Spring naar bijdragen

Iedereen geroepen voor zending


Dien je duidelijk geroepen te zijn om niet de zending in te gaan, wil je thuis blijven?  

  1. 1. Dien je duidelijk geroepen te zijn om niet de zending in te gaan, wil je thuis blijven?

    • True
      2
    • False
      11


Aanbevolen berichten

Quote:

Huh? ik zeg toch niet dat je je niet moet
inzetten
? ik vraag alleen of het terecht is om te verwachten dat er altijd mensen tot geloof komen als het evangelie goed gebracht wordt.

Ik zie dat inderdaad niet als graadmeter. Misschien dat ik wel ergens evangeliseer en dat dan niemand tot geloof komt en dat jij daarna daar komt en precies hetzelfde zegt en dat er dan misschien ineens 20 mensen tot geloof komen. Soms moeten mensen het evangelie vaker horen, voordat ze het kunnen aannemen. En daarna ben ik blij en ben jij blij, alleen maar omdat we hebben gedaan wat God van ons afzonderlijk vroeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 weeks later...
  • Antwoorden 54
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Sjaloom Barbapapa,

Binnen de katholieke Kerk kennen we twee vormen van priesterschap. Het algemeen priesterschap der gelovigen, wat inhoudt dat we als Christus moeten zijn naar onze naasten toe, en het bijzonder priesterschap, wat inhoudt dat speciaal daartoe gewijde en gezalfde geestelijken de Sacramenten bedienen en als herders over de gelovigen waken.

Zo kennen we ook twee vormen van verkondiging. Elke gelovige is geroepen om te getuigen van zijn of haar geloof als dat gevraagd wordt, en om sowieso in zijn levenswijze Christus te laten zien. Maar er zijn ook mensen, vaak dus bisschoppen (door wijding de opvolgers van de apostelen) en priesters, die speciaal geroepen zijn om in heidense gebieden het Evangelie te verkondigen, bekeerlingen en hun gezinnen te dopen en ze verder in gemeenschap met Christus te brengen.

Als laatste wordt bij ons elke gelovige van harte uitgenodigd om een leven van matigheid, gebed en gehoorzaamheid aan de Kerk te leven. Waarbij lezing uit de Schrift en het ontvangen van de Sacramenten, in het bijzonder de Eucharistie, van essentieel belang zijn. Maar er zijn ook mannen en vrouwen die geroepen zijn om daar werkelijk heel hun leven geheel aan te wijden; zowel in de samenleving als afgezonderd. Zij worden monniken en monialen (of nonnen) genoemd.

Ik heb het idee, maar kan me vergissen, dat jij meent dat elke gelovige tot het bijzonder priesterschap geroepen is, dat elke gelovige op missie moet gaan en dat elke gelovige als een monnik of moniaal moet leven, hoewel dan vast wel midden in de samenleving. Terwijl je ook in de Schrift die tweedeling tot algemene roepingen en bijzondere roepingen al tegenkomt. Het begint al bij Christus die zich soms tot enkel zijn leerlingen en soms tot de menigte richt.

Mijns inziens is het dus belangrijk om je steeds af te vragen tot wie Christus spreekt. Niet dat we als gewone gelovigen niets kunnen met wat hij zijn leerlingen opdraagt, maar niet elke gelovige heeft een bijzondere roeping zoals de leerlingen, later de apostelen, die ontvingen. Wij zijn wel zijn leerlingen, maar dus wel in het algemeen. We zijn niet allemaal apostelen en hebben niet alle bevoegdheden en roepingen die de apostelen destijds en de bisschoppen nu hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik geloof wel dat er een verschil is tussen enerszijds de gelovigen die het evangelie moeten uitdragen door woord en daad (waaronder wonderen enz.) en anderszijds de gelovigen met een speciale bediening die ter opbouw is van de gemeente, zoals staat beschreven in Ef. 4:11. Niet alle gelovigen zijn apostel, profeet, evangelist, herder of leraar.

Hoewel iedereen de taak heeft het evangelie te verkondigen door woord en daad, heeft niet elke gelovige de bediening van evangelist.

Ef. 4

11 En Hij heeft zowel apostelen als profeten gegeven, zowel evangelisten als herders en leraars, 12 om de heiligen toe te rusten tot dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus, 13 totdat wij allen de eenheid des geloofs en der volle kennis van de Zoon Gods bereikt hebben, de mannelijke rijpheid, de maat van de wasdom der volheid van Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Evangeliseren of egaliseren?

‘Ik zag een EO-programma over zending om moslims te bekeren!’ De afkeer over zoiets onzinnigs droop van het gezicht van de man die ik sprak. ‘Doen jullie dat ook?’ Het was begrijpelijk dat de man waarmee ik zat te praten minachtend over zending sprak. Hij gelooft nadrukkelijk niet in God en heeft dus helemaal geen boodschap aan het Evangelie. Een poging van mij om uit te leggen wat de levensveranderende kracht van Christus kan doen in het leven van mensen, ook van moslims, werd met scepsis en ergernis afgekapt.

[...]

link

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid