Spring naar bijdragen

Fotografie - de hardware


Aanbevolen berichten

Je foto's zijn goed gelukt Thorgrem! Vond je het nog moeilijk? Had je veel testfoto's nodig?

Het lastige was dat de condities steeds veranderde. Andere locatie (tent of buiten) en dat ik steeds tegen een uurtje of 7 aanwezig was en de schemering al snel in begon te zetten. Daarnaast was het lastig om een mooie overzichtsfoto van publiek en podium te maken 's avonds omdat het podium extreem verlicht was (inclusief licht dat het publiek, en dus de camera, in scheen) en het publiek in het donker gehuld was. Toen kwam een telelens dus beter van pas ondanks dat die minder lichtsterk was.

Al met al heb ik leuk kunnen spelen. Ik merk wel dat bij het verkleinen van de foto's wat aan kwaliteit verloren is gegaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 109
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Jep dat klopt helaas ja, verkleinen helpt meestal niet mee.. En inderdaad is in de schemering fotograferen erg moeilijk. Andersom vind ik dat ook als je druk bezig bent met de band erop zetten, en er ineens 3 dronken meiden voor je staan die ook op de foto willen en een halve meter voor je lens gaan poseren. Flits bijt de boel dan uit, maar ze staan ook niet voldoende stil dat de flits uitkan xD

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Het is geen hardware vraag, maar hier zitten wel de meeste fotografen...

Mij is gevraagd om de begrafenis van mijn oma vast te leggen voor de familie in Canada. Hoe zouden jullie zoiets aanpakken?

Hoe is het weer doorgaans in die regio (o wacht, Nederland, slecht dus)? Als het een nogal regenachtige dag is kan dat schadelijk zijn voor je apparatuur terwijl je wel buiten foto's wil maken. Een persoon naast je met een paraplu of een soort van plastic zak over je camera zou dan kunnen.

Ik zou voornamelijk zo min mogelijk willen opvallen en niet bijzonder veel foto's nemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Leuk leuk leuk dat de hobby fotografie ook vertegenwoordigd is op dit forum :) (dit forum is sowieso al cool)

Ik heb een Canon EOS 1000d en ben daar redelijk tevreden over (alleen die ruis bij 1600 iso is erg jammer).

EOS1000D_w200_tcm16-526383.jpg

Ik zou nog wel es een Canon EOS 550d willen, maar ik investeer eerst in lenzen. Ik spaar nog voor een lichtsterke 50 mm lens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...

Zijn er hier mensen die voornamelijk primes gebruiken? En hoe bevalt dat. Tot op heden heb ik enkel 2 zooms voor mijn camera maar zit erover te denken om een groothoek prime aan te schaffen. Dat vergt echter een andere manier van fotograferen en ik vraag me af of er mensen zijn die daar ervaring mee hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
  • 7 months later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid