Spring naar bijdragen

Hoe veel vlees eet jij?  

  1. 1. Hoe veel vlees eet jij?

    • Ik eet zowat altijd vlees en daar hoeft niets aan te veranderen.
      12
    • Ik eet zowat altijd vlees maar zou daar eigenlijk wel iets aan willen veranderen.
      1
    • Ik eet vaak vlees maar maak ook wel eens een vegetarische maaltijd.
      11
    • Ik eet hoofdzakelijk vegetarisch maar soms eet ik ook wel eens een stukje vlees.
      5
    • Ik eet altijd vegetarisch.
      6
    • Ik eet veganistisch.
      0
    • Anders, namelijk?
      2


Aanbevolen berichten

Tegenwoordig hoor je meer en meer kritiek op de (in de ogen van veel mensen overdadige) vleesconsumptie van de gemiddelde westerling en lijken meer en meer mensen vegetariër te worden. Bij ons is het idee \"donderdag, veggiedag\" intussen ook al aardig gekend en zijn er meer en meer schoolkantines en bedrijfsrestaurants enzo waar ze hun best doen om geregeld vegetarische gerechten aan te bieden.

Nu ben ik wel benieuwd in hoeverre de mensen op credible daar mee bezig zijn en waarom ze dat wel of niet doen. Een polletje volgt dadelijk, lijkt me wel handig. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 98
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik zit te twijfelen tussen de eerste twee opties... Ik eet hoofdzakelijk vlees. In het licht van de westerse consumptie zou ik er op zich voor zijn om dat te minderen, maar het smaakt me zo goed dat zelfs de geest niet heel gewillig is om het op te geven.

De geest is niet gewillig, want het vlees is lekker...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Van die worstjes-die-op-worstjes-lijken-maar-het-niet-zijn enzo vind ik ook niks persoonlijk, doe mij maar lekker vlees of lekker vegetarisch eten maar niet van dat vreemde vegetarische eten dat zich vermomt als vlees om lekker sneaky verstokte carnivoren voor de gek te gaan houden.

Maar duurder en minder lekker durf ik persoonlijk te betwijfelen, ik denk niet dat ik gemiddeld duurder af ben wanneer ik vegetarisch kook dan wanneer ik vlees zou klaarmaken en ik vind een hoop vegetarische gerechten ontzettend lekker. Een hoop vleesgerechten overigens ook hoor, da's de reden dat ik mezelf niet zo gauw volledig veggie zie worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zie vlees als een normaal onderdeel van het menselijke dieet, ik eet echter om principiele redenen weinig vlees. Vlees is lekker, maar hoeveelheden boven 100 gram per dag zijn niet gezond. Daarbij is vlees duur, milieuvervuilend, inefficient.

Ik eet vaak wel meer dan ik zou willen vanwege mijn carnivore wederhelft.

(Weggooien is zonde en zo, maar mijn dieet is behoorlijk plantaardig.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zelf eet ik trouwens vooral vegetarisch, hoewel ik niet vies ben van een lekker vleesgerecht van tijd tot tijd. Bij mij is het een beetje een samengaan van principiële (ik ben eigenlijk al jaren best wel voorstander van een vegetarisch levensstijl) en pragmatische (mijn huisgenoot waarmee ik meestal samen kook is vegetariër) redenen, en intussen is het ook gewoon een kwestie van gewoonte. Als ik zelf kook is het altijd vegetarisch, maar als ik uit eten ga of bij familie eet ofzo maak ik er niet zo'n punt van en schik ik me een beetje naar hoe het goed uitkomt. Op brood heb ik lang wel vrij veel vlees gegeten omdat ik simpelweg niet echt lekker vegetarisch broodbeleg wist te verzinnen, maar intussen heb ik daar ook wel wat op gevonden dus heb ik ook bij broodmaaltijden niet meer zo'n nood aan vlees. Ik heb nu ook al twee keer voor langere tijd geen vlees meer gegeten (twee maand in India doordat men daar sowieso nogal een sterke vegetarische eetcultuur heeft, en tijdens de vastenperiode heb ik het vlees ook laten staan) en ik merk dat ik het ook dan, op een paar lievelingsgerechten na, nauwelijks mis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik eet niet elke dag vlees; nergens voor nodig.

Mijn redenen:

a) Vlees bevat geen stoffen die je niet in ander voedsel kunt halen;

B) Vlees is duurder dan groenten, aardappelen of rijst;

c) Vlees heeft (over het algemeen) meer tijd nodig om te bereiden;

d) Af en toe heeft mijn geweten meer honger dan mijn maag. (heeft betrekking op zaken als CO2 uitstoot, bio-industrie, voedselverbruik per lapje vlees, etc.)

Maar ik zie dat mijn b conflict heeft met Iria's mening hierboven. puh2.gif Als je kookt zoals ik gaat b heel goed op (denk daarbij aan een flink bord kale groente en gekookte/gebakken aardappels (Nee, ik ben geen keukenprins. Ja, ik ben een student) ).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het hangt er maar net vanaf wat je klaarmaakt natuurlijk,

Uiteraard. Daarom zeg ik ook "Als je kookt zoals ik" knipoog_dicht.gif.

Koop een pak diepvries broccoli, koop een pak diepvries aardappelschijfjes en klaar.

Code:
ideale studentenmaal = goedkoop + te eten + snel klaar te maken

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik eet zelf eigenlijk alleen maar biologisch vlees en ook regelmatig vegetarisch. Nu is het wel zo dat ik me wanneer ik ergens anders eet nooit opgeef als vegetarier en al helemaal niet ga vragen om biologisch vleesknipoog_dicht.gif Dus zo nu en dan eet ik ook wel eens iets uit de bio-industrie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmmm, daarvoor heb ik dan toch te hoge eisen denk ik, met alleen maar aardappelen en één groente heb ik gewoon niet het gevoel een volwaardige maaltijd te eten. Ik ben nochtans ook student en let ook op mijn budget, dat kan ook prima terwijl je vegetarisch eet. Linzen, kikkererwten, bonen, sojascheuten, kaas, eieren, tofu (en dan niet van die dure, klaargemaakte dingen maar gewoon in blok, kost rond de 2 euro en daar eet ik op mijn eentje toch minstens twee keer van),... Of gewoon schotels met een hoop verschillende groenten, als er maar genoeg variatie in zit heb ik wel het idee van een bevredigende maaltijd te hebben. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mijn maaltijden zijn bevredigend als ik voldoende en gezond heb gegeten. Ik stel hele lage eisen aan eten.
yes.gif

Alleen als ik bezoek krijg doe ik wel wat meer moeite natuurlijk.
puh2.gif

Zo van:

Zolang het enigzins voedzaam is, en ik er even mee door kan, èn het niet van mijn bord afkruipt doet het er niet toe?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Zo van:

Zolang het enigzins voedzaam is, en ik er even mee door kan, èn het niet van mijn bord afkruipt doet het er niet toe?

Nee. Zolang het gezond is en voldoende doet het er niet toe. Toegegeven, sommige dingen komen mijn bord echt niet op (spruiten).

Maar we dwalen af. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik kan geen vegetarier worden en ook nog genoeg voedingstoffen binnenkrijgen, daarnaast lust ik vlees graag en gun ik de boeren die het toch al niet bijzonder goed hebben ook nog een beetje omzet.

Ik denk dat het meeste vlees komt van de boeren die het wel goed hebben. Euroknallerrotzooi is een massaproduct. Als ik vlees koop kijk ik er wel naar of het geen bioindustrie is. Maar nogmaals, het heropvoeden van mijn wederhelft duurt langer dan ik aanvankelijk dacht. Zo'n elektrische halsband schijnt niet meer te mogen bij mensen, maar goed om mij een plezier te doen let hij er als we samen in de supermarkt staan al wel op.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik eet elke dag vlees, een maaltijd zonder vlees dan mis ik het lekkerst van de maaltijd vind ik altijd, voor mensen die vegetarisch zijn heb ik echt respect want dat is iets wat ik nooit zou kunnen denk ik

Ach, ik zie het zelf niet echt als "een deel van de maaltijd missen". Het is niet zo dat je gewoon een "normale" maaltijd neemt en daar dan het vlees uit weglaat, op die manier zou ik het ook snel beu worden en gezond is zoiets ook al niet. Ik heb eigenlijk zeg maar drie verschillende soorten vegetarische gerechten:

-die waarin je inderdaad het vlees gewoon weglaat: in sommige gerechten vind ik de groenten zo al lekker genoeg dat ik vlees totaal niet mis, zo maak ik bvb spaghetti met zoveel groenten in de tomatensaus dat er niets bij moet van mij

-die waarin je het vlees vervangt door een vegetarisch alternatief: zo zou ik ook in mijn spaghettisaus quorngehakt kunnen gebruiken, ik maak ook vaak wokgerechten waarin ik stukjes tofu gebruik op exact de zelfde manier als dat ik stukjes kip zou kunnen gebruiken, op die manier kun je een hoop van je favoriete maaltijden blijven maken maar dan met een ander ingrediënt

-die waarbij je gewoon lak hebt aan het hele typische maaltijdschema: je hoéft niet te koken volgens het typische idee van aardappelen/rijst + groenten + vlees(vervanger), veel vegetariërs maken gewoon heel andere gerechten, zo heb ik gisteren bvb een verrukkelijk kruidig stoofpotje gemaakt van ui, rozijnen, kikkererwten, cashewnoten, tomaat, gedroogde abrikoos,... en dat opgegeten met pittabroodjes, was een heerlijke maaltijd

Je moet gewoon een beetje creatief koken, een beetje experimenteren en de klassieke ideeën van "grootmoeders keuken" proberen loslaten. Ik heb gerechten uit alledrie de categorieën trouwens al klaargemaakt voor vleesetende vrienden en ze zijn nog steeds allemaal wild van mijn kookkunsten. knipoog_dicht.gif

Quote:

Nouja ik zie ook niet in waarom ik vegetarisch zou moeten eten...

Op zich moet jij natuurlijk niets, maar misschien vind je het wel boeiend om te weten waarom mensen ervoor kiezen om minder/geen vlees te eten. Een aantal redenen die je wel eens hoort:

-te veel vlees eten is ongezond (maar natuurlijk kun je ook als vegetariër erg ongezond eten, chips en frietjes zijn ook vegetarisch knipoog_dicht.gif)

-dierenliefhebbers vinden het soms te zielig om dieren op te eten

-ook als je daar wat minder sentimenteel over bent kun je je afvragen of de hedendaagse bio-industrie (waar dieren vaak hun hele leven in kleine hokjes opgekweekt worden en als levenloze producten worden benaderd) wel ok is

-sommige mensen eten uit religieuze overtuiging geen vlees, een hoop hindoes bv

-sommige mensen vermijden vlees omdat ze zich zorgen maken over zaken als hormonen, dioxines, gekke koeienziekte, enzovoort

-mensen die op het milieu letten, halen vaak aan dat de "productie" van vlees voor veel CO2-uitstoot zorgt (maar dat argument geldt ook voor een aantal populaire alternatieven voor vlees!)

-veel vlees eten zou hongersnood in de hand werken, dat klinkt misschien vreemd maar de redenatie is dat een koe (of een ander dier) om groot te kunnen worden heel veel voer moet eten en dat voer moet ook gekweekt worden, al het graan dat gebruikt wordt om die koe mee te voeden kan niet meer gebruikt worden om hongerige mensen mee te voeden, en uiteindelijk kan je met één koe veel minder mensen voeden dan je had kunnen voeden met al het eten dat die koe heeft moeten krijgen voor ze groot genoeg was om te slachten

-en natuurlijk zijn er ook mensen die vegetarisch koken gewoon leuk en lekker vinden en die niet zoveel hebben met hamburgers of steak

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid