boeken terug te gaan:

"Indien gij in twijfel zijt over wat Wij u hebben geopenbaard, vraag dan hen die vóór u het Boek hebben gelezen" Yunus [10]:94, AYA

De bijbel staat dus aan de basis van het Jodendom en de Islam.

Door de hele bijbel heen wordt geschreven over de strijd tussen waarheid en leugen. Satan begon er mee in de hof van Eden (Gen. Hdst 3)

Jezus zei dat de waarheid gestaafd kan worden aan de hand van wat er in de bijbel staat:

Joh 17:17 "Uw woord is waarheid"

2 Tim 3:16 " de gehele schrift is door God geinspireerd...."

De waarheid zal ook te vinden zijn in de bijbel:

Joh. 4:23 "Gods wiens wil het is dat alle soorten van mensen gered zullen worden en tot een nauwkeurige kennis van de waarheid komen"

Joh. 8:32: " Gij zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrij maken"

Jezus gaf ook aan dat na zijn dood de afval zou onstaan, personen zouden opstaan die de waarheid zouden verdraaien en leugens zouden leren.

2 Thes. 2:3, 9-12, Mat. 7:15, Mat. 7:22,23 Joh 8:44

Kennelijk zou er maar één waar geloof zijn, maar veel valse religie, die weliswaar (deels) op de bijbel gebaseerd zou zijn

Efeze 4:5: één Geloof, één Heer, één God

Joh. 4:23: "Het uur komt en is nu, waarin WARE aanbidders, God met Geest en waarheid zullen aanbidden

Tegelijkertijd gaf jezus ook aan hoe ware christen te herkennen.

Mat 7: 20 Aan hun vruchten zult gij die mensen dus waarlijk herkenen.

Joh. 13:35 "Hieraan zullen allen weten dat gij mijn discipelen zijt, indien gij liefde onder elkaar hebt

Joh 14:21, 24: " Wie mijn geboden onderhoud, die is het die mij lief heeft,

Wie mij niet liefheeft, onderhoud mijn geboden niet"

Van de laatse groep zegt Jezus in Mat 7:22, en 23 dat hij ze nooit heeft gekend, ondanks dat ze in zijn naam zelfs krachtige werken heeft verricht.

Dezen zijn volgens Joh 8:44 uit hun vader de duivel en zullen derhalve de eeuwige afsnijding tegemoet gaan.

Zo zijn er nog wel meerdere punten in de bijbel op te noemen.

Stel dus een uitgebreid onderzoek in naar de leerstellingen van de religie en de vruchten van haar volgelingen.

God zal je helpen de waarheid te vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 81
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Niemand moet wat he.

Er kunnen voor mij best argumenten bestaan waardoor ik overtuigt ben voor de juistheid ergens van, zonder dat ik het bewijs kan reproduceren. Hierdoor zal ik jou er niet mee overtuigen, maar neemt niet weg dat persoonlijk argumenten hebt het wél te geloven en dus best zo'n bewering kunt maken, ook al zal het jou niet overtuigen.

Daar heb je uiteraard gelijk in, niemand moet.

Maar het is misschien wel logischer dat je je eigen beweringen ondersteunt met bewijs, en niet dat je anderen simpelweg vraagt maar het tegendeel maar te bewijzen. En als dat niet kan is de stelling waar?

Wat ik wilde zeggen is, dan bestaan er ook onzichtbare olifanten, tegendeel kan je ook niet bewijzen dus ze bestaan. Dit is natuurlijk flauwekul van de bovenste plank... en eigenlijk een bijna schandalige manier van het bekrachtigen van je eigen standpunt. Ik zou eerder zeggen dat het je diskwalificeert in een discussie...

Bovendien, wil je rationele mensen overtuigen van je religie dan zal je met wat beters moeten komen dan een citaat uit een oud boek. Dat was vroeger misschien voldoende maar tegenwoordig weten we iets meer van de wereld en zijn we iets kritischer geworden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Quote:Op donderdag 20 januari 2011 18:38:32 schreef mark33 het volgende:[...]Als dit werkelijk zo is dan moet ik je teleurstellen, ik ben ook zo en er is helaas geen hard bewijs om als grondslag te dienen voor de geschriften.dat is waarschijnlijk ook de rede dat er meerdere religies zijn Neem Islam, zij baseren zich met hetzelfde soort argumenten op geschriften waar ook geen feitelijk (neutraal) bewijs voor is dat door de strenge toets van wetenschappelijk bewijs komt.Laten we het omdraaien..Wie kan bewijzen dat de bijbel NIET het Woord van God is?

niemand

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...
Gast Anon_phpbb

hallo, zelf geloof ik in de woorden Jezus, d.w.z. dat Hij gezegd heeft, dat Hij de weg, de waarheid en het leven is.

elkaar proberen te overtuigen heeft in mijn ogen geen zin. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar de waarheid in het Christelijke geloof en heb het gevonden.

uiteindelijk heb ik dit verwoord op een site : www.ikzoekdewaarheid.nl

ik hoop dat je dit enigszins helpt, ook al besef ik, dat dit geen wetenschappelijk bewijs is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid