Spring naar bijdragen

"Ik zoek een bijbeltekst" algemeen


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 463
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op woensdag 03 januari 2007 22:56:44 schreef dingo het volgende:

Met dat verschil dat Paulus daar de uitdrukking voor woordverkondiging gebruikt. En wat zou er nu nog geprofeteerd moeten worden anders dan dat er al geprofeteerd is?

De bijbel beschrijft dat er nog profeten zijn ná Jezus.

Bovendien blijkt uit de tekst dat het weldegelijk om profeteren gaat en niet om woordverkondiging.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 04 januari 2007 18:52:14 schreef wwnijntje het volgende:

Bedankt allemaal!

De tekst dat we geen bewoners meer zijn maar bijwoners ging volgens mij over het moment waarna je je bekeert of gedoopt (of in ieder geval zoiets) had. Kent iemand dat?

Dat is iets wat een van de kerkvaders ooit eens heeft gezegd. Volgens mij was het iets als: wij wonen wel op deze wereld, maar zijn niet van deze wereld. Wij zijn dus bijwoners bij de bewoners van de wereld.

Als je het specifiek wil weten, zou ik het even na moeten zoeken. Volgens mij staat het in ieder geval niet inn de bijbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Levi en wwnijntje, de kerkvaders hebben er wellicht ook wel its over gezegd, maar het is toch vooral de Bijbel zelf die al zo tot ons spreekt.

Hebreeën 11

11 Door het geloof heeft ook Sara kracht ontvangen om moeder te worden, en dat ondanks haar hoge leeftijd, daar zij Hem, die het beloofd had, betrouwbaar achtte.

12 Daarom zijn er dan ook uit een man, en wel een verstorvene, voortgekomen als de sterren des hemels in menigte en gelijk het zand aan de oever der zee, dat ontelbaar is.

13 In dat geloof zijn deze allen gestorven, zonder de beloften verkregen te hebben; slechts uit de verte hebben zij die gezien en begroet, en zij hebben beleden, dat zij vreemdelingen en bijwoners waren op aarde.

14 Want wie zulke dingen zeggen, geven te kennen, dat zij een vaderland zoeken.

15 En als zij gedachtig geweest waren aan het vaderland, dat zij verlaten hadden, zouden zij gelegenheid gehad hebben terug te keren;

16 maar nu verlangen zij naar een beter, dat is een hemels, vaderland. Daarom schaamt God Zich voor hen niet hun God te heten, want Hij had hun een stad bereid.

1 Petrus 2

11 Geliefden, ik vermaan u als bijwoners en vreemdelingen, dat gij u onthoudt van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen uw ziel;

12 en dat gij een goede wandel leidt onder de heidenen, opdat zij, nader toeziende op datgene, waarin zij u als boosdoeners belasteren, op grond van uw goede werken God mogen verheerlijken ten dage der bezoeking.

Samengevoegde post 05-1-2007 18:54:10:

wwnijntje, je vraag over de profeten is waarschijnlijk gebaseerd op de veelal misverstane openingtekst uit Hebreeën 1. Er wordt, zoals door anderen al wel is aangegeven geregeld gesproken over profetie in de gemeente en dat gaat dus over de tijd na Jezus.

Hebreeën 1

Nadat God eertijds vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had in de profeten, heeft Hij nu in het laatst der dagen tot ons gesproken in de Zoon,

Het gaat hier niet over de komst van profeten, maar over de voleinding van de heilsgeschiedenis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op dinsdag 09 januari 2007 12:42:27 schreef Dwarrel het volgende:

Ik zoek iets over zin van geloven,

Romeinen 1

16 ¶ Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek. {}

17 Want gerechtigheid Gods wordt daarin geopenbaard uit geloof tot geloof, gelijk geschreven staat: De rechtvaardige zal uit geloof leven. {}

Romeinen 10

4 Want Christus is het einde der wet, tot gerechtigheid voor een ieder, die gelooft.

5 Want Mozes schrijft: De mens, die de gerechtigheid naar de wet doet, zal daardoor leven. {} {}

6 Maar de gerechtigheid uit het geloof spreekt aldus: Zeg niet in uw hart: Wie zal ten hemel opklimmen? namelijk om Christus te doen afdalen;

7 of: Wie zal in de afgrond nederdalen? namelijk om Christus uit de doden te doen opkomen.

8 Maar wat zegt zij? Nabij u is het woord, in uw mond en in uw hart, namelijk het woord des geloofs, dat wij prediken. {}

9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden;

10 want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis.

11 Immers het schriftwoord zegt: Al wie op Hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

12 ¶ Want er is geen onderscheid tussen Jood en Griek. Immers, een en dezelfde is Heer over allen, rijk voor allen, die Hem aanroepen;

13 want: al wie de naam des Heren aanroept, zal behouden worden.

14 Hoe zullen zij dan Hem aanroepen, in wie zij niet geloofd hebben? Hoe geloven in Hem, van wie zij niet gehoord hebben? Hoe horen zonder prediker?

15 En hoe zal men prediken zonder gezonden te zijn? Gelijk geschreven staat: Hoe liefelijk zijn de voeten van hen, die een goede boodschap brengen. {} {}

Quote:
of dat Zijn woorden kracht hebbn,

Genesis 1

1 ¶ In het begin schiep God hemel en aarde.

2 Maar de aarde was nog ongeordend en leeg, over de wereldzee heerste duisternis, en Gods Geest zweefde over de wateren.

3 ¶ God sprak: Daar zij licht. En er was licht.

4 En God zag, dat het licht goed was. Nu scheidde God het licht van de duisternis;

5 het licht noemde Hij dag, en de duisternis noemde Hij nacht. Zo werd het avond en morgen: de eerste dag.

6 ¶ God sprak: Er zij een uitspansel tussen de wateren, om de wateren van elkander te scheiden. Zo geschiedde.

7 God maakte het uitspansel, en scheidde het water onder het uitspansel van het water daarboven;

8 het uitspansel noemde God hemel. Weer werd het avond en morgen: de tweede dag.

9 ¶ God sprak: Het water onder de hemel moet samenvloeien naar één plaats, zodat het droge te voorschijn komt. Zo geschiedde.

10 Het droge noemde God aarde, het saamgevloeide water noemde Hij zee. En God zag, dat het goed was.

11 God sprak: De aarde moet groene planten voortbrengen, zaaddragend gewas en vruchtbomen, die zaadvruchten dragen op aarde, elk naar zijn soort. Zo geschiedde.

12 De aarde deed groene planten ontspruiten, zaaddragend gewas, en bomen, die zaadvruchten dragen, elk naar zijn soort. En God zag, dat het goed was.

13 Weer werd het avond en morgen: de derde dag.

14 ¶ God sprak: Er moeten lichten komen aan het hemelgewelf, om de dag en de nacht van elkaar te scheiden; zij moeten ook tot tekenen dienen voor vaste tijden, dagen en jaren;

15 en als lichten staan aan het hemelgewelf, om de aarde te verlichten. Zo geschiedde.

16 God maakte de beide grote lichten: het grootste licht om de dag te beheersen, en het kleinste om heerschappij te voeren over de nacht; bovendien de sterren.

17 God plaatste ze aan het hemelgewelf, om de aarde te verlichten,

18 om te heersen over de dag en de nacht, en om licht en duisternis van elkander te scheiden. En God zag, dat het goed was.

19 Weer werd het avond en morgen: de vierde dag.

20 ¶ God sprak: Laat het water krioelen van levend gewemel, en over de aarde de vogels vliegen langs het hemelgewelf.

21 Toen schiep God de grote zeegedrochten met al het levend gewemel, waarvan het water krioelt, elk naar zijn soort; en al de verschillende soorten van gevleugelde dieren. En God zag, dat het goed was.

22 Toen zegende God ze, en sprak: Weest vruchtbaar en vermenigvuldigt u; bevolkt het water der zee, en laat ook de vogels zich op aarde vermeerderen.

23 Weer werd het avond en morgen: de vijfde dag.

24 ¶ God sprak: Laat de aarde levende wezens voortbrengen van allerlei soort; tamme dieren, kruipende dieren en beesten in het wild, elk naar zijn soort. Zo geschiedde.

25 God maakte de verschillende soorten van wilde en tamme dieren met al wat over de aarde kruipt. En God zag, dat het goed was.

26 ¶ God sprak: Laat ons den mens maken als ons beeld, op ons gelijkend; hij heerse over de vissen der zee, de vogels in de lucht, de viervoetige dieren, en over heel de aarde met alles, wat er op kruipt.

27 En God schiep den mens als zijn beeld. Als het beeld van God schiep Hij hem; Man en vrouw schiep Hij hen.

28 Toen zegende God ze, en sprak tot hen: Weest vruchtbaar en vermenigvuldigt u; bevolkt de aarde en onderwerpt haar; heerst over de vissen der zee, de vogels in de lucht en over alle levende wezens, die zich op de aarde bewegen.

29 ¶ God sprak: Zie, Ik geef u al het zaaddragend gewas op de hele aarde, met alle bomen, die zaadvruchten dragen; die zullen u tot voedsel dienen.

30 Maar aan alle wilde beesten, aan alle vogels in de lucht, aan al wat beweegt en leeft op de aarde, geef Ik alle groene planten tot voedsel. Zo geschiedde.

31 ¶ En God zag dat alles, wat Hij gemaakt had, zeer goed was. Weer werd het avond en morgen: de zesde dag.

Marcus 4

37 En er stak een zware stormwind op en de golven sloegen in het schip, zodat het schip reeds vol liep.

38 Maar Hij zelf lag op het achterschip tegen het kussen te slapen. En zij maakten Hem wakker en zeiden tot Hem: Meester, trekt Gij er U niets van aan dat wij vergaan?

39 En Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zeide tot de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en het werd volkomen stil.

40 En Hij zeide tot hen: Waarom zijt gij zo bevreesd? Hoe hebt gij geen geloof?

41 En zij werden bovenmate bevreesd en zeiden tot elkander: Wie is toch deze, dat ook de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn? {}

Jesaja 55

10 Want zoals de regen en de sneeuw van de hemel neerdaalt en daarheen niet weerkeert, maar doorvochtigt eerst de aarde en maakt haar vruchtbaar en doet haar uitspruiten en geeft zaad aan de zaaier en brood aan de eter,

11 alzo zal mijn woord, dat uit mijn mond uitgaat, ook zijn; het zal niet ledig tot Mij wederkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt en dat volbrengen, waartoe Ik het zend.

Quote:
dat het zin heeft om te bidden ed...

Mattheus 7

11 Indien dan gij, hoewel gij slecht zijt, goede gaven weet te geven aan uw kinderen, hoeveel te meer zal uw Vader in de hemelen het goede geven aan hen, die Hem daarom bidden. {}

Lucas 18

1 ¶ Hij zeide hun nog een gelijkenis over de noodzakelijkheid, om altijd te bidden, en nooit de moed te verliezen.

2 Hij sprak: In zekere stad was een rechter, die God niet vreesde, en zich aan de mensen niet stoorde.

3 Ook was er een weduwe in die stad, die naar hem toe ging, en sprak: Verschaf me recht tegenover mijn tegenpartij.

4 Een tijd lang wilde hij niet. Maar later zei hij bij zichzelf: Ofschoon ik God niet vrees en me aan de mensen niet stoor,

5 zal ik toch die weduwe maar recht doen, omdat ze mij lastig valt, en anders me eindeloos komt vervelen.

6 En de Heer sprak: Hoort wat de onrechtvaardige rechter zegt.

7 En zou God dan aan zijn uitverkorenen geen recht doen, die dag en nacht tot Hem roepen? Of zou Hij ze lang laten wachten?

8 Ik zeg u: Hij zal hun recht doen met spoed. Maar zal de Mensenzoon bij zijn komst wel geloof op aarde vinden?

Jakobus 5

16 Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.

Quote:
of misschien de mooiste ZIN uit de bijbel

Er zijn er eigenlijk zoveel.

Sprekend is voor mij ondermeer het verhaal waarin God Zich voorstelt aan Mozes.

Exodus 3

15 "Jahweh, de God uwer vaderen, de God van Abraham, de God van Isaäk en de God van Jakob zendt mij tot u!" Dit is voor eeuwig mijn Naam; zo zal Ik heten van geslacht tot geslacht.

Uit Zijn Naam JHWH spreekt zoveel vertrouwen voor mij. Zeker ook in de personificatie van Jezus, JHWH redt.

Filippenzen 1

21 Want leven is voor mij: "Christus," en sterven dus een gewin

Zo ben ik op weg naar mijn Thuis bij Hem. Dit leven is een doorgang naar mijn Thuis. Ik zie ernaar uit om daar naar toe te leven/gaan.

Openbaring 12

11 Overwonnen hebben ze hem door het Bloed van het Lam, Door het woord van hun getuigenis. Ze hadden hun leven niet lief tot de dood;

En dat allemaal vanwege Gods liefde!

Johannes 3

16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eengeboren Zoon heeft gegeven: opdat allen die in Hem geloven, niet verloren zouden gaan, maar het eeuwige leven zouden hebben.

Sorry, het zijn er toch echt meerdere geworden. Maar het is ook zo'n mooi boek worshippy.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Deuteronomium 17:6 Op de verklaring van twee of drie getuigen zal de ter dood veroordeelde ter dood gebracht worden; op de verklaring van een getuige zal hij niet ter dood gebracht worden.

Mattheus 18:16 (18-16b) Indien hij niet luistert, neem dan nog een of twee met u mede, opdat op de verklaring van twee getuigen of van drie elke zaak vaststa.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Quote:
Op woensdag 31 januari 2007 23:08:48 schreef Princess. het volgende:

Hey

Ik zoek alweer een bijbel tekst, dit keer over dat waar het licht toeneemt de duisternis ook toeneemt .. of duidelijker word.

Heb hem een paar keer gehoord, maar kan hem dus niet echt vinden
bloos.gif

Iig bedankt

(Spreuken 4:18-19) 18 Maar het pad van de rechtvaardigen is als het glanzende licht, dat steeds helderder wordt tot de dag stevig bevestigd is. 19 De weg van de goddelozen is als het donker; zij hebben niet geweten waarover zij blijven struikelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Princess

Allereerst een wat cryptisch omschreven tekst die ik echter wel het dichtsts bij jouw uitleg vind komen.

Quote:
Mat 6

23 maar indien uw oog slecht is, zal geheel uw lichaam duister zijn. Indien nu wat licht in u is, duisternis is, hoe groot is dan de duisternis!

Dan een reeks teksten uit het evangelie van het Licht die wel duidelijk maken dat het licht laat zien wat duister is

Quote:
Joh 1

4 In het Woord was leven en het leven was het licht der mensen;

5 ¶ en het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen.

Quote:
Joh 3

20 Want een ieder, die kwaad bedrijft, haat het licht, en gaat niet tot het licht, opdat zijn werken niet aan de dag komen;

21 maar wie de waarheid doet, gaat tot het licht, opdat van zijn werken blijke dat zij in God verricht zijn.

Quote:
Joh 12

35 Jezus dan zeide tot hen: Nog een korte tijd is het licht onder u. Wandelt, terwijl gij het licht hebt, opdat de duisternis u niet overvalle; en wie in de duisternis wandelt, weet niet, waar hij heengaat.

Dan tot slot nog een tekst uit het OT die ik vond in de zoektocht naar teksten voor jou. Een tekst die misschien niet expliciet datgene zegt wat je bedoelt, maar tegelijk klinkt het er voor mij wel in door. Want er wordt gesproken over de dag des Heren als dag van duisternis, waar het toch tegelijk een dag is waarop het volmaakte licht definitief weer zal doorbreken.

Quote:
Amos 5

18 Wee hun, die verlangen naar de dag des HEREN! Wat toch zal de dag des HEREN voor u zijn? Duisternis is hij, en geen licht!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Quote:

de tekst waar staat dat jezus bij zijn terugkomst de mensheid in gejaagdheid aan zal treffen

Dat van die gejaagdheid kan ik nergens vinden en me ook niet herinneren eigenlijk, maar hier wel een andere tekst over de situatie hoe die zal zijn als Jezus terugkomt. knipoog_dicht.gif

Mattheüs 24

36 Niemand weet wanneer die dag en dat moment zullen aanbreken, ook de hemelse engelen en de Zoon niet, alleen de Vader weet het. 37 Zoals het was in de dagen van Noach, zo zal het zijn wanneer de Mensenzoon komt. 38 Want zoals men in de dagen voor de vloed alleen maar bezig was met eten en drinken, met trouwen en uithuwelijken, tot aan de dag waarop Noach de ark binnenging, 39 en zoals men niet wist dat de vloed zou komen, totdat die kwam en iedereen wegnam, zo zal het ook zijn wanneer de Mensenzoon komt. 40 Dan zullen er twee op het land aan het werk zijn, van wie de een zal worden meegenomen en de ander achtergelaten. 41 Van twee vrouwen die samen aan de molen draaien, zal de ene worden meegenomen en de andere achtergelaten. 42 Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt. 43 Besef wel: als de heer des huizes had geweten in welk deel van de nacht de dief zou komen, dan zou hij wakker gebleven zijn en niet in zijn huis hebben laten inbreken. 44 Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Leiding van God in je leven.

Dan heb je meteen een thema dat door de hele Bijbel heen naar voren komt.

Het boek Exodus, de Psalmen, de Handelingen der Apostelen en de brieven van Paulus staan stuk voor stuk vol van verhalen over Gods leiding. Ook het boek Openbaring aan Johannes geeft een aantal aanknopingspunten. Ik denk daarbij heel sterk aan de tekst uit

Quote:
Openbaring 3

20 Zie, Ik sta aan de deur en klop; wanneer iemand luistert naar mijn stem en de deur zal ontsluiten, dan zal Ik bij hem binnenkomen, de maaltijd met hem houden, en hij met Mij.

Misschien is het goed om wat specifieker te gaan zoeken. Kun je uitleggen wat je juist benadrukt zou willen zien in de tekst? Wel aspect van Gods leiding is jou/jullie zo dierbaar?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid