Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

Ja maar ik zie liever geen vette dingen als feta en pesto :) ik ben namelijk iets teveel aangekomen na bijna 4 maanden niet meer roken |P en ik koop nu maaltijd salades omdat ik moeilijk kan koken door een handicap maar een salade moet zelf ik nog wel kunnen :#

Ow Aer die klinkt lekker :)

Als je zelf pesto maakt heb je de vetheid zelf in de hand. En die feta is erg lekker hoor. Ik denk dat het in het totaalplaatje reuze meevalt. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Verse pasta carbonara

  • * Vlindertjespasta (of wat je lekker vind, maar neem een iets 'grotere' pasta want anders wordt het een plakboel)
    * Twee flesjes kookroom
    * Geschaafde kaas (ik kies meestal voor extra belegen of oude kaas, want het is de kaas die de smaak aan je saus geeft)
    * Een bundeltje bosuitjes
    * Gerookte spekjes of hamblokjes (het eerste is iets zouter van smaak)
    * Diepvriesdoperwten

1) Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes. Gooi het witte stompjes en de heel donkergroene delen weg bij het GFT. Zet ondertussen een pan water op voor de pasta en kook deze zoals op het pakje staat.

2) Snijd de hamblokjes (indien nodig)

3) Doe olie in een wok of hapjespan

4) Fruit de bosuitjes lichtjes aan

5) Bak de spek- of hamblokjes samen met de bosuitjes totdat ze verkleuren (gaar zijn)

6) Voeg nu het eerste flesje kookroom en de doperwten toe en laat even opwarmen

7) Wanneer de kookroom warm genoeg is kun je beetje bij beetje de kaas toevoegen tot de saus een goede structuur en smaak heeft (moet je een beetje uitproberen).

8) Als je saus te dik wordt, kun je een beetje extra kookroom toevoegen.

9) Giet de pasta af en laat deze even staan. Eventueel kun je een klein beetje olie door de pasta roeren om te voorkomen dat het aan elkaar plakt.

10) Opdienen en smullen maar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Allebei LOL

Oké. :)

In die categorie hou ik heel erg van salades met peulvruchten. Supergezond en je hebt voorlopig geen honger meer.

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R6 ... coli-en-ei

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R8 ... nzensalade

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R9 ... en-avocado (tortillachips en kip achterwege laten en dan past het in een caloriearm dieet)

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R3 ... -camembert

Ik probeer trouwens ook af te vallen (zonder weegschaal, die heeft mijn ex :# ).

Link naar bericht
Deel via andere websites

* Twee flesjes kookroom

:|

Heb je het al eens zonder kookroom en met eieren geprobeerd? Zie hier. Iets simpeler qua ingrediënten maar echt heel lekker.

Nee en daar had ik toendertijd een goede reden voor: het was 24 graden buiten en we waren op kamp. Dan zijn eieren gevaarlijke producten. Daarom voor een veiliger alternatief gekozen |P

Link naar bericht
Deel via andere websites

- Salade choucroute. Zuurkool afgespoeld en gedept, vermengd met julienne gesneden appel en wortel. Erdoorheen een dressing van (vers) sinaasappelsap, olijfolie, mosterd, peper en zout (fleur de sel).

- Gegrilde kippenbout overgoten met cognac, daarbij gekookte linzen (Puy) gemengd met gebakken prei, wortel, ui, knoflook, tijm en peterselie.

- Brie en druiven.

- Koffie (zelfgemalen) en cognac.

Erbij zelfgebakken baguette parisienne, roomboter, en behoorlijk wat wijn. Slaap lekker. :#

Link naar bericht
Deel via andere websites
- Salade choucroute. Zuurkool afgespoeld en gedept, vermengd met julienne gesneden appel en wortel. Erdoorheen een dressing van (vers) sinaasappelsap, olijfolie, mosterd, peper en zout (fleur de sel).

- Gegrilde kippenbout overgoten met cognac, daarbij gekookte linzen (Puy) gemengd met gebakken prei, wortel, ui, knoflook, tijm en peterselie.

- Brie en druiven.

- Koffie (zelfgemalen) en cognac.

Erbij zelfgebakken baguette parisienne, roomboter, en behoorlijk wat wijn. Slaap lekker. :#

(Edit: burp.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid