Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 328
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

De vreesachtige weet niet wat alleen zijn is: achter zijn stoel staat altijd een vijand.

O, als toch iemand ons de geschiedenis kon verhalen van dat verfijnde gevoel, dat eenzaamheid heet!

(Friedrich Nietzsche)

Heb deze week een klein boekje afgerond over hoe je op gezonde, spirituele wijze bewust eenzaam kunt leven, in diepe verbondenheid met God en juist ook met je naasten. Wat ik nog met dat boekje wil doen, weet ik niet, maar wel merk ik bij mijzelf dat de behoefte om te huwen echt weg is en dat de eenzaamheid regelmatig als een goede vriend mag zijn. Niet dat ik totaal geen contact met mensen heb, want dat blijft altijd mogelijk en soms ook nodig als je bewust alleen leeft.

Steeds meer besef ik dat er veel geluk te vinden is in juist ook het eenzame leven. Ik ben dan ook bepaald niet de enige die eenzaam met God geleeft heeft; vele heiligen zijn me daarin voorgegaan en vaak zelfs nog op véél strengere, compromisloze wijze. Zij kregen er dan ook heel veel voor terug. Zo mag ik met Gods genade en in zijn intieme geborgenheid eenzaam leven, maar nooit alleen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga denk ik nog maar een paar jaar extra single blijven. Wil namelijk eigenlijk na mijn studie nog een jaar naar het buitenland iets met vrijwilligerswerk doen. smile.gif En dat is praktischer als je single bent. puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik ga denk ik nog maar een paar jaar extra single blijven. Wil namelijk eigenlijk na mijn studie nog een jaar naar het buitenland iets met vrijwilligerswerk doen.
smile.gif
En dat is praktischer als je single bent.
puh2.gif

Maar wie weet wat voor leuk meisje je komende jaren tegenkomt. En dan kunnen je plannen helemaal veranderen smile.gif.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid