Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Ik maakte een paar keer stokbrood, waarbij een deel van het deeg een nacht in de koelkast rijst en daarmee meer smaak krijgt. Heerlijk!

Dit recept, alleen in mijn geval zonder rozemarijn.

Oja, en met 100 gram meel en 400 gram bloem ipv 500 gram bloem. Want de eerste keer had ik te weinig bloem en lichtbruin smaakte ons goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Haha, heel goed. Laat ze maar even goed wennen aan echt eten.

Ik heb net tomatensaus gemaakt, contadino, met grove stukken tomaat en ui, en veel knoflook. Deeg staat te rijzen. Pizza time! :) Eentje met mozzarella en eentje met tonijn, rode ui en kappertjes.

Veel knoflook? Weet je wel zeker dat dat contadino is? Ik dacht dat in de authentieke midden/zuid Italiaanse keuken de knoflook weggegooid wordt nadat het bruin gebakken is op een enkele uitzondering na.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Klinkt goed :)

Gisteren heerlijke 炒饭, èŒ„å­ en 豆è…, oftewel gebakken rijst (met zongedroogde garnalen, div. groenten, gefermenteerde zwarte bonen in een chili saus, kruiden en vetsjin of hoe je dat ook schrijft hier), aubergine (in repen gesneden en gestoofd met soja saus, suiker, beetje water, kruiden en op t einde een scheutje oestersaus) en tofu (met biologische spekjes, veel zwarte peper en vetsjin en gebonden sojasaus).

Mmmmmm......

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga zo (ja om half negen) erwtensoep opzetten. Want ik ben jarig.

Grappig genoeg heb ik nog nooit erwtensoep gemaakt omdat ik dacht dat mijn man het niet lekker vond. Bleek twee weken terug dat hij hetzelfde over mij dacht. :P

En zo leer je elkaar elke dag weer een stukje beter kennen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid