Spring naar bijdragen

Jezus komt terug?


Aanbevolen berichten

In de Bijbel staat aardig wat beschreven over dingen die moeten gebeuren voordat het werkelijke einde van deze wereld komt. Zo staat er bijvoorbeeld dat Jezus zegt: "Jullie zullen berichten horen over oorlogen en oorlogsdreiging. Laat dat je dan niet verontrusten, die dingen moeten namelijk gebeuren, al is daarmee het einde nog niet gekomen." matt 24:6

"Het ene volk zal tegen het andere ten strijde trekken en het ene koninkrijk tegen het andere, en overal zullen er hongersnoden uitbreken en zal de aarde beven: dat alles is het begin van de weeën." matt 24:7/8

Nu is bovenstaande tot zover wel een realiteit in onze tijd. Zowel op het gebied van toenemende spanningen tussen landen, als de schijnbaar sterk toenemende natuurrampen de laatste jaren. Toch ziet de meerderheid van de Christenen er geen teken in.

Maar er staat ook:

"Aan het einde der tijden, zegt God. zal ik over alle mensen mijn geest uitgieten. Dan zullen jullie zonen en dochters profeteren, jongeren zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten." Han 2:17

Dit laatste is iets waar veel mensen vaak snel voor terugdeinzen. Natuurrampen ok.. maar begin niet over vage zaken als visioenen en dromen.

Maargoed, als het er staat, je gelooft dat wat de Bijbel zegt uit zal komen, en je zou de oorlogsdreigingen en natuurrampen als teken van het einde zien kunnen zien.. dan zou je vandaag de dag dus ook deze verschijnselen moeten tegenkomen toch?.

Een kleine zoektocht op internet of youtube levert al snel duizenden resultaten op.. maar wederom is er een meerderheid van Christenen die hier niks van (wil?) weten.

In mijn persoonlijke mening, begint dit dus ook een beetje op de situatie van ruwweg 2000 jaar geleden te lijken.

Iedereen wist dat er een Messias zou komen, en wat hij zou doen.. tot sommige specifiek beschreven situaties aan toe.

Maar toen het zover was dat de vervulling van de profetie kwam, wilde vooral degene die er juist het meeste verstand van moesten hebben (de Schriftgeleerden & Farizeeën) er niks van weten.

Ik ben dus wel eens benieuwd wat mijn mede-credible gangers hiervan denken smile.gif. Zou je het geloven als er een opname voor de deur stond, en zo niet.. Wat zou je moeten overtuigen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 84
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

@ Michiel: Jammerpuh2.gif.. ik vond de mijne leuker klinken. Maar Nederlands is Nederlandsknipoog_dicht.gif

@ Mister_L: Ik neem aan dat "waar" "waarom" moet zijn?. en alrightsmile.gif..

waarom zou God dan tekenen geven aan een generatie die helemaal niet gewaarschuwd hoeft te worden?.. omdat het nog wel 200 jaar kan duren?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

@ Mister_L: Ik neem aan dat "waar" "waarom" moet zijn?. en alright
smile.gif
..

klopt smile.gif Excuus

Quote:
waarom zou God dan tekenen geven aan een generatie die helemaal niet gewaarschuwd hoeft te worden?.. omdat het nog wel 200 jaar kan duren?

Dat zeiden ze 200 jaar geleden ook denk ik?

ik geloof ook dat het niet uitmaakt in welke tijd het is, maar dat je er altijd klaar voor moet zijn.. en niet alleen maar om dat 'het nu wel eens zou kunnen gebeuren'

Link naar bericht
Deel via andere websites

In Handelingen 2 staat dit:

Toen trad Petrus met de elf naar voren, verhief zijn stem en sprak hen als volgt toe: ‘Joden, inwoners van Jeruzalem, dit moet u allen weten, luister aandachtig naar mijn woorden! Want deze mensen zijn niet dronken, zoals u denkt – het is trouwens pas het derde uur van de dag – maar hier gebeurt wat gezegd is door de profeet Joël:

En het zal gebeuren in de laatste dagen, zegt God,

dat Ik mijn Geest zal uitgieten over alle mensen;

uw zonen en uw dochters zullen profeteren,

de jongeren onder u zullen visioenen zien

en de ouderen zullen dromen dromen;

ja, over mijn dienaren en mijn dienaressen

zal Ik in die dagen mijn Geest uitgieten,

en zij zullen profeteren.

Ik zal wonderen verrichten aan de hemel boven

en tekenen op de aarde beneden:

bloed en vuur en walmende rook.

De zon zal veranderen in duisternis

en de maan in bloed,

voordat de dag van de Heer komt,

de grote en stralende dag.

Dan zal het gebeuren dat ieder die de naam van de Heer aanroept, gered zal worden.

Petrus citeert dus Joël en zegt er bij dat dat op dit moment al gebeurt. En dat klopt ook: de Geest wordt al twintig eeuwen uitgestort over elke gelovige door handoplegging en er vinden al zo'n twintig eeuwen wonderen, visioenen, verschijningen en dromen plaats, opdat het Evangelie verkondigd wordt. Het einde der tijden is alreeds aangebroken en zal vervuld worden op de dag dat Jezus terugkomt om het Oordeel te vellen en het kwaad eens en voor altijd te vernietigen.

Een voortijdige Opname zal er niet plaatsvinden. Dat heeft de Kerk nooit geleerd en dat heeft de reformatie ook nooit geleerd. Die leerstelling kwam pas eind negentiende eeuw uit het niets op en heeft dus totaal geen apostolisch fundament. Ook de Kerk zal door haar laatste Pasen heen moeten gaan, zal geoordeeld en tot stervens toe gelouterd worden, om daarna in glorie en heerlijkheid te verrijzen, samen met alle engelen en heiligen en met alle machten en krachten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

klopt
smile.gif
Excuus

[...]

Dat zeiden ze 200 jaar geleden ook denk ik?

ik geloof ook dat het niet uitmaakt in welke tijd het is, maar dat je er altijd klaar voor moet zijn.. en niet alleen maar om dat 'het nu wel eens zou kunnen gebeuren'

Dat klopt, dat zeiden ze 200 jaar geleden ook.

Maar het gaat hier niet om wat men 200 jaar geleden zei, maar om wat er gebeurt. We kunnen moeilijk nagaan of er 200 jaar geleden ook zoveel natuurrampen waren (ik denk het niet).. maar als er de hoeveelheid mensen die vandaag de dag dromen krijgen en visioenen zien 200 jaar geleden ook hetzelfde zou zijn geweest, zou dat in die tijd denk ik erg bijzonder zijn, en meer zijn vastgelegd.

Verder ben ik het natuurlijk volledig met je eens dat je hoe dan ook klaar moet staan! smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Machiavelli: Ik weet dat je het niet gelooft, geeft ook verder niet. Maar als je naar de inhoud van de dromen en visioenen zou kijken tegenwoordig.. wijzen die absoluut niet op nog een 30000 jarig bestaan van de aarde.

Mensen zijn zo makkelijk in het afwimpelen van dingen die God probeert te zeggen. God is toch Wie Hij is?.. JHWH. Hij is niet veranderd, ook niet in Zijn handelswegen, is het ooit anders gegaan?.

De mensen wilde in de al Bijbel niet naar God luisteren, ook al sprak Hij duidelijk.. en mensen zijn in mijn mening niet veel veranderd. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Klopt, en rond de zwarte dood in Europa zou Jezus geloof ik ook terug komen, en waarschijnlijk ook in het jaar 2000, etc, etc knipoog_dicht.gif

Jezus komt terug. Punt. Vergeet alleen niet dat Jezus het zelf ook niet weet, dus ik vraag mij af waarom een mens het wel zou weten, en Jezus, die God is, niet. De dingen die Jezus op noemt die rond die tijd gaan spelen zullen hòògstwaarschijnlijk niet onopgemerkt langs je heen gaan, dat er geen twijfel mogelijk is.

Maar dat is mijn nederige mening smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dan heb je het nog over wat mensen zeidensmile.gif.. niet over wat er in de Bijbel staat.

@Morphogenesis: (lastige naampuh2.gif) Dat Jezus het niet exact weet, staat simpelweg in de Bijbel, dus dat klopt. Niemand heeft ook een tijd of dag genoemd in visioenen. Maar wel een seizoenen.. als God het WEL kan weten, kan Hij dus wel aan Jezus bekend maken dat Hij klaar moet staan terug te keren. Omdat God dus wel de dag en het tijdstip weet.

Het doet niks af aan de tekst dat Jezus de exacte datum inderdaad niet weet, en wij ook niet, alleen God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ ashes: Dat zou kunnen, goed opgemerkt. Al geloof ik dat veel dingen die Jezus heeft gezegd een dubbele betekenis hebben. Zoals de brieven aan de 7 gemeenten in openbaringen. Deze brieven waren zeker bedoeld voor en van toepassing op de kerken van toen.. maar zijn in mijn mening evengoed bedoeld voor de kerken in onze tijd.

Zo ook met Matt24 in mijn mening. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Om nog te reageren op de vraag uit de openingspost:

Op het moment dat het gordijn van de werkelijkheid openscheurt en Christus in al zijn allesdoordringende glorie verschijnt, met zijn schrikwekkende leger der engelen en heiligen, op het moment dat zijn louterend vuur over de aarde gaat, bazuingeschal de aarde zal doen schudden op haar grondvesten, op het moment dat Christus alle volkeren voor zijn Troon zal brengen voor het Oordeel en dat de zondaars zullen ineenkrimpen van doodsangst bij het zien van zijn Gelaat en de rechtvaardigen vervuld zullen raken met zijn Liefde en zullen binnengaan in zijn Rijk, op het moment dat hemel en aarde één worden en de doden met lichaam en ziel uit het graf verrijzen ter verheerlijking of ter schande...

...op dat moment zal een ieder al wel snel doorhebben dat het nog een

gaat worden vandaag.
Link naar bericht
Deel via andere websites

@daniel54

het zou idd kunnen dat er sprake is van een dubbele vervulling, dat kwam ook voor in het oude testament met betrekking tot Jezus.

Alleen is het verschil dat er achteraf pas gezien werd wat de dubbele vervulling was, en dat werd niet van te voren vastgesteld.

dat neemt niet weg dat ik het in mijn achterhoofd houd, en als ik bepaalde dingen zie gebeuren ik mijn ogen open hou.

niet dat het enige verandering zal zijn in mijn gedrag, want als Jezus nu terugkomt of over 1000 jaar, dat zou in mijn leven geen verschil moeten zijn. want zoiezo leefd iedereen in een eindtijd, want iedereen heeft een houdbaarheidsdatum, en die is altijd dichtbij.

ik geloof dat er een tijd komt, zoals in openbaringen 20 beschreven staat, dat alle volken ten strijde trekken tegen de heilige stad(het lichaam van Christus) en op dat moment wij opgenomen worden, Jezus in de wolken ontmoeten, en met hem meegaan als Hij op aarde komt met vuur.

Dit is de dag van het oordeel, 1 dag, 1 lange dag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je naar tweeduizend jaar geschiedenis kijkt dan zijn er al die tijd al oorlogen en geruchten van oorlogen en natuurrampen geweest. En ook zijn er altijd dromen en profetiën geweest. Dat je nu meer en meer hoort door de moderne communicatiemiddelen wil niet zeggen dat ook meer oorlogen of natuurrampen zijn. Dus nee volgens mij is er geen mens die alleen mens is die weet wanneer Jezus terugkomt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ ashes: Behalve het laatste gedeelte ben ik het helemaal met je eens smile.gif. Uiteindelijk gaat het erom dat we klaar staan.

Of je gelooft in een opname voorafgaand aan de oordelen, tijdens, na of helemaal niet.. Klaarstaan en waakzaam blijven is altijd van toepassing.

Quote:

Als je naar tweeduizend jaar geschiedenis kijkt dan zijn er al die tijd al oorlogen en geruchten van oorlogen en natuurrampen geweest. En ook zijn er altijd dromen en profetiën geweest. Dat je nu meer en meer hoort door de moderne communicatiemiddelen wil niet zeggen dat ook meer oorlogen of natuurrampen zijn. Dus nee volgens mij is er geen mens die alleen mens is die weet wanneer Jezus terugkomt.

Dit is voor mij eigenlijk één van de meeste gehoorde argumenten waarom het net zo goed nog 1000 jaar kan duren.

Maar Jezus heeft het over Weeën.. als jij ook ziet dat het alles heviger wordt, maar het toerekent aan de moderne communicatiemiddelen, hoe zou je volgens jouw dan de Weeën kunnen herkennen als ze zouden komen? Ik heb het dan niet over Weeën die 1000 jaar duren, want dan zou het geen duidelijk teken meer zijn.

En daarnaast: Jezus moet toch ook geweten hebben dat er moderne communicatie middelen zouden komen..

Link naar bericht
Deel via andere websites

@daniel54, dacht wel dat je het daar niet mee eens zou zijn smile.gif maar dat geeft niet, en dat doet er ook niet toe.

wat ik wel denk is dat het best zo zou kunnen zijn dat God bepaalde zaken laat weten, over bepaalde rampen of idd zijn wederkomst.

zo zag je in 70 na christus, bij de verwoesting van de tempel, en de grote oorlog die daar aan voorafging(waar mat24 over spreekt) ook dat er een profetie was en alle christen op tijd weg gevlucht waren.

ik herinner me ook zo'n 100 jaar geleden het verhaal over de Armeense bevolking die een profetie hadden gehad, en veel mensen daar gehoor aan gaven en op die manier een holocaust ontliepen.

Daarom hou ik altijd mijn ogen open, en elke profetie die ik hoor of lees neem ik serieus, en toets ik of hou ik in mijn achterhoofd.

ik hoor het de laatste weken wel veel om me heen van christenen, dat ze denken dat Jezus binnenkort terugkomt, maar dat zal idd al 2000 jaar lang het geval zijn, dat christen dat misschien denken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Paulus zegt al dat de schepping in barensnood verkeerd en dat is al +/- 2000 jaar geleden dus die weeën zijn er al die tijd al. Waarschijnlijker is het dat Jezus zegt dat zijn vredesrijk niet van deze wereld is waar continue oorlogen en rampen zijn. Even goed als dat Jezus zegt dat we de armen altijd bij ons zullen hebben, ook dat is tot op heden het geval. De kern blijft dat wij het niet weten. Toen de zwarte dood rondwaarde stierf meer dan een kwart van de toenmalige bekende mensheid dat was volgens sommigen ook een aanwijzing dat de eindtijd was aangebroken maar dat is ook al duizend jaar geleden. Wij moeten als christenen gewoon doen wat we moeten doen en de terugkomst aan God overlaten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

En daarbij rekening houden dat als Jezus pas na tweehonderd jaar zou terugkeren, je Hem dan nog altijd binnen nu en pakweg zestig jaar zult ontmoeten. Misschien al wel morgen, of vandaag. Want dat Hij komt als een bliksemschicht en je niet weet wanneer, dat geldt natuurlijk ook voor hetgeen voor ieder mens onvermijdelijk is. Als de wederkomst je dus nog maar ver weg lijkt, wees dan nog altijd voorbereid op de dag dat je alreeds door Hem gehaald zult worden. Want Hij komt als een dief in de nacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid