Spring naar bijdragen

Electrische fiets voor 'pendelen'


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 112
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Wat voor een Alpenetappe moet je eigenlijk afleggen? In welke buitencategorie valt die heuvel.
puh2.gif

Net ff de weg vanaf m'n a.s. woonplaats naar m'n werk afgelegd met de testfiets die ik nu heb. Aardig wat Utrechtse heuvelrug gezien. Geen idee welke buitencategorie; het was in ieder geval wel buiten knipoog_dicht.gif Er zat een heuvel in die in de zojuist afgelegde richting niet zo erg was, maar op de terugweg des te erger (heb enkele mensen met de fiets aan de hand gezien). Da's wel handig als ik die andere fiets (Trek T500+) ga uitproberen, want die heeft ook een dynamostand en daarmee kan ik bij het afdalen van die heuvel de accu een stukje opladen, zodat de actieradius groter wordt.

Quote:
In dit deel van Nederland hebben wij de Holterberg, en dat is best zwaar, maar op zich goed te doen op een normale fiets met wat oefening.

En is hij ook nog leuk als je het dag in dag uit, twee maal per dag moet doen?

Quote:

Ik vond de Holterberg ook prima te doen, zelfs zonder oefening.

Is ook niet zo moeilijk; gewoon het gaspedaal iets dieper intrappen smile.gif

Quote:

Mijn man wilde er ook één, maar ik heb het hem verboden 'want je bent toch nog niet bejaard?'
bloos.gif

Nou, ik weet niet hoe het met jouw man is, maar bij mij is de aftakeling al begonnen hoor!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Pastijtjes met lange ij?

Ja, ze was een oostenrijkse he, dan krijg je dat soort rare versprekingen. Heel gek, maar wat doe je er aan?

Quote:
Maaruh ... omdat het niet zo gezond is?

Ik bedoelde meer, het grapje te maken van "maar waarom pak je dan niet de auto" zoals MA over het volk dat klaagde dat ze geen brood hadden "waarom eten ze dan geen pastijtjes?"

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik bedoelde meer, het grapje te maken van "maar waarom pak je dan niet de auto" zoals MA over het volk dat klaagde dat ze geen brood hadden "waarom eten ze dan geen pastijtjes?"

Ja, en daar ging ik op in met: omdat het niet zo gezond is? Ik ken mijzelf: überlui. Als ik altijd met de auto rij, fiets ik ook niet meer 'voor de lol'. Ik moet fietsen voor transport, want voor sport doe ik het niet. En als ik niet fiets voor sport of transport, doe ik binnen de kortste keren niets meer aan beweging. En da's niet gezond.

Overigens ben ik er al achter, dat fietsen op 'n electrische fiets net zo goed voor een verhoogde hartslag zorgt. Als je 25 km/u aan wil houden, that is. Dat in combinatie met de lengte van de tocht waarborgt mijn conditie wel. Ik kan me wel voorstellen dat een tempo van 15 km/u op vlakke weg niets doet voor je conditie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor mij het gevaarte ook niet zozeer een alternatief voor de fiets, maar meer voor de auto. Zelf rijd ik soms wat langere afstanden en als je dan geen auto hebt, dan is zo'n fiets een prima aanschaf. Hij vervuilt niet, is een stuk goedkoper, je hebt geen parkeerlast en je komt zonder gezweet, ook met tegenwind, snel genoeg aan op je werk of in de kerk. Het zijn dan ook niet enkel oudere mensen die op zo'n fiets stappen.

Daarbij wil ik ook zo dicht mogelijk bij huis werken en dan is deze fiets een prima graadmeter: als de accu het niet haalt, is het mij te ver weg. Ik vind het namelijk wat dwaas dat mensen zo ver weg van huis werken en forenzen, terwijl het idee van een stad juist is dat je werk, recreatie en huis op loop- of fietsafstand in de buurt hebt. Veel fileleed en ook gezondheidsklachten zouden voorkomen worden als mensen weer doen waarvoor de stad bedoeld is. Met de elektrische fiets kan ik zo dus nog iets verder weg werken, zonder een auto nodig te hebben en dus nóg luier te worden dan ik al ben. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Ja, en daar ging ik op in met: omdat het niet zo gezond is?

ooooh, ik dacht dat je in retroperspectief Marie Antoinette nog van antwoord wilde voorzien widegrin.gif

Quote:
Ik ken mijzelf: überlui.

auto!

Quote:
Als ik altijd met de auto rij, fiets ik ook niet meer 'voor de lol'.

Groot gelijk. Leve de auto!

Quote:
Ik moet fietsen voor transport, want voor sport doe ik het niet. En als ik niet fiets voor sport of transport, doe ik binnen de kortste keren niets meer aan beweging. En da's niet gezond.

Beweging is overrated. Topsporters sterven eerder.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Die
bloos.gif
is niet nodig, je hebt volledig gelijk. Electrische fietsen zijn voor bejaarden en mannen die naar het kleine huis op de prairie kijken.
knipoog_dicht.gif

Zo nu en dan zie ik dat huisje. Bejaarde is een zeer rekbaar begrip. Ben wel man. Mag geen tweede auto van mijn onderdrukkende wederhelft. Zijn dat genoeg argumenten voor een moderne Spartamet?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee, dan wordt het tijd je te bevrijden van de ketenen van je wederhelft!

Dat mag niet meer, 'tot het bittere einde' oid hoorde ik zeggen en daar heb ik ja op geantwoord.

Maar ik heb er vrede mee hoor. Ik moet gewoon wat langer doordrammen voor een 2e auto.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee, dan wordt het tijd je te bevrijden van de ketenen van je wederhelft!

Diezelfde tip voor de echtgenoot van Naeva ... Beweging is niet overrated - luiwammesen sterven nog eerder dan topsporters en ze hebben voordat ze sterven ook vaak diverse niet zo prettige jaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Na een lange testrit op enkele fietsen weet ik het zeker: het wordt de Trek T500+ big-smile.gif Grote actieradius, relatief lichte fiets en hij reageert zeer goed op de kracht die je zelf op de pedalen uitoefent en stemt daar de kracht van de motor op af. De derailleurversnellingen vind ik wel ff wennen, maar dat gaat me na een kilometertje of 50 al een stuk beter af dan eerst smile.gif En de remmen zijn ook wel ff wennen, daar kun je volgens mij nog een vrachtwagen mee stilzetten widegrin.gif

t500.jpg

Het herenmodel met framemaat 50 cm besteld en komt eind okt/begin nov binnen bij de fietsenzaak alhier smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Waarom een herenmodel?

Dat zwabbert door de extra stang iets minder dan een damesfiets en rijdt daardoor lichter/energiezuiniger. En zelf heb ik er absoluut geen probleem mee, ik fiets 9 van de 10x (of vaker nog) met een broek en kan gewoon m'n been over de bagagedrager zwaaien smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mooie fiets. Een soort hybride.

Jep, heel sportief bakkie met 24 versnellingen yes.gif En genoeg lichaamsbeweging, want zeker heuvelop moet je zelf ook best wel doortrappen om de 25 km/u aan te houden.

Quote:
Kan je gebruik maken van een fietsplan?

Helaas niet, want mijn huidige fiets heb ik daar nog maar 2 jaar geleden mee gekocht, en je moet 3 jaar wachten voordat het weer mag. Nou ja, die fiets hou ik ook gewoon aan, voor de ritjes < 5 km. Is niet zo diefstalgevoelig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Spijtig. En je gaat je huidige fiets dus ook niet inruilen?

Nee, maar ik heb nog een reservefiets, die ik bij de fietsenzaak ga laten taxeren daarvoor. Die hebben mijn vriend en ik niet nodig als we gaan trouwen (hij heeft nog enkele echt ouwe brikken voor op het station enzo staan) en die fiets is ook nog best wel goed. Wel moet er wat aan de versnellingen gedaan worden (nieuwe kabel?) - geen idee hoeveel werk dat is. Maar het is nog een heel nette fiets; als ze hem in weinig tijd kunnen repareren, kunnen ze er nog aardig wat aan verdienen. Enfin, ik hoor het wel!

Quote:
Zelf ben ik ook toe aan een nieuwe fiets, maar ik wacht nog even een weekje of 2. Waarschijnlijk is er namelijk een fietsplan.

Zeker gebruik van maken dan smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Wat ik me eigenlijk afvraag is het volgende. Die snelheidsbeperking is softwarematig is het niet? Is die softwarematge begrenzing er dan niet af te halen door de dealer? Dit natuurlijk geheel onder de toonbank.

Ik heb hun al aangeboden een heel dure wielrenhelm te kopen als ze het zouden doen widegrin.gif Maar nee, daar gaan ze niet in mee. Heilaesch. Niet dat ik dan 35 zou gaan rijden (daar is het ook met electrische ondersteuning nog te vermoeiend voor, tenzij natuurlijk bergaf, maar dan heb je die ondersteuning helemaal niet nodig), maar een km'tje of 27, 28 zou ik wel halen. Mja ... ook op internet eigenlijk niks over te vinden. Zo makkelijk is het dus niet. Wat je wel kunt doen is met een uit het buitenland geïmporteerd setje (importeren doe je meestal uit het buitenland ... mgoed knipoog_dicht.gif) je eigen fiets 'electrisch' maken. Dat kan ook en dan kun je wel die beperking omzeilen. Echter, je kunt natuurlijk aangehouden worden als je belachelijk hard fietst én ... volgens mij is dit tegen de credible-FAQ, dus laten we erover ophouden engel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar het is des katholieks om de wet iets ruimer te nemen.

Wat zou de politie dan gaan doen? Je fiets op de rollerbank zetten en een agent heel hard laten trappen? Nee hoor, dat doen ze echt niet. Als wielrenner mag je toch ook gerust een vaartje van 35 fietsen, zonder helm. Ik zie in ieder geval wel een markt ontstaan. devil.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid