Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:
90% van de rijkdommen van een mens mag de mens zelf besteden. Hiervan mag de mens leven, investeren en aan armen geven enz.

Bij investeringen is altijd rente nodig en in de Bijbel staat dat dit verkeerd is.

Quote:
Als je tienden teruggeeft en er komt een economische crisis, dan zal die crisis je niet treffen.

Dat is gebleken in Amerika (maar misschien gaven ze daar 9.999999% en tja dan ben je als Ananias en Safria, eigenlijk zouden ze dood voor Wall Street neer moeten vallen). Denk hier eens over na, in de tijd van de Bijbel gaf iedereen zijn tienden, toch lezen we van rampen, oorlogen, pestilencieën, geruchten van oorlogen, afgodendienst, hoererij. God is niet een of andere afkoopbare Goddelijke Maffiabaas die werkt voor 10% protectiegeld. God is geheel vrij, Hij is jou helemaal niets verschuldigd en al helemaal niet als het gaat om geld, vooruitgang of de instandhouding van jou hoeveelheid 'verdient' geld.

Wij ontvangen alles uit de hand van een Soevereine God, die helemaal niet stilstaat bij het feit dat jij 10% (of meer) geeft. Ik geef volgens mij wel iets meer dan 10% (Belastingen, Zorgverzekering et cetera).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Admod note: Offtopic posts verwijderd.



Barbapapa, het staat ook jou vrij om je mening te geven, maar houd hierbij respect voor andere meningen en giet je mening ook in de vorm van een mening. Nu stel je het namelijk als een feit en is het voor anderen moeilijk om hun mening ook nog te geven. Let hier dus op.



Het is trouwens une offre, niet un offre. Als je andere talen wilt gebruiken, doe het dan goed he knipoog_dicht.gif
Link naar bericht
Deel via andere websites

Aan een tiende kom ik niet, maar ook als student geef ik wel een deel van mijn geld aan wat ik zie als goede zaken. Bij mij persoonlijk uit zich dat dan in het maandelijks financieel steunen van een aantal organisaties die in mijn ogen goed werk verrichten (Amnesty, Oxfam). Maar er zijn ook zoveel andere manieren waarop je kunt bijdragen.

Ik telefoneer met Ello, dat is een telefoonmaatschappij die al haar winst exclusief schenkt aan goede doelen (je kan zelf kiezen naar welk project 'jouw' winst gaat, ik heb zelf gekozen voor een mobiele school voor straatkinderen). Ik koop mijn groenten via een plaatselijke bioboerderij waar gehandicapten aan meewerken. In de mate dat ik er tijd voor heb ben ik vrijwilliger bij Broederlijk Delen, een christelijke organisatie die zich bezighoudt met noord-zuidwerking. Ik verdien als student een centje bij dat ik grotendeels gebruik om het zelf iets breder te hebben, maar ik zorg wel dat mijn bijverdiensten gebeuren op manieren waar ik achter kan staan en waarmee ik bijdraag aan meer dan alleen mijn eigen portefeuille (ik werk af en toe op de Vlaamse Bijbelstichting, een kleine uitgeverij die publicaties over de Bijbel verzorgt en lezingen organiseert enzo, ik werk ook regelmatig voor een vzw die betaalbare bijles en ondersteuning geeft aan mensen die hun diploma willen behalen via examencommissie, en ik ben in training voor een studentenjob bij Oxfam). Ik heb in het verleden meegewerkt aan een project waarbij studenten opvang en animatie voorzien voor jongeren in een zogezegd 'slechte buurt'.

Ik bedoel maar, staar je niet te hard blind op een cijfer, maar probeer gewoon open te staan voor manieren waarop jij als student zonder groot budget kan bijdragen. Als je een beetje creatief denkt kan je altijd wel iets doen. Het zit 'm ook in de kleine dingen, zoek bvb eens het adres op van de plaatselijke daklozenorganisaties etc. zodat je wanneer je iemand ziet bedelen die persoon tenminste kan vertellen waar hij/zij terecht zou kunnen, als hij/zij dat zou willen. Ben je geen geld aan kwijt en slechts vijf minuten van je tijd, maar voor die persoon kan je wel een verschil maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toch is het een heel goed principe om tienden (of meer) te geven. En inderdaad, niet alleen van geld, maar ook van tijd.

We hebben zoveel, zelfs als "arme studenten"! Als je bedenkt dat enkele euro's uit jouw portemonnee (dus een biertje/zak chips/.... minder) levens kunnen redden in ontwikkelingslanden...

Nog iets om over na te denken: de tienden die werden gegeven in "Biblical Times" werden niet gegeven "als er wat over was". Het waren de eerstelingen! Dus de 25ste, als de stufi net een dag binnen is, meteen 10% naar een goede organisatie overschrijven? Doen! smile.gif Niet omdat het moet, maar omdat je weet dat als je aan je naaste geeft, je aan GOD geeft. En Hij zal je er nog veel meer voor teruggeven ook! Hij voorziet in alles wat je nodig hebt. Ik geloof dat we ons echt geen zorgen hoeven te maken over of we wel genoeg te eten hebben als we onze tienden geven. Onze grote GOD zal er zeker voor zorgen!

(Ik neem me dit zelf ook ter harte. Ik geef (nog) geen 10%, maar ben er wel mee bezig of/hoe ik dat zou kunnen gaan doen.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Bij investeringen is altijd rente nodig en in de Bijbel staat dat dit verkeerd is.

Waar staat dat dan? En zou je zelf nooit geld op een bankrekening zetten, omdat je er rente over krijgt?

Overigens doe ik zelf geen investeringen zoals op de wereldlijke beurs. Ik blijf in die zin buiten het wereldlijke financiele systeem en investeer alleen in het koninkrijk van God.

Quote:
[...]Dat is gebleken in Amerika (maar misschien gaven ze daar 9.999999% en tja dan ben je als Ananias en Safria, eigenlijk zouden ze dood voor Wall Street neer moeten vallen). Denk hier eens over na, in de tijd van de Bijbel gaf iedereen zijn tienden, toch lezen we van rampen, oorlogen, pestilencieën, geruchten van oorlogen, afgodendienst, hoererij.

Wat ik hierna allemaal schrijf is uiteraard een mening. Ik geloof dat het feiten zijn, maar het blijft natuurlijk een mening.

Bij Ananias en Saffira ging het erom dat ze deden alsof ze alles gaven, terwijl ze eigenlijk stalen van God. Ze

bedrogen de heilige Geest volgens de Bijbel.

Inderdaad hielden de farizeeen zich aan het geven van de tienden (Mat. 23:23), maar ze hielden zich niet aan andere (meer belangrijke) zaken. Als er inderdaad afgodendienst/hoererij is, zal dat zijn vruchten afwerpen, omdat dan buiten de wil en de bescherming van God wordt geleefd. Wat een mens zaait, zal een mens oogsten (zie Gal. 6:7).

En er kunnen best (geruchten van) oorlogen/rampen zijn, maar die zullen de rechtvaardige niet treffen (Ps. 91). Als het volk Israel zich aan Gods geboden hield, gebeurde er ook van alles om hen heen, maar het trof hen niet. En in Egypte bleef het volk ook gespaard van de rampen die de Egyptenaren troffen, omdat Israel Gods verbondsvolk is.

Ook in deze tijd kunnen er (geruchten van) (krediet)crisissen zijn, maar die zullen de rechtvaardige niet treffen.

Quote:
God is niet een of andere afkoopbare Goddelijke Maffiabaas die werkt voor 10% protectiegeld. God is geheel vrij, Hij is jou helemaal niets verschuldigd en al helemaal niet als het gaat om geld, vooruitgang of de instandhouding van jou hoeveelheid 'verdient' geld.

Wij ontvangen alles uit de hand van een Soevereine God, die helemaal niet stilstaat bij het feit dat jij 10% (of meer) geeft. Ik geef volgens mij wel iets meer dan 10% (Belastingen, Zorgverzekering et cetera).

Volgens Mal. 3 staat God er blijkbaar wel bij stil of iemand 10% geeft. Dat heeft niets met protectiegeld te maken. God wil Zijn kinderen toch al beschermen, maar Zijn kinderen kunnen zich buiten Gods bescherming plaatsen als Zijn kinderen niet in Zijn wil leven. Hij is inderdaad aan niemand iets verschuldigd en heeft alles al gegeven uit genade en liefde. Er valt niets af te dwingen, want Hij heeft alles al gegeven. Volgens de Bijbel is God er blij over als Zijn kinderen in voorspoed leven.

Ps. 35

27 Laten jubelen en zich verheugen,

wie mijn rechtvaardiging begeren;

dat zij bestendig zeggen: De HERE is groot,

die welgevallen heeft aan het heil van zijn knecht.

Let them shout for joy, and be glad, that favour my righteous cause: yea, let them say continually, Let the LORD be magnified, which hath pleasure in the prosperity of his servant.

Als je geeft aan de Belastingdienst/Zorgverzekeraar, geef je het overigens niet aan God. Als je iets geeft aan de 'minste broeders' (Matt. 25:31-46) geef je het wel aan Jezus, maar Hij zegt niet 'Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan de belastingdienst en zorgverzekeraar hebt gedaan, hebt gij het Mij gedaan.' knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is waar. Het staat iedereen ook vrij om zelf minder te geven aan de naasten, als mensen van mening zijn dat de overheid voldoende aan armen geeft.

Ik zelf geloof ook niet dat het geven van giften aan armen binnen het geven van tienden valt. Ik zelf geef tienden en daarnaast geef ik aan naasten.

Maar iedereen is er altijd vrij in om zelf te geven op welke manier dan ook. Het geven komt voort uit de relatie tussen God en de mens en uit liefde. Het komt voort uit de wet van de Geest van het leven in plaats van de wet van zonde en dood (zie Rom. 8:2).

En het geven van tienden heeft God niet ingesteld om Zijn kinderen armer te maken, maar juist om hen rijker te maken, om hen te zegenen. En niet alleen financieel en materieel rijk, maar ook geestelijk rijk. Als je tienden gaat geven, krijg je meer rust, vrede, blijdschap en vrijheid in je leven. Je gaat God meer vertrouwen als je Voorzienaar in plaats van dat je vertrouwt op wat het wereldse systeem je wil bieden. Met het wereldse systeem zul je -vroeg of laat- altijd bedrogen uitkomen. Je ziet het al aan de zogenaamde kredietcrisis. In de wereld regeert satan die er alleen maar op uit is om mensen financieel en geestelijk kapot te maken. Leef je volgens Gods koninkrijk, dan zul je merken dat God je financieel en geestelijk zegent en beschermt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ja, maar de belastingen worden wel sowieso voor een deel gebruikt om de minderbedeelden in onze samenleving op te vangen. We hebben er in deze tijd gewoon een iets ingewikkelder systeem voor...

De uitwerkingen van het socialisme zijn geen excuus om zelf minder aan de armen te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]De uitwerkingen van het socialisme zijn geen excuus om zelf minder aan de armen te geven.

Mwah, ik kan me voorstellen dat je, als je al 50 % van je inkomen afstaat aan de belastingen waarvan een substantieel deel gebruikt wordt om minderbedeelden op te vangen, niet altijd de ruimte hebt om van wat je overhoudt nog eens 10 % af te staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

En in het NT over je hele leven. (kruis opnemen e.d.)

Echter het kruis opnemen is geen reden om niet te voldoen aan de opdracht van God om tiende te geven, zoals in Leviticus beschreven staat. Als alle kerkelijke leden nu nog steeds hun tiendes gaven, hadden de kerken geen financiele problemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Niet als je de openingspost leest. Persoonlijk vind ik het vrij zinloos om dan (weer) over tienden en (weer) over het welvaartsevangelie te beginnen. Ik zie de link met 'geld' wel, maar daar houdt het ook wel op.

Maar het zal wel aan mij liggen, ik was natuurlijk ook een waardeloos crewlid widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid