Spring naar bijdragen

Electrische fiets voor 'pendelen'


Aanbevolen berichten

Over fietsen met draagdoek:

Ja dat wordt door sommige instanties afgeraden. Er is 1 geval bekend waarvan de combi fietsen+draagdoek tot een dodelijk ongeluk leidde. Nou weet ik de cijfers van ongelukken met kinderen in fietszitjes en autostoeltjes niet precies, maar ook daar gebeuren dodelijke ongelukken mee. Ook ben ik nog nooit een duidelijke onderbouwing waaróm het dan gevaarlijk zou zijn tegengekomen. Ik vind in de bus met kinderwagen echt een stuk enger, met 30 de bocht door moet je dat ding al echt stevig vasthouden of hij valt. nosmile.gif

En zoveel draagmama's ken ik niet maar het overgrote deel fiets ook zonder problemen.

Oja en thanks voor de antwoorden smile.gif Voorlopig zit het nog lang niet in het budget of plan hoor, maar vast handig om te weten knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 112
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Over fietsen met draagdoek:

Ja dat wordt door sommige instanties afgeraden. Er is 1 geval bekend waarvan de combi fietsen+draagdoek tot een dodelijk ongeluk leidde. Nou weet ik de cijfers van ongelukken met kinderen in fietszitjes en autostoeltjes niet precies, maar ook daar gebeuren dodelijke ongelukken mee. Ook ben ik nog nooit een duidelijke onderbouwing waaróm het dan gevaarlijk zou zijn tegengekomen.

Dat, dus (trouwens idem dito over kinderen bij je in bed laten slapen, maar da's weer een andere discussie knipoog_dicht.gif)


Samengevoegd:

Quote:

En zoveel draagmama's ken ik niet maar het overgrote deel fiets ook zonder problemen.

Mocht ik ooit mama worden (D.V.) en ik loop geen hernia op tijdens de bevalling (ook D.V. widegrin.gif), dan word ik ook fietsend draagdoekmama* smile.gif

* Bij draagmama denk ik toch ergens anders aan knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Oja en thanks voor de antwoorden
smile.gif
Voorlopig zit het nog lang niet in het budget of plan hoor, maar vast handig om te weten
knipoog_dicht.gif

U is welkom smile.gif En die dingen zijn ook tweedehands te koop, scheelt een stuk. Wel moet je dan extra letten op de kwaliteit van de accu; dat die niet 'op' is (lange proefrit maken is het devies).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het mooie, wateengedoe2, is dan ook nog dat elektrische bakfietsen al daadwerkelijk bestaan.

thumbsup.gif


Samengevoegd:

Quote:

Over fietsen met draagdoek: je hebt tegenwoordig toch ook zo'n soort schildpaddenschild waar je je kind in kunt stoppen? Dat zou voor de draagdoekfiets-sceptici nog een oplossing kunnen zijn.

Voor hen misschien, maar voor mij i.i.g. niet (tenzij het verplicht wordt). Ik vind het al butt dat een wat ouder kind gelijk met stoel en al helemaal ingesnoerd in de auto moet zitten, als je een km door een 30 km-zone naar de crèche moet rijden. Op de snelweg, OK. Maar binnen de bebouwde kom is het al heel wat minder onveilig met kinderen 'los' in de auto.

Quote:
(Zit ik hier nu echt serieus na te denken over veilig fietsen met kinderen?)

Blijkbaar! party.gifwidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Houd op! Ik word hier hartstikke broeds van. ook al een tijdje uit te vogelen of ik eigenlijk recht op vaderschapsverlof heb.

rofl.gif (is toch maar 2 dagen, dus probeer liever gewoon mede-zwangerschapsverlof van 3 maanden te krijgen knipoog_dicht.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Nog steeds veel plezier van de fiets; al is het natuurlijk wel erg flutweer om te fietsen nu. Ik heb 'm voor z'n eerste servicebeurt weggebracht en er komen ook winterbanden (met spikes) op. Anders hoeft het nu maar één keer dooien en daarna snel weer te gaan vriezen, en ik kom niet meer vooruit widegrin.gif Vandaag (alleen sneeuw) ging het nog wel; op de rechte stukken fietste ik nog gewoon 20 à 25 km/u (tot verbazing van div. scholieren knipoog_dicht.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...

Schopje omhoog!

Ik zoek ook een elektrische fiets, maar wel met wat eisen: hij moet een trapkrachtsensor hebben (géén rotatiesensor), een gesloten kettingkast, het liefst een accu die wat langer meegaat dan maximaal 40 km/h en, omdat ik nou niet echt om de leukste reden zo'n fiets wil, eentje waaraan je niet direct merkt dat het een ouwelullenfiets is. Fietstassen over de accu in de bagagedrager is natuurlijk prima.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid